3天前 0 浏览
其實我已經去咗山見有三次,每次都係食lv.1,今次同埋朋友一齊食,食豪啲lv.4😝Lv.4係$388另外再加一,有成74款野食,仲有外面既熟食區+丸/菜等等,好多款式👍雜菜區菇/面類丸/瓜/栗米醬料區熟食區一開波我拎完醬料之後,夾咗一隻茶葉蛋同埋小籠包,小籠包都係一啲call貨嘅嘢,冇乜特別,茶葉蛋就出色,入晒未,同埋而家外面要買成$5/1隻勁貴😣- 澳洲和牛肩胛肉眼超好食!!我放咗落去熨咗3-4秒,就即刻攞上嚟,識落好林,好重牛味😻-月見封門柳呢個牛肉好厚,又韌,食咗一碟之後就冇再叫過- 無骨牛小排呢個賣相唔差,但係都係一樣食落去好嚡,唔知係咪因為食咗澳洲和牛肩胛之後,食邊個肉都唔好食😂😂- 蚵仔煎呢個係熟食嚟嘅,我覺得呢個出奇地好食,因為本身我見到透明嗰啲以為係好厚嘅一啲漿,但係佢配合埋啲蚵仔,同埋個醬又真係好好味👍

雜菜區

菇/面類

丸/瓜/栗米

醬料區

熟食區

- 澳洲和牛肩胛肉眼

-月見封門柳

呢個牛肉好厚,又韌,食咗一碟之後就冇再叫過

- 無骨牛小排

- 蚵仔煎

今次黎食呢間台式火鍋 因為係旺角食過一次又覺得OK 咁就諗住荃灣試下 結果係失望...點左4百幾蚊既set , 120分鐘, 有好多唔同種類既牛可以食可以揀. 不過每款食落去既牛味鮮味比預期有落差,口感算正常, 視乎唔同牛既位置 但牛既鮮味今次真係比之前食既有分別...另外,有大蝦可以點, 隻蝦都算係大不過口感一般又係食唔到蝦既鮮味... 又係比較失望其他食物質素正常, 有鮑魚可以點, 味道OK, 口感正常,  花膠口感OK, 另外自取既食物都會有既, 正常普通既質素地方都夠寬敞, 坐得舒服既.>>>總結<<<400幾蚊食呢個質素既牛火鍋就唔值得...
另外自取既食物都會有既, 正常普通既質素
地方都夠寬敞, 坐得舒服既.
>>>總結<<<
400幾蚊食呢個質素既牛火鍋就唔值得...
2024-08-16 2143 浏览
裝修有台灣風,門口有十份車站,真係幾似去左台灣食嘢,地方幾闊落乾淨,最緊要冷氣都夠凍,平日夜晚食都坐左約8成,食物應該都唔差,店員都有禮晚市最平228就食到,出面拎既公仔面,配料都幾整齊乾淨,唔會整到亂晒,值得一贊係有出面少見台灣冷泡茶,有我鐘意嘅白桃烏龍加分,味道都唔會太淡,幾有茶味豬肉牛肉合格啦,200幾蚊仲要任食無要求咁多,出餐都叫快最開心係有得食出面台式甜品店嘅芋圓,如果大份啲就似出面街賣果種咁,甜度唔會死甜同過甜,芋圓有咬口整體滿意,價錢合理,坐得舒服同朋友聚下OK

豬肉牛肉合格啦,200幾蚊仲要任食無要求咁多,出餐都叫快
九份仙草花生芋圓

整體滿意,價錢合理,坐得舒服同朋友聚下OK
2024-06-18
九份仙草花生芋圓
今天來到如心廣場找地方晚餐,剛好經過山見台式火鍋,單看門面已被吸引,亦有數個台式吃到飽火鍋的選擇,這次我們選擇了中位價錢的吃到飽套餐,食物質素很好,有多種優質肉類供應,最吸引的是他們的飲品吧,大部份都是台式飲品,亦有幾種自家製的特色飲品供應,當中最特別的,就是有提供台式甜品芋圓供應,充滿台式風味!另外特別值得一讚的,就是由入座一刻開始,已經感受到他們親切友善的服務,亦對長者和小孩照顧,接近年來遇到的一家服務質素高的餐廳!

台南烏雞肉卷
月見封門柳
台南烏雞肉卷
月見封門柳
2024-07-16 3547 浏览
呢間山見台式火鍋 位於荃灣楊屋道8號如心廣場一期1樓126-127號舖,裝修都幾特別,位置闊落,服務都ok。之前每次路過都好想試呢間,今日同朋友終於都約到時間可以嚟食喇!叫咗個鴛鴦鍋底,一邊係牡丹美人鍋,另一邊就係風味沙茶老鍋,兩個嘅湯底都幾ok。肉類就係梅花肉同埋阿公花雕醉雞件,兩者嘅肉類都唔差,調味料都幾多選擇,自由配搭,還有熟食可以揀,今次就間咗滷肉飯,可以飯少滷肉多,只要你唔怕鹹,就可以實現滷肉自由。自家製雪糕,細細杯可以試到唔同嘅口味,冷泡茶都唔差,飲品區嘅選擇都幾多。今日呢餐兩個又係托住個肚走。

今日呢餐兩個又係托住個肚走。

2024-07-02
2024-07-08 2976 浏览
自己一個食lunch,本身唔好肉,但又驚食定食一個鐘太趕,所以picked 100mins Lv1,第一次食感覺好新鮮,好味!掛住食無影相🙂‍↕️食一個鐘其實已經好飽,食最多係腐竹,好滑,可惜無豆腐。其他菜都好新鮮,有娃娃菜,油麥菜,懷山,蘿蔔,粟米,but芋頭係急凍,一般。熟食滷肉飯好味,麵線糊一般(個人感覺)其他就無試。食材種類同其他鋪差不多,but佢d醬料幾特別,自己亂撈都覺得好正,肉食左2碟,我鍾意食5花肉!最後頂硬上食埋甜品,比想像中好食,正!
2024-07-04
經理同員工都好nice好玩得嘢食種類好多 椰子雞湯鮮甜冇味精超級推介烏雞片、羊肉片、沙白甜品的話推介芋圓豆腐花好多有創意嘅台式火鍋食材坐位闊落、上菜好速十分推介大家黎試
經理同員工都好nice好玩得
嘢食種類好多
椰子雞湯鮮甜冇味精
超級推介烏雞片、羊肉片、沙白
甜品的話推介芋圓豆腐花
好多有創意嘅台式火鍋食材
坐位闊落、上菜好速
十分推介大家黎試
2024-05-10 2699 浏览
同朋友喺荃灣食飯🤔諗唔到食咩,見到呢間火鍋好多人食,有好多人排隊,就試吓拎飛…點知一等,等咗成個鐘,叫到你嘅飛,都唔係俾你入,仲要等多15至20分鐘😂入到去嘅時候幾開心,因為佢好似有好多唔同熟食可以俾你揀,但係每款嘅味道都一般,唔係太好食😂😂啲牛肉完全唔掂…🤣幾乎每款牛都有試,但係紋路又唔靚,牛味又唔出有啲似舊式酒樓打邊爐嗰啲牛肉質素…豬肉都無味😂….老實講,如果佢一百幾蚊食呢個質素我覺得係可以,但係你一個人買單都四百幾蚊嘅時候,性價比就完全唔得🤔🤔講緊係有啲台式飲品,佢係叫你加$30左右先有😵‍💫真心唔抵玩

有啲似舊式酒樓打邊爐嗰啲牛肉質素…
豬肉都無味😂….

今日一行五人一齊去食午餐自助火鍋,我地12:45去食,因為午餐時間只有1個鐘,我地今日要速食台式火鍋😅 ,5個人揀幾個唔同嘅餐一齊share嚟食。由於一早訂咗位,所以一入到去我哋已經各自分別去攞熟食小食😆😆,而且醬汁都好多每個人大家都好興奮。佢嗰度啲小食比起一般其他台式任食打邊爐較特別,而且味道質素都很高質,真係食得好開心✌🏼✌🏼。我哋一人一鍋,服務員好快就因應住我哋所揀嘅鍋底就擺好之後,所揀嘅套餐亦都好快上枱。肉質大致上都唔錯,亦有正常水準。但係重點一讚就係佢出邊任食嘅食材,例如墨魚丸、牛丸等,原來有些不是一般的丸子,其中有一隻牛丸入邊竟然係留心蛋黃,真係好好食✌🏼✌🏼⋯⋯ 另外佢亦有一啲小食,可以喺我哋未淥熟肉片之前已經可以食,例如一啲炸物,熱食如台式腸!因為時間嘅關係,所以食飽咗熱食同肉之後,都要轉攻甜品,最特別有一隻獨立包裝嘅湯圓😊 ,呢樣亦係我哋認為另一樣正嘢🤩🤩!本身係冰嘅,然後就放落湯度跟住淥兩三分鐘,就可以撈起嚟食。味道又唔算太甜,而且又夠軟腍🥰。由於時間關係,我哋連雪糕都食唔切,已經要走喇。希望下一次可以再嚟encore食佢另外夜晚嘅套餐。😇😇

希望下一次可以再嚟encore食佢另外夜晚嘅套餐。😇😇

湯圓好好吃  有花生味同黑芝麻味👍🏼👍🏼
湯圓好好吃  有花生味同黑芝麻味👍🏼👍🏼
2024-01-16 2840 浏览
美人鍋係OK 㗎 雖然冇咩味 但係美人鍋食米粉反而有驚喜!另外芋圓係好食嘅 推介!但係呢個蕃茄湯完全係搞唔掂,未到就好似Pizza嘅蕃茄醬咁 酸酸甜甜咁,所有嘅配料同埋面落蕃茄湯就會好似食緊pizza味嘅嘢咁。我嘅套餐係食100分鐘,但係蕃茄湯嘅味道真係好臭,一個鐘都冇嘅時間,我就忍唔住熄咗個火,因為煲住個湯啲煙實在太臭,完全係破壞咗本來打邊爐嘅氣氛。其次就係喺餐牌見到佢嘅嘢食種類有好多,但係入到去嘢食種類原來係好少,面嘅種類都冇烏冬,認為打邊爐唔可以冇烏冬,希望餐廳可以改善。另外餐牌上嘅台式嘢飲係需要另外加錢嘅,可能係我冇睇清楚需要加錢,但係個人認為入得去食唔多唔少都會想飲台式嘢飲,所以希望餐廳可以改善。

2023-12-22 2255 浏览
今日同朋友染完頭髮。諗住約埋一齊過冬一開始見到呢間火鍋店入面冇咩人就諗住試吓呢間職員先前帶咗一位客人入座相反我哋企咗喺門口將近20分鐘…..先至有職員看着電話被走出來,帶我們入座。因為我哋係見到冇咩人,其次好多座位都沒有Mark住留座。呢點就唔太理解點解我哋要喺門口企20分鐘(途中不斷見到有補貨嘅職員經過,為何不通知負責門口的職員有客呢)呢點只係我單純不滿意,可能有其他原因我也不知道有職員出嚟準備帶我哋入座嘅時候要求我哋拎飛。話驚有其他人等緊。但係我哋拎咗之後又即刻喺部電腦度撳下一張單就係我哋……..咁呢個動作係咪多此一舉😅😅-入咗之後首先講講環境環境其實幾唔錯,設計得幾好。同朋友一齊過嚟食個氛圍感好好。音樂亦都好到位。全部都係普遍我哋鍾意嘅歌。😂但係講到外面可以自己拎嘅小食。首先款式唔夠多。雖然有好多都係台灣道地小食。但係冇芋絲真係一個缺陷!!!我個人意見就食火鍋,點可以冇芋絲🥺其他都正常冇特別-之後有一點唔太滿意嘅係。店員三番四次上錯食物。應該係其他比較高Level嘅套餐,有送一啲特別高級嘅牛肉。因為我哋第一次試所以我同朋友喺試Level 1 。突然之間送左一碟極高級嘅牛肉。。我仲
今日同朋友染完頭髮。諗住約埋一齊過冬
一開始見到呢間火鍋店入面冇咩人
就諗住試吓呢間
職員先前帶咗一位客人入座
入咗之後首先講講環境
其他都正常冇特別
之後有一點唔太滿意嘅係。店員三番四次上錯食物。應該係其他比較高Level嘅套餐,有送一啲特別高級嘅牛肉。因為我哋第一次試所以我同朋友喺試Level 1 。突然之間送左一碟極高級嘅牛肉。。我仲以為係入座嘅時候佢哋搞錯咗我哋選擇嘅Level。呢點就唔太滿意。

啲肉上得都比較慢(後尾有職員補返時間俾我哋。處理手法都幾好!)
不過本人平心而論。下次就唔會再嚟啦。
店子以十分車站和十分老街為靈感 從門口的「十分車站」🚃 舊式郵筒📮懷舊招牌 祈願裝飾等 打造出滿滿台灣氣息當日食既係午市台式火鍋吃到飽 餐牌分為LV1 - LV5 可按自己喜好選擇 當日揀左LV2 可自選湯底(揀左牡丹美人鍋+ 酸菜白肉鍋)另包基本豬牛雞肉各樣 仲有我最愛既牛骨髓🤩 仲有台式滷水 炸物 料理 甜品各種 QR Code下單 亦可以出去自助拎飲品 麵類 蔬菜 雪糕🍦~❗️推薦阿公花雕醉雞 牛骨髓 嚴選豚五花 玉井蛋餃 古早茶葉蛋 芋頭 白莧菜 冷泡茶 麻吉燒 冬瓜茶雪糕 貓爪草莓🍓 王子麵😎店子寬敞舒適 燈光明亮 打卡able 上菜速度OK也沒漏單 食物不俗 可以再訪~

2023-10-20 2027 浏览
踏入十月,正值流感高峰期。感冒痊愈後,胃口大好。今天來到這邊工作,我要好好吃一頓。選了Lv4 優惠價$328套餐。以午市台式火鍋的價格來說不便宜,不過選項有海鮮就還可以。⭐️養生藥膳雞湯鍋,藥膳味不是很重,奶白色的雞湯濃郁順口。⭐️而鳳梨本菌蕃茄鍋,料挺多卻沒有重點,蕃茄味搶了鳳梨的香甜,感覺湯底就是微酸偏甜的蕃茄湯。⭐️澳洲和牛肩胛肉眼,油脂分佈均勻,肉質滑嫩。⭐️月見封門柳叫了兩回,很喜歡吃,厚切有嚼勁,肉質不老不硬。⭐️店員上菜的時候,會介紹食材燙幾秒比較好,細心有禮。⭐️其他熟食味道一般,蔬菜和甜品雪糕種類也少。✅來這家吃主要是吃牛肉吧。
⭐️養生藥膳雞湯鍋,藥膳味不是很重,奶白色的雞湯濃郁順口。
⭐️澳洲和牛肩胛肉眼,油脂分佈均勻,肉質滑嫩。
⭐️店員上菜的時候,會介紹食材燙幾秒比較好,細心有禮。
⭐️其他熟食味道一般,蔬菜和甜品雪糕種類也少。
✅來這家吃主要是吃牛肉吧。
鮮鳳梨本菌蕃茄湯
養生藥膳雞湯
澳洲和牛肩胛肉眼
嫩肩里肌肉
2023-10-19
養生藥膳雞湯
澳洲和牛肩胛肉眼
2023-09-18 1772 浏览
程式不好,比現金儲唔到積分,其他大型連鎖火鍋店,比現金可以儲到積金,同時我覺得佢分店好奇怪,佢分店有夗央鍋,但系佢話夗央鍋沒有?要一人叫一個鍋底,同時佢公司得二個鍋底免費!其他都要加錢!佢種類唔多!
2023-09-08 1850 浏览
黑雨日夜晚恢復正常後,兩大一細出黎搵野食黎到屋企附近試下呢間台式火鍋叫左個美肌鍋同蕃茄鍋,兩樣都好岩小朋友食特別要讚下個美肌鍋,好夠料,入面有花膠排骨雪耳,煮耐左真係有小小骨膠原嘅感覺蕃茄鍋都唔錯,酸酸甜甜蕃茄味都濃叫左level 2既價位,覺得好夠食,肉類品質幾好,無論係豬定牛嘅油脂分怖都唔錯,就算煮耐左都唔會靭小食方面值得推薦嘅有蚵仔煎 - 煎到啲邊邊位好脆,食落好香口,醬汁甜甜辣辣好惹味紅糖糍粑 - 咬開啲紅糖係爆漿既☺️好有驚喜,唔使額外加紅糖已經好夠甜滷肉飯 - 口味好啱香港人,鹹鹹甜甜有少少冬菇嘅香味,唔會太肥鹽酥雞 - 上枱熱辣辣,感覺好新鮮,味道啱啱好,唔會太死鹹甜品方面,覺得呢個芋圓非常好食,拍得住出邊嘅糖水舖👍🏻至於雪糕得兩款口味就少咗啲,同埋唔算好好食至於缺點,疏菜類丸類既選擇偏小整體黎講,算好滿足了
黑雨日夜晚恢復正常後,兩大一細出黎搵野食
黎到屋企附近試下呢間台式火鍋

叫左個美肌鍋同蕃茄鍋,兩樣都好岩小朋友食
蕃茄鍋都唔錯,酸酸甜甜蕃茄味都濃

小食方面值得推薦嘅有
鹽酥雞 - 上枱熱辣辣,感覺好新鮮,味道啱啱好,唔會太死鹹

甜品方面,覺得呢個芋圓非常好食,拍得住出邊嘅糖水舖👍🏻
至於雪糕得兩款口味就少咗啲,同埋唔算好好食
至於缺點,疏菜類丸類既選擇偏小
整體黎講,算好滿足了
2023-09-08