餐厅: 德國餐廳 (海天晉匯)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2022-06-19 373 浏览
今日又去試新嘢,廢話唔多講,直入正題。1. 煙三文魚凱撒沙律($128):首先,個碗企唔穩。第二,份量唔算多。第三,啲菜唔新鮮,自己睇圖。2. 藍青口半公斤($168):青口勁細粒,感覺吃了個寂寞。3. 烤特色乳豬配香菇鴨肉燴飯($288):呢個幾好味喎!飯好煙韌,乳豬仔皮脆肉嫩多汁,配蘋果醬解膩又清新😋環境:有室內或室外,今次揀咗室外,望住個乜都無嘅草坪,好彩望遠啲有海景睇,坐坐下腳有啲痕。服務:㩒個call掣都幾乎係即到,好快手。更快手嘅係你未食完佢就問你啲嘢收得未,呢一點好趕客😒p.s. 隻叉係孿嘅 🥴, 喂?!總結:食物選擇唔算多,不過都可能會返cheuk。
今日又去試新嘢,廢話唔多講,直入正題。

p.s. 隻叉係孿嘅 🥴, 喂?!

總結:食物選擇唔算多,不過都可能會返cheuk。
2022-06-18
用餐时段
2022-06-14 263 浏览
餐廳分左室內室外,帶狗狗環坐室外,室外景觀好開揚,望草地同海,環境好舒服叫左兩個LUNCH SET,意粉同牛扒,跟餐有野飲,另外加多$18有甜品同湯牛扒五成熟,有牛味,唔會乾意粉煮得岩岩好,好夠味呢度餐飲咖啡可以任飲,服務都好好,好滿意既一餐

牛扒五成熟,有牛味,唔會乾

意粉煮得岩岩好,好夠味

呢度餐飲咖啡可以任飲,服務都好好,好滿意既一餐
2022-05-28 317 浏览
之前食過兩次都OK 今次訂咗位同四大長老一齊嚟食 結果一嚟到安排張冷氣機滴水嘅位俾我,我同侍應講希望調位,一個金髮嘅女侍應話其他位已經俾人訂咗唔可以調,結果食晒成餐飯果張枱都係冇人坐之後嗌咗四碟食物,其中燒豬肋骨同埋豬手係配薯條。一食落去啲薯條係甜嘅,原來佢哋將糖當咗鹽落啲薯條度。我諗住叫佢哋換過碟薯條俾我,侍應第一個反應係問我有冇影響,薯條變咗甜又點會無影響?之後嚟返碟鹹嘅薯條俾我 我以為佢總共會補兩份薯條 結果佢話呢碟薯條已經等於兩碟食物薯條嘅份量 但係明顯少好多 非常小家。今次係第一次寫食評,因為呢間餐廳喺我住所附近,之前食過都OK希望啲員工可以改進下。

可以改進下。
2022-05-17 346 浏览
香港的德國餐廳並不算很多,要有靚景的德國餐廳更是十分罕有。這間餐廳座於將軍澳海濱的一個新商場,由將軍澳港鐵站步行約15分鐘。由於餐廳位處二樓,並有戶外座位,可以遠眺將軍澳海邊的景色,也可看到即將落成的大橋,在悠閒的下午在這間餐廳吃一頓午餐十分寫意。光顧這餐廳的那天是平日,中午客人較少,由於座位寬闊,坐得十分舒服。餐廳提供午餐,當天叫了牛扒,肉質不錯。海鮮意粉醬汁清香,用料新鮮。加錢可要甜品及餐湯,餐湯美味,而甜品則太甜,份量十分少,略嫌吝嗇,算是美中不足。總括來說,此餐廳是景靚而食物有水準,值得推介!

總括來說,此餐廳是景靚而食物有水準,值得推介!

2022-05-17 305 浏览
📍Das Bier #DasBier #MFJ將軍澳 #MFJ西餐 #MFJ德國菜 人均消費: HKD288每次去將軍澳都係地鐵部附近,第一次去到咁入,完來咁多樓😂 朋友揀咗係海天晉匯嘅德國餐廳 @das_bier_hk (佢個名真係叫德國餐廳😂)!個商場入口隱蔽到要係條行仔行入去,入到商場又無水牌,爭啲揾唔到😮‍💨餐廳裝潢幾唔錯,幾有情調幾舒適!我哋揀坐Outdoor可以望到海,吹下風!⭐️德國香腸拼盤🍴$98一共有3/4款腸,口感幾好,味道夠香口,送酒幾好!⭐️德國鹹豬手配酸菜及薯仔沙律🐷$238平時我都係好好食鹹豬手,不過今次又覺得真係幾好食!外層夠晒興趣,重點係個肉質好嫩好香口!酸菜就正常水準,但佢個薯仔沙律都好好味!又係送酒一流!😍😍呢度好搞笑!你點啤酒,佢倒好咗係你要自己出去吧枱拎😂😂😂有Outdoor的確幾唔錯,不過失色係外面有一大塊好稀疏嘅草地,大剎風景🫣#mfoodjournal #instagfood #foodstagram #hkfoodstagram #foodie #hkfoodie #foodblogger #hkfoodblogger #foodbl

📍Das Bier #DasBier

#MFJ將軍澳 #MFJ西餐 #MFJ德國菜

人均消費: HKD288

⭐️德國香腸拼盤🍴$98
一共有3/4款腸,口感幾好,味道夠香口,送酒幾好!
德國香腸拼盤

⭐️德國鹹豬手配酸菜及薯仔沙律🐷$238
德國鹹豬手配酸菜及薯仔沙律

呢度好搞笑!你點啤酒,佢倒好咗係你要自己出去吧枱拎😂😂😂

#mfoodjournal #instagfood #foodstagram #hkfoodstagram #foodie #hkfoodie #foodblogger #hkfoodblogger #foodblog #hkfoodblog #westerncuisine #westernfood #germangood #germancuisine #beer #相機食先 #美食推介 #將軍澳美食 #西餐 #德國菜
2022-04-30
德國鹹豬手配酸菜及薯仔沙律
2022-05-07 250 浏览
這是第三次來這德國餐廳,這次發現餐廳在午市餐牌改變不少,多了不少相對便宜($100以下)的午餐,不錯呢。 今次我和朋友一樣係約食午餐,坐外面看海景,現在不是太熱所以剛剛好,如果過兩個月應該不能坐外面,不然會熱死 。我們兩個是先點午餐,再把飲品換啤酒,加30蚊也只可以飲Stella, 不能換其他,我午餐是點了德國腸仔,味道唔錯。 和朋友邊聊天邊飲啤酒,第二round 開始我們都換其他德國啤酒,只有3-4種,不算好多選擇,之後我們也點了個德國豬手,這是招牌菜,第一次去必選的食物 。我和朋友由12點幾坐到6點幾....結帳700幾,好抵玩.....飲到飽

2022-04-12 295 浏览
是日Holiday Set有專屬menu+$18 可加配餐湯和甜品🤍餐湯為磨菇湯🤍甜品為一口芝士蛋糕份量🤍味道不過不失🍴Brunch set🤍炒滑蛋、薯餅、煙三文魚、佳士拿腸、焗豆、雜菜沙律、車厘茄、意大利包🤍以價錢番講係好豐富又抵食的ADB🤍質素亦都唔錯🤍炒蛋夠滑、薯餅香脆無油益味🤍仲食到好juicy嘅佳士拿腸🤍意大利包搽咗蒜蓉醬亦都焗得好脆🍴紐西蘭肉眼扒🤍以呢個價錢黎講的牛扒係很抵很不錯的🤍都有肉汁和牛香味🤍medium肉質比較好🤍磨菇醬很配牛扒🤍炸脆薯亦都好crispy *・゜゚・*:.。..。.:*・'(*゚▽゚*)'・*:.。. .。.:*・゜゚・*有室外位坐 放假睇景吹風食個brunch都好寫意
是日Holiday Set
🤍味道不過不失

🍴Brunch set
🤍以價錢番講係好豐富又抵食的ADB
🤍質素亦都唔錯
🤍炒蛋夠滑、薯餅香脆無油益味
🤍仲食到好juicy嘅佳士拿腸

有室外位坐
放假睇景吹風食個brunch
都好寫意
2022-04-07 266 浏览
//有將軍澳海景睇🥰//呢排疫情咁嚴重,都少咗好多出其他區食,多數都係返將軍澳😂🤣😅意外發現呢個新商場開咗幾間新餐廳,呢間西餐都幾抵食,包一杯熱飲,😙加$20有埋餐湯&甜品🤪·✨南瓜湯是日餐湯係南瓜湯,杰杰地唔會稀,味道ok,係合格嘅湯🙂·✨全日早餐 Brunch 2 $108呢個all day有煙三文魚、炒蛋、薯條、佳士拿腸、焗豆、意大利包、沙律菜All day要有嘅嘢都有齊,要講特別啲嘅係腸同個包,係出面比較少接觸嘅款🤣整體須素係穩陣派冇出錯👌🏻·✨紐西蘭肉眼扒 $118百零蚊都有扒食,質素絕對唔差!我地叫medium,切開入面肉質呈粉嫩,食落都算腍身唔會韌😛配上薯角同埋雜菜,唔錯😚·✨朱古力布朗尼甜品係brownie,都盡量有啲賣相,算幾有誠意呀🤓味道幾濃郁朱古力味🤘🏻·🌟將軍澳區嘅朋友仔可以試下🤣餐廳開揚,仲望到海,適合chill下,仲可以帶寵物去露天地方坐👌🏻
//有將軍澳海景睇🥰//
✨南瓜湯
是日餐湯係南瓜湯,杰杰地唔會稀,味道ok,係合格嘅湯🙂
✨全日早餐 Brunch 2 $108
✨紐西蘭肉眼扒 $118
百零蚊都有扒食,質素絕對唔差!
配上薯角同埋雜菜,唔錯😚
✨朱古力布朗尼
2022-04-03 198 浏览
聽聞有岀名的德國豬手!當然來這裡一試! 餐廳的地方不太大,椅子大多為木椅,也有長桌,方便一家大小一齊食晚餐! 德國咸豬手 上枱時我們大感驚喜,真的十分巨大。雖然非第一次食豬手,但也對它的味道很期待!豬手已拆好肉,外皮燒得非常香脆!豬手咸度適中,充滿肉汁。肥膏及筋的肉件不多,肉的份量十足!脆卜卜的外皮全部食光,非常好吃!薯仔沙律和酸菜的味道也不錯!另點了煙三文魚沙律! 三文魚約有5塊,沙律醬的味道濃郁有點過咸。但德國菜是較重口味的。卜卜脆的面包粒配爽口沙律,很好吃!

德國咸豬手 上枱時我們大感驚喜,真的十分巨大。
雖然非第一次食豬手,但也對它的味道很期待!

卜卜脆的面包粒配爽口沙律,很好吃!
2022-04-01
2022-03-22 217 浏览
我哋中午大概12點半入去食 果陣仲早冇乜人 但啲waiters 唔系好show我哋 我哋要叫幾次先有人過嚟🤦🏼‍♀️ 嗌咗幾樣野😵‍💫Salted egg pork knuckle 肉質偏韌 脆皮唔脆😓失望 😵‍💫Maxican pizza w/spring onion cheese我哋加咗Parma ham結果得個死鹹 系連啲芝士都好鹹😵‍💫Nachos Supreme 好普通$68嘅Mango Dream🍹只系一杯好普通嘅芒果沙冰成餐唯一叫好食啲嘅系Raclette cheese w/ French fries and bread薯條系粗薯 mix埋咁多芝士都唔淋 都算唔錯 麵包烘得夠脆 不過成餐整體嚟講性價比一定系低😮‍💨今次揀呢間餐廳可以話系伏咗🥲失望🤧
嗌咗幾樣野
😵‍💫Nachos Supreme 好普通
$68嘅Mango Dream🍹只系一杯好普通嘅芒果沙冰
2022-01-29
2022-02-24 161 浏览
午餐嘅時候行遠咗少少去食飯,見到呢一間德國餐廳都幾有特色,所以就走咗入去食lunch啦!我叫咗一個香煎青衣柳!份量都算正正常常而且賣相都好靚,魚柳煎到金黃色真係好吸引呀,而且呢度嘅魚柳嘅質感好好,好有口感,而且食落去都好滑

2022-02-16 189 浏览
今天去了將軍澳 海天晉 德國餐廳,叫了德國鹹豬手, 豬手好好味,豬皮十分 脆口 ,而且份量都好多,但酸菜冇乜味。仲叫了 特式燒乳豬,1/4 份量, 乳豬皮非常之脆,而且份量都好多,非常抵食。第一次食這正宗德國食物,覺得味道好好,下次可以再去。下次可以試其他食物。這間 餐廳有外面座位,可以看到海景, 所以坐位經常爆滿, 非常推介如果不是夏天,一定要坐外面座位,景色十分優美,再加上美食,所以 非常推介。但如果有人在外面座位食煙,就要 忍受煙味,這個 就是 美中不足。
2022-02-06
2022-01-19 189 浏览
疫情下想搵間pet friendly 餐廳,附近要有停車場,位置開陽而且又清靜非海天晉莫屬!泊車直lift上,呢個點真係要讚!講返餐廳食物,單點豬手有三款今次揀咗傳統德國鹹豬手$238 再加個香腸拼盤午餐!加$18 有餐湯有甜品,因為揸車老公加咗個花茶$38,而我只係飲普通嘅凍檸茶姐食物水準一般,沒有大驚喜也不失望!豬手2 人食就剛好,大概再多啲人就唔夠啦!整體今次嚟都係為咗個環境可以帶埋小寶貝🤭不過有一點就係唔知點解一樓全行食肆,只有德國餐廳係坐滿Outside….可能真係呢間最好食吧!
2022-01-14 129 浏览
冇得去旅行,有啲掛住之前喺德國食嘅豬手,屋企附近開咗間德國餐廳,決定試試佢!我同朋友嗌咗個德國豬手再加芝士薯條麵包個德國豬手已經好貼心切好晒上碟,但係唔會因為折咗二少咗料,一樣超級足料最後連埋個豬手骨,佢有個芥末醬,有個蜜糖芥末,另外點會中和左豬手鹹香味個芝士薯條麵包簡直係世一!個芝士多到點到最低都會有,個包係蒜蓉麵包嚟嘅,超濃烈蒜蓉味再校埋熱辣辣用咗嘅芝士,超級好食!個薯條都係粗切薯條,連埋啲芝士食,好味到不得了
我同朋友嗌咗個德國豬手再加芝士薯條麵包
  • 芝士薯條蒜蓉包
2022-01-14 110 浏览
咁啱收工經過呢一間德國餐廳,俾佢個外表吸引咗入去嚟到梗係要嗌返德國豬手,睇吓好唔好味我同侍應講豬手要成隻上,佢成隻上之後大過我隻手仲要勁香外表勁脆!豬手仲有配到一啲酸菜同薯仔沙律,仲有兩個醬汁,豬手嘅鹹香同醬汁都好夾,加埋酸菜食中和左個油膩除咗豬手仲有嗌到一個炸魚薯條🍟,本身以為德國餐廳嘅炸魚薯條都會係一般,點知食落有驚喜!🤩佢嘅炸魚唔似用龍利樓,有一浸新鮮嘅魚味同魚肉嘅質感,再加上啲檸檬汁非常開胃,已薯條都揸得好香脆,有餡食嘅薯條唔係一條條幼身嘅🤣
咁啱收工經過呢一間德國餐廳,俾佢個外表吸引咗入去
嚟到梗係要嗌返德國豬手,睇吓好唔好味