2016-10-21 1054 浏览
由於住喺呢度附近所以就成日落嚟九龍城食飯想食火焰壽司嘅時候都會來呢間餐廳因為佢哋嘅火焰系列做得甚為出色坐低就點左火焰三文魚同埋三文魚腩三文魚腩都切得幾好但口感唔夠肥美火焰三文魚貫徹一貫嘅水準厚度適中燒嘅時候唔會過熟食落口嘅時候件三文魚仲有暖暖嘅感覺跟住點做滑蛋豬扒飯味道就屬於一般啦冇乜特別驚喜加$18就可以要多碟刺身刺身有三文魚蟹柳同埋北寄貝口感亦都算係一般中規中矩啦
由於住喺呢度附近所以就成日落嚟九龍城食飯

口感亦都算係一般

中規中矩啦

• 火焰三文魚壽司
2016-10-03 771 浏览
朋友介紹第一次嚟食但係感覺非常唔良好 魚生又唔新鮮 切得又薄 又冇味 食風一樣朋友介紹必食嘅牛油果蟹棒壽司 牛油果切得又薄又黑晒 一睇就知擺左好耐 最好野就係佢都照攞出來比客食 見到完全反胃啊 叫佢換過 仲好似覺得我地麻煩 好心啲牛油果就算唔新鮮都切左黑色嗰啲先攞來出嚟啦 壽司飯又散 講真係九龍城食 呢間野價錢已經係拍得住尖沙咀價錢 好心佢交足貨啦 ‼️今次真係嬲到爆 連相都都冇影 食左五客壽司 就埋單走人 冇下次🙅 好彩九龍城大把嘢食 轉場再食過😤
朋友介紹第一次嚟食但係感覺非常唔良好
魚生又唔新鮮 切得又薄 又冇味 食風一樣

朋友介紹必食嘅牛油果蟹棒壽司 牛油果切得又薄又黑晒
一睇就知擺左好耐 最好野就係佢都照攞出來比客食
見到完全反胃啊 叫佢換過 仲好似覺得我地麻煩
好心啲牛油果就算唔新鮮都切左黑色嗰啲先攞來出嚟啦

2016-10-03
2016-09-09 738 浏览
呢間餐廳我食過好多次,因為佢地的午餐好抵,又好食又唔駛加一我食過幾間日本餐廳的蒸蛋,但(到目前為止)我最鍾意食佢地的蒸蛋,熱辣辣,又入味逢星期六日的中午,佢地都會有午市套餐,menu同平時一樣,只係比平日貴咗$10,但都抵我試過好多唔同的套餐,我最喜愛這裡的燒牛扒定食和三文魚親子飯定食D三文魚都幾新鮮其他定食也不錯,但這兒的面噌湯好鹹,而且,燒魚定食的份量比較細,因為d燒魚非常細條,幾啖就食哂,絕對食唔飽雖則味道不錯......... 但其他定食就ok 我帶過我的傻仔男友(係佢自己suggest呢個名的,唔關我事)嚟呢到食,佢都話好食,尤其是個蒸蛋
呢間餐廳我食過好多次,因為佢地的午餐好抵,又好食
又唔駛加一

D三文魚都幾新鮮
雖則味道不錯......... 但其他定食就ok

)嚟呢到食,佢都話好食,尤其是個蒸蛋
题外话/补充资料: 這間餐廳的服務態度不錯
  • 燒牛扒定食
  • 三文魚親子飯定食
2016-04-09 1401 浏览
食左咁多間日本菜壽司店,在一年半前終於揾到一間平靚正日本菜食店,就係呢間山葵。九龍城山葵原本同一條街有二間店,但由於人手問題就整合為一間。呢間店舖壽司款式都吾少,而且仲平靚正,食材新鮮又好味。仲有其他食物,例如烏冬,拉麵,刺身,熟食都吾差。例如蒜片牛柳粒,牛肉鍋等等,都好好味。
2016-04-08
  • 三文魚腩壽司,蒜片牛柳粒,三文魚手券
2015-11-10 918 浏览
lunch set 有前菜(中華沙津),有蒸蛋,有湯蒸蛋好滑滑蛋牛肉飯,$50滑蛋牛肉少左d,又唔夠滑,好一般,不過仲有拉麵,定食食, 可以再試下,不過d飯少左d。
lunch set
有前菜(中華沙津),有蒸蛋,有湯
蒸蛋
蒸蛋好滑
滑蛋牛肉飯
滑蛋牛肉飯,$50

滑蛋牛肉少左d,又唔夠滑,好一般,
不過仲有拉麵,定食食, 可以再試下,
不過d飯少左d。

2015-11-02
蒸蛋