2022-10-21 36 浏览
ᕼᗩᒪᒪOᗯEEᑎ月份又到喇👻係我最鍾意嘅節日。。全部野都變得好神秘咁。。當然唔少得入迪迪聽玩啦。。記得上之去迪迪尼我食左杯軟雪糕超爽。。今次我再次食多次。。仲要有哈佬喂板👍🏼👍🏼造型就好吸引。。但味道都好好味😋😋明顯係黑加倫子味道。。好正。。食嘅時唔好掛住影相呀。。因為佢好快溶☺️而ᒪIᑎᗩᗷEᒪᒪ個杯就好ᑕᖇEᗩᗰY 好挺身。。無咁易溶。。可以影耐啲啲。。其實呢杯雪糕都好多人排隊買架。。想食都要排下架啦😋😋。。🍦黑魔后之毒軟雪糕🍦ᒪIᑎᗩᗷEᒪᒪ ᑭEᗩᑕᕼ & ᗰIᒪK。。📍 大街餐廳大嶼山香港迪士尼樂園美國小鎮大街。。=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•#cafe#cafehopping#cafehoppinghk#coffeeshop#coffeeshopcorner#coffeeshopvibes#discoverhongkong#foodiesofinstagram#foodstagram#hkcafe#hkcoffee#hkdessert#hkfood#hkfoodie#hkfoodlover#hkfoodstagram
ᕼᗩᒪᒪOᗯEEᑎ月份又到喇👻
係我最鍾意嘅節日。。全部野都變得好神秘咁。。
當然唔少得入迪迪聽玩啦。。
記得上之去迪迪尼我食左杯軟雪糕超爽。。
今次我再次食多次。。仲要有哈佬喂板👍🏼👍🏼
造型就好吸引。。但味道都好好味😋😋
明顯係黑加倫子味道。。好正。。
食嘅時唔好掛住影相呀。。因為佢好快溶☺️
而ᒪIᑎᗩᗷEᒪᒪ個杯就好ᑕᖇEᗩᗰY 好挺身。。
無咁易溶。。可以影耐啲啲。。
其實呢杯雪糕都好多人排隊買架。。
想食都要排下架啦😋😋

🍦黑魔后之毒軟雪糕
🍦ᒪIᑎᗩᗷEᒪᒪ ᑭEᗩᑕᕼ & ᗰIᒪK

📍 大街餐廳
大嶼山香港迪士尼樂園美國小鎮大街

#cafe#cafehopping#cafehoppinghk#coffeeshop#coffeeshopcorner#coffeeshopvibes#discoverhongkong#foodiesofinstagram#foodstagram#hkcafe#hkcoffee#hkdessert#hkfood#hkfoodie#hkfoodlover#hkfoodstagram#hkig#hkstyle#hongkong#hongkongcafe#hongkongfoodshare#mainstreetcornercafe#hongkongdisneyland#mainstreet#duffy#disneyland#disneylandfood#shellie#duffyandshelliemay#mainstreet#icecream#cafe#cafehopping#cafehoppinghk#coffeeshop#coffeeshopcorner#coffeeshopvibes#discoverhongkong#foodiesofinstagram#foodstagram#hkcafe#hkcoffee#hkdessert#hkfood#hkfoodie#hkfoodlover#hkfoodstagram#hkig#hkstyle#hongkong#hongkongcafe#hongkongfoodshare#mainstreetcornercafe#hongkongdisneyland#mainstreet#duffy#disneyland#disneylandfood#shellie#duffyandshelliemay#mainstreet#icecream
🍦黑魔后之毒軟雪糕 🍦ᒪIᑎᗩᗷEᒪᒪ ᑭEᗩᑕᕼ & ᗰIᒪK
2022-10-18 177 浏览
就嚟萬聖節,迪士尼10月份推出左新嘅Linabell及惡人版雪糕(各$58),分別係蜜桃乳酪🍑同黑加侖子雪芭味🍇兩個都超級好食!建議可以叫兩個同朋友打卡開心share😻

建議可以叫兩個同朋友打卡開心share😻
雪糕
雪糕
2022-10-18 31 浏览
▪️Linabell軟雪糕 - 蜜桃牛奶味 💲56幾乎每次入迪迪尼,我第一站都係會去呢間雪糕店,炎炎夏日就更加唔使講🔥最近切合返Linabell主題,佢推出咗呢個夢幻粉色,食落係似桃味乳酸糖咁,其實無咩牛奶香,勝在唔會話好人工甜,酸酸地消暑一流🫣質地唔係軟雪糕,而係偏向重冰感嘅雪糕,所以會溶得比較快,食慢幾拍都真係會漏到成手成身都係,同百味堂嗰種相似,不過當然無嗰間咁滑身🥶🔎 整體評分(7/10)
▪️Linabell軟雪糕 - 蜜桃牛奶味 💲56
Linabell軟雪糕 - 蜜桃牛奶味

🔎 整體評分(7/10)
Linabell軟雪糕 - 蜜桃牛奶味
2022-09-18 92 浏览
🍦蘋果芒草軟雪糕 $56之前都聽講過迪士尼雪糕好好味 但預咗要排好耐隊好好彩我去嗰日竟然淨係得兩個人排緊隊當然要即刻去試試🤤芒果蘋果味超級香濃 甜度都適中 感覺似係melona芒果蘋果雪條嘅升級版!口感更順滑冰涼而且加咗大量星星糖片 增加硬脆口感脆筒超級薄脆 就算影完相食到一半都仲保持到香脆唯一係雪糕融得比較快 就算企喺有遮蔭嘅地方都好快溶建議快快影完相就要食啦!

🍦蘋果芒草軟雪糕 $56

之前都聽講過迪士尼雪糕好好味 但預咗要排好耐隊
好好彩我去嗰日竟然淨係得兩個人排緊隊
當然要即刻去試試🤤
芒果蘋果味超級香濃 甜度都適中
感覺似係melona芒果蘋果雪條嘅升級版!
口感更順滑冰涼而且加咗大量星星糖片 增加硬脆口感
脆筒超級薄脆 就算影完相食到一半都仲保持到香脆
唯一係雪糕融得比較快 就算企喺有遮蔭嘅地方都好快溶
建議快快影完相就要食啦!
午餐
2022-09-01 82 浏览
米奇雞蛋仔米奇雞蛋仔,粒粒都係米奇老鼠嘅造型,超級可愛吸睛😆,唔好以為佢得個樣,其實都幾好食😋,個皮唔會係太脆果啲黎, 係比較軟身,但係好香雞蛋糕果啲味,聞到已經好想食,打卡一流味道仲唔差添!😊芒果牛奶扭紋雪糕🍦本來對個雪糕都冇咩期望😎,但係一食落去,嘩,勁香濃😍,個芒果味唔會好假,牛奶味都好香,食完一個會想再食一個嘅🤪小鎮雪糕店 (大嶼山)大嶼山香港迪士尼樂園美國小鎮大街區316-318號舖
米奇雞蛋仔

芒果牛奶扭紋雪糕🍦

小鎮雪糕店 (大嶼山)
大嶼山香港迪士尼樂園美國小鎮大街區316-318號舖
迪士尼小食推薦‼️夏日熱辣辣,入迪士尼玩曬到脫水( ˚ཫ˚ )經過美國小鎮大街時,馬上去雪糕屋買雪糕食!排了不用5分鐘,軟雪糕有兩款。我揀了有cone的蘋果芒草軟雪糕。雪糕融得很快,要把握時間打卡つ♡⊂雪糕夏日消暑解渴一流,芒果蘋果味都很出,餅乾cone都很脆。配上城堡圖案的朱古力牌(打卡✨)
迪士尼小食推薦‼️

夏日熱辣辣,入迪士尼玩曬到脫水( ˚ཫ˚ )
經過美國小鎮大街時,馬上去雪糕屋買雪糕食!
排了不用5分鐘,軟雪糕有兩款。
我揀了有cone的蘋果芒草軟雪糕。
雪糕融得很快,要把握時間打卡つ♡⊂
雪糕夏日消暑解渴一流,
芒果蘋果味都很出,餅乾cone都很脆。
配上城堡圖案的朱古力牌(打卡✨)
2022-08-14
2022-08-27 38 浏览
-{迪士尼小食🏰🥯}夏天黎迪士尼除左食雪條就係黎食雪糕😛🤤黃金芒果蘋果雙色紐紋雪糕🤤 ($45)芒果味好味亦唔假 質感似雪芭多啲😉牛奶味就奶香好出!!亦滑身好多😋不過真係好溶😂👖褲評: 7.5/10消暑一流😂味道亦幾好吖😚夏天要食翻支黎消暑😎性價比: 7/10服務: 8/10環境: Nil🚩香港迪士尼樂園🚩 #fuudjai #fuudjai離島 #fuudjai甜品 #fuudjai小食
{迪士尼小食🏰🥯}
夏天黎迪士尼除左食雪條就係黎食雪糕😛

🤤黃金芒果蘋果雙色紐紋雪糕🤤 ($45)

👖褲評: 7.5/10

🚩香港迪士尼樂園🚩

黃金芒果蘋果雙色紐紋雪糕
黃金芒果蘋果雙色紐紋雪糕
2022-08-01 56 浏览
喺迪士尼食野貴d就預咗嘅,夏日炎炎最岩食雪糕!迪士尼尋夢奇緣軟雪糕$62Bad boy一次過揀哂兩款口味,北海道 5.0 牛乳同黃金芒果蘋果😋同bad boy一樣鍾意奶味濃嘅話,一定覺得佢唔夠奶,食落就係普通牛乳雪糕,但口感軟滑不過不失。黃金芒果蘋果味唔係食落好假果種,酸酸甜甜幾清爽,口感似雪葩,只係唔睇番個名都唔知有蘋果(😂❓)。杯底嘅黑加侖子啫喱幾彈偏軟,一向對啫喱一般嘅bad boy意外地覺得幾好食。北海道 5.0 牛乳軟雪糕$45上面塊餅就是一塊餅,無咩特別。雪糕同尋夢版嘅一樣唔重覆講。曲奇筒正正常常唔太硬唔算好脆。留意番呢款無杯,佢流汗速度幾快,要密密食先唔會流到成手都係。除非你同男朋友/老公食啦,唔係嘅話就唔好食得太chill喇😉#迪士尼美食 #香港美食 #hkfoodie #foodiehk #foodie #hkfood #香港甜品 #香港好去處 #香港迪士尼樂園
喺迪士尼食野貴d就預咗嘅,夏日炎炎最岩食雪糕!

迪士尼尋夢奇緣軟雪糕$62

北海道 5.0 牛乳軟雪糕$45

2022-06-13
5 分钟 (外卖自取)
$53 (其他)
  • 迪士尼尋夢奇緣軟雪糕
2022-07-28 62 浏览
在等候Pixar水花大街派對巡遊表演期間,行去雪糕屋,買咗支$56蘋果芒果軟雪糕。身旁的家長走去星巴克買凍飲消暑。個甜筒有蘋果加芒果雙重味道。外間買唔到。先要去付款,之後行去另一個窗口取甜筒。個甜筒有清新蘋果味加香滑芒果味。兩者混合,係炎炎夏日正午時份,消暑最佳甜品。$56屬合理價。
。$56屬合理價。
蘋果芒果軟雪糕
题外话/补充资料: 係炎炎夏日正午時份,消暑最佳甜品。
2022-07-22
2022-06-12 125 浏览
小妹係大街市集食完吉士米奇雞蛋仔後,經過小鎮雪糕店🍦見勁多人排隊🙀襯未落出雨又排埋一份🤪呢間雪糕店間唔中就會轉款🍦今次推出味道就係黃金芒果味😍雪糕店門面亦好靚,絕對岩打卡,但因不切坐位,所以買完要企係度食架🙈黃金芒果🥭x原味扭紋雪糕🍦$45職員表示可擇單色/雙色扭紋雪糕~小妹為咗想試多種味,梗係擇雙色扭紋🥸芒果味道好清甜,味道突出,且唔會覺得好甜🙈 另一邊北海道5.0牛乳都係好好味,味道超濃,食到濃郁奶香味😚雪糕軟滑,重點係上面有隻duffy頭形朱古力🍫🥰非常可愛,鍾意Duffy朋友仔一定要買黎食😋每啖都有芒果及原味交替~味道真係好正😋 難怪咁多人排隊買🤣🙈小妹覺得呢杯雪糕雖然好快溶😂但點都要有打咭時間,手機食先🥳小妹建議大家可以係大街位置影,仲可以向城堡🏰果邊影,影出嚟靚到爆❤️

黃金芒果🥭x原味扭紋雪糕🍦$45

2022-06-12 61 浏览
#pb食在迪士尼入迪士尼食食食🍦休息左幾日 等我簡簡單單為排版出番個post先🤪 自從迪士尼重開 幾乎每個月都會去一次😍 而每次去都一定食下雪糕😋 唔知有冇人都係咁呢?🥰 佢會定期轉味道、公仔 所以每次都好期待會係咩👍🏻.我通常都係美國小鎮大街個間買🤪 價錢$42-$62不等😋 有杯裝、筒裝選擇👍🏻🔹雙色扭紋雪糕🍦我4月果次個次去味道係芒果 x 北海道3.6牛奶😋 呢兩種味幾夾🥰 芒果酸酸甜甜 幾開胃 北海道3.6牛奶奶味幾重 但又唔會太甜😍 整體比我想像中好食👍🏻🔹米奇雞蛋仔🧇最近果次去就食左呢個雞蛋仔😍 佢粒粒都係米奇型幾可愛🥰 仲要即叫即整 全部都脆卜卜 唔會擺到淋哂😋 真心驚喜👍🏻 不過呢個係配cream而唔係配雪糕🤪.整體✨ 依家天氣咁熱 入到迪士尼真係好需要食番杯雪糕🤪 佢仲要定期轉味道 唔驚冇新意👍🏻 而雞蛋仔就係另一驚喜😋小鎮雪糕店大嶼山香港迪士尼樂園美國小鎮大街區316-318號舖
#pb食在迪士尼
入迪士尼食食食🍦
🔹雙色扭紋雪糕🍦

🔹米奇雞蛋仔🧇

小鎮雪糕店
大嶼山香港迪士尼樂園美國小鎮大街區316-318號舖
夏日炎熱🥵程度爆錶要消消暑😋 呢段時間推出黃金芒果蘋果味🥭🍎甜筒🍦裝$45@好清甜 味道不會過分甜芒果果特出 怪不得咁多人排隊買雪糕軟滑,真係想再買多支食上面有一隻duffy頭朱古力打咭時間到😂 相機📷食先係大街影,向城堡影,點影都靚到爆但超級易溶 影相記得影快啲😂影完相,爭d成個雪糕溶跌左😂😂嚇親😳最後秒速食晒😋溶到成手都係😂🤦🏻‍♀️💁🏻‍♀️🙇🏻‍♀️下次要試下杯裝雪糕 可以慢慢食 😂
夏日炎熱🥵程度爆錶
要消消暑😋

呢段時間推出
黃金芒果蘋果味🥭🍎甜筒🍦裝$45@
好清甜 味道不會過分甜
芒果果特出
怪不得咁多人排隊買
雪糕軟滑,真係想再買多支食

上面有一隻duffy頭朱古力
打咭時間到😂 相機📷食先
係大街影,向城堡影,點影都靚到爆

但超級易溶 影相記得影快啲😂
影完相,爭d成個雪糕溶跌左😂😂
嚇親😳
最後秒速食晒😋
溶到成手都係😂🤦🏻‍♀️

💁🏻‍♀️🙇🏻‍♀️下次要試下杯裝雪糕 可以慢慢食 😂

2022-05-16 67 浏览
邊個話迪士尼啲嘢食一定係又貴又唔抵食‼️呢間喺小鎮大街嘅雪糕店🍦我每次嚟玩都一定會同朋友一人一杯😎首先 佢嘅價錢唔算好貴 但係真係好大杯🤩而且賣相仲好靚 打卡都得😚成日都會轉期間限定口味 每次去都有驚喜😆佢嘅5.0牛乳奶味真係要試 超級濃奶味 口感又軟滑🥰
2022-05-11 87 浏览
Woohoo迪士尼忠粉兼小鎮雪糕店打手又嚟喇🏰今次又轉左味喇 係朱古力 ok要試😎.📌筒裝軟雪糕 $45都係揀番雙色扭紋 因為北海道5.0牛乳實在太好食 係超濃郁嘅奶香味🥛朱古力味其實都普通🍫同平時坊間食到嘅味差唔多 不過就唔係Godiva 咁濃郁 但都好食 唔會好甜🤎就咁食應該會濃苦啲 加埋食就變左朱古力牛奶雪糕🍦今次口感幾軟滑 唔會好似之前啲味咁似雪葩同咁快融🥳個Duffy 嘅朱古力就可愛嘅 不過好難食 係烘焙用嘅假朱古力味🤯係得個甜字 冇可可香嗰隻🤣佢個筒都仲係威化筒 淋左會好似威化餅味 想食窩夫筒呀🥺.📌杯裝雪糕 $62杯裝價錢會貴啲 因為多左啲黑加侖子味啫喱同埋紅莓果乾碎🥰仲有啲士多啤梨果醬🍓啫喱好Q彈 仲好香黑加侖子味🤤加埋啲紅莓果乾碎同jam一齊食 同個雪糕又幾夾喎💕食落冇咁dry酸酸甜甜 味道豐富啲😆面頭塊裝飾白朱古力片 都係假甜味🙈

📌筒裝軟雪糕 $45

📌杯裝雪糕 $62