2011-10-03
當日下午先打電話去問佢下午茶收幾$佢答60蚊啦~OK~計埋茶$同加一都差唔多70啦~飲茶任食都OK既~就3咁去試下睇下O唔OK!去到~ 話係食任食佢就比左茶咭你~無錯~紅假都唔需要等位~黎到就已經有位~上到去2樓~比張咭個WAITER~ 佢帶我地2個去左一張4人檯~ 夠曬闊落唔錯~佢比左2張任點紙我地~第一時間已經點左10樣野~點左D咩就唔逐一講~比較有印象個D先講啦~原本已經10樣2個人食都好多下~大家放心~你叫20樣2個人食都OK~因為除左點心類外,其他都係細細份~佢D蒸點類係最OK既~ 雖然細粒~不過都OK既~又夠熱不過佢D蒸腸粉就大件事~我第一ROUND叩左蝦腸~都暖烘烘的~不過有一條只有一粒蝦~另一邊齋腸~見都OK~再叫個牛肉腸~今翅弊鳥~凍的~實的~我個人完全接受唔到食蒸腸粉係凍law~ 叫個waiter黎退走佢~唸住叫佢幫我地再止過~佢話再要再寫紙啦~就係咁~我先後都用左3張order紙先搞得掂~佢d咩豬肚個碗野~奐係凍既~好SO反而個應該係涼拌既麻辣豬肚反而暖暖的~=.=佢個2款羊肉受豬肉米線都只可食佢D肉~因為佢個D米線應該係塑化劑既產品~唔可以欺騙自己食左佢~佢有個
佢答60蚊啦~OK~計埋茶$同加一都差唔多70啦~
飲茶任食都OK既~
就3咁去試下睇下O唔OK!
佢比左2張任點紙我地~
第一時間已經點左10樣野~
點左D咩就唔逐一講~比較有印象個D先講啦~
原本已經10樣2個人食都好多下~
大家放心~你叫20樣2個人食都OK~
因為除左點心類外,其他都係細細份~
佢D蒸點類係最OK既~ 雖然細粒~不過都OK既~又夠熱
不過佢D蒸腸粉就大件事~我第一ROUND叩左蝦腸~
都暖烘烘的~不過有一條只有一粒蝦~另一邊齋腸~
叫個waiter黎退走佢~唸住叫佢幫我地再止過~
佢話再要再寫紙啦~
就係咁~我先後都用左3張order紙先搞得掂~
佢d咩豬肚個碗野~奐係凍既~好SO
反而個應該係涼拌既麻辣豬肚反而暖暖的~=.=
佢有個炒菜就認真係對個幾條菜心唔住~
又係凍既~ 一D有度~一D又無度過咁~仲要唔係炒既~ 淥完之後加豉油而已~
而且出菜實在太太太太太慢~其實個2樓場唔係好大~大家叫黎叫去都係個D野~
D 侍者又唔專心做野~成檯野又唔收~但佢又會企係你檯前幾秒鐘但又唔知做咩~
佢係點心紙上寫上叩大家唔好浪費食物~
好抱歉~ 你地都唔珍惜D食物~將佢地搞到咁~仲拎出黎比人客食~ 你唔會以為我地係垃圾焚化爐下話?
對於呢類形任食既茶樓失去興趣~
普普通通的茶樓應會更好!