2024-11-06 97 浏览
同朋友一田購物後,就想喺附近食晚飯,竟然俾我哋發現呢間新開嘅燒烤店,環境靚之餘又食得開心😋。✨大漠烤羊肉串✨$48/5串羊肉有羊味,不羶不腥,好食😋調味剛好,小小辣,但十分惹味。✨烤小牛肉串✨ $48/5串用的是美國安格斯牛肉,牛味濃,肉質又不會過柴,帶點點juicy😍✨烤雞軟骨✨$ 16✨烤諸誠雞腎✨$16雞軟骨有咬感,雞腎爽脆彈牙,讓人過足口癮。✨李姐臭豆腐✨ $16聞着沒有太大臭味,但一口下去,外脆而內軟。最重要是香臭味隨即在口腔中大爆發,非常好食🤤。食完之後,臭味又唔會喺口腔停留,可以放心大快朵頤😍。點菜是實在花多眼亂,猶豫之祭,店員介紹我們點選海鮮燒烤,因為是每日直送,保證新鮮🤩。✨日本北海道大扇貝✨ $42 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟) 驚喜度十足,必推‼️元貝超級大隻,以蒜蓉粉絲鋪面,十分惹味。✨Q彈小墨魚✨$36/2串(爆推🌟🌟🌟🌟🌟) ✨烤海中蝦✨$39/3串超級彈牙,調味醬汁做得非常好,香辣惹味,令人非常回味。✨小野人黑松露磨菇烤飯 $78 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟) 是餐廳的招牌,一食之下,瞬間明白為何是他們自信之作。蘑菇炒得香氣十足,菇味濃郁,搭配超香的黑松露及沙律醬,以香脆的紫菜

✨大漠烤羊肉串✨$48/5串
羊肉有羊味,不羶不腥,好食😋調味剛好,小小辣,但十分惹味。

✨烤小牛肉串✨ $48/5串

✨烤雞軟骨✨$ 16
✨烤諸誠雞腎✨$16
雞軟骨有咬感,雞腎爽脆彈牙,讓人過足口癮。

✨李姐臭豆腐✨ $16

日本北海道大扇貝

✨日本北海道大扇貝✨ $42 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟)
烤海中蝦

✨Q彈小墨魚✨$36/2串(爆推🌟🌟🌟🌟🌟)
✨烤海中蝦✨$39/3串
超級彈牙,調味醬汁做得非常好,香辣惹味,令人非常回味。
小野人黑松露磨菇烤飯

✨小野人黑松露磨菇烤飯 $78 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟)
是餐廳的招牌,一食之下,瞬間明白為何是他們自信之作。蘑菇炒得香氣十足,菇味濃郁,搭配超香的黑松露及沙律醬,以香脆的紫菜包裹,好食到瞬間見底😍😍😍
超濃厚芝士撈丁

✨超濃厚芝士撈丁✨ $58 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟)
真的芝味無窮‼️每一口也充滿濃厚的芝士醬,
食完覺得好治癒。

✨小野人燒茄子✨$48
茄子大條,搭配自家制調配蒜蓉,鹹香味十足👍🏻
墨西哥烤粟米

✨墨西哥烤粟米✨ $58
超多芝士粉,配上香甜粟米,香口美味話,的確有墨西哥風情。

餐廳以溫暖的暖木色系系作為招徠,座位舒服,餐牌又可愛,深得我們歡心😊
想睇更多介紹,馬上Follow我啦😁。
#big_big_foodie #big_big_foodie食勻沙田
日本北海道大扇貝
烤海中蝦
小野人黑松露磨菇烤飯
超濃厚芝士撈丁
墨西哥烤粟米
  • Q彈墨魚串
  • 大漠烤羊肉串
# KOKA小野人(沙田店)食評今日放工之後,我約埋阿妹去沙田新城市廣場,決定去KOKA小野人 @koka.asia.hk食飯。呢間餐廳環境輕鬆愉快,非常適合朋友聚會,大家可以邊食邊傾計。## 餐廳特色KOKA小野人以新鮮直送嘅高質食材聞名,特別係每日新鮮嘅海鮮,讓每一道菜都充滿咗自然嘅鮮味。## 食品評價### 黑松露烤飯呢道黑松露烤飯真係好驚喜!佢搭配嘅紫菜,等我哋可以像日本飯團咁包住飯,米飯嘅香氣同黑松露嘅獨特風味完美結合,口感滑順,真係一試成主顧。### 烤小牛肉串呢道烤小牛肉串有啲辣,入口即化,肉質鮮嫩,配上特製醬汁,食指大動。每一口都充滿咗濃郁嘅風味,實在係一流嘅享受。### 烤海中蝦烤海中蝦外皮香脆,肉質鮮甜,加少少檸檬汁,更能提升佢嘅鮮味,絕對係海鮮愛好者嘅最愛。### 烤雞肉串呢道烤雞肉串肉質滑嫩,調味恰到好處,外焦內嫩。### 烤花枝墨魚丸花枝墨魚丸彈牙有勁,鮮味十足。### 烤多春魚呢道烤多春魚外酥內嫩,肉質鮮美。### 烤鮮韭菜鮮韭菜烤得香脆可口,清新嘅口感為整餐增添咗不少層次感。### 烤日本迷你甜薯呢道迷你甜薯外焦內軟,甜度適中,食到自然嘅甘甜。### 夏威
# KOKA小野人(沙田店)食評

## 餐廳特色

## 食品評價

### 黑松露烤飯

### 烤小牛肉串

### 烤海中蝦

### 烤雞肉串
呢道烤雞肉串肉質滑嫩,調味恰到好處,外焦內嫩。

### 烤花枝墨魚丸
花枝墨魚丸彈牙有勁,鮮味十足。

### 烤多春魚
呢道烤多春魚外酥內嫩,肉質鮮美。

### 烤鮮韭菜
鮮韭菜烤得香脆可口,清新嘅口感為整餐增添咗不少層次感。

### 烤日本迷你甜薯
呢道迷你甜薯外焦內軟,甜度適中,食到自然嘅甘甜。

### 夏威夷菠蘿
夏威夷菠蘿酸甜味道同燒烤味道相得益彰,真係食慾大開。

### 糖牛奶方包
焦糖香氣四溢,口感鬆軟,甜而不膩,令人回味無窮,係完美嘅結尾。

## 總結
整體嚟講,KOKA小野人嘅串燒系列無論喺味道定質素上都相當出色,真係值得一試!

KOKA 小野人 (沙田)
📍沙田沙田正街2-8號新城市廣場三期3樓326A號舖
😈沙田新開四川串燒店·包羅萬有特色串燒店·今日去開沙田睇舞台劇,見到有間新開串燒就入去試吓🤩環境幾光猛裝修比較日系,而小野人雖主打串燒,亦都提供唔少四川的食物、炸物、沙律,包羅萬有。🍄黑松露蘑菇烤飯 $78呢個飯係呢度嘅主打item ,將黑松露同蘑菇融入飯內,再加上沙律醬去烤~食法就係將飯放入紫菜一齊食,飯焗過後就夠乾身,有少少飯焦。不過大量沙律醬好邪惡🤤😂✨烤雞肉串 (兩串)$28雞肉夠嫩滑,仲有少少肉汁,雖然冇雞皮但都好香口~🦪蒜蓉烤生蠔 $36我就唔食生蠔嘅,👦🏻話幾肥美唔腥的~🍋手打檸檬茶 $48一上枱面好驚嚇,完全冇諗過係咁大杯😵‍💫🍍滿杯菠蘿 $38微甜就岩岩好,菠蘿味道夠濃郁,沙冰打得夠細滑。🐑大漠烤羊肉 (五串) $48羊肉串好嫩 肥瘦適中,有食到少少羊既羶味,但係接受到個隻,係幾正幾惹味😬🐥烤雞軟骨 $28夠卜卜脆,調味剛剛好~香蔥豚肉卷🌿 $28豚肉烤得夠脆☺️✨ 烤新鮮李姐臭豆腐 $16炸得夠乾身 唔係坊間既會有汁,所以就會跟埋個泰式辣醬,我覺得就咁食都已經好正,夠臭哈哈😆如果你係重口味朋友仔,要嗌黎試下啦!🤭🍲 川渝麻辣燙 $68辣控的我就覺得唔係好夠辣,辣度係
😈沙田新開四川串燒店·包羅萬有特色串燒店·

🍄黑松露蘑菇烤飯 $78

不過大量沙律醬好邪惡🤤😂

✨烤雞肉串 (兩串)$28

雞肉夠嫩滑,仲有少少肉汁,雖然冇雞皮但都好香口~

🦪蒜蓉烤生蠔 $36

我就唔食生蠔嘅,👦🏻話幾肥美唔腥的~

🍋手打檸檬茶 $48

一上枱面好驚嚇,完全冇諗過係咁大杯😵‍💫

🍍滿杯菠蘿 $38

微甜就岩岩好,菠蘿味道夠濃郁,沙冰打得夠細滑。

🐑大漠烤羊肉 (五串) $48

🐥烤雞軟骨 $28

夠卜卜脆,調味剛剛好~

香蔥豚肉卷🌿 $28

豚肉烤得夠脆☺️

✨ 烤新鮮李姐臭豆腐 $16

如果你係重口味朋友仔,要嗌黎試下啦!🤭

🍲 川渝麻辣燙 $68
辣控的我就覺得唔係好夠辣,辣度係比較溫和嗰種
~入面會有啲菜類、土豆片、金針菇、豆腐乾、紅薯粉😬

整體來講我覺得呢間串燒店環境裝修係比較企理乾淨,有時好怕去啲油煙好勁嘅舖頭。

另外,食物款式比較多元化,除咗串燒炸物仲有啲主食,岩哂啲怕唔夠飽既朋友仔😬

同埋呢到食物既調味係比較輕手,因為同行既朋友食唔到好辣,所以都只係點咗小辣~但佢都覺得唔會好辣,大部分都會食到本身食材既味道,咁就唔怕食到好多味精🥶

飲品方面,除咗啤酒以外都有啲台式飲品同手打檸檬茶,最緊要係有得揀甜度,十分nice!!!!!

現時如果經OpenRice訂座的話,宵夜會有唔同折扣!!!!‼️

😶‍🌫️小野人
沙田沙田正街2-8號新城市廣場三期3樓326A號舖
營業時間:11:30-23:00

2024-10-25
  • Q彈墨魚串
  • 芝士烤新鮮生蠔
2024-11-05 41 浏览
小野人💛蒜蓉烤新鮮生蠔 $36生蠔好新鮮,size好大,配上蒜、蔥同辣椒,好惹味!💛 蒜蓉粉絲烤扇貝 $42扇貝一樣好大好新鮮,個底加左粉絲粉絲吸哂扇貝同蒜既味道,好味道💛小野人蒜香粉絲煮蜆 $85上枱好有驚喜,好多蜆,個底係粉絲蜆大粒又鮮,連帶粉絲鮮味十足,湯都好鮮甜💛小野人蒜蓉燒茄子 $48燒茄子上面鋪滿蒜同蔥邪惡又美味😋💛大漠烤羊肉(5串) $48羊肉串羊味濃厚,仲開左爐熱住佢即使放一陣都可以食到熱既羊肉串😋💛烤小牛肉串(5串) $48牛肉味濃郁,加埋調味粉,好惹味💛烤海中蝦(3串) $39💛小野人燒雞翼(2隻)$28💛元氣森林水果茶 $48上枱好大杯,應該有1L,但一啲都唔hea,入面有好多水果💛小野人滿杯草莓 $38士多啤梨好濃厚,好足料,酸酸甜甜好開胃價錢:$538(二人)(另加一)⭐️⭐️⭐️評分:8.5/10⭐️⭐️⭐️📍 小野人 (沙田)沙田沙田正街2-8號新城市廣場三期3樓326A號舖
小野人

💛蒜蓉烤新鮮生蠔 $36
生蠔好新鮮,size好大,
配上蒜、蔥同辣椒,好惹味!

💛 蒜蓉粉絲烤扇貝 $42
扇貝一樣好大好新鮮,個底加左粉絲
粉絲吸哂扇貝同蒜既味道,好味道

💛小野人蒜香粉絲煮蜆 $85
上枱好有驚喜,好多蜆,個底係粉絲
蜆大粒又鮮,連帶粉絲鮮味十足,湯都好鮮甜

💛小野人蒜蓉燒茄子 $48
燒茄子上面鋪滿蒜同蔥
邪惡又美味😋

💛大漠烤羊肉(5串) $48
羊肉串羊味濃厚,仲開左爐熱住佢
即使放一陣都可以食到熱既羊肉串😋

💛烤小牛肉串(5串) $48
牛肉味濃郁,加埋調味粉,好惹味

💛烤海中蝦(3串) $39
💛小野人燒雞翼(2隻)$28

💛元氣森林水果茶 $48
上枱好大杯,應該有1L,但一啲都唔hea,入面有好多水果
💛小野人滿杯草莓 $38
士多啤梨好濃厚,好足料,酸酸甜甜好開胃

價錢:$538(二人)(另加一)
⭐️⭐️⭐️評分:8.5/10⭐️⭐️⭐️

📍 小野人 (沙田)
沙田沙田正街2-8號新城市廣場三期3樓326A號舖
2024-11-04 62 浏览
朋友講先知沙田新城市有間串燒鋪收工特登一齊去試下😍每樣菜式都好惹味環境都好適合傾計~💎$48 烤小牛肉串嫩滑多汁的牛肉,外焦內嫩有好豐富既肉香🤩.💎$28 烤雞肉串雞肉的鮮嫩剛剛好為我地味蕾帶黎全新既體驗😆.💎$36 烤多春魚鮮嫩既魚肉同微微既香燻味形成左完美既平衡更有助於開胃🫶🏻.💎$16 烤諸誠雞腎香味四溢,口感非常有嚼勁🙌🏻.💎$24 烤翠玉瓜感受到清新既口感正好為燒烤帶黎一絲清新感受🥳.💎$36 Q彈墨魚串都令人印象深刻墨魚既彈性同鮮美氣息好正🥹.💎$28 烤厚切牛舌芯肉質細膩且醇厚搭配特製既調味料令人回味無窮😆.💎$28 金針菇牛五花肉卷將牛五花既香脂同金針菇既清爽融合埋一齊口感豐富多變👏🏻.💎$54 小野人重慶酸辣粉係今次用餐既一大驚喜酸辣既湯底中充滿左香氣😍更添加左彈滑既粉條.💎$21 夏威夷烤菠蘿甜味比我地既味覺帶黎左清新既轉變😍.💎$28 烤玉米魚肉板令我感受到了豐富的口感既香又滑🤣.💎$48 大漠烤羊肉羊肉香味十分濃郁肉質鮮美,層次分明令人無法抗拒😆.💎$18 糖燒牛奶方包香甜口感同柔軟質地好正係味蕾上有令人愉悅既結尾😇.整體而言呢度每道菜都有其獨特既風味無論係同朋
朋友講先知沙田新城市有間串燒鋪
收工特登一齊去試下😍
每樣菜式都好惹味
環境都好適合傾計~

💎$48 烤小牛肉串
嫩滑多汁的牛肉,外焦內嫩
有好豐富既肉香🤩
鮮嫩既魚肉
同微微既香燻味形成左完美既平衡
更有助於開胃🫶🏻
💎$16 烤諸誠雞腎
香味四溢,口感非常有嚼勁🙌🏻
💎$24 烤翠玉瓜

整體而言
呢度每道菜都有其獨特既風味
無論係同朋友聚會定係家庭聚餐都好夾🥹
2024-11-02 145 浏览
週末去沙田shopping,小野人串燒🍡喺沙田開咗啦,等我都去試吓先!週末嚟食勁多人排隊!餐廳主打四川串燒,串燒價錢親民😀, $9起一串,食物種類勁多,客人可根據自己口味選擇大小中辣度🌶️,仲有提供午餐飯麵等食物🍡大漠烤羊肉銷量no 1️⃣,果然名不虛傳,肥瘦恰當,充滿油脂香味,加上孜然粉,羊肉非常入味,肉質細嫩沒有臊味🍡烤小牛肉串牛肉外層烤得香脆,有少少肥肉咬落Juicy🍡烤雞肉串雞皮燒得夠香脆,油脂味香濃,肉質鮮嫩🍡小野人燒雞翼外皮香脆,雞肉鮮嫩多汁,醬汁非常惹味,食唔停口🍡夏威夷烤菠蘿🍍酸酸甜甜嘅菠蘿,燒烤過後甜味就更加突出🍡烤翠玉瓜經過燒烤鎖住水份,更加爽脆鮮甜🍡燒蒜香花椰菜用上芝士🧀及蒜蓉香烤椰菜,惹味爽口🍡烤日本迷你甜薯一口一個,甜薯入口即化🍡糖燒牛奶方包色澤金黃,沾滿牛油香,放咗少少砂糖喺面,經過燒烤後充滿焦香,口感香脆🍡小野人蒜蓉燒茄子🍆蒜蓉醬調味,味道剛剛好,加上孜然粉香味,茄子又淋又滑🍡套餐:燒烤豚五花肉香辣粉可選辣湯,或其他唔辣嘅湯底,如沙茶湯等🍹小野人手打檸檬茶🍋勁大杯檸檬茶,兩個人飲都足夠,食咗咁多款熱辣辣嘅串燒,飲番杯冰凍嘅手打檸檬茶,清涼解渴🍹元氣森林水果茶🍓🍎

🍡大漠烤羊肉

🍡烤小牛肉串
牛肉外層烤得香脆,有少少肥肉咬落Juicy

🍡烤雞肉串
雞皮燒得夠香脆,油脂味香濃,肉質鮮嫩

🍡小野人燒雞翼
外皮香脆,雞肉鮮嫩多汁,醬汁非常惹味,食唔停口

🍡夏威夷烤菠蘿🍍
酸酸甜甜嘅菠蘿,燒烤過後甜味就更加突出

🍡烤翠玉瓜
經過燒烤鎖住水份,更加爽脆鮮甜

🍡燒蒜香花椰菜
用上芝士🧀及蒜蓉香烤椰菜,惹味爽口

🍡烤日本迷你甜薯
一口一個,甜薯入口即化

🍡糖燒牛奶方包

🍡小野人蒜蓉燒茄子🍆
蒜蓉醬調味,味道剛剛好,加上孜然粉香味,茄子又淋又滑

🍡套餐:燒烤豚五花肉香辣粉
可選辣湯,或其他唔辣嘅湯底,如沙茶湯等

🍹小野人手打檸檬茶🍋

🍹元氣森林水果茶🍓🍎🍐🍊
現在成為會員,立即贈送水果茶一杯,茶底清香,加入多款水果,清甜解渴
2024-11-02
2024-11-02 55 浏览
這間之前在將軍澳就吃過了,味道挺不錯的,想不到現在開了新分店在沙田,位置更方便,不用再跑老遠來吃了!大漠烤蒙古羊排(198元)羊排肥瘦相間的,燒得表面帶點焦香,入口濃濃的羊肉香,肉質嫩滑,亦有油香,配上孜然粉和辣椒粉,更突出羊肉味,而且又不會羶!烤厚切牛舌芯(28元)性價比不錯,牛舌芯真的切得挺厚的,燒到7—8成熟左右,吃起來外焦裡嫩的,牛味突出。小野人燒雞翼(28元)這個有點像港式的蜜糖燒雞翼,吃起來皮脆肉嫩的!Q彈大魷魚(45元)魷魚真的挺大隻的,口感爽嫩,味道香辣。椒鹽炸薯條(48元)新鮮炸起的薯條,口感特別香脆,本身帶點椒鹽,所以單吃就挺香了!糖燒牛奶方包(18元)燒烤必食的烤方包,這裡除了加了煉奶,還加了粗粒的砂口,吃起來多一份口感。金針菇牛五花肉卷(28元)油香十足的五花肉包住脆嫩的金針菇,吃起來又有牛肉香又有菇的甜。烤雞肉串(28元/2串)用的是雞腿肉,吃起來比較有彈性,而已燒完還保留到不少肉汁,淡淡的雞肉香。烤脆雞皮(16元)雞皮沒有燒到完全脆的,這個好評,還保留到雞皮嫩嫩的口感,調味是鹽燒。小野人沙茶粉絲煮蜆(85元)挺有驚喜的,蜆挺大隻的,而且剛剛好熟,味道非常鮮甜

大漠烤蒙古羊排(198元)

烤厚切牛舌芯(28元)

小野人燒雞翼(28元)
這個有點像港式的蜜糖燒雞翼,吃起來皮脆肉嫩的!

Q彈大魷魚(45元)
魷魚真的挺大隻的,口感爽嫩,味道香辣。

椒鹽炸薯條(48元)

糖燒牛奶方包(18元)

金針菇牛五花肉卷(28元)

烤雞肉串(28元/2串)

烤脆雞皮(16元)

小野人沙茶粉絲煮蜆(85元)
挺有驚喜的,蜆挺大隻的,而且剛剛好熟,味道非常鮮甜,再加上大量的粉絲,吸飽沙茶汁,吃起來特別濃香。

超濃厚芝士撈一丁(58元)
半熔化的芝士加上蒜蓉一起跟出前一丁拌勻,吃起來超邪惡,濃濃芝士香又有蒜香味,不會膩,又惹味。

小野人滿杯草莓(38元)
味道酸甜清爽,草莓味香濃的沙冰。

可樂(28元)
2024-10-29
2024-11-02 77 浏览
食過將軍澳店覺得不錯,約了沙田好友來試這新分店。呢度烤海鮮好味抵食,例如蒜蓉烤生蠔,生蠔大隻鮮美,蒜蓉粉絲烤扇貝也正,Q彈墨魚串彈牙美味。本想叫其他海鮮,但已無晒,下次要早些嚟試。大漠烤羊肉,羊肉配埋香料幾香口,金菇牛五花肉卷也好味。烤菜烤得很香,蒜蓉粉絲娃娃菜同烤鮮韭菜也新鮮香口,蒜蓉烤茄子也大大條味美。小野人黑松露蘑菇烤飯有很香的黑松露味,令平時不太食菇的我也忍不住食多幾啖。飲品點了小野人手打檸檬茶及元氣森林水果茶,大大杯,襯住燒烤飲,正!環境新淨舒適,仲有個爐興住d 燒烤,很貼心。侍應服務週到,我吾覺意按多了一份都主動問我是否按多了及協助取消,整體感覺幾好。
食過將軍澳店覺得不錯,約了沙田好友來試這新分店。

大漠烤羊肉,羊肉配埋香料幾香口,金菇牛五花肉卷也好味。

烤菜烤得很香,蒜蓉粉絲娃娃菜同
烤鮮韭菜也新鮮香口,蒜蓉烤茄子也大大條味美。

飲品點了小野人手打檸檬茶及
元氣森林水果茶,大大杯,襯住燒烤飲,正!

2024-10-30
1K
2024-11-02 87 浏览
一田改為食店後這邊真的超多選擇今天先試試看這家吃串燒的感覺餐廳是年輕有活力的調價錢就是新城市廣場的價位便宜一定是說不上,但屬於豐儉由人的今天和老公二人吃到飽到撐不下就大約$300一位左右(含酒精唷)大家就參考一下價錢吧餐廳的特色是每桌設一個「爐」的東西串燒由廚房出餐,服務員會放到這個爐上面恒溫有沒有很恒溫應該是沒有的因下面只靠三顆小小的蠟燭撐著不過其實可以慢慢的叫以qr code下單,上菜很快用不著一次過叫太多人均$390可以吃超多幾以下是款心水推介金菇牛五花香蔥豚肉卷因為卷著多汁的蔬菜燒起來有肉的脂香和爆汁的清爽感Q彈大魷魚孜然粉調味,烤得剛好肉質彈牙但不會太硬小野人燒茄子可選芝士或蒜香這款是蒜香,風味十足黑松露磨菇烤飯這款似乎是用來滿足愛吃碳水的朋友非常有驚喜!有點意大利香的口感除了黑松露和磨菇外,還加了一點美乃兹附上烤紫菜,包著吃帶點韓式料理的感覺 檸檬威士忌梳打吃串燒喝點酒是最高享受!基本上,大多串燒的調味也是以孜然粉作主調但除了串燒以外還有不少選擇要多來幾次才可以試完餐牌呢!

一田改為食店後這邊真的超多選擇
今天先試試看這家吃串燒的
感覺餐廳是年輕有活力的調
價錢就是新城市廣場的價位
便宜一定是說不上,但屬於豐儉由人的
今天和老公二人吃到飽到撐不下
就大約$300一位左右(含酒精唷)
大家就參考一下價錢吧

餐廳的特色是每桌設一個「爐」的東西
串燒由廚房出餐,服務員會放到這個爐上面恒溫
有沒有很恒溫應該是沒有的
因下面只靠三顆小小的蠟燭撐著
不過其實可以慢慢的叫
以qr code下單,上菜很快
用不著一次過叫太多

人均$390可以吃超多
幾以下是款心水推介

金菇牛五花
香蔥豚肉卷
因為卷著多汁的蔬菜
燒起來有肉的脂香和爆汁的清爽感

Q彈大魷魚
孜然粉調味,烤得剛好
肉質彈牙但不會太硬

小野人燒茄子
可選芝士或蒜香
這款是蒜香,風味十足

黑松露磨菇烤飯
這款似乎是用來滿足愛吃碳水的朋友
非常有驚喜!有點意大利香的口感
除了黑松露和磨菇外,還加了一點美乃兹
附上烤紫菜,包著吃
帶點韓式料理的感覺

檸檬威士忌梳打
吃串燒喝點酒是最高享受!

基本上,大多串燒的調味也是以孜然粉作主調
但除了串燒以外還有不少選擇

要多來幾次才可以試完餐牌呢!

串燒迷號外注意!沙田新城市廣場分店新登場! 9月剛剛開張的KOKA小野人選址三期,主題集合各式台灣佳餚,以夜市風味串燒作為主打,裝修則採用淺木色主調、卡座舒服食得開心。特別要一讚仍地每檯準備好小爐為串燒保溫。串燒款式Menu 大量選擇,海鮮雞牛豬魚齊全,每款串燒可以選擇不同辣度。🐚蒜蓉粉絲烤扇貝$42/隻滿滿蒜蓉加入粉絲上,吸收醬汁及扇貝汁鮮味,香口吸引!🦪蒜蓉烤新鮮生蠔$36/隻 必食!新鮮嘅生蠔配蒜蓉味道濃郁,新鮮大隻。🍢大漠烤羊肉串 $48/5串 人氣招牌肉必食,一份有五串平均每串只係$9 好抵食👍🏼羊肉質軟腍肥瘦平均有少許油脂感。🍢烤小牛肉串 $48/5串 無牛肉又點似串燒! 入口鮮嫩多汁惹味。🍢烤西斑牙黑豚五花$14/串選用五花腩部位燒烤迫出肉汁,更明顯嘅孜然粉調味。🍢烤脆雞皮$14/2串泰國新鮮直送皇室農場出產無激素雞系列,雞皮烤得十分香脆充滿雞油香,邪惡之選。🍢烤雞軟骨 $28/2串同樣香脆,串燒全部不用再調味,入味抵讚。🧆烤新鮮李姐臭豆腐$16每日限量供應,還原街頭臭豆腐得香氣迫人,外脆內嫩兩層口感滋味。🍜小野人重慶酸辣粉(1份)$54正宗重慶酸辣粉飽肚之選,薯粉煙韌而

串燒迷號外注意!

主題集合各式台灣佳餚,以夜市風味串燒作為主打,
裝修則採用淺木色主調、卡座舒服食得開心。
特別要一讚仍地每檯準備好小爐為串燒保溫。
串燒款式Menu 大量選擇,海鮮雞牛豬魚齊全,
每款串燒可以選擇不同辣度。

[新鮮直送海鮮]
🐚蒜蓉粉絲烤扇貝$42/隻
滿滿蒜蓉加入粉絲上,吸收醬汁及扇貝汁鮮味,香口吸引!

🦪蒜蓉烤新鮮生蠔$36/隻 必食!
新鮮嘅生蠔配蒜蓉味道濃郁,新鮮大隻。

[串燒]
🍢大漠烤羊肉串 $48/5串
人氣招牌肉必食,一份有五串平均每串只係$9 好抵食👍🏼
羊肉質軟腍肥瘦平均有少許油脂感。
🍢烤小牛肉串 $48/5串
無牛肉又點似串燒! 入口鮮嫩多汁惹味。
🍢烤西斑牙黑豚五花$14/串
選用五花腩部位燒烤迫出肉汁,更明顯嘅孜然粉調味。
🍢烤脆雞皮$14/2串
泰國新鮮直送皇室農場出產無激素雞系列,
雞皮烤得十分香脆充滿雞油香,邪惡之選。
🍢烤雞軟骨 $28/2串
同樣香脆,串燒全部不用再調味,入味抵讚。

[小食]
🧆烤新鮮李姐臭豆腐$16
每日限量供應,還原街頭臭豆腐得香氣迫人,
外脆內嫩兩層口感滋味。

[麵食]
🍜小野人重慶酸辣粉(1份)$54
正宗重慶酸辣粉飽肚之選,薯粉煙韌而家份量勁多👍🏼
特製嘅酸辣湯底,辣味同酸香突出,夾住串燒食刺激味蕾。

[蔬菜]
🥬烤翠玉瓜 $12 & 錫紙蒜蓉粉絲娃娃菜$48
肉肉控要叫返些綠色平衡返整餐色彩,
前者有驚喜,調味每塊平均好味。
後者蒜香味濃,粉絲娃娃菜陣陣香蒜味,惹味可口。

[飲品]
🍹元氣森林水果茶$48
特大杯飲品,夏天消暑解渴及解膩最佳選擇。
而家掃碼加入成為會員即可免費贈送一大杯!
飲一啖鮮甜清幽的水果茶香感覺舒暢、清新解渴。
🍹小野人滿杯菠蘿$38
味道酸甜適中,清香菠蘿,味道清甜,
透心涼解辣一流。

下次會試埋較具人氣嘅兩款招牌款式
小野人黑松露彎菇烤飯 & 超濃郁芝士撈一丁
2024-10-29 177 浏览
之前喺將軍澳已經食過呢間,而家沙田都有分店啦 梗係要再食啦🤪 🥗烤鮮韭菜(1份)口感爽口🧈錫紙蒜蓉牛油金針菇(1份)好香牛油同蒜頭味 🐷Q彈小豬頸肉(6串)食落甜甜地幾好食 😋 肉質q彈🍡酥炸花枝墨魚丸(1份)炸皮唔會好厚 食落脆卜卜 配埋泰式辣醬最岩~♥️麻吉年糕燒(1塊)🍍夏威夷烤菠蘿(2串)🍆小野人燒茄子(1份)黎親都要點!調味岩岩好 ♥️Q彈墨魚串(2串)好彈牙好好食 又juicy !🍚小野人黑松露蘑菇烤飯呢個真係一定要試 加埋沙律醬超夾 仲配埋檸檬可以撈小小汁落啲飯到食完無咁膩🤪仲會配上紫菜可以包住食🍍小野人滿杯菠蘿 微甜🍓小野人滿杯草莓 走甜兩杯都飲落好足料 草莓果杯走甜都唔會話酸 唔錯👍🏻

🥗烤鮮韭菜(1份)
口感爽口

🧈錫紙蒜蓉牛油金針菇(1份)
好香牛油同蒜頭味

🐷Q彈小豬頸肉(6串)
食落甜甜地幾好食 😋 肉質q彈

🍡酥炸花枝墨魚丸(1份)
炸皮唔會好厚 食落脆卜卜 配埋泰式辣醬最岩~

♥️麻吉年糕燒(1塊)

🍍夏威夷烤菠蘿(2串)

🍆小野人燒茄子(1份)
黎親都要點!調味岩岩好

♥️Q彈墨魚串(2串)
好彈牙好好食 又juicy !

🍚小野人黑松露蘑菇烤飯

🍍小野人滿杯菠蘿 微甜
🍓小野人滿杯草莓 走甜
兩杯都飲落好足料 草莓果杯走甜都唔會話酸 唔錯👍🏻
2024-10-29 152 浏览
《沙田人氣惹味串燒|小野人》成日都聽到呢間人氣串燒店💯今次終於喺沙田落戶啦‼️作為沙田友一定要去試吓啦😍每個夜晚都撞到虛席 款式選擇多而且亦都唔貴 主打經典串燒 每日新鮮直送海鮮 最緊要係佢哋即叫即製作 每台都有個小熱爐 可以保溫食物👏🏻👏🏻-叫咗多款特色燒烤 等我介紹吓先🍗🔥小野人燒茄子(蒜容)好大件 蒜蓉巨量 烤得好香口 濕潤無比 必點之選~🔥墨西哥烤粟米呢一款有驚喜 一口接住一口食唔停 沙律醬配上牛油香味 香濃軟滑 唔會乾爭爭💯🔥糖燒牛奶方包微微的焦香色澤金黃色 炸到脆卜卜 沾滿牛油 再加埋沙糖香脆🔥超濃厚芝士撈一丁-黑松露見到隔籬一上枱超級香 冇理由唔叫 邪惡既芝士鋪係公仔麵 仲有唔少黑松露醬喺面層 勁惹味!🔥烤新鮮李姐臭豆腐估唔到連臭豆腐都有得叫 對我嚟講香噴噴 咬落去好香口 配埋酸辣醬就一流~除此之外仲叫咗椒鹽炸薯條、烤雞腎、蒜容粉絲烤扇貝、海中蝦、錫紙蒜蓉牛油金針菇、烤雞軟骨、烤牛舌芯 人均都係$300 叫到成枱都係食物 真係抵到爛 性價比好高‼️-
《沙田人氣惹味串燒|小野人》
叫咗多款特色燒烤 等我介紹吓先🍗
🔥小野人燒茄子(蒜容)
好大件 蒜蓉巨量 烤得好香口 濕潤無比 必點之選~

🔥墨西哥烤粟米

🔥糖燒牛奶方包微微的焦香
色澤金黃色 炸到脆卜卜 沾滿牛油 再加埋沙糖香脆

🔥超濃厚芝士撈一丁-黑松露

🔥烤新鮮李姐臭豆腐

2024-10-24
2024-10-28 128 浏览
又試新餐廳啦!今次食到一間價錢都算幾抵食嘅串燒店,同埋香港好似都冇乜呢類型嘅餐廳,大家都可以去試吓因為我哋嗌嘅嘢食實在太多,精選咗幾樣都覺得好食同必試嘅,其實冇寫落嚟嘅都好味大漠烤羊肉串 - 生熟程度啱啱好,有羊味但係唔會太騷蒜蓉/ 芝士烤新鮮生蠔 - 兩隻味都食晒,芝士味重得來但係都食到蠔味,芝士足料,一咬落去都爆曬汁泰式Q彈燒豬頸肉 - 果然真係好彈牙,好嫩口,必食燒雞軟骨串 - 超鍾意!唔係碎濕濕,大大粒,骨肉分明,有咬口酥炸花枝墨魚丸 - 食得出佢全部炸物都係新鮮炸起,超彈牙仲食到有墨魚粒粒元氣森林水果茶 - 無論打卡定係餸餐,都真係要試,大過你個頭嘅水果茶,兩個人一齊飲都冇問題

大漠烤羊肉串 - 生熟程度啱啱好,有羊味但係唔會太騷

泰式Q彈燒豬頸肉 - 果然真係好彈牙,好嫩口,必食

2024-10-25 279 浏览
店名:小野人 KOKA地址:沙田沙田正街2-8號新城市廣場三期3樓326A號舖1.大漠烤羊肉串(5串) $48羊肉串好嫩滑,有好濃香嘅孜然粉係肉上面,好惹味2.燒厚切牛舌芯 (1串)$28厚切無得輸,牛舌芯好好食3.金正菇牛五花肉卷 (1串) $28五花肉卷包住金針菇,非常配合,五花肉嘅油脂滲入金針菇入面,金針菇又唔乾身,一入口令人眼前一亮4.烤西班牙黑豚五花肉 (2串)$28五花肉高質,油脂分佈均勻5.香蔥豚肉卷 (1串)$28豚肉卷出色,但香蔥一般,略為失色6.蒜蓉烤新鮮生蠔 (2隻)$72生蠔新鮮好食,肥美大隻7.小野人燒茄子-芝士(1份)$48燒茄子出色,不是太肥膩,芝士味濃郁,但切記襯熱食8.小野人燒雞翼(2隻)$28雞翼肉質嫩滑,但略為細隻🥲9.小野人黑松露蘑菇烤飯 (1份)$78極力推薦,一定要試,望落去無咩吸引力,但配埋美乃滋,再用配送嘅紫菜一齊食用,係好好食,非常好食,超好食,重要嘅野要講三次10.蒜蓉粉絲烤扇貝 (2隻)$84扇貝肉質彈牙,表面附上粉絲同蒜蓉,好惹味11.芝士焗新鮮生蠔 (2隻)$72芝士味濃郁,生蠔大隻肥美12.元氣森林水果茶,勁大杯,好清新,微酸
店名:小野人 KOKA
地址:沙田沙田正街2-8號新城市廣場三期3樓326A號舖

1.大漠烤羊肉串(5串) $48
羊肉串好嫩滑,有好濃香嘅孜然粉係肉上面,好惹味

2.燒厚切牛舌芯 (1串)$28
厚切無得輸,牛舌芯好好食

3.金正菇牛五花肉卷 (1串) $28

4.烤西班牙黑豚五花肉 (2串)$28
五花肉高質,油脂分佈均勻

5.香蔥豚肉卷 (1串)$28
豚肉卷出色,但香蔥一般,略為失色

6.蒜蓉烤新鮮生蠔 (2隻)$72
生蠔新鮮好食,肥美大隻

7.小野人燒茄子-芝士(1份)$48
燒茄子出色,不是太肥膩,芝士味濃郁,但切記襯熱食

8.小野人燒雞翼(2隻)$28
雞翼肉質嫩滑,但略為細隻🥲

9.小野人黑松露蘑菇烤飯 (1份)$78

10.蒜蓉粉絲烤扇貝 (2隻)$84
扇貝肉質彈牙,表面附上粉絲同蒜蓉,好惹味

11.芝士焗新鮮生蠔 (2隻)$72
芝士味濃郁,生蠔大隻肥美

12.元氣森林水果茶,勁大杯,好清新,微酸清甜,食燒烤配水果茶,可以潤喉下火🤗🤗

總價連加一$596
  • 小野人燒茄子-芝士
  • 小野人黑松露蘑菇烤飯
  • 蒜蓉粉絲烤扇貝
  • 元氣森林水果茶
Koka小野人喺沙田新城市開咗新分店!好少喺香港食串燒,將久違嘅第一次交俾佢😂 佢哋主打選用優質嘅食材,海鮮每日新鮮直送!舖頭環境乾淨企理,地方座位闊落,坐得舒服😆 Menu超大本同埋整得好靚,除咗唔同嘅串燒,仲有炸物、小食,特色粉麵等等,好可惜得兩個人嗌唔到好多嘢🥹 $600已經食到勁飽,超級推薦一大班人過來,可以每樣都嗌😂$600份量參考:(有啲要兩串起,有啲五串起)香辣牛肚串串$9.6/串、烤厚切牛舌芯$28/串、香辣小香腸 $18/串、烤小黃花魚$38/條、烤小牛肉串$9.6/串、烤脆雞皮$14/串、人氣必點羊肉串$9.6/串、烤西斑牙黑豚五花$14/串、烤雞肉串$14/串、烤蒜香奶油花椰菜$58/份、蒜蓉/芝士烤新鮮生蠔$36隻、小野人滿杯菠蘿$38/杯推薦:牛肚串辣得好過癮、黃花魚好香、烤雞皮比較少見、生蠔新鮮有甜味見到佢哋仲有酸辣粉,芝士撈丁,我都流晒口水想食🥹 可惜個胃唔爭氣,食唔到咁多,下次先啦😆

Koka小野人喺沙田新城市開咗新分店!
好少喺香港食串燒,將久違嘅第一次交俾佢😂

$600份量參考:(有啲要兩串起,有啲五串起)