2021-11-16 542 浏览
”任食”呢個字真係好有魔力,唔限時、仲有點心供應梗係要呼朋喚友一齊去試下啦! 雖然係一般街坊酒樓嘅感覺,但係嘢食嘅種類都唔少 當然我最關心嘅就係點心嘅質素啦一嚟就嗌蝦餃燒賣,試下啲必食項目,睇相都知佢勁脹卜卜,咬落去就見到一粒蝦餃包咗三粒彈牙大蝦燒賣都好真材實料就連個火鍋湯底都好足料㗎, 我哋叫咗椰子雞湯。一拎到枱就聞到好大陣椰子味仲有成大隻雞髀喺裏面添最後食啲雞肉都仲好滑捋捋。 其餘嘅火鍋料都好新鮮 appreciate佢個脆肉鯇真係好鮮,好脆,唔多骨☺☺ 啱曬我呢啲懶人最後令我好surprise嘅係可任用飲維他奶,仲要係支裝添冷熱都有!!
”任食”呢個字真係好有魔力,唔限時、仲有點心供應
梗係要呼朋喚友一齊去試下啦!
雖然係一般街坊酒樓嘅感覺,但係嘢食嘅種類都唔少
當然我最關心嘅就係點心嘅質素啦
燒賣都好真材實料

仲有成大隻雞髀喺裏面添

最後令我好surprise嘅係可任用飲維他奶,仲要係支裝添
冷熱都有!!
2021-11-11 724 浏览
近排差不多每次開著電視機都見到呢個廣告,搞到我呢個為食貓🐱又心郁郁想去食,有時有D嘢又真係好奇妙,我心入面想睇下邊一日去食,過了幾天。竟然有朋友同我講話卜咗枱同我去食,唔通佢又係睇到電視廣告想去食🤗個天好似知道我個腦入面諗緊乜嘢,所以做人真係要感恩,世事就是這樣奇妙😃——————————-🤗🤗🤗🤗🤗任食火鍋➕點心➕任飲➕88元又可以食埋片皮鴨↘️↘️↘️↘️↘️片皮鴨:引死人嘅片皮鴨👍👏👉🏻💦💦流口水😂個皮又香又脆又好味😋我都真係好鍾意食片皮鴨,呢到個師傳又真係幾好手勢,燒得隻鴨咁正🥰😍—————————↘️↘️↘️↘️↘️惹味雞煲:辣度又可以自己揀好入味,好好食,雞肉又夠嫩滑👍—————————↘️↘️↘️↘️↘️任食點心:多款點心我也只點了部份吃:1⃣️蝦餃:呢到D點心真係殺死人,蝦餃晶瑩通透皮薄彈牙,入面隻蝦🦐大到漲爆,扺食超值大蝦🍤餃😂2⃣️燒賣:再嚟燒賣,想點呀大佬😂大大粒燒賣彈牙爽口又多蟹籽卜卜脆,真係點忍到唔食🤣3⃣️鳳爪:鍾意食骨嘅我,又點會唔食鳳爪😀惹味🤗4⃣️炸饅頭:即炸嗰種面頭脆卜卜的外皮,饅頭內咬落入口軟熟👍5⃣️叉燒腸:即拉腸粉熱辣辣,叉燒又軟熟😊6⃣️小籠包:裏面又係裝滿湯嘅小籠包…👍7⃣️奶皇包:奶皇包呀奶皇包,

——————————-
🤗🤗🤗🤗🤗
任食火鍋➕點心➕任飲➕88元又可以食埋片皮鴨
片皮鴨:
引死人嘅片皮鴨👍👏👉🏻💦💦流口水😂
個皮又香又脆又好味😋

惹味雞煲:辣度又可以自己揀
好入味,好好食,雞肉又夠嫩滑👍

任食點心:
多款點心我也只點了部份吃:
1⃣️蝦餃:

2⃣️燒賣:

3⃣️鳳爪:
鍾意食骨嘅我,又點會唔食鳳爪😀惹味🤗
4⃣️炸饅頭:
即炸嗰種面頭脆卜卜的外皮,饅頭內咬落入口軟熟👍

5⃣️叉燒腸:
即拉腸粉熱辣辣,叉燒又軟熟😊
6⃣️小籠包:
裏面又係裝滿湯嘅小籠包…👍

7⃣️奶皇包:
奶皇包呀奶皇包,流心的誘惑,包又係熱辣辣的軟熟👍
8⃣️馬豆糕:👍
質感啱啱好加上有馬豆的口感更加好吃😋
9⃣️黑加侖子啫喱:😊
🔟芒果布甸:😊
1️⃣1️⃣:桂花糕:👍
1️⃣2️⃣:咖啡味雪糕:😊
1️⃣3️⃣:椰子菠蘿:😊
食到甜品真係食呢幾款夠哂皮。好味道都要節制😅😅
叫一Round點心我已經好滿足,每件食一粒我都飽到唔識行,我朋友包辦,勁😂👍
仲有好多食物都唔敢叫,因為唔想做大晒鬼😂😂😂😂😂

——————————-
7⃣️手打墨魚丸:食落幾爽口
8⃣️鬼馬釀百花:唔錯唔錯
9⃣️芝士腸:食火鋦又幾好配搭
🔟出前一丁:真係成個未拆開袋嘅出前一丁嚟架⋯⋯
講住咁多先,太多食物,咁平民化嘅價錢咁多嘢食,真係仲想點🥳

—————————-
知足常滿百家菜、知足常樂心歡樂😊
其實開心🥳⋯⋯簡單就在你身邊
食..拍…寫已經成為我生活中的一部份
鍾意食…鍾意拍…鍾意寫..留下美食回憶🥰
—————————
放工同朋友係荃灣揾野食,見天氣涼左打邊爐就最適合,但朋友又想飲夜茶...點好呢?經過眾安街大鴻輝中心,見到12樓常滿百家菜任食火鍋+點心放題..正丫😍就上去滿足下我地2個!🤭🤭有雞煲,魚鍋及多款湯底選擇,食材夠新鮮,有我最喜愛嘅肥牛,手打墨丸,鯪魚球夠彈牙,海蝦新鮮爽口!..推介要點鬼馬釀百花食...油炸鬼包住蝦膠食落有2種口感..更有大排檔式火鍋配料自助區,有成十多種火鍋配料任夾,蔬菜類都有7-8款任選!而熟食區有椒鹽豬扒,酥炸雞亦,生炒骨,女士大愛嘅豬腳姜等等任君選擇,還有甜品糖水!...可自行選擇自已喜愛火鍋食材及熟食😊另有多款精美點心任點任食...蝦餃大大粒彈牙又爽口,懷舊馬拉糕蛋味濃夠軟熟,流心包軟綿綿,姜蔥牛柏葉夠入味,咸水角脆卜卜!還有啤酒氣水可任飲🍺...最重要係不限時段,可三五知己食下傾下 chill下慢慢嘆!爽丫!!

🤭🤭
雞煲,魚鍋及多款湯底選擇,
2021-11-10 3250 浏览
2點多時經過大鴻輝,因為家人見到有點心放題, 所以提議一試,但到座後才知道原來只有2 張點菜紙,而且又沒有我自己想食的點心, 已想轉回單點,可是家人勇士上身, 非試不可, 唯有陪同試伏🥲🥲所有可點的點心𥚃蝦餃算是正常,但水準不穩定,叫了3轉, 有2 轉蝦餃皮都極淋爛, 蒸到淋曬,但蝦肉大且彈牙, 不要期望有任何鮮味。叉燒包跟蝦餃一起上,叉燒很少,醬多,偏甜,包鬆軟燒賣漏單多次, 最後跟經理催單才上了一粒,味道正常, 大件, 沒有其他評語。唯一一個比較吸引我的牛柏葉, 但一入座時已跟我們說罄,但入座前沒有說。牛肉球雖大件, 但並無任何竹枝或其他材料墊底,所以痴底, 感覺很求其,沒有牛味,很淋蒸排骨,其實我們沒有點,但上錯了,沒有羶味,很肥,口感較淋較爛蒸饅頭有點乾馬拉糕底是濕了,爛撻撻的金蒜蒸翠玉瓜,皮刨得乾淨,但也蒸得太淋,蒜頭不見踪影小籠包,我沒有吃,家人評語,不難吃,沒羶味炸物是唯一他們上菜毫不手軟上菜的品項除了炸饅頭是即炸外, 其他炸物全部都不熱但炸饅頭炸不夠時間, 一點也不香脆春卷中間爆餡,但好可惜是凍的咸水角除了是凍的,也太黐 太淋不煙韌, 不過跟春卷一野, 中間餡料肉碎多。

叉燒包跟蝦餃一起上,叉燒很少,醬多,偏甜,包鬆軟
蝦餃 叉燒包

牛肉球

蒸排骨
蒸饅頭有點乾
馬拉糕底是濕了,爛撻撻的
蒸饅頭和馬拉糕
金蒜蒸翠玉瓜,皮刨得乾淨,但也蒸得太淋,蒜頭不見踪影
金蒜蒸翠玉瓜

小籠包,我沒有吃,家人評語,不難吃,沒羶味
小籠包

炸物是唯一他們上菜毫不手軟上菜的品項
炸物
除了炸饅頭是即炸外, 其他炸物全部都不熱
但炸饅頭炸不夠時間, 一點也不香脆
炸饅頭
春卷中間爆餡,但好可惜是凍的
春卷

炸雲吞也是凍的, 不過勝在夠脆, 蝦和蝦餃一樣又大又彈
炸雲吞
蘿蔔酥, 皮淋爛不酥,加入極油, 但中間蘿蔔絲也足料

炒粉炒麵類
炒年糕,完全無味,只有色
炒年糕

炒飯
同一問題,沒有味道,沒有材料,只找到一兩粒雞碎

茄子煎麵
首先是凍的, 然後底是一餅餅的麵,不香脆,而且有麵粉味

蠔仔粥

根本不是粥,是加了鹹水的飯,蠔仔也不見踪影
海皇粟米羹
粟米羹,較杰

甜品
楊枝金露,很假的黃色,除甜味外無其他味, 不要期待有芒果味芒果粒, 只有未煮透的西米和糖水
楊枝金露

紅豆沙
紅豆沙
原粒紅豆上, 但可幸不是硬, 不是太甜
糕點類
馬豆糕,桂花糕, 都是一般酒樓水平,但也要催單。

後來發現2件事,
1)他們4點落場, 所以後期點餐,水準更差,甚至漏上
2)其他食客9成以上,都是單點
2021-10-31
2021-10-25 712 浏览
今日朋友帶我去位於荃灣大鴻輝中心(常滿百家菜)食火鍋加點心放題,每人大約$200已經食到好飽,入到酒樓環境寛敞,坐得舒服!點心即叫即蒸大約有20款,基本點心的款式都有齊,可以按件數去點,所以每樣都可以食小小,炸饅頭包皮好香脆,其餘食物新鮮味道都不錯👍火鍋方面除了餐紙上的火鍋配料,外面亦擺放自助區可自由選擇,有雞肉,豬肉類,蔬菜類,丸類等….還有熟食,甜品及飲品👍非常豐富。我們先點了一個鴛鴦湯底,其中比較喜歡沙嗲湯底,沙嗲味道香濃又惹味,食物方面手打雙丸(鯪魚丸和墨魚丸)由於係手打所以食落鬆軟彈牙,口感不錯!海生蝦,蝦肉新鮮爽口彈牙,我們都食咗兩轉😋最後當然要留肚食甜品同糖水啦🥰
最後當然要留肚食甜品糖水啦🥰
2021-10-25 564 浏览
向來不喜歡限時限刻咁食餐飯,聞說「常滿百家菜」晚巿沒有時限,那就一於來試試。酒樓以「點心火鍋🍲」為主題,用OpenRice 訂座有乳鴿送,直至結賬時才醒起,店員沒有送上乳鴿啊,由於太飽,所以都沒有追問了。由於星期日的關係,酒樓高朋滿座,自助區域的食物一掃而空,補給比較慢,點心就係填紙order, 種類還可以😌,蝦餃超大隻,有成3隻蝦🦐在內,脹卜卜👍🏻肥牛同手打墨魚🦑丸都好好食😋,甜品還可以😌,有雪糕🍧🍨,馬荳糕,桂花糕,啫喱,布甸🍮等。服務員💁🏻很少,見她們不停手地執枱,落單,但態度都好好👍🏻

服務員💁🏻很少,見她們不停手地執枱,落單,但態度都好好👍🏻

手打墨魚丸
蝦餃
2021-10-24
手打墨魚丸
蝦餃
2021-10-15 1538 浏览
平價食餐點心放題!八號風球後嘅一個紅日,想去飲個茶!黎到荃灣美食集中地嘅大鴻輝12樓常滿百家菜 由於今日係紅日,點心放題要$96加一任食內容就可以睇番以下兩張紙仔,如想任飲汽水啤酒就要再加$12/位 點心種類唔算多,基本點心都有嘅,還有炒粉麵飯之類。睇番呢度單點價錢大中小點都$23.8/碟 特點$26 每人食5碟都已是放題價錢了。入紙大概坐10分鐘左右,點心就到喇!蝦餃 皮唔厚、內裏有2-3粒大蝦,質素算唔錯燒賣都同樣大粒,蝦肉豬肉都紮實。同出面食到嘅質素差唔多!豉汁鳳爪 有成8隻之多,調味不錯!牛肉球 食落大粒紮實唔會爛,茜味濃,底層仍有山竹。小籠包皮唔厚夠熱有湯汁,合格。蠔仔粥 蠔仔肉好多夠飽滿,值得一叫!以下就係中伏唔好叫系列!炸物點心類碟底部全都係油淋淋,蘿蔔絲酥餅粉好厚,咸水角也是! 雪菜肉絲炒年糕 完全係無調味,整碟都無味楊枝甘露唔知點解個味好奇怪,一定唔可以用好食黎形容,但你絕對唔會想食多啖!
平價食餐點心放題

八號風球後嘅一個紅日,想去飲個茶!
黎到荃灣美食集中地嘅大鴻輝12樓
常滿百家菜

由於今日係紅日,點心放題要$96加一

每人食5碟都已是放題價錢了。
入紙大概坐10分鐘左右,點心就到喇!

蝦餃 皮唔厚、內裏有2-3粒大蝦,質素算唔錯

燒賣都同樣大粒,蝦肉豬肉都紮實。
同出面食到嘅質素差唔多!

豉汁鳳爪
有成8隻之多,調味不錯!

牛肉球
食落大粒紮實唔會爛,茜味濃,底層仍有山竹。

小籠包
皮唔厚夠熱有湯汁,合格。

蠔仔粥
蠔仔肉好多夠飽滿,值得一叫!

以下就係中伏唔好叫系列!
炸物點心類
碟底部全都係油淋淋,蘿蔔絲酥餅粉好厚,咸水角也是!

雪菜肉絲炒年糕
完全係無調味,整碟都無味

楊枝甘露
2021-10-14 627 浏览
每位$178+10%點心及火鍋放題 (包飲品及啤酒)琴晚8號風球落波後,涼涼地,難得搵到間酒樓有開,仲要有得食點心,同埋打埋邊爐,小編即刻去咗試。街坊酒樓裝修,如果坐窗邊,有少少夜景睇。點心紙有10幾款點心選擇。以呢個價錢來講,質素可接受。🫖蝦餃有三隻大蝦,皮薄,勁大粒,抵食🫖牛柏葉入味,分量大🫖其他點心流沙包、咸水角、蘿蔔酥餅皮較厚;炸饅頭外皮脆一點更好。有一個counter可以攞熟食,如雞軟骨、串燒、青瓜、雞翼等。打邊爐肉類可用點心紙下單,蝦、魚、滑不錯。蔬菜可在counter攞,質素不過不失。我叫咗個椰子雞湯底,入邊有隻雞脾,湯底較清。用OpenRice訂2位晚餐仲有得每人送半隻乳鴿。飲品種類算多,有幾款啤酒、熱凍樽裝維他奶、以及其他飲品。整體而言,以這個價錢,又可以食點心,又可以打邊爐,抵食。
每位$178+10%

點心及火鍋放題 (包飲品及啤酒)

街坊酒樓裝修,如果坐窗邊,有少少夜景睇。

點心紙有10幾款點心選擇。以呢個價錢來講,質素可接受。

🫖蝦餃
有三隻大蝦,皮薄,勁大粒,抵食

🫖牛柏葉
入味,分量大

🫖其他點心
流沙包、咸水角、蘿蔔酥餅皮較厚;炸饅頭外皮脆一點更好。

我叫咗個椰子雞湯底,入邊有隻雞脾,湯底較清。

用OpenRice訂2位晚餐仲有得每人送半隻乳鴿。

飲品種類算多,有幾款啤酒、熱凍樽裝維他奶、以及其他飲品。

整體而言,以這個價錢,又可以食點心,又可以打邊爐,抵食。

2021-10-09 464 浏览
上網搵到呢間,下午茶點心任食,每位$100再加一,10月8日到來試試,首先,門口的服務員態度很差,問多兩句,都不耐煩,叫我哋自己入去揀位坐,我們兩位選了窗口的四位枱,服務員說不可以,因為晏些可能會有很多人,其實最終都係很少人坐;說回食物質素,這是我食過最難食的,勁多味精及千年油炸的食物,本人對味精是有反應的,食了約10分鐘,後頸及手臂,便已開始麻痹,胃好唔舒服,我飲了很多很多水,這感覺至晚上,才慢慢消除,另外,食物用料是很差很差的,明白$100任食,不可以要求太高,但都不是這樣的;還有,任食是兩小時,但點心出得很慢,當時只有十多張枱的,要求服務員跟進,她說,你自己睇吓嚟緊架車仔,有冇你的點心先,就立即行開,這是什麼態度呢!🤣
2021-10-04 437 浏览
今日收工收得早同事即興約食打邊爐於是收左工就一齊去荃灣任食邊爐估唔到呢度除左邊爐任食之外連點心都係任食感覺好似賺左上到去即刻嗌左個椰子雞湯做湯底之後就嗌我哋最鐘意食嘅牛然後就出去拎蔬菜類拎左好多金菇、粟米、娃娃菜等蔬菜類都算新鮮店員fill得都算快👍🏻我地嗌點心都嗌價錢比較高嘅蝦餃估唔到蝦餃皮薄餡多一隻蝦餃居然包住三隻蝦我地即刻再畫多幾隻🤣🤣🤣🤣🤣食食下突然見到熟食檔有人排隊原來係出爐熟食當然我地唔執輸去排埋一份拎左口水雞、薯角、紅豆沙等返去食今餐真係食得好滿足最驚喜係蝦餃!下次我諗仲會再黎幫襯一次過滿足我三四個願望!💕💕💕💕💕💕💕💕💕常滿百家菜 (荃灣)荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心12樓
今日收工收得早
感覺好似賺左

上到去即刻嗌左個椰子雞湯做湯底
之後就嗌我哋最鐘意食嘅牛
然後就出去拎蔬菜類
拎左好多金菇、粟米、娃娃菜等
蔬菜類都算新鮮

🤣🤣🤣🤣🤣

食食下突然見到熟食檔有人排隊
原來係出爐熟食
當然我地唔執輸去排埋一份
拎左口水雞、薯角、紅豆沙等返去食

今餐真係食得好滿足
最驚喜係蝦餃!
下次我諗仲會再黎幫襯
一次過滿足我三四個願望!
💕💕💕💕💕💕💕💕💕

常滿百家菜 (荃灣)
2021-10-03 197 浏览
突然好想吃點心又想吃火鍋在OpenRice見到這家酒樓晚市兩樣都有於是放工便約同事一齊去吃火鍋+點心吃到飽六點上去人流不算多所以取食材時不用排隊這次選了椰子雞湯做湯底想吃清一點但又不想清湯椰子雞湯就最適合因為有點心任食所以火鍋料沒有選太了只點了滑牛和牛拼盤還有手製鯪魚球、手製墨魚丸等手打鯪魚球和墨魚丸有驚喜有點後悔沒有多叫因為又彈牙又滑重點是肉質新鮮不會死實還吃出魚鮮味手打製果然不一樣!牛肉非常鮮嫩放入滾湯煮十秒左右就剛剛好吃下去不會粗柴滑嫩無渣👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻到我最期待的點心點了燒賣、蝦餃、牛肉球等雖然等候時間有點長但因為即叫即蒸新鮮的話等是值得的蝦餃真是令我驚喜萬分因為size比正常的大一倍原來是因為裡面包了三隻蝦!!!本以為皮要厚一點才能包得住沒想到皮薄!!幸好點了四粒!吃到賺到💝💝💝💝💝💝💝📍 常滿百家菜 (荃灣)荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心12樓
突然好想吃點心又想吃火鍋
椰子雞湯就最適合
因為有點心任食
所以火鍋料沒有選太了
只點了滑牛和牛拼盤
還有手製鯪魚球、手製墨魚丸等
手打鯪魚球和墨魚丸有驚喜
有點後悔沒有多叫
因為又彈牙又滑
重點是肉質新鮮不會死實
還吃出魚鮮味
手打製果然不一樣!
牛肉非常鮮嫩
放入滾湯煮十秒左右就剛剛好
吃下去不會粗柴
滑嫩無渣
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
到我最期待的點心
點了燒賣、蝦餃、牛肉球等
雖然等候時間有點長
但因為即叫即蒸
新鮮的話等是值得的
蝦餃真是令我驚喜萬分
因為size比正常的大一倍
原來是因為裡面包了三隻蝦!!!
本以為皮要厚一點才能包得住
沒想到皮薄!!
幸好點了四粒!
吃到賺到💝💝💝💝💝💝💝
📍 常滿百家菜 (荃灣)
  • 蝦餃
2021-10-03 261 浏览
是日晚餐朋友提議食點心,我又心思思想打邊爐,機緣巧合之下比我地搵到呢間又可以食點心又有得打邊爐既任食放題,於是二話不說就去食。黎到餐廳都幾多人排隊等入座,畢竟百零蚊食到甘多野食都真係抵食既。點心推介豉汁鳳爪比大家,好入味,而且大大隻。至於蝦餃都一樣唔好錯過,入面既蝦唔止一粒,而且皮夠薄身。火鍋方面,點左鴛鴦湯底,特別讚下沙嗲湯,好濃郁,而且好夠香,可以唔洗蘸豉油都夠晒味。配料一樣都好新鮮,特別肥牛有花紋,唔會鞋拾拾,仲有海蝦,大大隻,抵食!
2021-10-02 254 浏览
有無諗過食點心之餘仲可以同一時間打埋邊爐,以前我都唔知道,直至朋友帶左我黎常滿百家菜食先知真係work.價錢方面其實都幾抵,二百蚊有找就食到二款菜色。而且選擇都好多,總有一樣岩口味。點心方面,即叫即蒸,上到台好熱辣辣,而且唔會話任食而偷工減料,點心質素有水準。特別推介蝦餃同燒賣,啲蝦好大粒,真材實料。火鍋方面都唔輸蝕,配料選擇多,而且仲有埋海鮮同肥牛任點,真係十分之抵食。飲品方面除左汽水,仲包埋支裝啤酒,約埋三五知己淨係黎啤啤佢都已經值回票價啦!

2021-09-19 316 浏览
𝒞𝒽𝒾𝓃𝑒𝓈𝑒 𝑅𝑒𝓈𝓉𝒶𝓊𝓇𝒶𝓃𝓉 𝒾𝓃 𝒯𝓈𝓊𝑒𝓃 𝒲𝒶𝓃朝早好多人黎呢道飲早茶,因為𝘴𝘵𝘢𝘧𝘧 唔多,所以加水我基本上都係自助。佢既炸鮮奶堅係好食,外面沾滿晒杏仁片,內裏就係甜甜既鮮奶,然後係半固體狀,一咬落去仲會爆汁。好好味。另外,點心拼盤亦大得嚇人! 佢中間有個巨型雞包,我諗有4個普通雞包仔,一個人一定食唔晒要同人𝘴𝘩𝘢𝘳𝘦,仲有蝦餃、鮮蝦豆苗餃、水晶包同燒賣,認真豐富。味道亦都唔錯。📍常滿百家菜荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心12樓

📍常滿百家菜
早餐
已經第三次黎食,今次同老公去食晚市,我地揀左打邊爐+點心,一個人大約$200有找,任飲任食無限時,都好平,宜家好少任飲任食仲要無限時,係黎個價錢~點心方面:我覺得不過不失,質素一般,五會好好食,亦未去到難食,佢係大件夾抵食個隻,論食物新鮮,我覺得好睇彩數~打邊爐方面:佢凍櫃都有菜,菇,腸,麵,嚮鈴,豬紅,牛柏葉,粟米,鮮魷片,丸類,仲有其他,五夠仲可以用紙點自己鍾意嘅食物,有蝦,烏冬,鮮牛,肥牛,丸,仲有其他~但我見到坐格離枱(已埋單),有客人食剩d生嘅肥牛/鮮牛,職員收拾時,拎番個客剩餘的生肥牛同鮮牛入廚房,雖然黎d情況,係打邊爐任食嘅酒樓是常見動作,本身如果間酒樓咁做,係五多ok,但宜家疫情期間,就簡直五合衛生,不過去得黎d地方,就要有心理準備~熟食+甜品方面:熟食有幾款食物,但我只有食魚蛋,都ok,甜品款式都算多,有雪糕,豆花,啫喱,布丁,桂花糕,西米椰汁糕等等飲品方面:有汽水,酒,果汁,茶,仲有酒樓自家煲嘅飲品~整體衛生黎講,真係好痳痳,會見到細隻小強係地下同牆壁走黎走去,仲有死左嘅小強係牆邊附近d地下,枱底好多垃圾,聽老公講男廁沒有洗手液提供,女廁就有洗手液,但廁格很迫夾,只
飲品方面:有汽水,酒,果汁,茶,仲有酒樓自家煲嘅飲品~
整體衛生黎講,真係好痳痳,會見到細隻小強係地下同牆壁走黎走去,仲有死左嘅小強係牆邊附近d地下,枱底好多垃圾,聽老公講男廁沒有洗手液提供,女廁就有洗手液,但廁格很迫夾,只有3格廁所,1個座廁,2個mou廁,mou廁十分污“組”,另外洗手水喉不是自動感應的,是按下出水的,我還看到有2個女員工,去完廁所後不用洗手液洗手,就出去了~還有客人食剩生肥牛和鮮牛,職員會拎入廚房,我估計佢地會重用比下位客人食,因為如果職員拾枱,佢正常掉野去洗,或掉垃圾都會直接放入車上的膠盤內,五會入廚房,但佢直頭拾拾下枱,突然拎上一位客人剩餘d肉類入廚房,應該是會重用食物給下位客人食……
2021-08-29
  • 啫喱,雪糕,烏冬,粟米,唐生菜
  • 蝦餃