2021-11-30 1384 浏览
本來一向支持小店,亦去過很多次,但今天下午約四時去,沒有什麼人,點了一個米線、一個撈米線兩杯飲品。首先其中一杯飲品漏單,要向店員追才補上,這是小問題。到上米線,食落完全沒有麻辣味,原來同店員落單小辣,但他卻入錯小小辣。見係小店,算喇照食,也無謂惹麻煩,只是在埋單時講一聲;但店員連最基本的禮貌都沒有,只是敷衍地答一句:「哦,係咩。」。完全沒有丁點兒覺得有問題!就算支持小店,小店也要有最基本的服務態度。一句講哂,不會再去。

2021-11-30
2021-11-18 921 浏览
觀塘區CP 值高之選食LUNCH 諗唔到食咩,又鍾意食麻辣可以試試呢間川味坊米線呢度主打麻酸辣豬扒撈米線, 招牌口水雞飯雖然呢度細細間,但都坐到好多人,唔想等位,12半前黎度都可以直入今次食左麻酸辣豬扒撈米線,麻酸辣都剛剛好,好岩我口味,豬扒又入味, 仲有花生係面,酸菜都幾好味,正正正最正係$42 有交易,仲連野飲,呢個cp值禁高的選擇大家又點可以錯過 Yummy朋友試左口水雞,我試左一件,d 雞都幾嫩滑,辣度剛剛好,幾岩我地口味
觀塘區CP 值高之選
呢度主打麻酸辣豬扒撈米線, 招牌口水雞飯

2021-11-09 656 浏览
係觀塘返工既我,lunch成日都會買呢間餐廳既外賣,實在係抵食又好味,值得多次encore! 🍴酸辣豬扒撈米線撈米線唔會好辣,有少少麻,醬汁同豬扒味道好惹味,上面有酸菜、花生、葱同芫荽都令到個米線好香,撈埋一齊食超正,係濃味之選。 🍴蒜香雞扒菜飯雞扒炸得好好阿,雞皮係脆既,雞肉又好嫩唔會乾,就算係炸物都唔會好油膩,菜飯應該用左雞湯煮既,加埋蔬菜清爽得黎又唔會淡茂茂。 餐廳雖然細,但都好乾淨企理,午餐時間好旺架。

🍴酸辣豬扒撈米線

🍴蒜香雞扒菜飯

餐廳雖然細,但都好乾淨企理,午餐時間好旺架。
  • 酸辣豬扒撈米線
  • 蒜香雞扒菜飯
口水雞飯$35口水雞既份量都幾大份,汁既話唔算太辣,食落都會有小小麻,但係停留既感覺唔算太耐,基本上飲一飲野都沖走哂😂所以應該就算唔太食得辣既朋友都可以食到😜仲有一大碗飯,一定會飽!唔會驚係下午茶既size會唔夠飽啦~🤣大概5點幾去都會係下午茶,35蚊食到個口水雞飯都算幾抵,加多2蚊有凍飲。最後埋單都係37蚊😜原價係44蚊,下午茶時間抵d🤣
口水雞飯$35

口水雞
2021-10-20 506 浏览
本人唔食得辣,但係鍾意食唔辣既川菜,所以搵一間肯走辣既川菜係好緊要,好可惜依間餐廳座位有限,成間餐廳得20個位左右,次次行到去都好爆,同事話等一陣就有位,不過我冇等過,次次都係外賣Menu有好多選擇,今次外賣叫左我最愛既雞扒拌麵,拌麵本身點都有少少辣,餐廳好好咁幫我落輕手左,最後個麵有味但係唔太辣,比起BB辣仲少辣,雞扒都煎得好香,Lunch食一個岩岩好夠飽下次想試吓挑戰少辣既雞絲湯麵,我見同事食得好滋味,應該個湯底好好味

雞扒拌麵
2021-10-20
外卖送餐
雞扒拌麵
2021-07-20 1105 浏览
話說工作到好晏~九點幾已經無乜舖頭做我生意呢間舖頭超好上菜快 十點前當然食完啦😌誤打誤撞黎到呢間~覺得係超明智選擇!叫左個酸辣炸豬扒撈米線,小小辣(可跟餐有餐飲)一試愛上條條米線都好入味!份量又唔細~有不停想食既感覺撈米線夏天食又無咁熱喎,正會encore叫左個蒜泥白肉勁多蒜都幾好味但前提係你真係好中意食蒜先好叫🤣真係成個口好大陣蒜味同埋份量唔細,最好share 黎食啦男朋友就叫左個酸辣湯米線佢都覺得個味好唔錯!辣度適中不過下次再黎我都係會叫返撈米線
話說工作到好晏~九點幾
已經無乜舖頭做我生意

呢間舖頭超好
上菜快 十點前當然食完啦😌
誤打誤撞黎到呢間~覺得係超明智選擇!
叫左個酸辣炸豬扒撈米線,小小辣(可跟餐有餐飲)
一試愛上

條條米線都好入味!
份量又唔細~有不停想食既感覺
撈米線夏天食又無咁熱喎,正
會encore

叫左個蒜泥白肉
勁多蒜
都幾好味
但前提係你真係好中意食蒜先好叫🤣真係成個口好大陣蒜味
同埋份量唔細,最好share 黎食啦

男朋友就叫左個酸辣湯米線
佢都覺得個味好唔錯!
辣度適中

不過下次再黎我都係會叫返撈米線

2021-06-06 1104 浏览
呢間小店晚上6點後不做堂食只做外賣,所以就過黎買外賣,到店舖前十分鐘打去落單,去到等5分鐘左右就可以拎,冇食幾個月都仲係果隻味keep到,招牌豬扒撈米線,我叫左多汁就可以撈得哂啲米線,花生夠香口,米線好似轉左幼身款比較易啲夾,口水雞個汁夠味,雞肉滑身,而且佢杯凍奶茶好好味,整體都幾好不過有地方需要改善,企收銀位個妹妹要負責包裝,將食物蓋上蓋再放入膠袋包好,跟住就直接收錢找錢,中途冇換手套冇除手套,雖然我返到屋企會搵濕紙巾抹個外賣,但如果有人唔抹掂到外賣盒上銀紙啲病毒就好危險了,希望呢方面會改善一下
2021-06-04
2021-04-26 1158 浏览
觀塘工業區有好多唔同類型嘅餐廳,今次去試吓呢間食川味菜既餐廳 - 川味坊秘製豬扒米線 (豬骨上湯)有好多湯底揀,酸辣都分左雲南、重慶、川味,仲可以揀辣度,但今日唔想食辣,所以揀左豬骨湯,湯底都幾濃。主菜方面,豬扒有一大塊,切開左4舊,醃得好入味,仲好juicy另外仲有d配菜: 酸菜、韮菜、芽菜、葱花,酸菜好味,配湯食正!此外,抵讚位係佢嘅米線係分湯,唔怕焗到冧哂,就算拎到返公司食都唔會影響口感!份量十足,CP值高,會再encore

秘製豬扒米線 (豬骨上湯)

2021-04-26
2020-11-15 1867 浏览
今日去完觀塘買野後就順便買外賣返去食,大約5分鐘左右可以拎,口水雞係脾位好多肉,撈豬扒米線依然係咁好味,第一次飲佢嘅奶茶都唔錯呀,雖然走青走得唔徹底仲有少少芫荽扣左分,不過都期望下次再食過呀
2020-10-30
  • 口水雞,豬扒撈米線
2020-06-18 3067 浏览
之前食過這裏的湯米線,不過不失,也沒什麼特別,所以印象不太深刻。再次到訪,看見全場有一半人都是在吃豬扒撈米線,賣相吸引,所以這天都叫了這個餐,$42連飲品算是很實惠。豬扒半煎炸得很香口,上菜時白雪雪的米線以為很乾身,但撈起來醬汁調校得剛剛好,不會像有些餐廳弄得太濕,想不到也別有一番風味。加上花生、芫荽,沒有多餘的配料卻令味道更昇華。雖說是酸辣豬扒撈米線,但其實我覺得丁點辣味都沒有,反而配上大量酸菜所以酸味很突出。難怪這個米線特別受歡迎。店舖不大,午飯時間也要搭枱,但仍會想再次幫襯。
店舖不大,午飯時間也要搭枱,但仍會想再次幫襯。
酸辣豬扒撈米線
2020-06-16
酸辣豬扒撈米線
2020-05-08 1673 浏览
為抗疫情呢幾個月都係叫外賣返屋企食,以前成日食呢間店嘅,不過冇嚮呢頭做野就冇食了,今日家人收工特登過黎買返去,未夠6點半打去叫外賣,但點漏野又打過去,前後打左3次,我都唔好意思呀,不過老闆好好人完全冇炸型,等左5分鐘就拎得,返到屋企都仲熱架豬扒撈米線:我每次都係食呢個嘅,想試其他都試唔到,因為太鍾意食啦,豬扒入味,炸菜夠多,花生又香口,仲有個汁辣辣地,因為要再搭車返屋企,所以叫左老闆比多啲汁,唔係返到去就冇汁撈啦~口水雞飯:比左雞脾,份量唔算少,家人話好滑,我都係第一次食,個汁好夠味又多汁,性價比高~叫左走青不過走得唔多徹底,兩個餐都食到芫茜味,呢到要扣少少分,不過唔會影響我下次再黎食呀~
2020-05-08
5 分钟 (外卖自取)
2020-04-04 1931 浏览
🍑酸辣豬排撈米線辣度:微辣醬汁: 幾好食 麻麻辣辣咁 又5會話好鹹 但係覺得醬有啲少 所以我都無撈暈晒嚟食 如果唔係應該會唔夠味 不過可以自己加辣油整體幾好 係個豬排柴同乾左啲 不過$42一個餐 係咁㗎啦份量都多 作為一個都幾大食的女仔竟然食唔晒🍑防疫措施: 一入去就會量體溫 同要求你用店舖提供的酒精搓手液 餐具都乾淨 味道😋😋😋😋/5份量👍👍👍👍👍/5價錢:💖💖💖💖💖/5
🍑酸辣豬排撈米線
價錢:💖💖💖💖💖/5
酸辣豬排撈米線
酸辣豬排撈米線
2020-02-29 1464 浏览
平時叫開外賣的,今晚叫外賣叫咗個蒜泥白肉,發現係無蒜泥既,就打電話去問,點知聼電話既啊姐,佢一口咬定係有加蒜泥,話係我地既問題!我地無啦啦有蒜泥去屈你地無蒜泥咩?請問有蒜泥嗎??以後唔會再黎食!
2020-02-05 1301 浏览
今日掛住處理自己的手作事,當處理完畢後,望望手錶原來已經到下午茶時間。我走到中心地下找了一間小店吃,指定下午茶餐全是$35配熱飲。由於我太耐冇食酸辣野,所以點左酸辣豬扒撈米線配熱奶茶。佢哋個撈汁原來唔止有酸辣,仲有麻的感覺,又唔會好辣,味道岩岩好。豬扒唔油膩之餘,仲一啲都唔硬身,調味亦很足夠。酸菜是甜的,花生如果可以炸香口一啲更好,對於一個女仔黎仔,米線份量很多,因為不想浪費依碟美味撈米缐,最後都全部食哂。😅35蚊連熱飲真係好抵食,可惜我太遲知道啦!😕

35蚊連熱飲真係好抵食,可惜我太遲知道啦!😕
2019-12-07 1114 浏览
因為要到觀塘開會,所以留肚去搵好嘢食。好耐無到過觀塘,經過見到有座新大廈連商場,走入去逛逛,有間食四川菜,店舖細細,但很企理。下午茶$35,一個餸跟白飯再跟飲品,點了口水雞,味道不太辣,又不咸,用來送飯剛剛好。雞很滑,雖然是下午茶,份量亦很足夠。食完成個人感到很滿足啊!因為好味,所以再到觀塘又再幫襯,今次點酸辣豬扒撈米線,酸辣汁份量足夠撈暈全部米線,每條米線都掛上酸辣汁,酸辣度恰到好處,薄豬朳是軟軟的,有肉汁。好好味,但覺得還是口水雞最好食。

酸辣豬扒米線
酸辣豬扒米線