2007-09-21 52 浏览
今日真係乾糧渡日~lunch m記孖芝完再山崎!倉卒買了soft cookies!($6一袋有三個)外型像烘了的江蘇餅…但其實味道都似江蘇餅~只係沒太多奶味兼且以牛油味為主。不過有植物油~ 反正都唔會成日食…都係食返舊相好a1好了!>3<
今日真係乾糧渡日~lunch m記孖芝完再山崎!

倉卒買了soft cookies!($6一袋有三個)

2007-08-27 53 浏览
星期六晚上跑完步,唔係好餓,就食左9蚊麥包~都幾好食,山崎不嬲既包都係出名鬆軟..同埋香!呢度既麥包果然唔錯,9蚊有6塊~連個包邊都幾好食^^不過>.<唔記得同佢影相tim!
星期六晚上跑完步,唔係好餓,就食左9蚊麥包~

都幾好食,山崎不嬲既包都係出名鬆軟..同埋香!

呢度既麥包果然唔錯,9蚊有6塊~

連個包邊都幾好食^^

不過>.<唔記得同佢影相tim!
2007-08-10 34 浏览
山崎d包一向都唔錯,我特別中意佢個d旦糕今次試左法國麥芽包....佢係咸咸地既,不過唔夠脆同鬆化所以比較硬~食完成個包個咀都有d痛~~~好一般~~panash好食好多!
山崎d包一向都唔錯,我特別中意佢個d旦糕

今次試左法國麥芽包....

佢係咸咸地既,不過唔夠脆同鬆化

所以比較硬~

食完成個包個咀都有d痛~~~

好一般~~panash好食好多!
2007-04-07 21 浏览
前幾天我生日,同學買左兩個小型蛋糕(圓形)比我,去NEWAY慶祝。講番個蛋糕,中間鋪滿芒果,旁邊有DEE忌廉,很令的 食落去,芒果好好味,好新鮮,唔會太酸,而且都幾多 可能個蛋糕攤耐左,DEE蛋糕好干,蛋香一般總括來講,味道不錯,不過干身左DEE再雪返佢會濕DEE,冇咁干
講番個蛋糕,中間鋪滿芒果,旁邊有DEE忌廉,很令的

食落去,芒果好好味,好新鮮,唔會太酸,而且都幾多

可能個蛋糕攤耐左,DEE蛋糕好干,蛋香一般

總括來講,味道不錯,不過干身左DEE
再雪返佢會濕DEE,冇咁干
2006-10-18 28 浏览
粉嶺而家又開番山崎簡直係粉嶺人之福佢d麻薯波波係最好味其中芝士味係最正即使凍左仍然好香芝士味又夠煙韌比起另一間大型麵包店A咩仲要濃不過一買就一定要買10蚊
粉嶺而家又開番山崎
又夠煙韌
比起另一間大型麵包店A咩仲要濃
不過一買就一定要買10蚊
2006-06-08 15 浏览
五蚊三個, 埋嚟揀埋嚟揀XDDD買咗士多啤梨, 綠茶同原味. 士多啤梨味似能得利. 綠茶就食落味道幾重, 好過麵包廊. 原味就普通. 較乾身, 要用多幾錢力去啅. 食過麵包廊出品的朱古力, 蒜蓉, 芝士, 綠茶. 當中我最buy 綠茶同芝士. 綠茶味聞似meltykiss 嗰種味, 食落口味唔重. 芝士就無論聞同食都咁味濃. 不過就多油. 同埋概括嚟講, 佢d 麻糬就偏軟身, 口感煙un.最好味係A1. 味道係最真. 原味最好食. 無論攤凍咗定新鮮出爐, 都係咁好味. 口感唔會過份軟身或過份啅口.
五蚊三個, 埋嚟揀埋嚟揀XDDD

(非会员)
2006-05-03 17 浏览
今月出了5 款新包, 芝士煙火雞包- 對火雞一d 興趣都無.芝士忌廉火腿包- 嘩, 試過4 月既rum酒提子忌廉包, 得dd餡, 又無味, 今次唔會中招.素菜pizza - 不值菠蘿金必文芝士包- 其實係把舊款的金必文芝士包改了菠蘿皮而已, 但總算ok.另外還有迷你菠蘿酥, 問個姐姐仔是否有菠蘿, 回覆係菠蘿蜜餞, 一試太甜了.山崎的麵包越來越貴, 但水準又越來越差.芝士不溶的原因是這隻芝士是高溶點芝士, 即不會溶掉.我都是喜歡芝士溶到一pat pat 個種感覺.
今月出了5 款新包,
芝士煙火雞包- 對火雞一d 興趣都無.
素菜pizza - 不值

山崎的麵包越來越貴, 但水準又越來越差.

芝士不溶的原因是這隻芝士是高溶點芝士, 即不會溶掉.
我都是喜歡芝士溶到一pat pat 個種感覺.
2006-05-01 91 浏览
食左法國芝士,係半切左既一個芝士長法包.表面灑左d芝士粉<-聞落幾香但食落無味.為左試下d芝士溶左係咪會好食d,特登係食之前叮左叮.點知叮左好幾次d芝士都唔溶<-咩cheese黎架?? =.=”仲要冇乜芝士味.結果d包肉仲變硬左添…總結:上次冇叮熱反而更好,d芝士更好味.
2006-05-01 59 浏览
今次食左小朱古力丹麥包(左)&小芝士軟法(右).前者唔係成個包都係朱古力包,只不過係外層圍左一層朱古力墨西哥coating,而入面就係mix左既白麵包&朱古力bread.食落麻麻地鬆軟,有朱古力味但唔濃,ok la~後者只係淨白麵包夾住d cheese.包身較乾&挺身,唔鬆軟!原來只係個包近底中間有一條好幼既cheese,而兩邊就各”塞”左舊正方體既cheeseß-做成錯覺,令人以為有好多cheese係個包入面=.=”………..不過d cheese 都ok既,食前叮一叮會更好~總結:始終我都係鐘意chocolate 味既food 多d!p.s.但個包細細,$3 貴左d.($3 for 1 , $ 6 for 2, $ 10 for 5 )
今次食左小朱古力丹麥包(左)&小芝士軟法(右).