2024-04-24 156 浏览
点了全部都是海鲜没有任何特殊要求时鲜是老板说什么价就什么价一只小蟹398HKD……看到来过这几乎全部差评我就放心了我是吃完才来看后悔应该吃之前看不会再吃了没有鑊气.只有生气看到配菜的颜色我祈祷不是剩菜因为我想吐了第一个坐下吃蟹全店点的第一只蟹竟然会有三条钳子?螃蟹的肚皮一块纯白一块褐色?蛏子旁边的洋葱勾芡有一种馊味…………只要生煮熟、海鲜就会好吃是怎么样才能搞成这样……我都事先拍照录像了、一看我就是会写食评的人还这么不尊重人😂
点了全部都是海鲜

没有任何特殊要求

时鲜是老板说什么价就什么价

一只小蟹398HKD……

看到来过这几乎全部差评

看到配菜的颜色我祈祷不是剩菜
因为我想吐了
第一个坐下吃蟹
全店点的第一只蟹
竟然会有三条钳子?
螃蟹的肚皮一块纯白一块褐色?

蛏子旁边的洋葱勾芡有一种馊味
…………

只要生煮熟、海鲜就会好吃
是怎么样才能搞成这样……

我都事先拍照录像了、
一看我就是会写食评的人
还这么不尊重人😂
2024-02-23 194 浏览
今日見有雨粉,沒有上大陸,試下留港消費啦!同我老婆兩個人,六點前入座,叫咗蒜蓉炒通菜,炒韭黃,大蟶子,香辣炒蟹,炒蜆,蒜蓉粉絲蒸元貝,等咗半個鐘,催催催... 出賽超慢?寫兩個白飯,都等咗十分鐘,個阿姨話話我唔記得咗添!當時都未坐滿一半.都唔知佢忙乜嘢.定係辦事能力低?個碟炒蜆凍嘅!唔係呀?咁都得?叫蟶子又話冇炒辣蟹同埋其他菜都ok最後食咗756蚊不過我唔會encore都係留返啲錢上大陸食抵d
今日見有雨粉,沒有上大陸,試下留港消費啦!
個碟炒蜆凍嘅!唔係呀?咁都得?
叫蟶子又話冇
炒辣蟹同埋
其他菜都ok
最後食咗756蚊
不過我唔會encore
都係留返啲錢上大陸食抵d

2024-02-23
2024-02-18 111 浏览
食物質素參差,炒麵完全冇鑊氣,同粥舖炒麵冇分別,份量又小。上菜時間超慢,每碟上菜時間相隔甚遠,問樓面阿姐喺咪漏單,妙回答:唔同廚師炒餸…答案莫明其妙!完全冇跟進,再同第二第三個阿姐講都喺聲粗粗回應。其他食客遲嚟過我地,食完埋單我地都未上菜。其實佢地應該喺煮曬啲貴價海鮮,張普通菜式最後先煮。所以你唔諗住叫海鮮,或貴夾唔飽嘅菜式就預咗等等等喇。激到你喺要叫佢唔洗再上菜,叫佢不如埋單,唔洗再跟,唔食喇。冇下次。
2024-02-18
2024-01-28 125 浏览
等了45分鐘先來既300蚊4只瀨尿蝦只有兩隻手指粗,有一隻仲完全冇肉,肯定係唔識郁已經好耐,叫阿姐,就係身邊明明聽到扮聽唔到,我企左起身問其他食客望住距先過來話換一隻,大佬,做生意唔係咁既,唔新鮮都算,服務態度仲差成咁,話d瀨尿蝦瘦,d肉爛曬叫瘦?丟曬香港人假

2023-12-28 139 浏览
一入去服務差差差,未叫餸就話要等45分鐘,对顧客不礼貌,晦气,食物质素差,蚝饼冇味,砂锅鱼头煲咸到入唔到口,落错单晦气不想改,再叫菜又话要最少等45分钟,冇饭食都不会再帮衬这家饭店。
2023-12-27
2023-12-27 130 浏览
好差的一次經歷 ,叫咗四個餸一個炒麵, 每15分鐘上一個菜, 豉椒炒蜆係凍的, 食一餐要食過幾鐘 勁過法國大餐, 已經超過一小時炒麵都未到 , 員工話做唔到我炒麵生意因為只有三個鑊, 炒唔到叫我哋取消, 蠔餅又冇味, 椒鹽九肚魚細條得可憐, 好差好差。。 另外同場起碼有六七個人都喺度追緊單,兩個外籍人士仲好嬲好嬲揸住張單話等咗過幾鐘, 全場都一片媽媽聲, 搞到我哋等咗一個鐘的都唔好意思出聲, 不過咁咗一個鐘終於都忍唔住出聲。。。。 其實得三個鑊搞唔掂就唔好拉客人入嚟啦, 浪費人哋時間,食到一肚氣
2023-08-18 379 浏览
廟街行完個圈 又到食宵夜時間(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)近近地就腳揀咗一間大排檔嚟食唔係話特別好食但係都唔係話唔好食始終做遊客生意 價錢偏貴不過都可以感受吓大排檔嘅氣氛食吓家常便飯(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)有冇好多遊客仲有本地人夜麻麻都會過嚟食宵夜-椒鹽牛柳粒 $88一啖食一粒 有啲鹹 牛肉味唔太出送到嚟嘅時候唔太熱 可能不是即時整-金銀蛋時菜 $88皮蛋鹹蛋時菜 仲有啲肉 全部整埋一齊都幾融合(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 好足料 鹹蛋白有鹹香味-脆皮炸豬手 $158好食 皮好脆 熱辣辣 新鮮出爐少少鹹但係唔會死鹹稍為較遲上 如果快少少就好了 (⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)-蒜蓉炒西蘭花 $68好有蒜蓉味 唔同平時個啲過熱水就搞掂唔hea整 真係有炒過

廟街行完個圈 又到食宵夜時間(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
近近地就腳揀咗一間大排檔嚟食
唔係話特別好食但係都唔係話唔好食
始終做遊客生意 價錢偏貴
不過都可以感受吓大排檔嘅氣氛
食吓家常便飯(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
有冇好多遊客仲有本地人夜麻麻都會過嚟食宵夜
都幾融合(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 好足料 鹹蛋白有鹹香味
脆皮炸豬手 $158
好食 皮好脆 熱辣辣 新鮮出爐
少少鹹但係唔會死鹹
稍為較遲上 如果快少少就好了 (⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
蒜蓉炒西蘭花 $68
好有蒜蓉味 唔同平時個啲過熱水就搞掂
唔hea整 真係有炒過
今日同屋企人一行五人,嚟到呢間食飯大概夜晚6:00嚟到 都仲有位坐到七點就冇啦 座無虛席嗌咗個金銀蛋白菜味道普普通通 冇乜特別屋企人鍾意食魚,所以帶咗條蒸䱽魚都幾新鮮,同厚肉呢個椒鹽燒粟米,味道都係還好啦識過更加好味嘅大排檔避風塘粟米呢個略嫌味道單調咗啲呢個炸蠔餅都係一般般佢唔似平時食開嗰啲一塊塊啲蠔又唔夠大隻 食落冇乜鮮味呢個皮蛋屋企人話食到好似唔係好新鮮同埋啲好薑好辣但係都要成$78一碟都係譚仔尖椒皮蛋好食啲呢個沙拉骨係我成晚覺得比較好食少少啲肉都鬆軟 調味亦不錯唔錯
今日同屋企人一行五人,嚟到呢間食飯
大概夜晚6:00嚟到 都仲有位坐
到七點就冇啦 座無虛席

嗌咗個金銀蛋白菜
味道普普通通 冇乜特別

屋企人鍾意食魚,所以帶咗條蒸䱽魚
都幾新鮮,同厚肉

呢個椒鹽燒粟米,味道都係還好啦
識過更加好味嘅大排檔避風塘粟米

都係譚仔尖椒皮蛋好食啲

呢個沙拉骨係我成晚覺得比較好食少少
啲肉都鬆軟 調味亦不錯唔錯

2023-04-08 332 浏览
豉汁炒聖子:齁咸,味道也不正,說好的豉汁炒,上來用的是黑椒汁🌚粉丝蒸扇貝:個頭小,味道還行。辣酒煮花螺:168💰就那麼一點點(数过,十几颗)就算了,嗆鼻的酒精味都沒揮發,整個味道很奇怪,並不是好吃的辣酒煮花螺,可以说是非常难吃了❌椒鹽九肚魚:很一般 吃過所有椒鹽九肚魚里炸的最一般的☹️💰整餐將近500,分量不多,價格不低。就是個大型翻車現場,跟老闆娘委婉提了下花螺煮的不太好吃,人家理直气壮並沒有覺得自己有問題,完全沒有要更正或者反饋給廚師的意思更别说觉得抱歉,這個態度讓我決定寫這篇評論,公正客觀,给大家参考。
粉丝蒸扇貝:個頭小,味道還行。
椒鹽九肚魚:很一般 吃過所有椒鹽九肚魚里炸的最一般的☹️

2023-03-01 273 浏览
晚上六點半左右坐底, 來到廟街諗住食個煲仔飯,點知要煲仔飯無煲仔飯,叫碟炒菜上到枱係凍既。鹹魚雞粒炒飯完全無味,白飯加色咁既款。可能只有遊客先會幫襯。老實唔會有下次。好伏。

2023-03-01
2021-11-29 732 浏览
想起小時候昔日與家人一起去大排檔吃飯心中非常排念那種味道就想在飛的前一刻回憶那種感覺去了廟街看看覺得這家應該不錯吧?我地點了:!椒鹽九肚魚🐟!終於可以吃到九肚魚,九肚魚外邊很~很脆,而且啲魚唔會好似唔熟咁樣,又唔會好鹹,再配上啤酒一流🤩!!菠蘿甜酸咕嚕🐷肉!甜甜酸酸的咕嚕肉,都係好脆脆!椒絲腐乳通菜!呢啲唔使講,一定冇得輸最緊要嘅當然係要有啤酒🍻!📍廟街香辣蟹 (油麻地)地址:油麻地廟街210號地下
想起小時候昔日與家人一起去大排檔吃飯
心中非常排念那種味道
就想在飛的前一刻回憶那種感覺
去了廟街看看
覺得這家應該不錯吧?

我地點了:

!椒鹽九肚魚🐟!

!菠蘿甜酸咕嚕🐷肉!
甜甜酸酸的咕嚕肉,都係好脆脆

!椒絲腐乳通菜!
呢啲唔使講,一定冇得輸

最緊要嘅當然係要有啤酒🍻!

📍廟街香辣蟹 (油麻地)
地址:油麻地廟街210號地下
2020-10-04 829 浏览
🦀海鮮我食得多,3碟餸食到酒店價錢,第一次。。。麻單貴過我係西貢海鮮🙄先評價小店食物,推薦:香辣蟹🦀蟹味道整得吾錯,肉蟹黎講配搭可以鼓椒炒蜆上枱夠香,汁咸左少少椒鹽豆腐上枱夠熱,但就無乜特別🦀🦐海鮮比較:小店帶大排檔風味,海鮮吾算太新鮮同係西貢食海鮮比較✅西貢海鮮新鮮好多,係西貢食開其中三間同依間比較,海鮮西貢新鮮D😋🙅🏻‍♀️價格比較:小店叫左三碟餸,麻單8百幾,$900元有找「係西貢食海鮮,叫返同樣海鮮,麻單吾洗咁貴」如果唸住試下香辣蟹可以,但依間無下次🙅🏻‍♀️平民菜式、酒店價錢🙄
🦀海鮮我食得多,3碟餸食到酒店價錢,第一次。。。
麻單貴過我係西貢海鮮🙄

先評價小店食物,推薦:香辣蟹
🦀蟹味道整得吾錯,肉蟹黎講配搭可以
鼓椒炒蜆上枱夠香,汁咸左少少
椒鹽豆腐上枱夠熱,但就無乜特別

🦀🦐海鮮比較:
小店帶大排檔風味,海鮮吾算太新鮮

🙅🏻‍♀️價格比較:
小店叫左三碟餸,麻單8百幾,$900元有找
「係西貢食海鮮,叫返同樣海鮮,麻單吾洗咁貴」

如果唸住試下香辣蟹可以,但依間無下次🙅🏻‍♀️
平民菜式、酒店價錢🙄
香辣蟹
鼓椒炒蜆
椒鹽豆腐
  • 香辣蟹
今日年初四行廟街,打算睇下個街有幾熱鬧,行到差唔多到食飯時間,又見到姐姐好有誠意咁拉客咁我們就入去幫襯啦,咁我們呢就叫左蠔餅,椒鹽雞軟骨同埋滷水拼盤,食落去我真係愈食愈冇心情,首先講下個蠔餅,蠔餅照理係煎蠔餅,但係佢整崗黎既蠔餅就好似穌炸蠔咁,而且又淡淡,完全唔係一個「餅底」,散散收收,真係好難食囉,分數:2/10,其次講下個椒鹽雞軟骨,個雞軟骨唔似落左椒鹽炒似係炸左雞軟骨最後先落椒鹽,個碟雞軟骨既味道好唔均衡,一邊有椒鹽一邊就冇椒鹽,真係好難食囉,分數:4/10,最後講下個滷水拼盤,真係我咁多蝶裡面覺得比較好食既,分數:7/10 我覺得打冷收咁貴係好正常既,不過收到咁貴都比返個少少水準我啦,我真係覺得呢間係我食過最難食又最為失望既打冷,d野食比普通茶餐廳仲要低劣,我真係寧願係屋企食公仔面都唔想食呢d野,真係好冇心機整,以下係我們食剩既野,因為實在太難食啦
2020-01-28
2019-06-23 788 浏览
🦀️炒辣蟹從螃蟹肉到配料(蒜 蔥)都很入味,重口味愛好者表示非常喜歡。螃蟹新鮮多肉,但唯一不好的就是螃蟹小腿基本沒肉。總體來說,這道菜還是稱得上招牌的,來廟街必試👍椒鹽攋尿蝦這道菜我覺得也可以成為招牌,和炒辣蟹類似的做法但是味道截然不同,各自保留了各自的新鮮美味,廚藝高超👍攋尿蝦一盤四隻,每隻比我指尖到手腕的長度還長,真的很大隻也很有肉蚬汤这个我觉得一般般,汤味道一般,蚬肉没那么嫩生蚝烙生蚝少,面粉多,感觉吃面粉饱了哈哈这次是带第一次来港的盆友来,总的来说还是吃的挺满意,也很饱,毕竟两个人点了四盘大概740的价格
🦀️炒辣蟹

椒鹽攋尿蝦
炒辣蟹,椒盐濑尿虾,蚬汤,蚝烙

蚬汤
这个我觉得一般般,汤味道一般,蚬肉没那么嫩

生蚝烙
生蚝少,面粉多,感觉吃面粉饱了哈哈

2019-06-20
炒辣蟹,椒盐濑尿虾,蚬汤,蚝烙
  • 香辣蟹
  • 椒盐濑尿虾
2019-03-09 709 浏览
初時見咁多劣評都有點猶疑,但食完後覺得非常美味,不用多講上載圖片作參考。 香辣蟹-蟹蓋好多膏,蟹肉好鮮甜辣道不太辣瀨尿蝦好新鮮 啖啖肉豬紅一食落口就好滑好好味椒鹽鮮魷炸得好好 好新鮮椒鹽豆腐都係好好味唔會太鹹 最後仲叫咗兩個菜一個蒜蓉炒菜一個白灼生菜非常滿足
香辣蟹-蟹蓋好多膏,蟹肉好鮮甜辣道不太辣
瀨尿蝦好新鮮 啖啖肉
豬紅一食落口就好滑好好味