2009-12-24
從紅磡搬遷到大角咀,對小弟而言,地點上的確冇之前咁就腳;但為左一再品嚐愛好的麻辣米線,今日把心一橫,lunch老遠都要走一趟!到左大角咀後差點迷路,但幸好終於揾到。環境方面,以往在紅磡的擠迫局面,今天不再了.......地方大左、光猛左,亦衛生左,過往數張圓枱已變成清一色方枱,在舖內並列兩行。食物方面,點左蒙古香草烤雞翼 ── 非常熨口,表皮烤到少許黐牙;內裡肉汁及水份夠,有d似係烤之前用水煮過的原故。總之味道及各方面都不俗!另外,當然就係麻辣米線啦! 個湯底味道依舊良好,好重香料味,米線質感韌韌地夠咬口,依然唔會浸浸下就發到漲曬。一貫的,點翻燕肉餃,味道OK!以前在紅磡,午市都會送一杯豆漿.......今次我見佢上左碗米線但無跟豆漿,於是就問下店員,點知原來無再做呢個優惠﹝除非係學生,而且叫兩餸或以上米線﹞。另外,價錢亦加左少許,可能係舖租貴過之前.....不過,其間同個店員傾開偈,佢知道我地係舊客又專程過黎,於是就送左兩杯豆漿畀我地,哈哈!有機會都會再去!
到左大角咀後差點迷路,但幸好終於揾到。
有機會都會再去!