原來KOKA 小野人喺沙田新城市廣場開咗新分店,開張無耐都已經人山人海,入面坐滿曬,多人到呢😂 眼見唔少路人行過都忍唔住企定定望下~香港人最叻知邊度有好嘢食,咁多人食就知係好嘢嚟🥴睇完戲一於過嚟醫醫肚❗首先講吓串燒本身,多款選擇應有盡有~而且每張檯都擺咗個烤爐盤,方便放啲串燒喺上面慢慢烤住,有助保持串燒溫度,慢慢食都唔怕凍,係好貼心嘅設計👍特別對以幾款印象深刻:大漠烤羊肉串一見到「大漠」兩個字,已經feel到陣陣沙漠嘅風吹過嚟😆佢嘅特色係用上香噴噴調味粉,將羊肉串烤到外脆內嫩。香辣夾雜羊肉嘅鮮甜,令人欲罷不能,邊食羊肉串邊吹水,仲可以扮下自己去咗新疆旅行咁,夠晒過癮😂香蔥豚肉卷嫩滑多汁嘅豚肉將香噴噴嘅蔥捲住,再串落去烤到金黃香脆,豚肉嘅鮮甜配上蔥嘅香辣,好夾呢✨烤西班牙黑豚五花肉黑豚嘅油脂分佈均勻,喺烤嘅過程中慢慢溶化,令到成塊肉都香噴噴~要做到表面微焦裡面嫩滑真係唔簡單,相信溫度控制方面落咗唔少心機👀墨西哥烤粟米香噴噴粟米烤到金黃酥脆,同沙律醬嘅酸甜味好夾!整體味道甜中帶辣,脆中帶嫩,仲有芝士粉加持,好好食😋墨西哥烤粟米仲有個好處:食完唔會覺得太飽!食完仲有位食串燒同其他嘢食🌽蒜蓉粉
大漠烤羊肉串

香蔥豚肉卷

烤西班牙黑豚五花肉
墨西哥烤粟米
蒜蓉粉絲烤扇貝
烤過之後,連個扇貝殼邊緣會變到微微焦脆,香味更加濃郁,扇貝肉質鮮甜,加上啲粉絲吸收晒啲蒜蓉汁,令人食慾大開💥
小野人炸蘑菇
外皮包裹住多汁嘅蘑菇,唔會好似坊間炸物咁油膩,反而係口感輕盈嘅😆金黃酥脆嘅外皮夠曬薄,吱啲檸檬汁更惹味!
小野人燒茄子
茄子烤到軟綿綿,好易就夾得起~外皮微微焦香,再加上海量重口味蒜蓉,係必叫推介!

濃厚芝士撈一丁
一丁本身已係香港人comfort food,加埋濃厚芝士個味道提升咗成個層次~表面芝士燒到焦香,覆蓋住質感彈牙嘅麵條,撈均之後每條麵裹住香濃滑溜嘅芝士,超「芝」味🧀

烤李姐臭豆腐
擁有金黃酥脆嘅表面,一夾起果然「臭」味十足,都係無法抗拒嘅誘惑😙

麻吉年糕燒配煉奶
年糕燒到金黃香脆,唔單止保留咗年糕嘅韌性,仲令佢外脆內軟,再淋上香滑濃郁嘅煉奶,鍾意甜食嘅朋友讚不絕口😌
超大杯森林水果茶
呢杯水果茶唔係普通嘅大,而係超~大~杯~份量足到爆,入面仲有唔同水果,一啖香噴噴串燒,一大啖清新水果茶,咁樣食法真係無得輸😼

平時真係好鍾意食串燒,一邊歎住冰凍飲品,一邊等串燒慢慢烤熟,呢種感覺除咗係生活嘅小確幸,仲係一種生活態度嘅體現~KOKA 小野人除咗串燒之外仲有多元化種類嘅食品,相信要嚟多幾轉先會試得完menu上嘅嘢😙
  • 濃厚芝士撈一丁
  • 小野人炸蘑菇
  • 墨西哥烤粟米
  • 大漠烤羊肉串
2天前 0 浏览
👧🏻有時想食啖啖肉 除左打邊爐同燒肉之外 串燒都係一個好好既選擇🤤 KOKA 新分店開左黎沙田新城市👍好方便😍串燒選擇多, 有齊牛, 雞, 豬, 羊, 海鮮, 蔬菜...😆🍴烤厚切牛舌心🍴烤雞軟骨, 小野人燒雞翼✨推薦! 燒雞翼有好香甜既蜜糖味😙外皮仲要脆卜卜🍴香蔥豚豚肉卷✨好香蔥味之餘, 豚肉唔會好乾, 有肉汁❤️🍴大漠烤羊肉同平時食既羊肉串唔同 真係一d羶味都無🫢🍴蒜蓉烤新鮮生蠔, 烤花枝墨魚丸, 燒蟶子, Q彈大魷魚Q彈墨魚串✨蒜蓉粉絲烤扇貝✨✨2樣都係特別推薦🫢墨魚串係新品之一 好彈牙之餘 用醬油調味剛剛好😆另外蒜蓉粉絲烤扇貝鮮甜惹味, 個粉絲好軟好索汁🤤🍴蒜蓉燒茄子, 烤鮮韭菜🍴糖烤牛奶方包除左一般串燒, 仲有炸物🍴酥炸蘑菇✨唔會炸到好油好乾 加埋檸檬汁 食到停唔到口🥰🥤翡翠綠茶🥤小野人滿杯草莓📍KOKA 小野人@沙田沙田正街2-8號新城市廣場三期3樓326A號舖

🍴烤厚切牛舌心
🍴烤雞軟骨, 小野人燒雞翼✨
推薦! 燒雞翼有好香甜既蜜糖味😙外皮仲要脆卜卜

🍴香蔥豚豚肉卷✨
好香蔥味之餘, 豚肉唔會好乾, 有肉汁❤️

🍴大漠烤羊肉
同平時食既羊肉串唔同 真係一d羶味都無🫢

🍴蒜蓉烤新鮮生蠔, 烤花枝墨魚丸, 燒蟶子, Q彈大魷魚
Q彈墨魚串✨蒜蓉粉絲烤扇貝✨

🍴蒜蓉燒茄子, 烤鮮韭菜
🍴糖烤牛奶方包

除左一般串燒, 仲有炸物
🍴酥炸蘑菇✨
唔會炸到好油好乾 加埋檸檬汁 食到停唔到口🥰

🥤翡翠綠茶
🥤小野人滿杯草莓

新城市有新鋪開張 當然要去踩場😎串燒 烤物 炸物 熱食 麵 飯 每樣都有啲😋迎合大家唔同口味↘️串燒類↙️🍢香蔥豚豚肉卷搽左蜜糖係面 甜甜地 好味🍢烤雞軟骨🍢烤厚切牛舌芯揀左大辣 不過都唔係好辣 烤得剛好 唔會硬左🍢台灣小香腸🍢烤粟米魚肉板超多超多粟米🌽 加厚版粟米魚糕 正👍🏻🍢Q彈墨魚串呢個係泰式風味 係一大堆串燒中好突出酸酸甜甜 可以解到滯🍢烤鮮韭菜出色👍🏻👍🏻唔會燒到乾哂 不過份量少左啲🫣🍢烤新鮮李姐臭豆腐 臭味十足 👃🏻炸到外脆內軟 臭豆腐迷無法抗拒🫦↘️熱食類↙️🍆小野人燒茄子-蒜蓉調味岩岩好 燒茄子一定無得輸🙂🍄小野人酥炸蘑菇 呢個好好食❗️個傘位就脆脆地 柄位就juicy 加少少調味辣粉👍🏻👍🏻👍🏻🌿京拌海帶絲夠哂入味😋 睇落好細份 但係食極都食唔完👻🍛小野人黑松露蘑菇烤飯菇飯比例應該有1:2 超級多菇 香噴噴🥰🥰撈勻再用紫菜包住 好好味呀😍↘️甜品↙️ 🍞糖燒牛奶方包🍡麻吉年糕燒🥧烤牛奶小饅頭將胃部最後嘅空間都填滿😌第一次配粗砂糖 再增添個口口感 幾正😋↘️飲品↙️🥃檸檬威士忌蘇打食串燒又點可以無酒精😆淡淡嘅酒精 配串燒 真係人間樂事🥰🍹元氣森林水果茶夠哂大杯 食幾多串燒都唔怕😌食物選擇
新城市有新鋪開張 當然要去踩場😎

職員都十分helpful
難怪平日都坐滿哂人👫🏻👭👨‍👩‍👦
2024-09-12
5天前 0 浏览
新城市廣場終於有川菜食喇雖然門口企滿輪候嘅食客不過好快就安排入座店舖裝潢舒適菜式好多選擇好吸引有我最愛嘅✨川渝麻辣燙配上Q彈嘅薯粉.辣得惹味✨烤大漠羊肉串完全無羶味.加上調味食一串接一串.停不了口難怪係"店內銷量第一"✨泰式Q彈小豬頸肉口感爽彈.放上明火熱盤上每串燒保持溫度✨小野人黑松露蘑菇烤飯加入黑松露醬嘅烤飯每啖都充滿蘑菇放上紫菜包著吃.味道好夾✨小野人酥炸蘑菇熱辣辣.酥炸過嘅小蘑菇唔會好油膩.係必點嘅特色小食✨元氣森林水果茶檸檬茶底,再加入粒粒新鮮水果甜度可按個人口味選擇.重點級巨大杯整體食物有水準炸年糕都好特別.下次一定要試

新城市廣場終於有川菜食喇

配上Q彈嘅薯粉.辣得惹味

✨烤大漠羊肉串
完全無羶味.加上調味食
一串接一串.停不了口
難怪係"店內銷量第一"

✨泰式Q彈小豬頸肉

✨小野人酥炸蘑菇
熱辣辣.酥炸過嘅小蘑菇
唔會好油膩.係必點嘅特色小食

✨元氣森林水果茶
檸檬茶底,再加入粒粒新鮮水果
甜度可按個人口味選擇.重點級巨大杯

整體食物有水準
炸年糕都好特別.下次一定要試
6天前 0 浏览
最近於沙田新城市廣場新開了一間烤肉店。食物的選擇類型多,除了各式烤肉羊肉豬肉雞肉牛肉,還有海鮮甜品蔬菜。 而辣度亦可自由選擇。元氣森林水果茶 $48,小野人元氣爆檸蘇打 $48這兩杯特飲非常大杯,很抵飲, 水果茶裏面有檸檬士多啤梨等水果,鮮甜十足,甜度亦可選擇,檸檬梳打非常醒胃。烤厚切牛舌芯(1串) $28大漠烤羊肉(5串) $48羊肉串肉質鮮嫩味香,風味十足,外酥脆內鮮嫩,孜然香味濃,開胃爽口,令我想起在北京吃的羊肉串!小野人燒雞翼(2隻) $28燒雞翼的肉質鮮甜燒得香脆。Q彈小豬頸肉(6串)$48豬頸肉Q彈有嚼勁!烤翠玉瓜(2串)$24翠玉瓜,烤得香脆,加上了調味用它的味道昇華。錫紙蒜蓉牛油金針菇(1份)肯塔基州炸雞(1份)$58他們的炸雞很出色,本人比較喜歡無骨的炸雞,而家雞肉非常鮮嫩多汁,炸雞很香脆。芝士烤新鮮生蠔,蒜蓉粉絲烤扇貝 $36@芝士香濃,扇貝和生蠔都很新鮮!台灣小香腸(1串)$36,烤多春魚(3條) $36烤牛奶小饅頭,麻吉年糕燒蝦環球上碟時熱辣辣,點上煉奶起吃又甜又香口。 年糕表面煎得香脆,裏面軟腍腍。
最近於沙田新城市廣場新開了一間烤肉店。

元氣森林水果茶 $48,小野人元氣爆檸蘇打 $48

烤厚切牛舌芯(1串) $28
大漠烤羊肉(5串) $48

小野人燒雞翼(2隻) $28
燒雞翼的肉質鮮甜燒得香脆。

Q彈小豬頸肉(6串)$48
豬頸肉Q彈有嚼勁!

烤翠玉瓜(2串)$24
翠玉瓜,烤得香脆,加上了調味用它的味道昇華。

錫紙蒜蓉牛油金針菇(1份)

肯塔基州炸雞(1份)$58

芝士烤新鮮生蠔,蒜蓉粉絲烤扇貝 $36@
芝士香濃,扇貝和生蠔都很新鮮!

台灣小香腸(1串)$36,烤多春魚(3條) $36

烤牛奶小饅頭,麻吉年糕燒

• Q彈小豬頸肉
  • 元氣森林水果茶
2024-09-12 0 浏览
踏入九月份夜晚開始秋涼,不期然就想食串燒😋香港嚟講都算多串燒店,不係商場入面就少啲小野人係食串燒為主,不過佢都有好多非串燒嘅食物。今次試咗黑松露芝士撈丁,超級正👍🏼每一啖都有好濃厚嘅芝士,食完要跑返幾個圈先搞得掂😂串串燒方面叫咗唔少,雞皮、雞軟骨、牛舌芯同羊肉超好食。牛舌芯係爽口厚肉👍🏼羊肉串個辣味做得好好。食串燒一定要飲野,呢度出咗幾款大杯裝水果茶同檸檬茶。大大杯,一路食一路飲爽到爆🤪
踏入九月份夜晚開始秋涼,不期然就想食串燒😋
香港嚟講都算多串燒店,不係商場入面就少啲

• 羊肉串
  • 黑松露芝士撈丁
2024-09-11 0 浏览
經過新城市見到間新餐廳, 係門口聞到好香好吸引就忍唔到入去食喇~餐廳叫好特別叫"小野人"~ 係專食串燒&烤野既店舖地方唔算好大, 新裝修非常乾淨四正餐牌有好多串燒選擇~~包括肉類, 海鮮, 蔬菜等等....好多款式都好特別, 相信係餐廳獨家自創既元氣森林水果茶 $48杯內充滿各種新鮮水果~~ 例如熱情果, 草莓, 藍莓.....水果茶味道清甜清爽, 充滿水果香味, 又唔會好甜小野人滿杯草莓 $38草莓味道濃郁香甜, 清新可口~~烤鮮韭菜 $23韭菜新鮮幼嫩, 口感柔韌~~烤BB蘆筍 $32翠綠既BB蘆筍非常清脆, 一D渣都冇呢~烤新鮮李姐臭豆腐 $16臭豆腐聞起黎真係幾臭架 不過食起上黎又係另一番滋味!!臭豆腐外表金黃酥脆, 內裏口感柔軟~沾點醬汁食味道更突出!!金正菇牛五花肉卷 $28烤完既牛五花肉完全唔會乾, 配埋金菇同醬汁食更juicy~~烤多春魚 $36/3串表面略帶焦脆, 肉質鮮嫩烤粟米魚板 $28口感柔軟而富有嚼勁烤雞肉串 $28/2串有驚喜!! 比想像中好食好多丫!!!雞肉大大粒, 肉質鮮嫩多汁小野人燒雞翼 $28/2隻雞翼外脆內軟, 保留到肉汁小野人酥炸蘑菇 $58酥炸
餐廳叫好特別叫"小野人"~ 係專食串燒&烤野既

店舖地方唔算好大, 新裝修非常乾淨四正

餐牌有好多串燒選擇~~包括肉類, 海鮮, 蔬菜等等....
好多款式都好特別, 相信係餐廳獨家自創既

元氣森林水果茶 $48
水果茶味道清甜清爽, 充滿水果香味, 又唔會好甜

小野人滿杯草莓 $38
草莓味道濃郁香甜, 清新可口~~

烤鮮韭菜 $23
韭菜新鮮幼嫩, 口感柔韌~~

烤BB蘆筍 $32
翠綠既BB蘆筍非常清脆, 一D渣都冇呢~

烤新鮮李姐臭豆腐 $16
臭豆腐聞起黎真係幾臭架
 不過食起上黎又係另一番滋味!!
臭豆腐外表金黃酥脆, 內裏口感柔軟~
沾點醬汁食味道更突出!!

金正菇牛五花肉卷 $28

烤多春魚 $36/3串
表面略帶焦脆, 肉質鮮嫩

烤粟米魚板 $28
口感柔軟而富有嚼勁

烤雞肉串 $28/2串
有驚喜!! 比想像中好食好多丫!!!
雞肉大大粒, 肉質鮮嫩多汁

小野人燒雞翼 $28/2隻
雞翼外脆內軟, 保留到肉汁

小野人酥炸蘑菇 $58
酥炸蘑菇外表金黃酥脆, 口感鮮嫩帶有嚼勁

蒜蓉粉絲烤扇貝 $42/隻
每隻扇貝盛滿蒜蓉粉絲, 又有蔥花作點綴~
扇貝好新鮮, 肉與鮮甜幼嫩!!
粉絲吸收晒扇貝既鮮汁和蒜香, 好好味丫

芝士烤新鮮生蠔 $36
生蠔上面覆蓋融化左既芝士, 芝士味道濃郁但一D都冇蓋過蠔味道~~
生蠔肉大大粒鮮味十足

蒜蓉烤新鮮生蠔 $36
蒜香味濃~ 生蠔鮮嫩爽口

墨西哥烤粟米 $58
粟米粒粒飽滿多汁, 口感香甜軟糯

用餐时段
  • 小野人酥炸蘑菇
  • 蒜蓉粉絲烤扇貝
  • 蒜蓉烤新鮮生蠔
  • 墨西哥烤粟米
食物好味,如果湯底可以有小朋友都會食嘅豬骨湯底,會更好!當日有四個員工,一個比較資深,兩個做嘢比較甩漏,一個金髮女侍應,做嘢雖然快,同埋醒目,不過全程冇笑容。見佢當日比一個食客鬧,都係用一個不誠懇嘅態度對待投訴嘅客人,覺得俾咗優惠個食客,就處理咗食客嘅投訴!所以希望貴公司會有神秘顧客,改善員工服務質素!畢竟一個午餐都差唔多成$100 ,咁服務質素,真係唔得 👎
燒雞腿手工麵,沙嗲湯底
燒雞腿手工麵,沙嗲湯底
2024-09-08 0 浏览
小野人(沙田)餐廳剛剛進駐於新界沙田沙田正街2號新城市廣場三期3樓,餐廳剛開張裝修新穎以橙色為主調,環境光猛,乾淨衛生,座位寬闊食得舒適,每張餐枱都擺放一個熱爐保持食物溫度,餐廳主打川菜,以燒烤和串燒最出色,餐廳服務員青春有活力,招呼客人態度熱誠有禮。肉類燒烤烤厚切牛舌芯,一串有兩件,食落爽口彈牙,金正菇牛五花肉捲,一串有三件,金正菇新鮮,牛五花肉入口嫩滑,唔會勒有牛味,烤小牛肉串,有5串,廚師烤得唔會過火,牛肉唔會乾柴,夠入味,烤辣滷豬手,微辣,滷得好入味,食落好淋滑又甘香,烤雞肉串,有兩串,雞肉烤得好香口,Q彈小豬頸肉,有6串,微辣,食落有口感彈牙爽口,小野人燒雞翼,有2隻雞中翼,係我最鍾意食嘅燒烤,燒得微焦肉香。海鮮燒烤蒜蓉烤新鮮生蠔,生蠔肥美又大隻,微辣微鹹,蒜蓉同生蠔係最夾的食物之一,蒜蓉粉絲烤扇貝,粉絲吸收咗扇貝嘅鮮味,食落甚鮮甜,烤小黃花魚,黃花魚size都算大,烤得微焦香脆,食落有鹹香味,烤海中蝦,有3隻,海蝦都好大隻,食落爽口兼彈,Q彈大魷魚,長長嘅大魷魚,肉質真的Q彈又香口。飲品小野人元氣爆擰蘇梳打,大大杯青檸梳打,酸酸地夠冰涼,元氣森林水果茶,有檸檬,青檸,士多啤
小野人(沙田)

肉類燒烤

海鮮燒烤

飲品
小野人元氣爆擰蘇梳打,大大杯青檸梳打,酸酸地夠冰涼,元氣森林水果茶,有檸檬,青檸,士多啤梨,菠蘿,百香果和藍莓等,水果非常豐富,飲落夠凍透心涼。
2024-09-07 0 浏览
最近在沙田我到了這家餐廳,對這次的用餐體驗感到非常失望。首先,這裡的價格相對於所提供的食物來說,實在偏貴。雖然菜單上看似有不少的選擇,但實際上食物的味道沒有我預期的水準,我點的飯真的濕透了,口感差,完全不符合我對高價餐廳的期待。更糟的是,上餐的速度非常慢。我們等了將近三十分鐘,才收到第一個餐。當我詢問服務生其餘已下單的飲品和主菜的進度時,他們的回應也顯得不夠積極,讓我不得不一再催促才能得到答案。這樣的服務效率實在讓人感到失望,尤其是在這樣的價位上,應該有更好的服務品質。雖然如此,餐廳的環境及衛生還算不錯,倘算舒適,讓人感到放鬆。但即便環境優雅,也無法掩蓋食物質量和服務速度的不足。總體來說,是次的用餐體驗讓我感到不值,未來我可能不會再光顧這家餐廳。