峇里堂

BaliTown
今晚去咗峇里堂食飯,呢間餐廳喺尖沙咀同佐敦之間😆好方便‼️‼️一入到去,感覺好舒服🧘🏼‍♀️🧘🏼‍♀️裝修得好有峇里島風情,令人彷彿置身異國🥰🥰佢哋個雙色咖央多士真係超好食🤤🤤可以自己揀牛油同醬料嘅量😋😋食落去既香口又唔會太膩❤️❤️而家好多地方都食唔到咁有特色嘅咖央多😍真係好掂🥰再講講佢哋嘅招牌菜😊😊巴東牛肉配珍珠香飯🤤🤤牛肉煮得夠腍,香辣嘅味道啱晒我哋香港人嘅口味🌶️配埋碗另外加嘅珍珠香飯😋😋兩樣一齊食🈵真係夠晒滿足❣️食完主菜,當然少不了甜品啦🥰🥰🥰峇里堂街頭珍多冰冰🧊🧊真係夏天嘅救星🥵🥵有紅豆🍍大樹菠蘿🥥🥥椰子味雪糕,仲有手製珍多冰,甜度啱啱好😍用上爪哇椰樹糖,超級香甜又冰涼🆒🆒食完仲想再食‼️‼️飲品方面,峇里•爽翠💚同峇里•日落☀️都好特別❤️❤️爽翠嗰個菠蘿汁夠鮮🍍加埋青檸🍋益力多同梳打水💚飲落去既清新又解渴😆而日落嗰杯,柚子同蝶豆花嘅組合新鮮💜顏色超靚😊😊蜂蜜同忌廉鮮奶嘅甜味❣️飲完超爽😍總括來講,峇里堂嘅食物同飲品都好有水準👍🏻👍🏻價錢又合理💛💛係一個好適合同朋友或者帶家人一齊享受嘅好地方😋😋下次一定會再嚟‼️‼️

再講講佢哋嘅招牌菜😊😊巴東牛肉配珍珠香飯🤤🤤
真係夠晒滿足❣️

食完主菜,當然少不了甜品啦🥰🥰🥰峇里堂街頭珍多冰冰🧊🧊
超級香甜又冰涼🆒🆒食完仲想再食‼️‼️

飲品方面,峇里•爽翠💚同峇里•日落☀️都好特別❤️❤️
💜顏色超靚😊😊蜂蜜同忌廉鮮奶嘅甜味❣️飲完超爽😍

• 雙色咖央多士
  • 峇里堂珍多公雞冰冰
  • 巴東牛肉飯
2024-07-16 817 浏览
峇里堂,位於尖沙咀彌敦道176號The Nate 3樓。餐廳主打東南亞印尼菜,晚餐 ~ ▫️峇里堂招牌巴東牛肉$168 ~ 醬汁越食越辣,開胃惹味,巴東牛肉口感軟腍。 ▫️金貝飯$35 ~ 因為點了巴東牛肉, 醬汁用作拌飯,所以亦點了金貝飯。 ▫️印尼沙嗲串燒$109 ~ 有雞肉,羊肉和魚蛋, 印尼沙嗲醬甜甜的,令串燒更美味。 ▫️雙色咖央多士$42 ~ 咖央醬與多士完美結合, 甜度適中。 ▫️峇里堂街頭珍多冰$62 ~ 夏日炎炎最適合食返碗透心涼的珍多冰, 香濃幼滑的椰子雪糕,加上大樹菠蘿、紅豆同珍多冰, 夏日之選。 整體推介巴東牛肉和珍多冰,兩款都啱我口味。 🏷️溫馨提示~ 整個用餐體驗均屬個人分享意見, 只作參考😊。

峇里堂招牌巴東牛肉

金貝飯

峇里堂街頭珍多冰

整體推介巴東牛肉和珍多冰,兩款都啱我口味。

2024-07-11
峇里堂招牌巴東牛肉
金貝飯
2024-07-15 523 浏览
呢間去過了很多次除咗巴東牛肉係一絕之外,一定要試吓佢哋嘅加多加多,要多醬喎一定另外,唔食甜品嘅我,都一定要食呢度嘅珍多冰呢間餐廳嘅嘢係好食,不過唔好expect有招呼,Q R落單,雖不至於小客,但D人全部西口西面,尤其門口個亞姑,真係幾冇禮貌,極趕客,我唔係乜嘢西客,亦唔使人當我大爺,同你亦冇血海深仇,下次再係咁我,就拍枱冇面比或者,根本唔會再有下次,I am just don’t know
呢間去過了很多次

另外,唔食甜品嘅我,都一定要食呢度嘅珍多冰

2024-07-15
午餐
  • 印尼特色炒飯
2024-07-13 730 浏览
今次🐧 黎到佐敦,決定試下好少食嘅印尼菜🤭 餐廳環境明亮清新,裝修採用簡約和暖嘅木系為主,加上富地道特色嘅飾品點綴,身處其中度假感滿滿❤️ 好chill😘 㨂咗幾款必食地道食品和甜點🤩🌟 首先㨂咗個色彩繽紛嘅峇里堂街頭珍多冰😋 滿滿一碗刨冰上,堆滿了紅豆、珍多條和椰樹糖😍 頂端再蓋上一球椰子雪糕,食落甜絲絲超香口🤤 每一啖都冰涼透心,消暑必食👍 再㨂咗一份雙色咖央多士🥴❤️ 多士即點即烘,食落香脆惹味😋 內裡塗滿甜美無比嘅咖央和邪惡香滑嘅牛油,滋味滿分推薦😈❤️ 峇里。椰啡類近常見嘅Affogato, 採用了印尼曼特寧特濃咖啡配椰子味雪糕,咖啡嘅醇香與甜甜嘅雪糕完美融合,食落風味獨特令人難忘😋飲品㨂咗一杯打卡勁靚嘅峇里。日落❤️ 飲品採用柚子、蝶豆花、蜂蜜和忌廉鮮奶製造漸層嘅效果😍 飲落集甜、酸、爽、滑滋味於一身,豐富嘅層次感令人回味無窮🫶

峇里。椰啡

峇里。日落
下午茶
峇里。椰啡
峇里。日落
雖然明白香港租金不便宜 但個人認為峇里堂可以做得更好不懂變通既餐廳 成間舖得幾枱 都唔比人揀位坐 想坐窗口望下風景 仲要係語氣態度較差咁order你要坐邊到先講價錢 份量全部偏小 所以相對感覺個價錢幾貴Weekend lunch 連飲品要$90-100不過食物拎到黎 個飯已經散左。。。好冇誠意然後味道係好食既 不過覺得冇屋企印尼姐姐整得咁好食咁有特色 特別係巴東牛肉偏甜 個人覺得一般 沙嗲炒豬肉啲豬肉條碎濕濕 呢個價錢呢個質素感覺香港人同印尼人都吸引唔到總結就係不!推!介!唔會再黎
雖然明白香港租金不便宜 但個人認為峇里堂可以做得更好

先講價錢 份量全部偏小 所以相對感覺個價錢幾貴
Weekend lunch 連飲品要$90-100

不過食物拎到黎 個飯已經散左。。。好冇誠意
沙嗲炒豬肉啲豬肉條碎濕濕

呢個價錢呢個質素感覺香港人同印尼人都吸引唔到
總結就係不!推!介!唔會再黎
咖央很少
我哋今次嚟到尖沙咀一間味道好正嘅印尼菜🇮🇩!舖頭已經開咗好多年,由地舖搬咗上樓上鋪,裝修變成現代休閒風🪵,不過味道都係超級正。.🐮峇里堂招牌巴東牛肉($168)味道甜甜鹹鹹,好開胃🤤!仲有特色嘅香料調味,喺出邊食唔到呢浸味。食落仲有辣味嘅餘韻喺個口度擴散🌶️,好惹味,好餸飯。.🐥最愛 •蜜糖牛油雞全翼($93)蜜糖牛油嘅甜香味真係好夾雞翼!雞翼本身香脆💥,之後再淋上蜜糖牛油嘅醬汁,吸收埋甜香嘅味道。.🥭芒果珍多雪糕冰($62)嚟到呢度必試!芒果份量超級多,而且好熟、好甜😍。配埋芒果雪糕、斑蘭QQ、同埋椰汁冰啱晒呢個天氣,超級冰涼❄️。
🐮峇里堂招牌巴東牛肉($168)

🐥最愛 •蜜糖牛油雞全翼($93)

🥭芒果珍多雪糕冰($62)
2024-07-02
午餐
2024-06-28 568 浏览
平時好少食印尼菜,朋友揀左間適合Friday night 嘅峇里堂,地方就腳,上到去發現環境放鬆唔會太嘈,裝飾每個地方都有小小特別,留番比大家發掘下飲品飲咗:峇里·竹林🎋變奏版青檸梳打x伯爵茶,喜歡飲light啲嘅飲品可以揀哩杯,幾解膩🍋‍🟩峇里·島🍍🥥印尼版無酒精Pina Colada,加左棕櫚糖令椰子味更突出,加埋菠蘿酸甜味幾襯東南亞菜🫚⭐️推薦⭐️雙色咖央多士溫馨提示:上枱要即食唔係凍左會韌左口感無咁好!熱辣辣脆卜卜加上厚牛油同咖央醬點會唔好食🤤🤤🤤⭐️推薦⭐️不變·招牌巴東牛肉🐮每一塊牛肉都好大舊牛肉而且燉到好淋,無牙都食到😛,醬汁香濃,香料味之餘帶點微甜,配合香港人味道有改良但仍然有印度感覺,讚讚👍🏻印尼特色炒飯🍚焦脆蛋邊溏心蛋配微咸甜炒飯,調味啱啱好,配合主菜唔會過咸,不過有三色豆,唔鐘意嘅人可以留意番🤣平時少食東南亞菜,今次體驗係滿足嘅,會再黎試其他野

飲品飲咗:
峇里·竹林🎋
峇里.竹林

峇里·島🍍🥥
峇里・島

⭐️推薦⭐️雙色咖央多士
溫馨提示:上枱要即食唔係凍左會韌左口感無咁好!
熱辣辣脆卜卜加上厚牛油同咖央醬點會唔好食🤤🤤🤤

⭐️推薦⭐️不變·招牌巴東牛肉🐮
不變・招牌巴東牛肉

印尼特色炒飯🍚
印尼特色炒飯

平時少食東南亞菜,今次體驗係滿足嘅,會再黎試其他野
2024-06-14
峇里・島
不變・招牌巴東牛肉
印尼特色炒飯
久唔久就會想食吓嘅印尼菜 峇里堂🇮🇩🔸招牌巴東牛肉牛肉炆到好淋,好軟滑又入味,呢款巴東牛肉偏多汁,甜甜哋微辣,唔會太重口味,啱晒香港人胃口,撈飯一流🍚👍🏻 如果食得辣,仲有揀加辣,應該就會貼近返印尼嘅口味🤭🔸印尼惹味炒沙嗲豬肉豬肉甘香,個醬汁有少少似糖醋排骨嘅味道,酸酸甜甜,好開胃,而且唔會太肥膩,上面嘅沙嗲醬好濃厚,有好香嘅花生味,配埋米餅口感同味道都好有層次👍🏻🔸金貝飯呢款飯由香茅、檸檬葉、薑黃等多種香料混合新鮮椰汁煮成,食落好香香料味💯 粒粒分明,有咬口,好味得黎好重東南亞風味,配埋巴東牛肉個醬汁真係食唔停口🤣🔸雙色咖央多士香脆多士加埋厚牛油同咖央醬,椰子味香濃,甜而不膩,雖然好肥,但食得好滿足好開心😂🔸峇里竹林呢杯嘢飲顏值高,個杯好有樹幹feel😂 連紙飲管都有椰樹做點綴🌴 我覺得好好飲,由斑蘭、伯爵茶、青檸、香茅、梳打同糖調配而成,香料、茶同甜味好balanced,飲落好清新解膩,好啱夏天消暑解渴💯📍#峇里堂 (#尖沙咀美食)#尖沙咀 彌敦道176號The Nate 3樓
久唔久就會想食吓嘅印尼菜 峇里堂🇮🇩

🔸招牌巴東牛肉

🔸印尼惹味炒沙嗲豬肉

🔸金貝飯

🔸雙色咖央多士

🔸峇里竹林

📍#峇里堂 (#尖沙咀美食)
#尖沙咀 彌敦道176號The Nate 3樓
2024-06-24 250 浏览
這間印尼餐廳,你會被它簡約雅致的裝潢所吸引。店內以木色調為主,營造出舒適恬靜的氛圍。開始點單前,先來一杯正宗的印尼樽仔花茶「Teh Botol」吧。這款茶的色澤碧綠透明,散發著清新怡人的茶香。入口柔順甘醇,回甘餘韻悠長,讓人意猶未盡。緊接著來一杯峇里島手工啤酒「Kura Kura」,清爽的口感與適度的酒精度,為味蕾帶來了全新的享受。接下來是本店的招牌菜「Nasi Goreng Special」,也就是印尼特色炒飯。飯粒個頭中等,炒至恰到好處,不乾不溼,每一粒都飽飽的。搭配各式爽脆的蔬菜,以及彈牙入味的肉塊,口感層次分明,一絲不苟。末了灑上少許蔥花,增添了清香,令人回味無窮。最後,品嚐了「巴東牛肉」。牛肉片薄軟嫩,醬汁濃郁,入口即化,不留絲毫齟齬。搭配香濃的椰汁,酸甜平衡,正

「峇里堂」喺尖沙咀已經有40多年歷史✨家庭式小店經營,主打地道印尼菜🇮🇩.🍴招牌巴東牛肉必食推介🌟醬汁味道香濃,充滿香料及椰奶香🤤牛肉肉質軟腍勁入味,沾滿醬汁😚撈飯一流😍如果食到辣嘅,仲可以揀加辣版勁惹味🔥.🍴印尼惹味炒沙嗲豬肉配米餅沙嗲炒豬肉肉絲及洋蔥✨沙嗲勁香花生味🥜再放上香脆米餅一齊食,幾特別體驗☺️.🍴金貝飯即係黃薑飯,粒粒分明呈黃色💫入口淡淡黃薑及香茅香😚.🍹鮮青檸梳打印尼菜式比較濃味,呢個時候飲番杯青檸梳打清新下啱哂🤪

🍴招牌巴東牛肉

🍴印尼惹味炒沙嗲豬肉配米餅

🍴金貝飯
即係黃薑飯,粒粒分明呈黃色💫入口淡淡黃薑及香茅香😚
🍹鮮青檸梳打
印尼菜式比較濃味,呢個時候飲番杯青檸梳打清新下啱哂🤪
早排同朋友試咗呢間喺尖沙咀超過40年歷史嘅樓上印尼餐廳🍴餐廳環境寬敞明亮,有多款正宗特色嘅印尼菜式,而且價錢合理,幾值得一試😋🐮招牌巴東牛肉飯 ($73 lunch set) 牛肉軟腍,醬汁好香椰奶味,甜甜地而且辣度偏低,好適合送飯🍚🐷印尼惹味炒沙爹豬肉配米餅 ($102) 都係餐廳招牌菜之一,炒過嘅豬肉絲同洋蔥幾香口,而且裹上沙爹醬好惹味,配埋酥脆嘅米餅食更夾🤤🍞雙色咖央多士 ($42) 賣相幾吸睛,外脆內軟嘅多士夾住咖央斑斕醬同牛油呢個組合冇得輸🤤 我自己一個食曬4件應該都冇難度🤣🍧峇里堂街頭珍多冰冰 ($62) 椰汁冰配上椰子雪糕、珍多粉條、紅豆同大樹菠蘿,超級足料,食完即刻透心涼🆒🎋峇里・竹林 ($54) 係梳打水加入斑斕、伯爵茶、香茅、青檸,飲落先係香茅嘅香氣,後韻係伯爵茶茶香,非常清新!🫖印尼樽仔花茶 ($28) 用玻璃樽裝住好得意,飲落係帶微甜嘅花茶,幾不錯😋

招牌巴東牛肉飯
印尼惹味炒沙爹豬肉配米餅
峇里堂街頭珍多冰冰
2024-06-02 231 浏览
朋友話呢間印尼菜好味,一於黎試下先!招牌菜巴東牛肉真係出色,一定要食!飲品正常但個杯好打卡!下次都想試下其他菜式😆🐮峇里堂招牌巴東牛肉 $168好出色!牛肉好淋好入味,醬汁好好食又惹味,加埋個白飯食一流,我地仲用左印尼炒飯既蝦片沾黎食,超好味!牛肉份量都好多,絕對好滿足!下次黎都會再食呢個菜😄😄🍚印尼特色炒飯 $95次次都會想食印尼炒飯,餐廳既炒飯一定好有鑊氣,炒飯好香,但相對一定係牛肉更加出色🍹清.島風 $54🍹鮮青檸梳打 $38食左惹味食物好岩飲杯有汽同酸酸甜甜既飲品!味道就正常發揮啦!

🐮峇里堂招牌巴東牛肉 $168

🍚印尼特色炒飯 $95

🍹清.島風 $54
🍹鮮青檸梳打 $38
2024-06-01 330 浏览
忽然下起滂沱大雨,於是找一間餐廳用膳及避雨,重遇老字號印尼菜印尼菜受着各方文化的影響,有很多不同的味道,有齊甜酸苦辣鹹,而且香料又多,可說是適合濃味人🏖️印尼沙嗲串燒$106這個要六串起,印尼沙嗲串燒也是名菜之一,當然要試下,口味選擇也不少,我們點了兩串雞肉兩串雞軟骨兩串花枝丸,沙嗲醬加了乾蔥特別惹味🏖️煲仔小食拼盤$118內有五款小食,有蝦片章魚餅花枝丸春卷墨魚餅,全部都是香口小食,佐酒傾談一流🏖️印尼特色炒飯$95印尼炒飯,當然有蝦片/蝦/太陽蛋 ,飯炒得不乾,喜歡乾蔥配合的味道🏖️清·島風$54這杯飲品味道很濃烈,有香茅檸檬葉青瓜青檸檸檬汁梳打水,尤其香茅味很出,檸檬葉的味道也很清新,最適合炎炎夏日🏖️峇里·島$54有菠蘿菠蘿汁椰汁,非常東南亞口味

🏖️印尼沙嗲串燒$106
煲仔小食拼盤

🏖️煲仔小食拼盤$118

🏖️印尼特色炒飯$95
清·島風

🏖️清·島風$54
峇里·島

🏖️峇里·島$54
有菠蘿菠蘿汁椰汁,非常東南亞口味

2024-05-21
煲仔小食拼盤
清·島風
峇里·島
2024-05-26 183 浏览
✨環境寬敞明亮,周圍以大玻璃窗為主🤎清爽木系格調😌推薦少人聚餐👭食個便飯黎講都係唔錯嘅選擇😋👍🏻而且無加一服務費🤩🍞雙色咖央多士 Roti Bakar Srikaya食落非常脆口,夾層牛油非常香口,加上香甜咖央醬 味道口感都一流,必點之選🦐印尼咖哩炒虎蝦(4隻)Kari Udang Besar 4pcs印尼咖喱味道濃郁得黎香而不辣,虎蝦大大隻,蝦肉香口爽彈,食落夠曬咸香入味,好適合配飯食🍚金貝飯 Nasi Kuning 高級珍珠米配上香茅、檸檬葉、薑黃等多種香料加上鮮椰汁烹調數小時而成,飯香而清新🍹峇里 •爽翠 Bali Jade由菠蘿汁、青檸、益力多調製既梳打,味道偏酸,青檸味較濃,飲落酸酸甜甜幾清新開胃🍧芒果珍多雪糕冰 Es Mangga 大量芒果肉、珍多粉條,珍多粉條食落帶陣陣斑斕味,下層係香濃既椰汁冰,冰凍香甜,上層芒果雪糕香滑可口

🍞雙色咖央多士 Roti Bakar Srikaya

🍚金貝飯 Nasi Kuning

🍹峇里 •爽翠 Bali Jade

🍧芒果珍多雪糕冰 Es Mangga
  • 雙色咖央多士
  • 金貝飯
2024-05-24 199 浏览
🔹招牌巴東牛肉 $168一份有6-7件大大嘅牛腱😍 牛腱炆得好腍,手,牛筋入口即溶✨食落第一啖好香椰奶嘅香味,仲加上唔同嘅香料,層次十分豐富❤️撈飯食一流👍🏻🔹金貝飯 $35米飯粒粒分明,食落口好香,亦都係有少少椰汁味👍🏻.🔹蝦醬炒通菜 $88一上枱就聞到好香濃嘅蝦醬味😍通菜亦都炒得好爽脆!重口味人士覺得可以再濃啲🤣不過加埋其他餸食就啱啱好!🔹Bali Colada $54必點!入面有菠蘿汁、鮮椰汁、棕櫚糖飲落偏甜,菠蘿味同椰汁交纏,既清新又濃厚✨
🔹招牌巴東牛肉 $168
撈飯食一流👍🏻
招牌巴東牛肉

🔹金貝飯 $35
米飯粒粒分明,食落口好香,亦都係有少少椰汁味👍🏻
🔹蝦醬炒通菜 $88
蝦醬炒通菜

🔹Bali Colada $54
必點!入面有菠蘿汁、鮮椰汁、棕櫚糖
飲落偏甜,菠蘿味同椰汁交纏,既清新又濃厚✨
Bali  Colada
招牌巴東牛肉