2016-06-03 270 浏览
第二次造訪價目表已大大改革上次幫襯時平均要75元一個午飯不包湯要落地下窗明几淨平民午飯台灣更平肉臊飯餐晚上正常消費三文魚青醬意粉意粉比較好吃有點韌度70分肉臊魚柳餐炸魚一味夠平夠分量只可說抵吃70分肉臊飯很濕不是台灣菜色彩太稀不夠香濃肉臊當然大量肥肉一半肥膏烟鴨胸好多件但做得好吃竟是幾顆午菜比較夠味 醒胃也配一碗肉臊飯可以一讚送上熱飲心靈手巧薏米檸檬熱水真是有緣正想健脾綜合小蟻人目前提供的午餐65分左右
第二次造訪

65分左右

2016-06-03
  • 煙三文魚蟹肉墨魚汁意粉
2016-06-01 161 浏览
經過厚福街甜品控一族必然到這街巷,一入到餐廳地庫就打造浪漫意境,環境悠靜三文魚新鮮,冷熱口感與薯溶融為一體通粉是人手獨一捲,松子與青醬汁混合配答很夾餐廳推廣9時后一送一甜品優惠心太軟是配上movipick朱古力雪糕,是這餐廳皇牌甜品之選
黑松露三文魚薯蓉湯
青醬雞肉伴松子仁手捲通粉
紅蟻屋心太軟
2016-05-31 390 浏览
小蟻人的晚餐大部分都係百幾蚊。在尖沙咀區,算係平價晚餐了!環境清淨、舒適。適合情侶傾計、談心呢!是晚食了兩個dinner set。先有雪葩清味蕾。哈哈,天氣熱,好消暑,幾特別。Set 有餐湯或Salad。香茅南瓜湯加了香茅的南瓜湯,充滿亞熱帶風味,亦係幾特別。質感亦香滑。煎鱸魚柳配紅菜頭汁$128在煎鱸魚上有些綠色的炸意大利粉,口感不錯!煎鱸魚比較清淡,可配埋健康的紅菜頭汁一齊食。煎鱸魚也很大片。配菜薯蓉也不錯。炭燒安格斯肉眼扒$218七成熟左右的炭燒安格斯肉眼扒。牛扒有幾濃炭燒味,也充滿肉汁。肉也嫩,加埋black pepper / truffle sauce 更濃味。牛扒大大塊亦可以 share!Creme BurleeSet Dinner + $30小小的Creme Burlee,蛋的部份是凍的。配上熱焦糖在頂,也是柔滑、合格的。餐牌上的甜品像非常吸引。2 款跟餐的餐茶也很不錯!薏米水甜甜的足料及黑苺果茶清淡、果香十足。小蟻人雖然在地庫,裝修真的舒適。服務態度也非常良好。

小蟻人的晚餐大部分都係百幾蚊。
在尖沙咀區,算係平價晚餐了!
環境清淨、舒適。
適合情侶傾計、談心呢!
是晚食了兩個dinner set。
雪葩
先有雪葩清味蕾。
哈哈,天氣熱,好消暑,幾特別。
Set 有餐湯或Salad。
香茅南瓜湯
香茅南瓜湯
加了香茅的南瓜湯,充滿亞熱帶風味,亦係幾特別。
質感亦香滑。
煎鱸魚柳配紅菜頭汁
在煎鱸魚上有些綠色的炸意大利粉,口感不錯!
煎鱸魚比較清淡,可配埋健康的紅菜頭汁一齊食。
煎鱸魚柳配紅菜頭汁
煎鱸魚也很大片。
配菜薯蓉也不錯。
炭燒安格斯肉眼扒
七成熟左右的炭燒安格斯肉眼扒。
牛扒有幾濃炭燒味,也充滿肉汁。
炭燒安格斯肉眼扒
牛扒大大塊亦可以 share!
Creme Burlee
Creme Burlee
Set Dinner + $30
小小的Creme Burlee,蛋的部份是凍的。
配上熱焦糖在頂,也是柔滑、合格的。
餐牌上的甜品像非常吸引。

2 款跟餐的餐茶也很不錯!
薏米水
薏米水甜甜的足料及黑苺果茶清淡、果香十足。
黑苺果茶
小蟻人雖然在地庫,裝修真的舒適。
服務態度也非常良好。
2016-05-29
2016-05-31 296 浏览
食完好野當然要同人分享! 今次呢間好野就係位於尖沙咀厚福街;位置算顯眼,特別之處係地庫。。。餐廳設有吾同餐牌;包括dinner set同埋單點。Dinner set選擇多,比起同類型既餐廳 晚餐既價錢又十分公道。當我地諗緊食咩既時候,餐廳員工就送上每人一杯雪芭。芒果味雪芭味道酸酸甜甜,作為餐前小食十分開胃。朋友點左藍梅柚子沙冰,味道帶酸 食得出入面有果肉,夠哂真材實料!而自己就點左荔枝桂花烏龍茶,超級濃郁既荔枝味配上烏龍茶簡直係絕配;若果平時怕荔枝太甜既朋友仔可以試呢一個,因為溝左烏龍茶所以成杯飲品既甜度配合得岩岩好。10個like!!!!! 頭盤我地選擇左意式拼盤,味道一般貪新鮮點左一個煙三文魚薯蓉湯,味道十分之夾。薯蓉湯好creamy但一d都吾會覺得膩。Main course揀左7成肉眼扒;有香濃既牛肉味,另外廚師控制生熟程度控制得好好,1啲都吾韌鍾意食意大利飯既朋友千祈吾好錯過呢個黑松露意大利飯,飯煮得岩岩好 軟硬適中,又十分creamy。食落重有濃濃既黑松露味道。甜品揀左員工推介既雪糕芝士夾心同埋芒果拿破輪。雪糕芝士夾心十分特別包括有我最鍾意既士多啤梨味雪糕,除此之外最值得讚既
頭盤我地選擇左意式拼盤,味道一般
甜品揀左員工推介既雪糕芝士夾心同埋芒果拿破輪。雪糕芝士夾心十分特別包括有我最鍾意既士多啤梨味雪糕,除此之外最值得讚既係雪糕入面有果肉!!!!!!!!超正。另外芒果拿破輪十分鬆軟,芒果味特濃
2016-05-31 241 浏览
如常的下班,約了男友輕鬆吃個晚餐,我倆都在尖沙咀上班,當然要方便我們啦,找到了這間在厚福街的小蟻人,門口有職員落力派傳單,Set dinner才$80多元就有湯,飯/意粉,飲品,加甜品又是$30左右,而且坐得舒適,在尖沙咀區來說算是難能可貴的除了SET DINNER餐牌以外還有MAIN MENU的,可能主要想打女性市場吧,MENU的頭幾頁都是甜品,之後才是咸食可惜SET DINNER的菜式不是我當日杯茶,所以散叫了一些:歐陸雜菜沙律配帕爾馬火腿:首先一讚的是擺盤賣相不錯,沙律菜配黑醋酸酸甜甜很開胃,加上Parma Ham很有咸香,不錯大飲管蝦春卷:想吃點小食,點了這個蝦春卷,外層感覺像是用米網做的,包著彈牙蝦肉再炸,外脆內軟,點上沙律醬一起食,惹味!芒果汁:有驚喜!芒果汁很甜,不是死甜而是鮮甜,入面還有數件果肉,味道是一樣的,證明那個芒果是真的這麼甜烤黑醋羊鞍架配粟米餅:一向愛吃羊 :P 有羊的話我通常都會點,選了Medium,不過上桌時太概都有Medium Well了,沒關係,一共有4條骨,份量算大,羊肉不韌有肉汁不乾柴,同時亦很有羊味,但又不羶,建議單吃羊就好,不用沾醬,否則醬的味
如常的下班,約了男友輕鬆吃個晚餐,
我倆都在尖沙咀上班,當然要方便我們啦,
找到了這間在厚福街的小蟻人,門口有職員落力派傳單,
而且坐得舒適,在尖沙咀區來說算是難能可貴的
除了SET DINNER餐牌以外還有MAIN MENU的,
可能主要想打女性市場吧,MENU的頭幾頁都是甜品
之後才是咸食
歐陸雜菜沙律配帕爾馬火腿
歐陸雜菜沙律配帕爾馬火腿:
首先一讚的是擺盤賣相不錯,
沙律菜配黑醋酸酸甜甜很開胃,
加上Parma Ham很有咸香,不錯
大飲管蝦春卷
大飲管蝦春卷:
想吃點小食,點了這個蝦春卷,
外層感覺像是用米網做的,
包著彈牙蝦肉再炸,外脆內軟,點上沙律醬一起食,惹味!
芒果汁
芒果汁:
有驚喜!芒果汁很甜,不是死甜而是鮮甜,
入面還有數件果肉,味道是一樣的,
證明那個芒果是真的這麼甜
烤黑醋羊鞍架配粟米餅:
一向愛吃羊 :P 有羊的話我通常都會點,
沒關係,一共有4條骨,份量算大,
羊肉不韌有肉汁不乾柴,同時亦很有羊味,但又不羶,
建議單吃羊就好,不用沾醬,否則醬的味道會蓋過羊的味道,
不愛吃羊的男友也吃了一條骨,好吃~
紅蟻屋心太軟配Movenpick雪糕
紅蟻屋心太軟配Movenpick雪糕:
紅色的心太軟是什麼味道的?原來是士多啤梨味,
每晚9點開始只要點這個紅蟻屋心太軟就送一款$68的甜品
果然捉到女生的心意,甜品就是要多吃幾款啊!

心太軟是心型的也是很合理吧,但算是少見的,
流心的士多啤梨醬橙橙紅紅的,拍照一流,
因為是心型,份量比一般的圓形大一點,
所以最好是和朋友一起Share邊傾邊吃

题外话/补充资料: 不得不讚侍應的態度非常好,每次上菜前都會幫忙換碟和抹檯, 他們的勤奮會令你不其然不停地說"唔該晒"和有點不好意思
大飲管蝦春卷
芒果汁
2016-05-29 148 浏览
去左尖沙咀行街街,朋友介紹左小蟻人,好岩情侶去食嘅,咁就去試下。食店係要落一層樓嘅,入到去,環境好典雅,有水晶燈,旁邊仲有維港景色,果然岩朋友傾計同情侶食下野。我地嗌左兩個set,都包左餐湯或salad,我地嗌左湯,南瓜忌廉湯,好滑,幾好飲,忘記一提,一坐低就送上雪芭,天氣熱岩晒。嗌左份豬鞍扒,店員話係頂級黑毛豬嚟,建議七成熟,講到咁正,就照你意思啦,果然上碟好香,豬嘅肉汁仲保留住,吾會un,好爽口,好好食,仲配上飯,岩晒我呢個大食怪,哈哈。一陣,就上埋煙三文魚蟹肉墨魚汁意粉,好香,汁好creamy,又吾會太乾太硬,意粉岩岩好,雖然話係墨魚汁意粉,仲吾會食到口黑黑,因為意粉真係黑色嘅,但汁吾係,都係creamy 嘅黃色,吾洗驚食到牙黑吾敢講野,味道吾錯,幾好食。嗌左兩杯特飲,各加20蚊,不過好特別,好少地方有蜜瓜汁,好飲,好清新,吾係維他個隻,係新鮮好多同吾會好像維他咁甜。朋友嗌左柚子荔枝沙冰,他話都好好飲,吾會太甜,仲有果肉。最後食得咁開心就食埋dessert,嗌左綠茶窩夫,配movenpick 雪糕,好好食丫,窩夫好脆身同真係有綠茶味,水果全部都好鮮甜,雪糕名牌子實好食,今餐真係好
最後食得咁開心就食埋dessert,嗌左綠茶窩夫,配movenpick 雪糕,好好食丫,窩夫好脆身同真係有綠茶味,水果全部都好鮮甜,雪糕名牌子實好食,今餐真係好滿足丫,同價錢吾貴,都係三百幾蚊,果然冇介紹錯丫!
2016-05-29 136 浏览
環境舒適但甜品質素不能接受點了熱芝麻糊豆腐花 來的時候卻是凍的店員才說只有凍的 芝麻糊還水渣分離菠蘿冰上枱時已出水 沙冰淡而無味 抹茶心太軟牛油味太重 膩得難以下咽以上甜品都是勉強吃到一半就卻步...(其實一半也沒有)
環境舒適但甜品質素不能接受

點了熱芝麻糊豆腐花 來的時候卻是凍的
店員才說只有凍的 芝麻糊還水渣分離

菠蘿冰上枱時已出水 沙冰淡而無味

抹茶心太軟牛油味太重 膩得難以下咽

以上甜品都是勉強吃到一半就卻步...(其實一半也沒有)

2016-05-29 114 浏览
兩個set dinner沙律+煙三文魚蟹肉墨魚汁意粉湯+焗芝士海鮮飯煙三文魚蟹肉墨魚汁意粉有埋碎洋蔥,十分野味;煙三文魚都有質素,唔hea。焗芝士海鮮飯啲芝士好味。南瓜湯都好好喝。
兩個set dinner
沙律+煙三文魚蟹肉墨魚汁意粉
湯+焗芝士海鮮飯
焗芝士海鮮飯啲芝士好味。南瓜湯都好好喝。
2016-05-29
  • 煙三文魚蟹肉墨魚汁意粉
  • 香茅南瓜湯
  • 焗芝士海鮮飯
2016-05-29 90 浏览
朋友之前介紹過呢間餐廳所以今晚行過尖沙咀就試吓正當想點嘢食嘅時候店員竟然上了一個芒果雪芭本來以為佢哋上錯菜後尾問清楚先知原來每一台都會送呢個餐前甜品就係想每位客人清一清味苹蕾刺激一下胃口有趣有趣見到佢哋個晚餐好似幾正所以就叫咗佢哋嘅炭燒美國極黑厚切豬鞍扒配紅菜頭煙肉蘋果汁$148個主菜我要左是日沙律就係煙三文魚沙律煙三文魚有三片好有心思咁樣切左一朵玫瑰花再配合油醋汁幾開胃幾好食到主菜嗰個豬扒大大件成個斧頭咁樣外邊有明顯嘅煎pan痕跡望見都口水直流起初見佢咁厚切好驚佢入面唔熟不過一切開見到係鮮嫩的粉紅色未食都已經知道嫩滑多汁再配合去下邊嗰塊燒菠蘿甜甜地的菠蘿汁令到豬肉更加香甜另外飲品我加左$20轉特色飲品就係轉左呢款柚子荔枝沙冰飲落冰冰涼涼而且淡淡豐富的柚子肉最後更有荔枝的甜味好特別值得加錢飲最後食完主菜見到佢哋餐廳都十分之推介的甜品所以我就叫左呢款紅蟻屋配movenpick雪糕原來紅蟻屋正正係士多啤梨的心太軟版士多啤梨味的心太軟俾正宗的朱古力味心太軟更加好食因為外表焗得香脆而且內裏的流心士多啤梨醬唔會甜再配合雪糕一冷一熱呢個甜品真係冇後悔加$食真心好食
朋友之前介紹過呢間餐廳

再配合雪糕一冷一熱
呢個甜品真係冇後悔加$食

真心好食
2016-05-29 81 浏览
甫入座,餐廳送上芒果雪芭,很有心思。有一點點酸味,非常醒胃,很清新,加上天氣炎熱,更透心涼!前菜拼盤賣相吸引,有好多種顏色,配搭上有冷有熱,有生有熟,而且配合得很不錯!雞肉非常之嫩滑,外皮燒得很脆巴馬火腿配上切得很細的黃椒,鹹甜之間配搭出一種份外嘅滋味煙三文魚質量不錯黑松露三文魚薯蓉湯食第一口嘅時候覺得非常滑溜,好少看見把這個厚度嘅三文魚放進湯來,三文魚表面大一點熟,裏面內滑,感覺不錯,喜歡味道較重的人會喜愛這個湯烤黑醋羊鞍架配粟米餅叫七成熟,與一般西餐廳煮法不一樣,大多數餐廳設成四條骨分別燒,而此餐廳設成兩對來燒,保持肉的厚度,外面笑得有點焦香,但內裏保持得非常幼嫩,很多肉汁,非常美味西餐來說,醬汁可以考驗有一個師傅的工架,這個醬汁調校得非常不錯,帶出肉味又不會油膩什果拿破崙吉士醬濃烈得來很滑溜,配上拿破崙餅,口感非常豐富,拿破崙餅有點厚度很鬆脆生果很新鮮,擺設得客有美感
甫入座,餐廳送上芒果雪芭,很有心思。
有一點點酸味,非常醒胃,很清新,加上天氣炎熱,更透心涼!

前菜拼盤
雞肉非常之嫩滑,外皮燒得很脆
巴馬火腿配上切得很細的黃椒,鹹甜之間配搭出一種份外嘅滋味
煙三文魚質量不錯

黑松露三文魚薯蓉湯

什果拿破崙
生果很新鮮,擺設得客有美感
2016-05-23
厚褔街食店眾多,要生存競爭,食品水準,服務環境同價錢都要重要,今次放工1個人第1次去到呢間小蟻人,覺得的確有優勝的條件。一坐低覺得裝潢係公主feel,有維港相片圖案,座位闊落,應該深受女性客人喜愛。未落order 已經上左杯芒果雪芭,好開胃。晚餐選擇好多,價錢大眾化。餐湯是忌廉磨菇湯,好滑好香濃,落足料,肉眼扒好juicy,烤到5成剛剛好,肉質夠嫩,是優質安格斯水準呢,配埋好香既黑松露汁,點解跟餐做$218咁抵架! 跟住好想試埋意粉,散叫左卡邦尼闊面,是全蛋制闊面,軟硬度適中,有咬口,忌廉汁厚切煙肉同巴瑪臣芝士既配合永遠都係最夾既組合,正,值得一試。甜品叫左個楊枝甘露豆腐花,豆腐花是帶有甜味同帶奶味的,配酸甜既楊枝甘露,好清新,好多芒果肉同柚子肉,好味。飽到反艇,覺得自己變左松重豐,腦裡面播起左孤獨的美食家主題曲……喔喔~

2016-05-25
  • 卡邦尼闊面
Book左七點鐘,去到嘅時候都未係好多人,估唔到呢度環境真係整得好好好寬闊,坐都坐得好舒服先叫一個前菜拼盤同Menu裏邊嘅圖片係一模一樣架 !首先係雞翼,好熱辣辣好juicy! 漾左啲蔬菜入去,令到口感更有層次,而且size都好好,外皮煎得好香煙三文魚都好好味,巴馬火腿唔會太鹹,配個醃青椒好特別我叫左set dinner是日餐湯係蘑菇湯,好香濃,有咬口,鹹味適中!安格斯西冷牛,叫咗七成熟,切開裏面係見到紅色嘅,好香,好有肉味,食得出係一塊高質素嘅扒,但略嫌外面就整得太熟,歸咎塊扒薄左些配菜都好好食,青椒同瓜整得啱啱好,好脆口,薯仔亦都炸得啱啱好,外皮脆,裏面軟綿綿飲品因為我唔想飲凍野,服務員介紹左我飲檸檬薏米水,好似話係今期推介,有冷熱選擇,我揀咗一杯熱嘅,好清新冇落糖,健康又好飲!重點來了,朱古力心太軟外層軟硬度適中,切開嘅時候類別嘅朱古力醬流晒出來,好好味,唔會太甜但朱古力味好濃好香,暖暖的!配冰凍嘅雪糕真係好好味,口感一流!不過唔知道係唔係食完朱古力好甜,啲生果變得好酸σ(^_^;)整體感覺好好,侍應生好有禮貌,好耐冇試過去普通嘅西餐廳有酒店級嘅服務!令成餐飯嘅感覺嘅加分不少呢
先叫一個前菜拼盤

煙三文魚都好好味,巴馬火腿唔會太鹹,配個醃青椒好特別

我叫左set dinner
是日餐湯係蘑菇湯,好香濃,有咬口,鹹味適中!

重點來了,朱古力心太軟

2016-05-23
2016-05-28 115 浏览
前日上網搵下尖沙咀有咩好野食,得知小蟻人甜品西餐係上年十二月先開幕,睇食評覺得好似唔錯,所以今日就同男朋友一齊去食,果然無令我失望 小蟻人甜品西餐位於厚福街9號,要行落一層樓梯先會去到,見到裝修好新淨,燈光亦好足夠 我地中午時份去到,餐廳已經差不多滿座,侍應安排我地坐卡位,張梳化好舒服!坐低就即刻打開餐牌叫野食,我地點了前菜拼盤、脆皮挪威三文魚、餐飲方面點了芒果汁同藍莓柚子沙冰前菜拼盤$118由挪威煙三文魚、pama harm、露荀雞中翼同沙律菜組成,好豐富!挪威煙三文魚係厚切,而且唔會有筋,好食 pama harm鹹度適中,食到好香的火腿味。我好欣賞露荀雞中翼事前已經去骨,中間釀入露荀同甘荀,醃得好入味,雞皮又煎得好香脆。沙律菜醬汁酸酸地,食落好開胃 脆皮挪威三文魚$118無欺騙你,真係做到脆皮效果,魚皮煎得好香脆,非常好食!成塊三文魚扒煎得剛剛好,魚肉保持到鮮味,食落好嫩滑多汁,食完之後口腔會散發出魚油香味,極度推介 脆皮挪威三文魚以荷蘭豆同沙律菜作配菜,好健康的配搭,另外我想介紹另一樣配菜,就係用薯蓉同意大利米煮成的薯仔飯,薯仔飯好creamy,調味出色,配上黑橄欖,味
前菜拼盤$118

脆皮挪威三文魚$118

脆皮挪威三文魚以荷蘭豆同沙律菜作配菜,好健康的配搭,另外我想介紹另一樣配菜,就係用薯蓉同意大利米煮成的薯仔飯,薯仔飯好creamy,調味出色,配上黑橄欖,味道好夾,真係既好味又飽肚,岩哂鍾意食薯仔的朋友!
芒果汁$38、藍莓柚子沙冰$38

芒果汁材料好足,飲到啖啖芒果肉,好明顯係做新鮮芒果打出黎,甜甜酸酸好適合夏天飲用

藍莓柚子沙冰同樣以新鮮藍莓和柚子打出黎,飲落唔會太甜,而且好香濃藍莓味,再帶有柚子的酸味,成杯沙冰味道都好match!

總結:小蟻人甜品西餐的食物水準好高,每款都好好食,會再幫襯的!
2016-05-26
  • 脆皮挪威三文魚,芒果汁
2016-05-28 101 浏览
自從上次同奶奶去左荃灣間小蟻人之後我一直好想再食佢個Movernpick 雪糕配芝士夾心今日同老公行完尖沙咀,發現The One附近有間分店,唔理咁多即刻衝去!黑松露泡沫煙三文魚薯蓉湯我今次同老公試上次無試過既菜式薯蓉湯整得好靚,上面有煙三文魚肉同黑松露泡沫飲落口好重黑松露味,好香好正炭燒安格斯肉眼扒雖然落單時叫了五成熟,但上枱時已經變左八成熟不過唔緊要,肉眼扒仍然好淋好易切開牛味好濃,配埋芝士焗薯仔炒雜菇,成個好飽肚今次目標完全係為左佢同上次一樣咁好食,有幸福的感覺
自從上次同奶奶去左荃灣間小蟻人之後
我一直好想再食佢個Movernpick 雪糕配芝士夾心

黑松露泡沫煙三文魚薯蓉湯
我今次同老公試上次無試過既菜式
薯蓉湯整得好靚,上面有煙三文魚肉同黑松露泡沫
飲落口好重黑松露味,好香好正
炭燒安格斯肉眼扒
雖然落單時叫了五成熟,但上枱時已經變左八成熟
不過唔緊要,肉眼扒仍然好淋好易切開
牛味好濃,配埋芝士焗薯仔炒雜菇,成個好飽肚
今次目標完全係為左佢
同上次一樣咁好食,有幸福的感覺
2016-05-26
  • Movernpick 雪糕配芝士夾心
2016-05-26 994 浏览
今晚遲咗放工女朋友話想食主菜又要食甜品補數不過見已經咁晏所以想係同一間餐廳搞掂曬見到厚福街呢間小蟻人可以滿足晒我哋兩個需求因為實在太肚餓關係我一坐低已經點左呢個主菜就係炭燒安格斯肉眼扒$288肉眼扒大大份而且見到明顯嘅煎pan留下的痕跡店員一放低已經聞到濃濃嘅牛油香而且唔唔單止大件餐廳用上厚切的方法我我打左medium的生熟程度起初諗佢都over cook 去到七成熟左右不過竟然可以完全滿足到我medium呢個程度牛扒切落去依然肉汁豐富而且沒有根依然保留着原汁原味的牛香配菜亦都十分出色竟然係比較少有嘅芝士焗薯仔片比其他餐廳跟的薯條或者薯角更加健康食到鐘頭有少少口渴我加左杯鮮制的芒果汁啖啖都食到芒果茸而且可以夾起粒粒芒果肉最後女朋友我帶咗呢個士多啤梨窩夫配雪糕新鮮焗起的窩夫十分香脆而且他們改良了窩夫加入了士多啤梨弄成的令到士多啤梨更加出味不過呢個窩夫影完相就要即刻食因為下面果層個窩夫會好快淋所以個次序係食咗個窩夫先慢慢嘆杯雪糕筒新鮮嘅士多啤梨果肉食完呢個甜品完全滿足晒我呢個士多啤梨迷
今晚遲咗放工
女朋友話想食主菜又要食甜品補數