2021-11-05 35 浏览
- 同朋友經過何文田附近,諗住食埋晚飯先走,朋友想食燒烤,即刻上OpenRice搵下,見到呢間唔錯,一於試試😜!- 地點都好容易搵到,老闆好快就招呼我地坐低,呢間小店老闆係親力親為,一腳踢!之後佢俾左餐牌我地睇,種類都算多,價錢都唔貴,好合理😍。- 全部食物都燒得好岩火喉,唔會太焦。蒜蓉牛油娃娃菜超入味,勁好食!- 海鮮都好新鮮,海鰻燒得好好味,蒜蓉扇貝同生蠔好味到我朋友想encore叫,不過我地諗住食晒先再叫🤪。- 但我最鍾意既都係金菇肥牛卷,實在太好味啦,金菇同肥牛既結合簡直一流😎!- 最後實在太飽啦,所以無encore到扇貝同生蠔,不過已經約定朋友下次再嚟食😎。我地食野途中都見到好多外賣員黎取單,老闆做唔停手,睇嚟呢間舖頭都好受歡迎👏🏻!

2021-11-05 34 浏览
德利美食(串燒)紅磡都有幾間串燒舖頭 今日特別推介喺紅磡蕪湖街呢間~德利美食👍 佢係即叫即燒嘅 所以要等耐少少🥰🥰我特別鍾意佢嘅燒🔥原條茄子 🍆🥰上次食咗,所以今次試吓其他😄雞翼成日食 所以今次冇叫雞翼😄老闆娘特別推介蒜香辣雞翼尖🔥🔥🌶️🌶️ 我唔食得辣所以冇叫😄🍴雞軟骨$24我最鍾意食雞軟骨啦 佢燒到微微燶,好香!🍴雞肉串$20🐔都幾大串 好入味!🍴鴨舌$25好嘢味 送啤酒一流😎🍴羊肉串$20冬天啦 食羊肉唔怕燥熱 仲好補添🤣🍴安格斯一口牛肉串$25好Juice 好 有牛味!🍴燒豬頸肉$18🐷肥瘦均勻 落咗孜然粉 超正👍🍴燒豬腩肉$20🐷我屋企人鍾意夠香 同埋啖啖肉😄🍴燒魷魚鬚$18🦑魷魚鬚冇得輸 早知幾多串🤣🍴燒三文魚頭$38好香 感覺到仲有好多魚油添😄🍴燒青魚$35🐟外面少少燶 真係燒到外脆肉嫩嘅效果👍#hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodlover #香港美食 #香港必食 #hkfoodpic #hkig #food #foodie #foodstagram #foodblogger #meimei #852food #852foodie
德利美食(串燒)
雞翼成日食 所以今次冇叫雞翼😄

🍴雞軟骨$24
我最鍾意食雞軟骨啦 佢燒到微微燶,好香!

🍴雞肉串$20🐔
都幾大串 好入味!

🍴鴨舌$25
好嘢味 送啤酒一流😎

🍴羊肉串$20
冬天啦 食羊肉唔怕燥熱 仲好補添🤣

🍴安格斯一口牛肉串$25
好Juice 好 有牛味!

🍴燒豬頸肉$18🐷

好香 感覺到仲有好多魚油添😄

🍴燒青魚$35🐟
外面少少燶 真係燒到外脆肉嫩嘅效果👍

2021-10-28 18 浏览
好鍾意呢啲地道燒烤鋪,氣氛幾好,可以坐係出面飲啤酒食串燒!Menu選擇都幾多,肉類、海鮮類、蔬菜、丸類,50幾款串燒,仲有樽仔奶茶、花茶、罐裝汽水同啤酒!🍖雞中翼 2串 $30表面燒到脆卜卜之餘,內裡仲保持嫩滑,有肉汁,唔會韌/鞋,調味都幾野味!🍖燒牛脷 $28牛脷厚切,外脆內軟,燒到啱啱好,牛味濃郁彈牙!🍖安格斯一口牛 $28切到大大粒,肥瘦適中,軟滑,牛味濃郁,肉汁飽滿。🍖燒魷魚鬚 $18表面小小焦脆,內裡彈牙,口感幾好。🍖 燒韭菜 $12燒烤必食既菜,香甜juicy,惹味得黎唔會鹹!🍖蒜香牛油焗娃娃菜 $20略嫌牛油落多左dd,蒜香味冇咁突出,不過娃娃菜鮮甜爽口,唔會過淋,🍖燒鯖魚燒得好靚,金黃色,唔會太乾,嫩滑之餘表層香脆,魚味幾香濃,🍖蒜香燒生蠔 2隻 $48生蠔幾新鮮,肥美,嫩滑多汁,
好鍾意呢啲地道燒烤鋪,氣氛幾好,可以坐係出面飲啤酒食串燒!

🍖雞中翼 2串 $30

🍖燒牛脷 $28
牛脷厚切,外脆內軟,燒到啱啱好,牛味濃郁彈牙!

🍖安格斯一口牛 $28
切到大大粒,肥瘦適中,軟滑,牛味濃郁,肉汁飽滿。

🍖燒魷魚鬚 $18
表面小小焦脆,內裡彈牙,口感幾好。

🍖 燒韭菜 $12
燒烤必食既菜,香甜juicy,惹味得黎唔會鹹!

🍖蒜香牛油焗娃娃菜 $20

🍖燒鯖魚
燒得好靚,金黃色,唔會太乾,嫩滑之餘表層香脆,魚味幾香濃,

🍖蒜香燒生蠔 2隻 $48
生蠔幾新鮮,肥美,嫩滑多汁,

2021-10-28 12 浏览
德利美食呢間串燒係何文田站附近,行幾分鐘就到,門口座位唔多,我估主要係做外賣💛—————————————————————見天氣涼咗啲,可以食下串燒,唔洗咁熱🤣,叫咗好多款嘢食,諗住每樣試啲。其中有幾樣野係必試:1. 蒜香燒生蠔2隻 💸$48隻蠔好新鮮,都算大隻肥美,食落有少少爆汁,幾抵食。2. 原條茄子 💸$32呢個叫咗辣,勁多蒜蓉係面頭,燒得好好,勁juicy,加埋辣粉,好惹味~3. 燒大啡菇 💸$18一樣係咁多蒜,食到好好重菇味同牛油味,燒得一啲都唔乾。4. 燒豬頸肉 💸$20剪到一啖嘅size再串起,啲豬頸肉好夠肥,所以個表面好焦脆,好食。其他嘢食都正常水平,本身想試埋個扇貝,可惜嗰日賣哂,大家可以去碰下運氣~—————————————————————德利美食 (紅磡)📍紅磡蕪湖街157號地下F號舖
德利美食
—————————————————————

其中有幾樣野係必試:
1. 蒜香燒生蠔2隻 💸$48
隻蠔好新鮮,都算大隻肥美,食落有少少爆汁,幾抵食。

2. 原條茄子 💸$32

3. 燒大啡菇 💸$18
一樣係咁多蒜,食到好好重菇味同牛油味,燒得一啲都唔乾。

4. 燒豬頸肉 💸$20

—————————————————————
德利美食 (紅磡)
📍紅磡蕪湖街157號地下F號舖
2021-10-26 9 浏览
最近都鍾意食唔同嘅嘢🤤今日就嚟食ꕥ德利美食ꕥ🍢串燒仔🍡睇落非常道地👍🏻蒜香生蠔$48@2隻蒜味好香🧄生蠔滑lulu又唔腥🦪食過返尋味想再嗌多兩隻😆雞全翼$32@2串雞翼好入味唔知係咪落咗蜜糖甜甜地好Juice😋燒牛脷$28勁大塊牛脷👅好香口,我哋叫咗中辣💓甜甜地又辣辣地👍🏻而且牛脷唔會好韌~非常之不錯呢燒頸肉$20呢個正呀~咬落去又會聽到我金句「嗯~~好好味啊😋」冇得輸燒雞皮$24脆卜卜雞皮甜甜地辣辣地,好正👍🏻原條茄子🍆$32熱辣辣~蒜味好夠,燒到茄子淋淋地入哂味🤤🙈張餐單有田雞..其實我好想叫😆um...下次試試先加一罐啤酒同埋一罐可樂,埋單都唔洗$300👍🏻👍🏻
最近都鍾意食唔同嘅嘢🤤

燒牛脷$28

燒頸肉$20
呢個正呀~咬落去又會聽到我金句「嗯~~好好味啊😋」冇得輸

燒雞皮$24
脆卜卜雞皮甜甜地辣辣地,好正👍🏻

原條茄子🍆$32
熱辣辣~蒜味好夠,燒到茄子淋淋地入哂味🤤

🙈張餐單有田雞..其實我好想叫😆um...下次試試先
加一罐啤酒同埋一罐可樂,埋單都唔洗$300👍🏻👍🏻
2021-10-22 14 浏览
最近嘅天氣開始涼返少少,食串燒就啱晒啦!聽朋友講紅磡有一間幾有heart嘅串燒小店,今晚宵夜就有着落啦,舖頭開到凌晨,夜媽媽想食宵夜可以試吓!☺️餐牌選擇都唔少,肉類、海鮮類同蔬菜類都應有盡有,因為即叫即燒嘅關係嘢食上枱要稍等一陣,不過美食的話等一陣都係值得嘅。我哋今日食咗燒鯖魚,燒雞肉串羊肉串同埋蒜蓉扇貝,蒜蓉扇貝帶點辣,幾惹味,扇貝仲大大隻,羊肉唔會太羶,好食,鯖魚都燒到皮脆肉滑,整體食物質素唔錯~

2021-10-20 10 浏览
唔係朋友講都唔知哩頭有間串燒舖落咗order就去附近麵包舖買第日早餐買完再等多陣就有得拎😛我地一人一串全翼同雞翼其他嗌嚟share豬腩肉、一口牛、牛舌、豬頸肉、午餐肉、香腸同金菇肥牛好鍾意佢塊午餐肉 好厚切 好香仲有啲健康啲嘅大啡菇、韮菜、露荀、翠肉瓜大啡菇好少見串燒舖有賣 好足調味 蒜香辣齊晒仲有個牛油金菇 真係好香牛油味客唔多 我地嗌咁多嘢都唔算等好耐老闆娘好傾👍🏻下次同朋友可以試埋堂食!外賣就可以睇餐紙order定先
唔係朋友講都唔知哩頭有間串燒舖
落咗order就去附近麵包舖買第日早餐
買完再等多陣就有得拎😛
我地一人一串全翼同雞翼
其他嗌嚟share
豬腩肉、一口牛、牛舌、豬頸肉、午餐肉、香腸同金菇肥牛
好鍾意佢塊午餐肉 好厚切 好香
仲有啲健康啲嘅大啡菇、韮菜、露荀、翠肉瓜
大啡菇好少見串燒舖有賣 好足調味 蒜香辣齊晒
仲有個牛油金菇 真係好香牛油味
客唔多 我地嗌咁多嘢都唔算等好耐
老闆娘好傾👍🏻
下次同朋友可以試埋堂食!
外賣就可以睇餐紙order定先
2021-10-19
黎開紅磡附近搵朋友順便staycation搵到附近有一間串燒店好似幾吸引就試下 🤣我哋本身諗住拎返酒店但係見肚餓所以就係附近食咗我哋嗌嘅係二人份量雞全翼雞皮雞軟骨雞肉火雞腎🤣全餐雞全翼燒得非常juicy , 炭爐火喉好夠 搞到我隻尖黑左dd 🤣但overall 好有細個炭爐雞翼果隻香味❤️雞皮男朋友話好好食 係天堂😂雞軟骨雞肉好有味 👍 但雞肉可以再用多d 脾位會再多汁d 雞腎正!!!之後我哋就要咗安格斯一口牛 燒牛脷!!燒牛脷 一定必點item 黎 超級好食中間位置既牛脷芯好juicy 又好腍 非常好!!而且味道調校得非常入味❤️❤️呢個好好食安格斯一口牛牛味濃厚 食落去好香口嘅感覺而家油脂味美燒魷魚鬚 呢個個味道佢拿手!!而且又唔會燒到overcook 好易咬之後我哋覺得原條茄子同牛油金菇都好正🥺原條茄子嘅調味好正 辣得來又有蒜蓉嘅感覺而家好入味 超級好食 適合啲鍾意食辣嘅朋友❤️金菇一向都係我嘅至愛🤣🤣所以100分而且佢哋嘅嘢飲居然有一支係自製㗎!!係消暑去濕五花茶勁適合嗌串燒嘅時候一齊嗌 價錢亦都唔貴但係可以清熱解毒💕❤️甜甜地
黎開紅磡附近搵朋友順便staycation
搵到附近有一間串燒店好似幾吸引就試下 🤣

我哋本身諗住拎返酒店
但係見肚餓所以就係附近食咗
我哋嗌嘅係二人份量

雞全翼雞皮雞軟骨雞肉火雞腎🤣全餐
雞全翼燒得非常juicy , 炭爐火喉好夠
雞皮男朋友話好好食 係天堂😂
雞軟骨雞肉好有味 👍 但雞肉可以再用多d 脾位會再多汁d
雞腎正!!!

之後我哋就要咗安格斯一口牛 燒牛脷!!
燒牛脷 一定必點item 黎 超級好食
中間位置既牛脷芯好juicy 又好腍 非常好!!
而且味道調校得非常入味❤️❤️呢個好好食
安格斯一口牛牛味濃厚 食落去好香口嘅感覺
而家油脂味美

燒魷魚鬚 呢個個味道佢拿手!!
而且又唔會燒到overcook 好易咬

之後我哋覺得原條茄子同牛油金菇都好正🥺

原條茄子嘅調味好正 辣得來又有蒜蓉嘅感覺
而家好入味 超級好食 適合啲鍾意食辣嘅朋友❤️
金菇一向都係我嘅至愛🤣🤣
所以100分

而且佢哋嘅嘢飲居然有一支係自製㗎!!
係消暑去濕五花茶
勁適合嗌串燒嘅時候一齊嗌
價錢亦都唔貴
但係可以清熱解毒💕❤️甜甜地
2021-10-10 12 浏览
呢間串燒🔥店就係何文田站附近,方便就腳,🤩門面睇落幾有大排檔🤤風味,一直傳出陣陣😋燒烤香味吸引我哋入去😂。呢度嘅串燒🔥款式幾多元化,佢哋用嘅食材幾高質而且配上佢哋自家製嘅醬汁同燒烤粉👍好好食,唔係一味靠🌶辣粉同孜然粉調味果種串燒!雖然店仔🤏細細,但係佢哋都有多款自家製樽裝🍹飲品,我揀咗酸梅湯🤤,清甜得來唔會太酸配串燒🔥好解膩,啱晒!串燒🔥牛脷好厚身🤩,重點係好軟熟鬆化牛味濃郁,燒得啱啱好十分juicy🤤!豬頸肉🐷切到成粒骰仔咁🤩好厚身肥美,肉質鬆化彈牙柔潤甘香🤤,絕非薄切豬頸肉片可以媲美。燒鱔🤤肉質鮮味好新鮮,🔥燒到皮脆肉嫩再加上佢哋嘅醬汁調味加倍😋美味!燒茄子🍆火候啱啱好👍,茄子肉仲係好多汁🤤調味適中又唔會太油膩😋。蒜香🧄牛油🧈焗娃娃菜🥬勁鮮嫩🤩,入口牛油🧈味好出,之後蒜香🧄慢慢滲出來好惹味!

• 牛脷
  • 茄子
  • 豬頸肉
  • 燒新鮮海鰻
  • 蒜香牛油焗娃娃菜
2021-09-30 14 浏览
同朋友去紅磡揾野食,經過呢間串燒就比佢香味吸引左,就去試下🤣蒜香燒扇貝$60/2一拆就拆到出黎,証明好新鮮!好入味!燒得剛剛好,唔會太熟😋同平時食開嘅牛油粉絲蒸扇貝好唔同🤣蒜香燒飽魚$35/2有厚厚嘅蒜蓉喺上面燒,好邪惡🤣雞軟骨$24/2好好食!!一粒一粒好有咬口🤣羊肉串$20咬落去仲有汁!燒魷魚$18燒雞皮$24/2最鍾意食就係呢個!!咬落去好香口!超好食🥺🤤🤤🤤🤤飲品叫左五花茶同紅豆薏米水$20/1店員話係自己煲,兩個都少甜,對於我平時唔飲甜野黎講都好接受到🤣

蒜香燒扇貝$60/2

蒜香燒飽魚$35/2
有厚厚嘅蒜蓉喺上面燒,好邪惡🤣

雞軟骨$24/2

燒雞皮$24/2
最鍾意食就係呢個!!咬落去好香口!超好食🥺🤤🤤🤤🤤

飲品叫左五花茶同紅豆薏米水$20/1
2021-09-26 39 浏览
我住紅磡,成日經過「德利美食」都想試下佢D串燒, 其實之前佢有做中午,我有食過佢啲小食,覺得好食,而家只做夜晚串燒,佢地主力做外賣,但都放左少量坐位俾客坐,今日唔煮飯,決定去試下。雞全翼,好入味,夠 juicy;雞軟骨,香脆可口,送酒一流;紐西蘭羊架,完全無羶味,肉質鮮嫩;安格斯一口牛,有肉汁,肉嫩軟淋;煙鴨胸,肥瘦適中,咸香味濃;豬頸肉,軟滑爽彈,好惹味;原條茄子,茄子肉軟腍,好入味;蜜糖燒菠蘿,清甜多汁,很爽甜;燒花枝丸,非常彈牙, 微微焦香,好滋味;燒松露燒賣,肉質實在,很香口。紅磡真係好多串燒店,呢間真係燒得好香口,食物質素真係唔錯,下次都會再叫。

雞全翼,好入味,夠 juicy;

雞軟骨,香脆可口,送酒一流;

紐西蘭羊架,完全無羶味,肉質鮮嫩;

安格斯一口牛,有肉汁,肉嫩軟淋;

煙鴨胸,肥瘦適中,咸香味濃;

豬頸肉,軟滑爽彈,好惹味;

原條茄子,茄子肉軟腍,好入味;

蜜糖燒菠蘿,清甜多汁,很爽甜;

燒花枝丸,非常彈牙, 微微焦香,好滋味;

燒松露燒賣,肉質實在,很香口。

2021-09-25
2021-09-26 15 浏览
今日行過紅磡呢邊 見到大街轉入去有間門面好大嘅串燒店 堂食位置唔多主要係外賣嘅 睇過個價錢牌 都幾合理 即管試吓落完order大概要等15-20分鐘 因為係即落order即燒嘅 熱辣辣一串一串咁上台先來嘅係原條燒茄子 平時我好鍾意食茄子 不過係街食串燒嘅時候好多時都會落太多油 唔係太健康 所以我特登叫老闆放少啲油 今次嘅燒茄子真係好唔錯喎 表面鋪咗薄薄嘅蒜蓉 加上花椒辣椒少少孜然粉 辣辣地好好食 食落有茄子嘅汁 唔覺太油膩 紫色外皮燒到脆脆地 推介推介肉類方面叫咗烤羊架 一口安格斯牛肉串 牛舌 魷魚鬚 分量比想像中多!肉類醃得啱啱好 唔會太鹹太濃 食得出肉類嘅鮮味 羊架唔會太蘇 厚薄適中唔會好難咬 牛肉全都好有牛味 有少少脂肪連住 食落好香口 魷魚鬚一啲都唔韌 燒得啱啱好 爽脆鮮甜蔬菜方面叫咗牛油粟米同埋蜜糖燒菠蘿 粟米有三大嚿成條 外面少少燶 脆脆地 好食!菠蘿十分之甜同埋多汁👍🏾

燒茄子
燒茄子
2021-09-17 12 浏览
「踩快啲啦!」我一邊踩,一邊笑住咁催佢。「我唔得啦…….隻腳好攰呀!」今日難得放假,決定要做下運動。我地去大圍租左單車,打算一直踩到大美督,再沿路返大圍。「以前好fit架喎,做咩踩得慢左咁多既~」我問。「冇計啦,而家日日返工坐係office,好耐冇做運動啦,肚腩都凸晒出嚟。」佢講完之後,嘆左口氣。「不如我地好似以前咁,鬥快去到終點。點睇?」十幾年前,當我地仲係中學生,每逢暑假都會去踩單車。每次都會鬥快終點,輸既人請食飯!「喂呀!我就快體力不支啦!」佢垂頭喪氣咁講,心諗又要請食飯🤣「黎啦!咁先刺激架嘛!…..3! 2! 1! Go!」經過一輪完全唔激烈既鬥爭,我首先到達終點。「唔知今晚係唔係有人要請我食飯呢?」見到佢到終點後,我擺出一副得戚樣問佢。「喂呀!好似次次都我輸既!就黎食到我破產啦!」「講笑咋!隔咗十幾年你都肯陪我出黎踩,真係好開心。今晚我請啦!」「咁好?!我想食串燒喎!」原本無精打采既佢,突然滿面笑容。「我知紅磡有間叫德利美食,食串燒既,都幾多款式揀。」到左餐廳之後,因為我地太肚餓,一共叫左20幾串🤣「芝心丸好正呀!岩岩燒好仲有流心架!」見佢食到津津有味,我都拎左雞肉串黎試下。

「踩快啲啦!」我一邊踩,一邊笑住咁催佢。

「我唔得啦…….隻腳好攰呀!」

「以前好fit架喎,做咩踩得慢左咁多既~」我問。

「黎啦!咁先刺激架嘛!…..3! 2! 1! Go!」

經過一輪完全唔激烈既鬥爭,我首先到達終點。

「喂呀!好似次次都我輸既!就黎食到我破產啦!」

「咁好?!我想食串燒喎!」原本無精打采既佢,突然滿面笑容。

「我知紅磡有間叫德利美食,食串燒既,都幾多款式揀。」

到左餐廳之後,因為我地太肚餓,一共叫左20幾串🤣

「哇!好食!雞肉外面燒得好脆,裏面保留到啲肉汁!食落仲好香添!……安格斯牛柳粒都好正喎!唔會韌唔會太硬,大約7成熟。」

佢拎起隻蒜香扇貝,一啖就放左落口。「好香蒜味呀!都幾新鮮喎,完全唔會有腥味。你又試下?」

「好呀!食埋份魷魚先。好爽口喎!佢同個醬好夾,同埋都唔會太韌。……雞軟骨好脆呀,同埋好入味,燒得好香!」

食到最後,我地都好口渴,所以叫左自家製涼茶。

「踩完成日單車飲凍野好爽呀!」呢樽酸梅湯係餐廳自己煲既,甜度適中,而且好解渴👍🏻👍🏻

下次再踩單車既話,踩完再黎紅磡食串燒!

2021-09-17 420 浏览
#深宵食堂【平民高質串燒】🍢疫情之後😷真係未試過同肥仔深宵係街食串燒🍖🍢咁啱見到有間新開串燒店梗係嚟踩踩點啦🙇🏽‍♀️🍢#金菇肥牛卷 $18/串 唔會燒到好乾,都juicy,火喉啱啱好👍🏽🍢#雞軟骨 $24 @ 2串宵夜串燒又點少得雞軟骨呢😆 脆卜卜而且好夠味道🍢#燒雞皮 $24 @ 2串好少會食到燒雞皮,所以見到一定叫嚟食!燒到再脆口d就仲正💕但味道係夠濃嘅🍢#燒牛脷 $18/串燒牛脷厚薄適中,唔會鞋又唔乾👍🏽🍢#燒雞全翼 $32 @ 2串呢個係生燒🔥 #雞全翼🍗醃得好入味!咬落去係爆晒汁🤤 真係1個人都車得晒2隻,並不是話兒😆仲叫咗中辣🌶好惹味😍🍢#燒牛油粟米🌽 $23/條 正正常常,唔會乾👍🏽🍢#燒原味台灣腸 $15/串呢個一定要叫,冇得飛去台灣✈️食嘅時候FF 自己係市林夜士😆 食咗當去咗🍢#燒翠肉瓜 $12/串好中意呢個厚度嘅翠肉瓜,仲叫咗中辣,真係勁勁勁好食😋 由於今日晏咗嚟韭菜剛剛俾前一枱要咗😆下次要試😌🍢#蒜香燒扇貝 $60 @ 2隻超多蒜🧄真係勁啱中意多蒜嘅朋友仔,扇貝好大粒,非常鮮甜 + juicy 🤤一定要叫🌟🍢#燒新鮮海鱔 $45/串冇泥味,冇骨,夠新鮮😋 🍢#五花
#深宵食堂【平民高質串燒】🍢

🍢#金菇肥牛卷 $18/串
唔會燒到好乾,都juicy,火喉啱啱好👍🏽

🍢#雞軟骨 $24 @ 2串
宵夜串燒又點少得雞軟骨呢😆 脆卜卜而且好夠味道

🍢#燒雞皮 $24 @ 2串

🍢#燒牛脷 $18/串
燒牛脷厚薄適中,唔會鞋又唔乾👍🏽

🍢#燒雞全翼 $32 @ 2串

🍢#燒牛油粟米🌽 $23/條
正正常常,唔會乾👍🏽

🍢#燒原味台灣腸 $15/串

🍢#燒翠肉瓜 $12/串

🍢#蒜香燒扇貝 $60 @ 2隻

🍢#燒新鮮海鱔 $45/串
冇泥味,冇骨,夠新鮮😋

🍢#五花茶 $20/樽(凍)
係老闆自家煲嘅五花茶,唔會死甜或太苦,啱晒食串燒又想冇咁熱氣🔥除咗五花茶外,仲有 #自家奶茶🧋 #薏米水🍹等等,總有一款啱你,至少好過似可樂🥤 right‼️

Overall嚟講真係CP值高,價錢相宜!老闆老闆娘都好親民會同客人傾計,又會問食物質素如何,而且老闆娘仲好靚女💛 如果大家「為何深宵總是餓」⁉️就要嚟試吓💕 (仲開到凌晨2點架)餐牌定期update
🍢 德利美食 (紅磡)
📍紅磡蕪湖街157號地下F號舖

#紅磡美食 #串燒 #肥dodo食記 #foodporn #foodie #hkfoodie #hkfoodblogger #blogger #宵夜
2021-09-17
$150 (宵夜)
  • 燒新鮮海鱔
  • 燒牛脷
  • 蒜香燒扇貝
  • 五花茶
2021-09-15 5 浏览
天氣炎熱,粥粉麵飯就唔多想食,想飲吓啤酒消暑,最好就係食串燒👍🏻👍🏻環境方面,坐位唔多,最多3枱左右,坐外邊,好有氣氛,串燒有好多選擇!⭐️蒜香燒扇貝2隻⭐️$60燒既時間岩岩好,唔老,爽口⭐️雞翼2隻⭐️$30好入味⭐️雞腎⭐️$15 一d都唔硬⭐️紐西蘭羊架⭐️$38燒既時間岩岩好,肉質juicy ⭐️雞軟骨2 串⭐️$24⭐️原條茄子🍆⭐️$32蒜蓉勁多,好入味⭐️蜜糖燒菠蘿⭐️$20 菠蘿超甜⭐️燒牛油粟米🌽⭐️$23⭐️燒海膽丸⭐️$16⭐️燒芝心丸⭐️$16⭐️羊肉串⭐️$20好滿足👍🏻👍🏻但天氣太熱,出左一身汗🥲🥲轉外賣會好d

⭐️蒜香燒扇貝2隻⭐️$60

燒既時間岩岩好,唔老,爽口
⭐️雞翼2隻⭐️$30好入味

⭐️燒牛油粟米🌽⭐️$23

⭐️燒海膽丸⭐️$16
⭐️燒芝心丸⭐️$16

⭐️羊肉串⭐️$20

好滿足👍🏻👍🏻但天氣太熱,出左一身汗🥲🥲轉外賣會好d
  • 扇貝
  • 雞翼