餐厅: 德國餐廳 (海天晉匯)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2022-01-10 127 浏览
好耐冇同我家小🐶去街喇…L⃨U⃨N⃨C⃨H⃨都未食唯有帶埋佢做陪食員近近地就去左將軍澳啦上次去海天晉匯,好多鋪頭都仲圍住板今次去到多左好多餐廳喇🍴我地揀左「德國🇩🇪餐廳」⭐️門口有幾個位幾特別唔知系咪比客人一路食一路做運動既呢🚴🏽‍♂️德國香腸拼盤腸既份量一啲都唔輸蝕芝士腸特別juicy🤤紐西蘭肉眼扒職員冇問幾成熟但系黎到控制得宜肉質軟腍,肉味都算濃香煎豬扒配柚子燒汁豬扒煎得啱啱好個汁既柚子味唔重,甜甜地吉列魚柳配咖哩汁魚柳size都唔細咖平時好怕出街食魚柳果陣味肉質唔會霉又冇雪味熱奶茶一向唔落糖既我第一啖飲落去唔會澀雖然境就冇乜,望住條跨灣橋哩個季節坐室外好舒服一啲都唔會覺得焗促食物方面其實都唔錯最緊要價錢又唔系貴
好耐冇同我家小🐶去街喇…
L⃨U⃨N⃨C⃨H⃨都未食唯有帶埋佢做陪食員

近近地就去左將軍澳啦
上次去海天晉匯,好多鋪頭都仲圍住板
今次去到多左好多餐廳喇🍴
我地揀左「德國🇩🇪餐廳」

⭐️門口有幾個位幾特別
唔知系咪比客人一路食一路做運動既呢🚴🏽‍♂️

德國香腸拼盤
腸既份量一啲都唔輸蝕
芝士腸特別juicy🤤

紐西蘭肉眼扒
職員冇問幾成熟
但系黎到控制得宜
肉質軟腍,肉味都算濃

香煎豬扒配柚子燒汁
豬扒煎得啱啱好

個汁既柚子味唔重,甜甜地

吉列魚柳配咖哩汁
魚柳size都唔細咖
平時好怕出街食魚柳果陣味
肉質唔會霉又冇雪味

熱奶茶
一向唔落糖既我
第一啖飲落去唔會澀

雖然境就冇乜,望住條跨灣橋
哩個季節坐室外好舒服

一啲都唔會覺得焗促

食物方面其實都唔錯
最緊要價錢又唔系貴

2022-01-09
用餐时段
2022-01-02 112 浏览
Amazing place , 感覺這裡像去了外國的餐廳一樣,走進另一個輕鬆的地方吃晚餐,因為無論坐在餐廳的外面或裡面, 都會看到外出一個非常空曠的草地及海, 真的好漂亮!剛剛我們在黃昏時間來用餐, 更加看到日落的景色, 美極了! -是日餐湯加蒜蓉包今日是南瓜湯, 每一啖都散發出龍龍的南瓜味,再配上蒜蓉包, 無得頂-羅馬生菜包牛小扒這個牛小扒切成一粒粒,煎得不太熟剛剛好的熟度,非常惹味, 再用生菜包上一粒牛小扒, 配上醬料, 😛👍🏻👍🏻-特色雞翼雞翼用炸的方式及用了一點配料, 香而不油膩👍🏻-德國鹹豬手配酸菜薯仔沙律這個是我們最想吃的, 外脆內嫩的豬手,真的好有肉味-兩杯生啤當然都要飲番杯德國啤酒今次食物除了色香味俱全之外還,環境更加是一流景色,可以和情侶談談情說說愛的勝地。更是打卡靚境位置!

-是日餐湯加蒜蓉包

-羅馬生菜包牛小扒

-特色雞翼
雞翼用炸的方式及用了一點配料, 香而不油膩👍🏻

-德國鹹豬手配酸菜薯仔沙律
這個是我們最想吃的, 外脆內嫩的豬手,真的好有肉味

-兩杯生啤
當然都要飲番杯德國啤酒

不禁發現原來將軍澳天俊附近都幾多餐廳選擇🍴 部份餐廳仲可以睇到海景!🌄 今次想介紹間食德國菜嘅「德國餐廳」🇩🇪💕Menu:1️⃣ 德國鹹豬手配酸菜及薯仔沙律($218)呢間餐廳超級好!個德國鹹豬手係切好晒一嚿嚿先拎出嚟俾你,啱晒啲懶人😆😆 而豬手層外皮煎得超級無敵脆😨 完全無肥膏咁滯🐽 鍾意食肥膏嘅都唔好擔心~有適量肥膏黐住啲瘦肉🤣 出乎意外嘅係個薯仔沙律相對地竟然比酸菜更酸🤓2️⃣ 是日餐湯配意大利麵包($28)當日嘅餐湯係薯仔湯,飲落口食得出落咗好多薯仔並將佢哋打成蓉,而途中都會食到一、兩塊無完全被打散嘅薯仔,更加個湯嘅口感🥔 而廚師落煙肉碎嘅份量都好大方,我幾乎每一啖都飲到3至4塊煙肉碎🫕3️⃣ Honey Peach Green Tea ($28)飲落只有淡淡嘅蜜糖甜味,但我竟然覺得呢杯水果茶似蜜桃紅茶多過蜜桃綠茶🤣🍑

Menu:

1️⃣ 德國鹹豬手配酸菜及薯仔沙律($218)

2️⃣ 是日餐湯配意大利麵包($28)

2021-11-28
用餐时段
2022-01-02 89 浏览
今晚近近地,去左屋企附近食新開嘅德國菜👍🏻👍🏻👍🏻呢個海天晉匯商場係最新開架,裏面都有好多唔同嘅餐廳😚😚入口喺唐俊街,有一條佈置美美嘅小路,行入去就會到達商場😀😀😀Das Bier 佈置非常有特色,門口位置大大架bar 枱車泊左係度,真係非常吸睛😚😚 揀左以下食品:🔸墨西哥粟米片配牛油果醬、蕃茄莎莎 $65▪️香口既開胃菜,你一塊我一塊好快就食晒😚😚🔸藍青口 0.5kg $168▪️醬汁味道非常濃郁,藍青口新鮮👍🏻👍🏻👍🏻🔸特色烤乳豬 1/4 $198▪️烤乳豬嘅皮非常香脆,加埋入面肥瘦適中嘅豬肉,口感非常好👍🏻👍🏻加埋條配好嘅蘋果蓉同醬汁食用,絕對唔會覺得好漏😋🔸炸薯條 $60▪️香脆好味🔸Erdinger Dunkel $72▪️朋友揀左呢款啤酒🍻飲,佢話好有麥味,又帶甘甜😍🔸Strawberry Fantasy 夢幻草莓 $68▪️呢款smoothie實在非常特別,表面有一層厚厚嘅芝士奶蓋😋😋士多啤梨味道非常濃郁,加埋奶蓋飲用,真係非常好味呀😋是晚兩人用餐 $694😚佢另外仲有二人及四人嘅dinner set,我哋今日並冇選擇到,但見到都非常抵食👍🏻👍🏻👍🏻佢出面仲有露台嘅位置,見到有客人喺

揀左以下食品:

🔸墨西哥粟米片配牛油果醬、蕃茄莎莎 $65
▪️香口既開胃菜,你一塊我一塊好快就食晒😚😚
墨西哥粟米片

🔸藍青口 0.5kg $168
▪️醬汁味道非常濃郁,藍青口新鮮👍🏻👍🏻👍🏻
藍青口

🔸特色烤乳豬 1/4 $198
特色烤乳豬

🔸炸薯條 $60
▪️香脆好味
炸薯條

🔸Erdinger Dunkel $72
▪️朋友揀左呢款啤酒🍻飲,佢話好有麥味,又帶甘甜😍
Erdinger Dunkel

🔸Strawberry Fantasy 夢幻草莓 $68
Strawberry Fantasy

是晚兩人用餐 $694😚
佢另外仲有二人及四人嘅dinner set,我哋今日並冇選擇到,但見到都非常抵食👍🏻👍🏻👍🏻佢出面仲有露台嘅位置,見到有客人喺嗰邊飲住啤酒傾住計,都非常chill 👏🏻👏🏻👏🏻
2021-12-29
墨西哥粟米片
藍青口
特色烤乳豬
炸薯條
Erdinger Dunkel
Strawberry Fantasy
2021-12-31 67 浏览
今日試新野近近地係屋企附近新開左德國餐廳好耐之前都係元朗國食過,好食德國鹹豬手配酸菜,side dish係薯仔沙律皮脆肉質好淋,配酸菜食,冇咁滯有兩款mustard揀特式烤乳豬配香菇鴨肉燴飯乳豬肉嫩多汁,外皮唔算好脆,但ok配蘋果sauce酸酸甜甜,夾住食,開胃香菇鴨肉燴飯有芝士,香菇同鴨絲,軟糯好香羅馬生菜配牛小扒配左個小小辣的豆板醬,小辣但香口,牛小扒有焦香味,明顯烤過人均二百多,野食大份,值得一戰
今日試新野
近近地係屋企附近
新開左德國餐廳
好耐之前都係元朗國食過,好食

德國鹹豬手配酸菜,side dish係薯仔沙律
皮脆肉質好淋,配酸菜食,冇咁滯
有兩款mustard揀

特式烤乳豬配香菇鴨肉燴飯
乳豬肉嫩多汁,外皮唔算好脆,但ok
配蘋果sauce酸酸甜甜,夾住食,開胃
香菇鴨肉燴飯有芝士,香菇同鴨絲,軟糯好香

羅馬生菜配牛小扒
配左個小小辣的豆板醬,小辣但香口,牛小扒有焦香味,明顯烤過

人均二百多,野食大份,值得一戰
2021-12-30
2021-12-31 1079 浏览
區區探店今日黎到將軍澳POP WALK分左三期,揀左海天晉匯Das Bier貪佢有Outside,同朋友睇下view摸下酒杯底,chill住很ok喲🤣🤌✍✍✏✏📝📝一入餐廳,已經有大大架啤酒車係度唉~又諗起未有武廢,可以歐遊的日子😓🥲冇得飛,盡食🤜💪羅馬生菜配牛小扒$108配左個韓式烤肉包肉醬,少少辣係惹味,略嫌牛小扒粒熟左小少德國鹹豬手配酸菜薯仔沙律$238豬手鹹香,有肉汁同夠淋身,配酸菜食,正薯仔沙律唔粉,蛋黃醬好香係外皮硬左d,沾芥末,當脆片食推介呢個烤乳豬配香菇鴨肉燴飯$298乳豬外皮脆口,肉嫩多汁配兩個汁,一個肉汁同蘋果蓉蘋果蓉酸酸甜甜,正好夾住食,解膩媽吖~個飯先索哂香菇鴨肉絲肉汁,仲要重芝士,飯粒軟硬適中,煙煙韌韌#阿妹食在將軍澳#阿妹食小少#區區有食神📍德國餐廳 (海天晉匯)將軍澳唐俊街28號海天晉滙1樓102號
區區探店
今日黎到將軍澳
POP WALK分左三期,
揀左海天晉匯Das Bier

✍✍✏✏📝📝
一入餐廳,已經有大大架啤酒車係度

唉~又諗起未有武廢,可以歐遊的日子😓🥲
冇得飛,盡食🤜💪

羅馬生菜配牛小扒$108

配左個韓式烤肉包肉醬,少少辣
係惹味,略嫌牛小扒粒熟左小少

德國鹹豬手配酸菜薯仔沙律$238

豬手鹹香,有肉汁同夠淋身,配酸菜食,正
薯仔沙律唔粉,蛋黃醬好香
係外皮硬左d,沾芥末,當脆片食

推介呢個
烤乳豬配香菇鴨肉燴飯$298

乳豬外皮脆口,肉嫩多汁
配兩個汁,一個肉汁同蘋果蓉
蘋果蓉酸酸甜甜,正好夾住食,解膩

#阿妹食在將軍澳
#阿妹食小少
#區區有食神

📍
德國餐廳 (海天晉匯)
將軍澳唐俊街28號海天晉滙1樓102號

• 烤乳豬配香菇鴨肉飯
去將軍澳看到這超級有德國風情的餐廳,環境十分舒適🥰🥰 😍德國鹹豬手配酸菜及薯仔沙律 $218 德國名物當然要一試,豬手超大一隻,整個豬手已經事先切開一份份,非常方便豬皮炸得十分脆,唯有少部分有點太硬,本來有點擔心會否過鹹,個人覺得調味剛好,也可以配醬汁一起吃薯仔沙律非常美味🥰🥰 😋美式燒排骨$228 完全沒想到排骨份量那麼多,應該有6-7條😋表面淋上香甜醬汁,肉質不太肥,這首菜還配有薯條和沙律菜,非常豐富😍😍😍 想換換新口味,一嚐德國菜,可以試試這間😜😜😜
去將軍澳看到這超級有德國風情的餐廳,環境十分舒適🥰🥰

😍德國鹹豬手配酸菜及薯仔沙律 $218

薯仔沙律非常美味🥰🥰

😋美式燒排骨$228

完全沒想到排骨份量那麼多,應該有6-7條😋
美式燒排骨

想換換新口味,一嚐德國菜,可以試試這間😜😜😜
2021-12-30 63 浏览
🍻朋友介紹,將軍澳有間德國餐廳不錯,就想約一齊去試下,坐低睇菜單,選擇都廷多,除左傳統經典德國咸豬手及白豬手,仲有較新式潮流的咸蛋黃豬手,最有趣係仲有烤乳豬,而且價錢都不貴🍺飲品選擇都好多,德國菜要配酒係常識吧,星期一至五閑日 全日都酒都係Happy Hour,超抵飲👍🏻🍖我跟朋友叫左德國鹹豬手配酸菜薯仔沙律及美式燒排骨,再配埋黑啤,最先上是德國鹹豬手配酸菜薯仔沙律,豬手皮很香脆,一片片很有咬口,豬手肉都粉嫩,而且份量超大,一份都夠兩三人吃,如果吃多怕膩,可配芥末醬就另有一番風味,德國酸菜也是德國傳統經典名菜來,如果覺得豬手食得油膩,配埋德國酸菜又非常開胃,與德國豬手係一個非常搭配互補組合,薯仔沙律都清甜開胃,也是不錯👍🏻🍖美式烤排骨大大份,濃濃燒烤醬鋪滿大大份排骨上,非常香濃,而且排骨烤得很漂亮,排骨肉烤到非常滑嫩,一點都不會太干或太硬,而且大大份都夠三四人份量,非常抵食推薦👍🏻🗺德國餐廳 (海天晉匯) (將軍澳)將軍澳唐俊街28號海天晉滙1樓102號舖
🍻
🍺

🍖

🍖

🗺
德國餐廳 (海天晉匯) (將軍澳)
將軍澳唐俊街28號海天晉滙1樓102號舖
2021-12-28
2021-12-29 635 浏览
將軍澳近來開咗唔少新餐廳,今日就約埋住喺嗰邊嘅細妹食晚飯,我哋揀咗係海天晉匯新開商場一樓嘅德國餐廳 Das Bier Signature ,因為睇介紹佢嘅乳豬好好食,同埋又想飲下啤酒傾吓計。餐廳裝修好有德國餐廳嘅風味,門口有一㗎 Blue Gril 嘅啤酒車,打卡影相一流,地方都幾大,而且座位好寬敞,有啲座位係out door 向海嘅,不過因為夜晚有啲凍,所以我哋就冇坐出面,餐廳內外環境都相當唔錯💛是日晚餐二人前🌽▪️墨西哥粟米片配牛油果醬,番茄莎莎 $65每次去任何餐廳有呢一個菜式都必點,作為餐前同埋送洒小食,非常唔錯,粟米片充滿芝士鹹香,配上牛油果醬同埋帶味辣嘅莎莎醬,一流🍟▪️炸薯條 $60即炸薯條熱辣辣,仲係我最愛嘅粗薯條👍🏻👍🏻🦪▪️藍青口 0.5 Kg $168藍青口配上用白酒煮成既白汁,醬汁加咗大既嘅洋蔥,配上鮮甜嘅藍青口,太好味了,好後只叫咗0.5 kg😎🐷▪️特色烤乳豬 1/4 $198全晚最精彩嘅菜式,大家睇相都睇到個乳豬烤得有幾靚,烤得剛好,皮超級脆,肉係半肥瘦,嫩滑得黎有咬口,而且乳豬嘅調味剛好,配上自家製嘅蘋果蓉同埋燒汁,真係好高水準好好食🍺▪️Erdinger Dun

是日晚餐二人前

🌽▪️墨西哥粟米片配牛油果醬,番茄莎莎 $65

🍟▪️炸薯條 $60
即炸薯條熱辣辣,仲係我最愛嘅粗薯條👍🏻👍🏻

🦪▪️藍青口 0.5 Kg $168

🐷▪️特色烤乳豬 1/4 $198

🍺▪️Erdinger Dunkel $ 72
餐廳有各式各樣嘅啤酒,我個人比較喜歡這款微甜帶麥香既麥啤,味帶甘甜,好適合配今日所有嘅菜式

🍹▪️Strawberry Fantasy Smoothie $ 68
用新鮮士多啤梨即叫即打嘅Smoothie ,非常濃香嘅士多啤梨味,而且甜度適中,仍然飲到有少少士多啤梨果肉同埋果籽,好有口感👍🏻👍🏻

✨好喜歡餐廳嘅環境,而且食物質素非常高質,服務亦好,侍應們都會內心介紹菜式,下次有機會一定要返去食lunch,坐out door 對住過海,一邊食一邊吹下海風,開心💛必須回訪嘅餐廳✨
  • 烤乳豬
  • 藍青口
2021-12-28 42 浏览
呢間位於將軍澳嘅德國🇩🇪餐廳真係比到驚喜我!首先係佢個店內設計真係令我好有置身系德國餐廳嘅感覺(同佢個店名一樣😆),有一駕好有德國風格既啤酒車,真係超吸睛呀👀✨去到德國餐廳,緊係試下德國出名既鹹豬手啦!一上枱就感受到既鹹豬手嘅溫度,忍唔住即刻食落口,仲好貼心咁切哂一件件(之前試過去啲餐廳原隻手上碟,切到我好攰🤣),好方便進食!先試下原汁原味唔點任何醬,鹹豬手個皮脆到不得了,脆既聲音吸引到隔離枱都食客都望一望我😳個肉鹹度適中,而且完全唔韌!之後再試下點唔同醬試下先,有普通芥末醬&味道有d似wasabi芥辣醬,普通芥未醬一向同鹹豬手都好夾,可以令到鹹豬手味道冇咁單調🤩而呢外嗰隻芥辣醬點太多會好似wasabi咁有攻鼻嘅感覺,所以一次過唔好點太多呀🤣除左醬料可以令鹹豬手有唔同味覺享受之外,配埋佢地嘅酸菜&薯仔沙律都好正架!今次仲試左羅馬生菜色牛小扒🥩牛小扒切成一粒粒咁好易入口,最出色係煎到啲牛小扒5-6成熟,煎得好靚,岩岩好,建議大家一定要夾埋個醬一齊包住生菜食,因為個醬係好有酒香味嘅辣醬,同牛小扒嘅牛味真係好夾😎p.s. 聽講佢地嘅德國啤酒🍻都唔錯,中意啤酒嘅你可以去試一試!

2021-12-20 165 浏览
話說小妹有個朋友近排上車成功,係將軍澳南置業,勁叻叻豬,咁趁呢段時間有空,就順道去打擾一下人地XD,我朋友表示附近有間德國餐廳味道好唔錯,環境又幾好,所以都過去試下先。💋特色烤乳豬,一上枱見到隻乳豬勁吸引,好大隻下,我同朋友都差D食唔晒,佢做到皮脆肉嫩的效果,一切開就見到勁多肉汁係咁流出黎,可想而知佢幾JUICY,每咬一口佢塊皮都聽到從口腔中發出的脆聲,勁正,私心推薦配埋佢個蘋果蓉,解膩作用一流,正。💋特色雞翼,佢D雞翼勁大隻,數量又唔少,佢肉質都嫩滑,佢係新鮮炸起的關係,所以勁熱,佢層皮炸到勁脆身,又香口,味道適中,相信用黎佐酒應該都係一個唔錯的選擇。💋Peach Green Tea,食完雞翼飲返呢杯茶,侍應表示可以加奶蓋,但我朋友唔太岩,所以唔加,但就咁飲都唔錯,酸酸甜甜咁,解膩效果一流。

2021-12-17
2021-12-19 154 浏览
今日嚟開將軍澳做嘢,就諗住揾朋友去食野同行下街,經過呢間餐廳,就俾餐廳裝修吸引住,加上餐廳有個大露台,環境感覺上比較舒服,而且比較清靜,很適合同朋友黎飲返一杯酒,嘆番一個下午德國鹹豬手配酸菜及薯仔沙律 $218食德國菜點可以唔叫德國豬手,豬皮燒到卜卜脆,十分脆口,肉質方面好嫩滑,配料方面有酸菜和薯仔沙律,很開胃,餐廳都好細心,豬手已經切好哂 ,味道方面唔會太鹹。德國香腸拼盆$162香腸一共三款口味,有一條長白色圓圈,一條芝士味既腸,一條辣肉腸,附有茄汁同芥辣醬,拼盆上有薯條做配搭,薯條炸得香脆,整體上不錯的 。Duck Duck Goose $78呢一款啤酒我第一次飲,味道比較淡,口感比較清新,有陣陣散發柑橘香,我本人比較中意,因為清清地,又不會太濃。如果你星期一至五(全日)會有Happy hour $48 優惠,假日和公眾假期就無呢個優惠。

德國鹹豬手配酸菜及薯仔沙律 $218

德國香腸拼盆$162

Duck Duck Goose $78
2021-12-16
等候时间
15 分钟 (堂食)
2021-12-15 153 浏览
哇哇哇~~~不得了,將軍澳地方寬敞,人傑地靈就係人都知,原來呢度都係覓食的好去處。有間位於海天晉匯的德國餐廳,真係可以chill 到爆。首先呢度面向空曠的草坪,一望無際的景色,正正係黃昏時間還能看到日落,真係寫意到不得了。下午茶happy hour 時間就當然點返杯啤酒慢慢嘆,日落時間chill 住打卡,對於女士來講真係人生一大樂事。二話不說,點餐。我想聲明一下,我個人很喜歡吃德國菜,特別係德國豬手。來德國餐廳當然少不了要點豬手,估唔到無令我失望之餘,仲有驚喜,姐係做得特別好吃,外脆皮做得超香脆,香港好少食得咁正宗,真係回味無窮。再來一份羅馬生菜包牛小排,生菜🥬新鮮乾淨,牛小排擺放精美不特止,能夠做到juicy 同口感嫩滑,包住生菜再點些醬汁,滿滿的口感。雖然眼闊肚窄,兩個女仔來講都真係好full, 但我們都忍不住試埋佢呢度的特色雞翼,係炸得又香又脆的雞翼,用來送啤酒簡直一流。德國餐廳水準滿分十分的話,我會比9分,食物同服務都不錯,小柔誠意推薦。
有間位於海天晉匯的德國餐廳,真係可以chill 到爆。
2021-12-06
等候时间
5 分钟 (堂食)
2021-12-15 658 浏览
一開始黎左個焗面包薯條先 慢慢食住飲野 再等多幾個字 可能半個鐘先黎個豬手炸豬手熱辣辣好香口 皮脆但有啲啲硬 但好食嘅 肉都夠林嘅 最後埋單350蚊 係呢區算係好好好好平推薦!
一開始黎左個焗面包薯條先 慢慢食住飲野
再等多幾個字 可能半個鐘先黎個豬手
炸豬手熱辣辣好香口 皮脆但有啲啲硬 但好食嘅 肉都夠林嘅
最後埋單350蚊 係呢區算係好好好好平
推薦!
芝士焗面包薯條
芝士焗面包薯條
2021-12-08 157 浏览
主打德國菜嘅餐廳係香港林立不小。而呢間德國餐廳裝潢對小編黎講係比較深印象嘅。一黎到門口就放左架beer bike 係到,充分反映歐洲嘅啤酒文化!小編期待遲下可以試下上去踩住飲返杯。除此之外,環境都十分乾淨整潔。而食物方面當然都相當有水準啦!特色考乳豬香嫩嘅肉質,咬落去亦充滿肉汁。脂肪同肉嘅比例十分平均,加上香脆嘅外皮,可以話係外脆内軟。另外配埋呢個蘋果蓉,中和左油膩感,令味道更加平衡。香草醬煙肉三文魚意粉分量十分充足,味道都不錯!cream 同香草醬嘅分量適中,絕對唔唔會有膩嘅感覺,調味亦恰當。成件事好balance。講到德國菜又點小得啤酒呢,小編啊左杯 Duck Duck Goose。清新嘅花香,入日清甜帶甘,配油脂感重嘅食物十分適合。

特色考乳豬
另外配埋呢個蘋果蓉,中和左油膩感,令味道更加平衡。

香草醬煙肉三文魚意粉