2022-04-12 487 浏览
帶位員/服務員有禮收拾碗碟有效率豬牛肉類厚薄適中,份量適中唔浪費雞肉比較冇咁好台式熟食款式多(有滷肉飯)飲品多款式(有啤酒/熱茶啡/汽水/冷泡茶)火鍋湯底足料火鍋配料吸引火鍋醬料多
帶位員/服務員有禮
收拾碗碟有效率

豬牛肉類厚薄適中,份量適中唔浪費
雞肉比較冇咁好
台式熟食款式多(有滷肉飯)
飲品多款式(有啤酒/熱茶啡/汽水/冷泡茶)
火鍋湯底足料
火鍋配料吸引
火鍋醬料多
2022-04-12
  • 芋圓
2022-04-05 581 浏览
今日和朋友一行四人去咗屯門市中心訂咗山見台式火煱,去到人山人海好彩一早訂咗桌,不用排隊直入,頭一轉食物買相非常靚仔,後加食物買相非常差,台式小食如鹵水豆腐,旦,七里香真係一啲都唔香,朱扒炸粉太厚,湯底還算唔錯希望下次再去有改善。
希望下次再去有改善。
2022-04-02 622 浏览
去到攞位,侍應問我哋想坐卡位定二人枱.卡位嘅話就係用一個大鍋,二人枱嘅話,就係一人一鍋。見到二人枱原來都好闊落,就決定二人枱啦。可以一人一鍋,咁就唔使爭用咩湯底。叫咗個酸菜白肉同埋豚骨湯。酸菜白肉味道比較濃,咩食物都變晒酸菜白肉味。除咗指定嘅牛肉,仲有好多小食。覺得惡魔雞扒同豬扒可以唔使叫。因為雞扒同豬扒好大份,炸粉又比較厚。可以唔使嗌,留返啲位食其他嘢。出面自助吧仲有得攞大腸麵線同埋滷肉飯。自助吧好整齊乾淨。可能因為疫情嘅關係,人流唔多。好舒服。侍應服務態度亦都好好。用QR code落單,冇留單。上菜速度好快。鍾意食佢哋嘅鹽酥雞。佢哋嘅滷水都好味。$300樓下一個人,有咁嘅質素覺得好OK。
2022-04-01
2022-03-31 537 浏览
5分滿分環境4分 好多打卡位可以影下相,地方寬敞二人枱比其他同類例如牛一牛氣闊落呢個抵贊。好啦差評開始食物2分 先講醬油調味料,d豉油鹹到痴媽根,係死鹹果種,溝左半碗湯底都搞唔掂,最後係攞筷子蜻蜓點水咁沾落d肉度。然後到湯底談而無味無香可以講同清水冇咩分別,再到肉類得牛胸爽係較為霖身,其他都係一個字(鞋)封門柳就簡直係敗筆,都唔知邊鬼個切出來,切到又厚又大舊,我仲以為自己去左隔離食燒肉,大佬打邊爐來架,失望透頂。黃金炸魚皮又甜又硬。。。係咪玩野鹹蛋黃都可以整到咁甜,滷水牛展咪咪咪咪滷水,全部都係冇味道,係少少鹹味都冇。。。。我都唔知自己食緊咩,炸雞扒OK 都算嫩滑多汁,但塊炸豬扒就韌過豬肉乾,墨魚仔等等等等我都冇力呻啦,完全食到冇心機,可見廚房部做野求求期期,自助巴選擇又極少,當天墨魚滑油炸鬼都冇供應,午市收費咁貴連粒牛丸都冇🤦🏻 2個人食殿堂248一位加埋1差唔多成6舊水完全唔知自己食左d咩,性價比極低,食物我都費事影相了,最後冇咩心情甜品都冇食就走人。
5分滿分
好啦差評開始
2022-03-30 305 浏览
今日第一次食,11:30準時到達,入內見環境清潔、舒適,非常多大玻璃窗,採光很好。和朋友點了$178精品餐,限時90分鐘。自助吧除火鍋料外,還有鹵肉飯、大腸麵線、炆排等熱食,肉類、小食是用手機落單,上菜速度很快,鹵肉飯很美味,一定要試,火鍋肉類肉味不錯,要留肚食埋台式甜品,我點了愛玉粉圓非常好食👍,服務非常有禮貌,會有下次😋

2022-03-30
2022-03-02 530 浏览
新開見門口餐牌介紹吸引,又掛住台灣味所以一試。午市90分鐘都夠時間歎,入去一路有侍應介紹又有打咭位,環境闊大光猛,食物擺放整理再加上用QR code落單,安心又方便。鴛鴦鍋叫麻辣+雜菌鍋~味濃足料,肉類亦優質~而熟食中滷水及鹽酥雞最好味,最重要係臨尾嘅必食甜品~仙草芋圓like~
2022-03-02
2022-02-25 518 浏览
因晚上禁堂食關係,大約四點與這個較不起眼的地方相偶。這間店不太起眼,一來不在大路,二來太入,但這裡絕對值得大家一試。這間店與旺角的台式火鍋質素可算不相伯仲,而且湯底還有很多選擇。但在屯門不用出九龍,簡直是個寶藏。這裡服務態度一流,肉類質素絕不馬虎,絕對物有所值,再加上有多款台式小食任叫,更厲害的就是有多款台式甜品在放題列內份量適中,可以多嘗幾款,還有很多台式冷茶選擇,要是喜歡滷肉飯那裡還有供應。更厲害的,那裏還有模仿台灣小店的打卡位讓大家「打卡」。大門還有一個十份郵箱,以供客人郵寄「優惠」,你試過便知道!總括而言,值得一來再來!期待下一次⋯
因晚上禁堂食關係,大約四點與這個較不起眼的地方相偶。

這間店與旺角的台式火鍋質素可算不相伯仲,
而且湯底還有很多選擇。
但在屯門不用出九龍,簡直是個寶藏。
這裡服務態度一流,肉類質素絕不馬虎,
絕對物有所值,再加上有多款台式小食任叫,
更厲害的就是有多款台式甜品放題列內
份量適中,可以多嘗幾款,
還有很多台式冷茶選擇,
要是喜歡滷肉飯那裡還有供應。

更厲害的,那裏還有模仿台灣小店的打卡位讓大家「打卡」。

大門還有一個十份郵箱,以供客人郵寄「優惠」,
你試過便知道!

總括而言,值得一來再來!
期待下一次⋯
2022-01-30
首先 一入到去環境非常舒服 因為除左地方大 佢啲枱同枱之間唔會貼得好埋 就算二人枱都有好足夠大既空間,店內亦有好多值得打卡位比大家影相. 服務人員態度非常好同埋貼心. 而食物方面,火鍋湯底 會推介美人鍋 味道十分濃郁 味道以老火花膠雞湯. 火鍋食物雖然未算好多 但有封門柳或者係松板肉同埋牛肩比較特別既肉類 而且好高質一啲都唔Hae 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻😋同埋佢每次上菜既份量係一小碟一小碟咁上 可以按個人食量而落單就唔會造成浪費👍🏻最最最重點 佢有好多台式小食 滷水 炸物 鬼馬油炸鬼必食,好地道台灣味道😍😍最後係甜品 佢地既牛奶磚 好綿滑 奶味香濃👍🏻👍🏻而場內亦設有自助區有熟食/火鍋料/甜品/無糖茶同埋多款飲品 😍呢間絕對值得一試再試。

2022-02-12
2022-02-09 412 浏览
久違嘅放題都好一段長時間無食放題,於是,就黎左呢間新開嘅台式一人一鍋放題任食,由於,新店開張,每人送一杯珍珠奶茶,可能店舖位置一般,唔洗排隊。湯底,我就要左松露野菌昆布湯,當打開個鍋時,好濃烈嘅松露味慢慢被我吸收晒,好香。之後我先叫左部分小食,夜市鹽酥雞當然走唔甩喇,幾好食,唔錯,放題黎講都出色喇,其次,叫左個柯仔煎,小弟見識仲好少,未食過放題有柯仔煎,都大塊,蠔肉唔差,最少食到蠔肉然後,再叫手工糯米腸,唔太大特別,不過好食嘅。滷水豆腐就好似少左d味。但打邊爐點少得牛,佢仲要有埋羊,d封門柳最好食,細細舊,一啖食落肚,最後就要講講佢嘅甜品,細細杯,啱啱好,而且唔係好甜,值得一食。
久違嘅放題

滷水豆腐
手工糯米腸
牛奶磚
九份仙草芋圓 , 紫薯芋圓粥
今次啲間新開既台式火鍋非介紹不可‼️‼️餐廳是一人一鍋,提供了4款90分鐘吃到飽套餐、8款火鍋湯底之外,仲有多不勝數的熟食(滷水、熟食:蔥油餅、手工糯米腸、柯仔煎、鹽酥雞、甜品:牛奶磚、芋圓等等),還有自助吧放題的。。。新開張期間凡惠顧殿堂 • 吃到飽 / 饌 • 和牛 • 吃到飽套餐,每人可獲波霸珍珠奶茶一杯🧋。(小編怕會太飽,所以最後沒有問店員了😅⋯⋯)🍲 殿堂 • 吃到飽套餐:$258(成人)打邊爐前,先可以喝口湯喔~🍲 酸菜白肉湯:酸菜魚就食得多,所以一定要點鯇魚片🐟就Perfect 啦!🍲 牡丹美人鍋湯:(+$18)店員說這是由三黄雞、花雕、豬骨、雞殼、金華火腿等等熬的湯,補充骨膠原的不二之選!喝一口雞湯真的幾清甜鮮香!🍲松露野菌昆布湯:(+$18)湯內還含有鴻喜菇。當湯滾時散發陣陣松露香味,所有肉都變成松露肉🤤很香非常好吃😋👍🏻十分推介!🐮「月見封門柳」和「卡樂BEEF(牛五花)」:肉質非常軟嫩,是這個套餐必點的肉‼️‼️🥢鬼馬油炸鬼:內有像蝦多士的餡料,脆卜卜,既可沾上沙律醬吃,也可在火鍋烚幾秒(好似食響鈴咁)。🥢松露墨魚滑:超香松露味,很好吃,再放在松露湯中話,松露味doub

🍲 殿堂 • 吃到飽套餐:$258(成人)
打邊爐前,先可以喝口湯喔~

🍲 酸菜白肉湯:
酸菜魚就食得多,所以一定要點鯇魚片🐟就Perfect 啦!

🍲 牡丹美人鍋湯:(+$18)
店員說這是由三黄雞、花雕、豬骨、

🍲松露野菌昆布湯:(+$18)

🥢松露墨魚滑:超香松露味,很好吃,再放在松露湯中話,松露味double,正👍🏻!
———————————
總結:餐廳提供食物的選擇種類和款式真的多不勝數,有選擇困難的小編看餐牌時真的不知如何是好🤣。(打邊爐食肉已經好飽,根本食唔落其他熟食😭,完全無睇過自助吧仲有啲咩熟食😂。)其實本身想試埋甜品,有牛奶磚⁉️、芋圓、芋圓粥⁉️但過了last order 時間。。。期待下次再戰~

P.s. 自助吧的環境裝修像夜市般的,打造十份老街的裝潢,有一檔檔不同的小吃,沿路一直走,便到十分火車站了🚉🤣!四周環境和飲品樽上印有一些金句,為餐廳增添了一份文青氣息🤣!

//成人的世界,除了長胖其他都不容易。//
//糟糕的日子,更要用美食替自己打打氣。//
//只要轉角山見,我們總會遇見。//
//見你所見,愛你所愛,吃你所吃。//
(吃你所吃是我自己加的哈哈!)🤣

2022-01-29
午餐
2022-02-03 325 浏览
今日見新店試食一下,點了2個便當餐(雞排及豬排各一)追加一項蚵仔麵線。飲品點了波霸奶茶,檸檬愛玉及一罐冬瓜茶。在霸王雞排的肉薄如絲,味道主要來自七味粉及表面的炸粉。豬排厚度正常,一樣的炸粉包裹,味道一般。正體肉燥飯味道是可以的,但是沒有肉的肉燥,全是肥膏,可能某地方的做法吧,但與我常去常吃到的都不同,常常在台灣吃到鐵路便當都不同,只可以說太肥膩了,不建議吃下去,汁是可以的。份量也是少得可憐,女生吃的量還可以,男生要吃2個。追加的麵線更是不好,麵不是用台式麵線,味道不好,配料不足都是致命傷。整體比我感覺有如把不要的都放給吃外送的,外賣的便當CP價不高,不建議點。如吃室內的火鍋應該還好吧,拎外賣時看到裝修得有點氣氛。
如吃室內的火鍋應該還好吧,拎外賣時看到裝修得有點氣氛。
2022-02-03
15 分钟 (外卖自取)
2022-01-29 2398 浏览
好興奮屯門新開左台式火鍋呀,裡面裝修勁靚,環境好似去了台灣老街甘,周圍都可打卡,仲有個大型郵箱比人寄信。一入到去就有大型飲品櫃比我選,有冷泡茶、罐裝汽水/ 茶及熱咖啡,旁邊就有滷肉飯,台灣米線,台灣腸及蔬菜吧任攞講返主角火鍋先,叫青花椒麻辣湯及饟.和牛。湯底已有厚厚的鴨血辣度有料又和牛又卡樂beef又羊肉又黑毛豬又魚滑又醉雞,款式多到呢,真到食得好滿足。仲有其他熟食- 台式滷水,蔥油餅。買單都係3百頭一位,望住綠油油的山景,食住台式火鍋,真的幸福爽YY

講返主角火鍋先,叫青花椒麻辣湯及饟.和牛。

湯底已有厚厚的鴨血
辣度有料

。仲有其他熟食- 台式滷水,蔥油餅。