餐厅: 廣場飯店
资讯:

小編同朋友咁大就買咗迪士尼$699可以入園兩次嘅套票,由於我哋去嗰日係星期六,但係好多餐廳都冇開😼,所以我哋就去咗小鎮大街嘅一間中菜去試吓,因為佢係等排係最短同最快餐廳🤣,因為嗰時三點幾我哋真係好肚餓,唔想再等啦🥲🥲🥲嗰時係做緊萬聖節嘅套餐,我地都覺得menu唔係好吸引,所以散叫左😀今次我哋就叫咗個炸蟹鉗,椒鹽豆腐,咕嚕肉,乾燒伊麵,拿破崙,最後仲叫咗一壼花茶😎估唔到嘅係,原來佢嘅份量都好多,以為係主題樂園食嘅,都係份量好細,結果我哋兩個人都食得好飽😅整體來講熱食個味道都唔錯,算係正正常常,不過就唔係好夠熱啦😅,拿破崙好適合去打卡🤣,但實際味道就好一般😉另外,餐廳環境裝修好優雅,相比起咁多間餐廳會坐得比較舒服😌

另外,餐廳環境裝修好優雅,相比起咁多間餐廳會坐得比較舒服😌
2021-11-02 557 浏览
一年一度萬聖節呀!🎃疫情關係上年迪士尼係skip 左Halloween, 直接報置聖誕節裝飾🎄今年氣氛好好呀!勁多魷魚🦑包括我地🤣12點幾趁無咩人,去醫下個肚先, 入甘多次樂園, 呢間餐廳都未試過, 呢間係翠園。 Halloween 梗係食反個halloween set 應下節!係唔抵食架啦, 入去梗係開心震興經濟啦👍個套餐相影得好吸引,$398一位。年卡無折。再對比下D 真野先😆青瓜略為酸左D,有隻鬼仔撘夠👻牛肉好淋, 蝦好食, 成隻都脆卜卜, 又掛都D蕃茄汁!有隻炸左既多士鬼仔跟湯,即刻唔同曬。南瓜唔係橙色, 有D失色, 擺盆唔夠靚, 但味道有驚喜, 炒飯加左南瓜係甘好食架, 又keep 到個溫度, 啖啖都係熱架, 連個南瓜蓋都食埋!杯飲品都好好味。唔明點解叫綠衣魔天使😹飲落似芒果味,但係喺桃,奇異果同紫背天葵汁?甜品都OK,睇名先發現個雪糕係眼球,藍莓係眼珠👁🤣發覺唔夠飽, 諗住叫半隻燒鵝, 但店員見議叫炸子雞, 話D雞係新鮮雞即炸架, 盛意拳拳!又真係幾滑, 好食過婚宴食個D, 成碟清曬😋
今年氣氛好好呀!勁多魷魚🦑包括我地🤣

個套餐相影得好吸引,$398一位。年卡無折。
再對比下D 真野先😆
陳醋魔天使
青瓜略為酸左D,有隻鬼仔撘夠👻
彩椒露筍牛柳茄汁乾煎大蝦
牛肉好淋, 蝦好食, 成隻都脆卜卜, 又掛都D蕃茄汁!
南瓜海皇羹
有隻炸左既多士鬼仔跟湯,即刻唔同曬。
南瓜盅海鮮炒飯
綠衣魔天使
獨眼涼粉
甜品都OK,睇名先發現個雪糕係眼球,藍莓係眼珠👁🤣
又真係幾滑, 好食過婚宴食個D, 成碟清曬😋
炸子雞半隻
綠衣魔天使
獨眼涼粉
炸子雞半隻
2021-06-11 2878 浏览
星期五入住「迪士尼探索家酒店」,享受了一晚酒店設施之後,翌日眾人乘搭樂園專用巴士,前往「香港迪士尼樂園」裡面,我玩了我人生首次類似「越鑛飛車」,擁有幾乎把我從車中扯走的強大離心力。至於中午午飯時間,礙於「迪士尼樂園」裡面的食肆實際選擇不算非常多,所以阿媽選擇排隊光顧「廣場飯店」,我在沒有其他食店選擇的情況下,也只能夠跟隨入去。論食店類型,「廣場飯店」其實只是一般的港式酒樓而已,但是我卻偏偏在「廣場飯店」的餐牌裡面,意外發現有屬於「台灣菜」食品的「台式紅燒牛肉麵」。而跟「廣場飯店」菜系風格有點格格不入的食品「台式紅燒牛肉麵」,「台式紅燒牛肉麵」裡面的「牛肉」,偏偏卻是肉質十分厚實,口感不算軟,也不算韌的「牛腩」肉。至於「台式紅燒牛肉麵」有點像「牛腩」的「牛肉」實際肉質偏向厚實,口感則還不算很硬很韌,勉強容易透過牙齒撕開咀嚼嚼爛「牛腩」,吞嚥也不成問題。至於「台式紅燒牛肉麵」底層的湯底,湯底實際味道感覺偏向比較辣和鹹,所以我食完「牛腩」和麵條之後,最後沒有飲完剩下的辣味「紅燒」湯底。至於午餐的「雞肉」食品方面,「廣場飯店」價目表裡面有「北菇滑雞煲仔飯」,不過煲仔飯的售價其實頗為昂貴,竟然需

至於午餐的「雞肉」食品方面,「廣場飯店」價目表裡面有「北菇滑雞煲仔飯」,不過煲仔飯的售價其實頗為昂貴,竟然需要港幣七十五元一碗。「北菇滑雞煲仔飯」實際上只有四件連骨雞肉,雞肉實際份量比我預期來得更少。

「北菇滑雞煲仔飯」裡面的白飯口感雖然不算很腍,甜鹹味道豉油也不算多,但是還有一塊口感不算硬的「冬菇」伴硬,所以煲仔飯味道不算濃,但是還算是容易入口的食品。

至於點心方面,「廣場飯店」的點心款式數目,實際上還是跟坊間連鎖集團酒家的點心款式相差無幾,只是「蝦餃」體積比較大,蝦肉口感比較彈牙一點而已。

至於「蜆芥鯪魚球」體積雖然很大,口感彈牙程度尚可,可惜「鯪魚球」曾經被廚房用油炸過,所以「鯪魚球」實際味道變得有點油膩和鹹,即使有辣味「蜆芥」調味,也沒有去除裡面的油膩感覺。

最重要的是「香港迪士尼樂園」不是我通常會去的地方,樂園裡面適合我享用的實際食品選擇也不多,所以我覺得我將來再光顧「香港迪士尼樂園」,跟「廣場飯店」的機會不算很高。

台式紅燒牛肉麵

九唔搭八春卷

北菇滑雞煲仔飯

蜆蚧酥炸鯪魚球

2021-05-15
$291.5 (午餐)
2021-06-02 1224 浏览
米奇奶皇包 HKD52/3個Um..就只係印咗米奇樣嘅奶皇包裏面嘅餡平平無奇 even 唔識流心都要成五十幾蚊籠台式紅燒牛肉麵 HKD98 一上枱以為係出前一丁嘅我🥲碗內大概有牛筋牛腩各2件 牛腩都算嫩滑 有少少筋位 食落唔乾柴 湯底偏淡 麵雖然有咬口 但麵粉味有啲重午市套餐 HKD228/位燒味雙拼 - 叉燒燒鴨各2件竹苼上素蒸粉果 帶子蒸燒賣 - 上枱嘅時候懷疑粉果同燒賣已經玩咗一次space mountain 😂烚菜心4條鳳爪排骨煲仔飯 - 我個手掌仲大過個煲仔 味道正常甜品蛋白杏仁茶 - 原來冇上到🤯•茶芥$26/位 埋單$530 雖然入迪士尼都預咗洗錢 但份量同價錢相差得有啲遠 •惟一好處係冷氣夠涼 坐低休息下嘅好地方間唔中仲會有雀仔飛入嚟同你一齊飲茶😆🚩廣場飯店 大嶼山香港迪士尼樂園美國小鎮大街

米奇奶皇包 HKD52/3個

間唔中仲會有雀仔飛入嚟同你一齊飲茶😆

🚩廣場飯店
大嶼山香港迪士尼樂園美國小鎮大街
2021-05-02 977 浏览
今日食評有✍🏻廣場飯店@迪士尼試食指數⭐️⭐️店舖衛生⭐️⭐️⭐⭐侍應態度⭐️⭐️⭐️((每項5⭐️為滿分)) · 晚餐時段點了1️⃣叉燒蛋飯全餐唯一夠熱的飯2️⃣粟米魚肚粥Oh no我第一次食溫嘅粥唔夠熱真係敗筆3️⃣陳皮牛肉腸味道賣相可以腸粉皮厚得滯問題都係唔夠熱4️⃣米奇奶皇包米奇logo夠Q奶黃夠熱整體幾好5️⃣迷你酥皮蛋撻賣相吸引可惜唔夠熱·諗住比呢間餐廳有第二次嘅機會好可惜好多食物都唔合乎熱嘅基本要求有點失望·599•Eat疫情下的食肆怕多人辛苦排得嚟又唔好食食外賣食到悶想岀去搵食又驚唔衛生·我哋599•Eat幫到你無論大鋪小店我哋都會盡試盡講
今日食評有✍🏻
廣場飯店@迪士尼
試食指數⭐️⭐️
店舖衛生⭐️⭐️⭐⭐
侍應態度⭐️⭐️⭐️
((每項5⭐️為滿分))
晚餐時段點了
無論大鋪小店
我哋都會盡試盡講
2021-05-02
2021-04-24 1347 浏览
迪士尼開返今日終於再入去玩記得以前廣場餐廳好好食所以一入去第一時間就入去拎位如果你唔係食中午嘅話你可以同服務員講聲預留下午茶時間佢會記低你嘅資料然後俾個號碼你咁你下晝返嚟嘅時候講號碼就可以入坐入邊餐廳冷氣強大玩到熱入去抖抖就係最好不過而且環境舒適所以與其食嗰啲快餐食呢個係最佳選擇Set398一位所以決定最後係散嗌嘅好似平時飲茶咁樣或點心紙畫完比服務員等吓就有嘢食啦坐低服務員會問你飲乜嘢茶佢有鐵觀音香片秀媚普里另外佢仲會問你要唔要花生如果你要嘅話呢最尾俾錢嘅時候係要額外加錢嘅叫咗韮黃蝦腸,帶子燒賣同埋鮑魚荷葉飯等咗10分鐘左右就有嘢食啦全部嘢食都正正常常喺迪士尼來講我覺得全部嘢食都好好食特別係鮑魚荷葉飯叫咗三樣嘢食價錢唔貴所以最後埋單每人百零蚊姐
迪士尼開返今日終於再入去玩

坐低服務員會問你飲乜嘢茶
佢有鐵觀音香片秀媚普里

另外佢仲會問你要唔要花生
如果你要嘅話呢最尾俾錢嘅時候係要額外加錢嘅

叫咗韮黃蝦腸,帶子燒賣同埋鮑魚荷葉飯

等咗10分鐘左右就有嘢食啦
全部嘢食都正正常常
喺迪士尼來講我覺得全部嘢食都好好食
特別係鮑魚荷葉飯
叫咗三樣嘢食價錢唔貴所以最後埋單每人百零蚊姐
2021-04-23
2021-04-11 962 浏览
今日食評有✍🏻翠園•茶茶居@香港迪士尼試食指數⭐️⭐️⭐⭐️店舖衛生⭐️⭐️⭐️⭐️侍應態度⭐️⭐️⭐️((每項5⭐️為滿分)) · 本來想去大街試下午茶set可惜一如既往冇哂位我轉個彎經過翠園意外見到有個中式下午茶未睇價錢就沖左入去@$398係一人價錢,兩位起,超貴啊😮正因為呢個價格即管睇吓有幾好🥸·1️⃣芒果生菜沙律⭐️⭐️⭐/5所有食材都好簡單如果一定要讚好就係食材夠新鮮2️⃣叉燒油雞拼盤⭐️⭐️⭐️⭐/5算係半肥瘦叉燒油雞反而有驚喜3️⃣帶子燒賣拼蟹鉗⭐️⭐️⭐️⭐/5帶子燒賣上面嘅帶子好明顯係反蒸之後縮咗水蟹鉗整得幾好味入邊真係有蟹肉4️⃣南瓜海鮮湯⭐️⭐/5南瓜湯好味海鮮足料但係兩者嘅配搭奇怪咗啲5️⃣鮑魚荷葉飯⭐️⭐️⭐/5面頭嗰粒小鮑魚都算係誠意之作荷葉飯比較普通冇辣椒油吊味根本冇乜特別6️⃣芒果布甸⭐️⭐️⭐️⭐/5布甸入邊食得出有芒果而且都算大碗7️⃣檸檬梳打+紅柚薑茶⭐️⭐️⭐️⭐️⭐/5飲品正常薑茶入面嘅薑片係米奇老鼠頭有驚喜✳️普洱茶@$52/2位✳️花生@$26·總括而言除咗環境食物水準其實好普通二人承惠961一啲都唔抵食·599•Eat疫情下的食肆怕多人辛苦排得嚟又唔好食食外賣食到悶想岀去搵食又驚唔衛生·我哋599•Eat幫到你無論大鋪小店我哋
今日食評有✍🏻
翠園•茶茶居@香港迪士尼
試食指數⭐️⭐️⭐⭐️
店舖衛生⭐️⭐️⭐️⭐️
侍應態度⭐️⭐️⭐️
((每項5⭐️為滿分))
本來想去大街試下午茶set
無論大鋪小店
我哋都會盡試盡講
2021-04-11
2021-02-22 1538 浏览
由於疫情嘅關係,呢一年迪士尼又開又關,咁啱佢依家開返就走咗入去玩!由於都係限人數嘅關係,個樂園會冇咁多人,佢入邊嘅餐廳都只係開咗一半,好多自助式嘅餐廳都冇開!因為想飲多啲水,同想坐得舒服d,所以就去咗食中菜,貪佢有茶飲!我哋12:00入去,已經坐咗一大半人喺度食緊午飯,咁佢哋就安排咗側邊嘅枱俾我哋。枱與枱之間都有返啲距離,同埋一張枱只可以坐四個人,咁佢俾咗張六個人嘅枱我哋,所以都坐得好舒服。佢除咗可以剔紙仔落點心之外,仲有啲套餐嘅,咁我哋就每人叫咗一個午市套餐。個套餐有下面咁多嘢:燒味雙拼(今日係叉燒同燒鴨)帶子燒賣素菇餃白灼時蔬北菇蒸雞煲仔飯蛋白杏仁茶燒味嘅叉燒就有啲柴,燒鴨佢比啲太肥嘅部位我,所以冇乜肉食⋯但個味本身係OK嘅!帶子燒賣除咗上面有粒帶子,仲食到個燒賣餡入邊都有好多帶子粒!好味!個素菇餃同菜就正正常常,唔多講啦~到個北菇蒸雞煲仔飯啦!其實都唔可以叫煲仔飯(冇飯焦嘅!),只不過佢係用個煲仔上嘅蒸飯!d雞調味做得好好,啲飯蒸出嚟一粒粒好分明,加埋啲豉油好好食!但對男人來講就細碗咗啲,啱啱好又唔會餓死咁!最後嚟個蛋白杏仁茶做甜品,杏仁味好濃好香,但個蛋白就結左一舊咁係碗糖水入

個套餐有下面咁多嘢:
燒味雙拼(今日係叉燒同燒鴨)
帶子燒賣
素菇餃
白灼時蔬
北菇蒸雞煲仔飯
蛋白杏仁茶

最後嚟個蛋白杏仁茶做甜品,杏仁味好濃好香,但個蛋白就結左一舊咁係碗糖水入面,口感就差咗啲!

整體來講都OK,如果想飲杯茶嘅話呢個都係一個唔錯嘅選擇!
2021-02-21
2020-01-29 1660 浏览
生日當日我和我的家人選擇在翠園食晚餐,當我們經過翠園的時候諗下都係Book定位好啲,玩左一大輪之後,又到左食晚餐的時間。又攰又肚餓,好彩的是已經book左位,唔係就要等候了!我們進入餐廳的時候發覺餐廳原來重新裝修過!裝修得好靚好高貴,而每位侍應都好有禮貎。食物方面,每款都好好味,有水準。點左乳豬丶雨花海蜇頭丶椒鹽脆豆腐丶海蝦大良炒鮮奶丶醬油安格斯牛肉炒飯丶蒜蓉炒菜芯丶拔絲咕嚕肉⋯⋯這餐飯非常滿意,食物丶環境丶衛生丶服務都好好,值得推介。總共食咗$1295.8。絕對物有所值!
乳豬
咕嚕肉
鮮嘏大良炒鮮奶
1K
2019-08-09 1652 浏览
真心覺得喺廸士尼食嘢好貴! 2件炸雞, 一杯汽水, 一份薯條 = $114….又唔見得有幾好食! 所以我有時情願坐喺餐廳食都唔食快餐, 最主要係價錢又唔係差得好遠, 坐得又舒服 d! 喺 d 咁熱既天氣去廸廸尼, 行下抖下係好重要的! 呢間中餐廳又長時間都無乜人等位…生日入廸廸尼玩, 決定食中餐再睇埋晚間巡遊!望完 menu 一輪都係覺得套餐抵 d! $238/位, 有燒味三拼, 蟹肉粟米羹, 彩椒帶子蝦仁, 奇味雞柳, 鮮菌扒翡翠, 福建炒飯, 芒果布甸! 還不錯吧! 燒味拼盤有雞, 鵝, 叉燒! 個叉燒又乾又鞋, 難食到一個點! 我唔係打食評都唔知原來係粟米羮, 我以為蛋花…其他就正常嘢啦!要講講既係炒飯! 難食到一個點! 隔左唔知幾多夜既飯, 又乾又硬, 仲要超級咸! 如果話呢碟係福建炒飯, 我唔同意, 呢碟應該係雞柳炒飯, 全碟飯除左雞肉就係得一粒蝦同埋幾粒海參碎! 真係唔難怪點解有 d 遊客帶成條麵包入嚟食….
真心覺得喺廸士尼食嘢好貴
! 2件炸雞, 一杯汽水, 一份薯條 = $114
生日入廸廸尼玩, 決定食中餐再睇埋晚間巡遊!
我唔係打食評都唔知原來係粟米羮, 我以為蛋花…
其他就正常嘢啦!
要講講既係炒飯! 難食到一個點
! 隔左唔知幾多夜既飯, 又乾又硬, 仲要超級咸
真係唔難怪點解有 d 遊客帶成條麵包入嚟食….
2019-07-11 1288 浏览
入迪士尼玩嗰日係星期日,當日下晝兩點喺餐廳門口都要等大概20分鐘先有位,職員都好忙,其實都冇乜人會理你。叫咗一個廣場餐同埋兒童餐,因為小朋友想食點心。依杯青檸特飲都幾好飲,酸酸甜甜幾開胃。個餐嘅燒味都係細細份嘅,黎到嘅時候係凍嘅,味道正常。春卷都幾脆,個醬有芥辣,小朋友唔啱食,建議換做普通嘅沙律醬,始終入嚟迪士尼都係小朋友。啲點心都正正常常嘅,始終係美心集團嘅出品,流沙奶皇包都熱既。兒童餐入面有甜品腸粉、少少點心同埋蛋撻,份量夠一個小朋友食,但係除咗點心之外,個芒果布甸同埋白兔一般,好硬,唔知係咪擺咗好耐,或者落咗好多魚膠粉。呢個都幾鹹,好多醬汁。個炒飯好難食,完全無味,又凍又嚡口,食咗兩啖就擺咗喺度啦。紫米露有啲似漿糊,冇應該有嘅軟糯嘅感覺。埋單都要四百幾蚊,已經用咗迪士尼金卡,有八五折,如果唔係出面啲餐廳要排隊排得更耐,都唔會過嚟食,食物質素都係麻麻地,侍應又好似唔係點理你咁,十問九唔應。

叫咗一個廣場餐同埋兒童餐,因為小朋友想食點心。

依杯青檸特飲都幾好飲,酸酸甜甜幾開胃。

個餐嘅燒味都係細細份嘅,黎到嘅時候係凍嘅,味道正常。

呢個都幾鹹,好多醬汁。

個炒飯好難食,完全無味,又凍又嚡口,食咗兩啖就擺咗喺度啦。

紫米露有啲似漿糊,冇應該有嘅軟糯嘅感覺。

2019-07-04 941 浏览
難得閒日放假,人少少可以入嚟玩返幾個鐘,每次來迪士尼,都會喺呢間度食,一來佢地方夠大,二來嘢食都吾錯,最重要係VIP有discount😍下午茶時間,冇乜人,吾洗等,地方都幾闊落。d staff 都幾細心,一見到就即刻帶我地入去 安排左張方枱比我地,方便擺bb櫈 (可能主題公園本身多小朋友所以熟哂😅)。 唔洗唸,每次來都係叫呢個,乜都有d, 再叫個蒸飯,兩個大人一個小朋友啱啱夠食!燒賣有兩粒鮮蝦,好爽好新鮮,蝦餃更加唔洗講,只是食材新鮮,已經成功左一半,可惜佢d皮有小小厚,美中不足😣叉燒酥,真係又愛又恨,一方面好鐘意佢夠鬆化,但另一方面又好唔鐘意食到成台都係😂入面d叉燒吾多,半肥瘦,都好夠味。養顏之選,燕窩蛋噠,超鐘意蘇皮,咬開一睇,佢d燕窩同蛋嘅比例幾乎1:1,蛋好滑,唔係好甜,想靚又怕肥既你,啱哂啦!

2019-06-11
下午茶
2019-04-20 929 浏览
琴日lunch係呢度食 主要都係叫左點心 4個人食左每人200蚊度 但多到食唔哂 仲要味道唔錯 環境更加無得輸啦 好似話呢度係以花木蘭套戲既野做藍本 入得黎樂園 咁既價錢有咁既質素 好過你食快餐
2018-12-29 1009 浏览
呢間嘢嚟過好多次不過質素越嚟越差今日帶咗個兒童餐啲雞翼又凍又瘦 小朋友根本唔想食跟住嗌咗個蔥爆羊肉 我以為自己食緊蔥爆炒洋蔥最後嗌咗得桶豆腐花 係我食過最難食嘅一桶豆腐花又凍又實本來我都唔鍾意留言不過實在太過份煮嗰個人唔尊重食客之餘更加唔尊重自己唯一可取之處就係環境比較乾淨
呢間嘢嚟過好多次不過質素越嚟越差
不過實在太過份
煮嗰個人唔尊重食客之餘更加唔尊重自己
唯一可取之處就係環境比較乾淨
2018-12-15 939 浏览
三個人嗌三個餐,分別係兒童全日套餐,午餐套餐同埋經典套餐。兩個成人餐甜品都上埋唔見炒飯,催咗三次,最後一次果位侍應仲唔耐煩過我⋯⋯「得喇得喇幫你睇喇」態度極差(公平嚟講其他侍應態度都唔差)!
兒童全日套餐