今日年初四行庙街,打算睇下个街有几热闹,行到差唔多到食饭时间,又见到姐姐好有诚意咁拉客咁我们就入去帮衬啦,咁我们呢就叫左蚝饼,椒盐鸡软骨同埋卤水拼盘,食落去我真系愈食愈冇心情,首先讲下个蚝饼,蚝饼照理系煎蚝饼,但系佢整岗黎既蚝饼就好似稣炸蚝咁,而且又淡淡,完全唔系一个「饼底」,散散收收,真系好难食啰,分数:2/10,其次讲下个椒盐鸡软骨,个鸡软骨唔似落左椒盐炒似系炸左鸡软骨最后先落椒盐,个碟鸡软骨既味道好唔均衡,一边有椒盐一边就冇椒盐,真系好难食啰,分数:4/10,最后讲下个卤水拼盘,真系我咁多蝶里面觉得比较好食既,分数:7/10 我觉得打冷收咁贵系好正常既,不过收到咁贵都比返个少少水准我啦,我真系觉得呢间系我食过最难食又最为失望既打冷,d野食比普通茶餐厅仲要低劣,我真系宁愿系屋企食公仔面都唔想食呢d野,真系好冇心机整,以下系我们食剩既野,因为实在太难食啦
2020-01-28