今日👭🏻孖妹嚟到觀塘德美壽司食晚飯,位於裕民坊平台入面內部裝修採用木系裝修為主調,設有吧枱位置居酒屋提供多款食事、卷物、壽司、酒精飲品供客人選擇,仲有多款晚市定食😍雖然飲今日客人多,店員都好友善主動招呼👭🏻孖妹,坐低可以飲啖熱茶先茶,再慢慢睇餐牌🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🥢德美海膽魚生飯💰 178有海膽、熟蝦、三文魚、帶子、三文魚子、蟹籽、油甘魚、印有「德美」字樣嘅玉子燒,好多餸份量足,幼細清脆嘅青瓜絲伴住蟹籽+三文魚籽食好滿足,魚生全部係厚切👍🏻比壽司用料更上乘🥢蟹籽軟殼蟹卷 💰88外觀色彩豐富,一共有4大件,用紫菜捲住軟殼蟹、青瓜絲,蟹腳位放中間好吸精,面配沙律醬,同鮮橙蟹籽,色澤形成鮮明對比,外層珍珠米嘅柔軟同軟殼蟹酥脆更帶出蟹鮮香肉質,蟹籽細膩夠鮮味,增添風味同奢華感🥢煎餃子 💰55煎餃子係自均家製,上菜時傳黎陣陣餃子香味😁外觀長身圓潤,餃子稍為金黃煎香,餃子皮外柔軟,豬肉內餡鮮嫩多汁唔油膩,可配埋辣油一齊食更蔥味🥢溫泉蛋天婦羅 💰52溫泉蛋沾上麵糊,炸至金黃酥脆,搭配特製有醬油香嘅天婦羅醬,增強風味,滑嫩蛋黃慢慢喺口腔流出,同天婦羅綠外層形成鮮明對比最後臨走餐廳送左兩粒忌廉

🥢德美海膽魚生飯💰 178

🥢蟹籽軟殼蟹卷 💰88

🥢煎餃子 💰55

🥢溫泉蛋天婦羅 💰52

最後臨走餐廳送左兩粒忌廉泡芙,忌廉內餡飽滿軟滑香甜👭🏻孖妹食到好飽🤪

✍🏻總評:

• 蟹籽軟殼蟹卷
  • 煎餃子
  • 溫泉蛋天婦羅
2025-01-26 0 浏览
收工突然諗試日本嘢,同事推薦咗呢間係裕民坊嘅壽司餐廳,試完都覺得好ok,份量大,食材新鮮,價錢合理~無論係一人食定聚餐都好適合~✨ 德美海膽魚生飯(配熟蝦)新鮮海膽口感順滑鮮甜,熟蝦大隻又彈牙,海味十足。仲有三文魚,帶子,魚子,蟹柳等等,每一口都係滿滿嘅幸福感🥰✨ 芝士鰻魚卷芝士控唔好錯過!每一塊卷裡面都有好多嘅鰻魚同順滑嘅芝士,超搭配🤣✨ 野菜牛肉鍋食得出牛肉係靚肉,而且有好多塊,搭配新鮮嘅時蔬,湯底清淡卻又唔失鮮美,健康又美味😋

✨ 德美海膽魚生飯(配熟蝦)

✨ 芝士鰻魚卷

✨ 野菜牛肉鍋
2025-01-22 0 浏览
🔸壽司盛合(美) $238用可愛嘅木架盛住10款壽司,CP值好高,三文魚、吞拿魚、帶子等壽司魚生都好新鮮,岩晒我依D咩都想食嘅人🤩🔸大蝦天婦羅 $88大蝦天婦羅食得多,酥脆~今次附埋炸蝦頭,原來蝦頭炸左之後,蝦膏係咁好食! 超濃‼️🔸綠茶冷麵 $57清新~麵嘅軟硬度剛好~正好清一清味蕾😚✨評分: 8/10📍德美壽司 (裕民坊YM²) (觀塘)觀塘協和街33號裕民坊YM² 3樓310號舖.其他分店:📍紅磡黃埔新村德民街31號地下1B號舖📍尖沙咀厚福街8號H8 5樓📍沙田沙田圍路9-11號田園閣地下E號舖📍大埔翠和里1號永發樓地下1A號舖.
🔸壽司盛合(美) $238

🔸大蝦天婦羅 $88

🔸綠茶冷麵 $57
清新~麵嘅軟硬度剛好~正好清一清味蕾😚

✨評分: 8/10

📍德美壽司 (裕民坊YM²) (觀塘)
其他分店:
📍紅磡黃埔新村德民街31號地下1B號舖
📍尖沙咀厚福街8號H8 5樓
📍沙田沙田圍路9-11號田園閣地下E號舖
📍大埔翠和里1號永發樓地下1A號舖
除咗壽司出色之外,估唔到熱食都好有驚喜😍😍推介❤️🍣壽司盛合|美成盤壽司好有氣勢,好鮮甜🤤🤤有吞拿魚、油甘魚、三文魚、池魚、帆立貝、熟花竹蝦、三文魚子、鰻魚、拖羅茸卷, 食完超級滿足🥟自家製燒腐皮餃子腐皮燒到脆邊,醬汁好惹味😋😋一咬落去,餃子入面非常juicy,好有驚喜,一定要試下👍🏻👍🏻🍲韓國泡菜豬肉鍋熱辣辣好正♨️♨️ 泡菜同豬肉味道好夾🥰🥰豬肉好多鋪滿晒鍋面,而且仲有粉絲😍😍😍🎣火炙左口魚邊火炙左之後既魚生魚油超香好好食🥹🥹另外推介💕🦑海膽魷魚軍艦🍶梅酒🍶黑霧島 芋(蕃薯)燒酎➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ 好味指數:😋😋😋😋😋環境指數:🪴🪴🪴🪴🪴回頭指數:💖💖💖💖💖🔖 德美壽司 (裕民坊YM²) (觀塘)觀塘協和街33號裕民坊YM² 3樓310號舖#lifeistooshortforbadfood#hkfood#香港好去處#食好西#foodiehk#吃貨#打卡#hkfoodblog#hongkongfood#hkfoodieblogger#hkfoodie#hkfoodshare#香港美食#香港旅行#香港打卡#香港美食指南#香港必吃 #

除咗壽司出色之外,估唔到熱食都好有驚喜😍😍

推介❤️

🍣壽司盛合|美

🥟自家製燒腐皮餃子
腐皮燒到脆邊,醬汁好惹味😋😋

🍲韓國泡菜豬肉鍋

🍶黑霧島 芋(蕃薯)燒酎

好味指數:😋😋😋😋😋
環境指數:🪴🪴🪴🪴🪴
回頭指數:💖💖💖💖💖

🔖 德美壽司 (裕民坊YM²) (觀塘)
觀塘協和街33號裕民坊YM² 3樓310號舖

#香港美食#香港旅行#香港打卡#香港美食指南#香港必吃 #香港必食
#觀塘好去處 #觀塘 #觀塘美食
#日本菜#壽司#德美壽司

❣️位置超方便,平時諗唔到食咩會去嘅餐廳🥢店內空間大,好多位置,午市晚市都經常滿座,所以食物一定夠新鮮😋 多款壽司刺身丼、牛丼、壽喜鍋定食都好抵食,套餐跟前菜、湯品、甜品,推薦刺身丼‼️🌟德美海膽魚生丼🍱 $163 ‼️推薦‼️海膽、熟蝦、油甘魚、三文魚、三文魚籽、帆立貝、蟹柳、蟹籽🦀🌟銀鱈魚西京燒定食🐟 $122

🌟德美海膽魚生丼🍱 $163 ‼️推薦‼️
海膽、熟蝦、油甘魚、三文魚、三文魚籽、帆立貝、蟹柳、蟹籽🦀
德美海膽魚生丼🍱

• 德美海膽魚生丼
  • 野菜牛肉鍋定食
  • 壽司定食配牛肉烏冬
2025-01-09 182 浏览
其實裕民坊真係無乜好行🤣1. 壽司定食配牛肉烏冬 $100👉六件壽司++牛肉烏冬+茶碗蒸+沙律🥗+甜品壽司款式有驚喜🦐有花竹蝦同凡立貝👍🏿用料夠新鮮醋飯黏度同酸度都適中🍚牛肉烏冬淡味咗少少🥩茶碗蒸好有鰹魚湯香味一百蚊嘅定食有咁嘅水準🤯都幾抵食2. 汁燒雞扒定食 $66👉主食+茶碗蒸+味噌湯+沙律+甜品正正常常,雞扒味道比較淡。✏️呀龔回頭指數:🧡🧡🧡🧡/5
其實裕民坊真係無乜好行🤣

茶碗蒸好有鰹魚湯香味
一百蚊嘅定食有咁嘅水準🤯都幾抵食

2. 汁燒雞扒定食 $66
👉主食+茶碗蒸+味噌湯+沙律+甜品
正正常常,雞扒味道比較淡。

✏️呀龔

回頭指數:🧡🧡🧡🧡/5
2025-01-09 153 浏览
觀塘店座位很闊落,吧枱位置可以見到廚師做壽司,店員很有禮貌。舖頭個名叫德美壽司,我哋當然要試吓佢啲壽司,叫咗一個(美)壽司盛盒$238,火炙鵝肝壽司$68,和火炙帆立貝壽司$45。(美)壽司盛盒有八件壽司,兩件小卷,和兩件玉子燒。賣相精美,也很新鮮。鵝肝壽司和帆立貝壽司一份有兩件,我覺得這兩款都很好吃。天氣仲係有啲凍想食啲熱嘢,點咗一個野菜牛肉鍋$95,另外再加一份豆腐$15野菜牛肉鍋應該係壽喜燒湯底,湯底甜甜地,牛肉份量都幾多,豆腐好嫩滑。餐後店員送上兩份奶凍甜品給我們,不會太甜,好吃。
觀塘店座位很闊落,吧枱位置可以見到廚師壽司,店員很有禮貌。

鵝肝壽司和帆立貝壽司一份有兩件,我覺得這兩款都很好吃。

餐後店員送上兩份奶凍甜品給我們,不會太甜,好吃。
2025-01-08 201 浏览
真的沒想到有驚喜!點了三文魚壽司,鮭魚腩壽司,熟蝦壽司,蟹柳壽司,甜蝦壽司,火炙元貝壽司,海膽魷魚壽司,加州卷,芥末魷魚壽司,火炙鮭魚壽司每一樣都很!好!吃! 大家可以盲點,刺身魚片很厚,好大一塊,都很新鮮,和平價的那種真的不一樣 一點腥味都沒有還會回甜單點的話人均$200,套餐會便宜點,吃完還會有個小甜品餐廳環境明亮乾淨,挖到附近的寶藏壽司餐廳真的很不錯,想吃壽司的話經過這家可以入!係給了我驚喜的一間餐廳
真的沒想到有驚喜!
每一樣都很!好!吃!

一點腥味都沒有還會回甜
單點的話人均$200,套餐會便宜點,吃完還會有個小甜品
餐廳環境明亮乾淨,挖到附近的寶藏壽司餐廳
壽司盛合 美 $238(吞拿魚、油甘魚、三文魚、池魚、帆立貝、熟花竹蝦、三文魚子、鰻魚、拖羅茸卷)SUSHI ASSORTED SET - MI (TUNA, YELLOWTAIL, SALMON, JACK MACKEREL.SCALLOP, BOILED KING PRAWN,SALMON ROE, EEL, MINCED TORO ROLL)(まぐろ、はまち、サーモン、あじ、ほたて、車エビ、いくら、ウナギ、ねぎとろ巻)整體壽司都非常新鮮,而且魚嘅份量都好多,每一嚿食落去都非常滿足🤤三文魚腩- 好重油香,而且好厚身整體感覺非常滿足池魚- 厚實, 白身魚平時感會冇咩魚味,但因為部位好好,所以都有魚香拖羅茸卷- 雖然細細件,但充滿着魚油香味勁滿足熟花竹蝦- 比一般熟客更加大隻、爽口,第一次覺得熟蝦都好食😂三文魚茶漬飯 $55SALMON RICE IN TEA SOUP鮭茶漬け上菜速度快,一黎到係滿滿嘅三文魚山,完全無骨,可以放心啖啖魚肉😌而且唔會燙口,溫熱剛剛好,味道溫和,唔會口渴,可以飲曬d湯😆冷麵 $47COLD SOBAざるそば簡簡單單嘅喬麥麫,配上冷麪汁,秋涼天氣食cool🙂
壽司盛合 美 $238
SCALLOP, BOILED KING PRAWN,
三文魚腩- 好重油香,而且好厚身整體感覺非常滿足
拖羅茸卷- 雖然細細件,但充滿着魚油香味勁滿足

三文魚茶漬飯 $55
SALMON RICE IN TEA SOUP
鮭茶漬け

冷麵 $47
COLD SOBA
ざるそば
簡簡單單嘅喬麥麫,配上冷麪汁,秋涼天氣食cool🙂‍↔️
2025-01-02
今日同老公黎到觀塘裕民坊呢間德美壽司食晚餐,呢度環境舒適,Menu選擇很多,性價比亦很高。三文魚腩刺身(6片)看到已吸引眼球,魚腩刺身好厚切,肉質鮮甜肥美,非常有咬口,好滿足。牛油果軟殼蟹卷呢個好驚喜,真係好好食,厚厚嘅牛油果好creamy, 上面有爽口的蟹籽,加埋香脆而又份量十足嘅軟殼蟹一齊食,口感豐富。鹽燒鯖魚鯖魚真係好大條,外皮烤得剛剛好,外脆內軟油香十足,加少少檸檬汁同蘿蔔蓉更加美味。燒腐皮餃子(自家製)這款燒腐皮幾特別,不油膩,豬肉餡料juicy,配埋秘製醬汁,不錯。火炙鵝肝(2件)我最鍾意食鵝肝,呢款火炙鵝肝壽司特別香軟, 鵝肝入口即溶,必食!整體真係食物優質,很有水準,好滿足呢😉

三文魚腩刺身(6片)

牛油果軟殼蟹卷

鹽燒鯖魚

燒腐皮餃子(自家製)

火炙鵝肝(2件)

整體真係食物優質,很有水準,好滿足呢😉
2024-12-23 349 浏览
記得好多年前我讀書時代,都喜歡特登去紅磡食德美壽司,時而世易,人事變遷,變幻原是永恆,現在已經有其他分店。好耐冇食,呢日經過觀塘見到,搖身一變,變了靚裝修壽司店。見到入邊燈光通明,木色設計舒適亮眼,就決定喺呢度食晚餐啦。餐廳使用現代化裝修,仲有壽司吧枱。🔸火炙洋風三文魚(2件) $36🔸太卷(四件)$76🔸野菜牛肉鍋 $80🔸加烏冬 $30🔸德美海膽魚生飯(配熟蝦)$178兩個人食咗$400夠飽了。

餐廳使用現代化裝修,仲有壽司吧枱。

🔸火炙洋風三文魚(2件) $36
🔸太卷(四件)$76
🔸野菜牛肉鍋 $80
🔸加烏冬 $30
🔸德美海膽魚生飯(配熟蝦)$178

兩個人食咗$400夠飽了。
2024-12-18 354 浏览
德美壽司 📍觀塘協和街33號裕民坊YM² 3樓310號舖⭐️火炙左口魚壽司 $50/2件入口即溶,甘甜嘅魚油香喺口入面散發出嚟每次食壽司都一定要嗌佢🤣⭐️火炙帆立貝壽司 $45/2件⭐️活赤貝壽司 $70/2件肉質厚實爽口彈牙,係好鮮甜嘅貝類✨兩款食落一啲都唔腥,超好味!⭐️蔥拖羅茸軍艦 $50/2件細膩嘅魚肉,滲透住鮮甜嘅吞拿魚香🤤⭐️三文魚刺身 $69好香嘅魚香及油脂,口感彈牙又順滑,勁高質,完全係物超所值!⭐️鰻魚朴葉飯 $102係即叫即整,新鮮出爐。香甜嘅鰻魚配上蛋絲同熱飯,絕對令人飽腹一餐✨🤍 食完正餐仲有超正嘅燉奶🤣 #fookdie觀塘 #觀塘美食 #觀塘好去處
德美壽司
📍觀塘協和街33號裕民坊YM² 3樓310號舖

⭐️火炙左口魚壽司 $50/2件
入口即溶,甘甜嘅魚油香喺口入面散發出嚟
每次食壽司都一定要嗌佢🤣

⭐️火炙帆立貝壽司 $45/2件
⭐️活赤貝壽司 $70/2件
肉質厚實爽口彈牙,係好鮮甜嘅貝類✨
兩款食落一啲都唔腥,超好味!

⭐️蔥拖羅茸軍艦 $50/2件
細膩嘅魚肉,滲透住鮮甜嘅吞拿魚香🤤

⭐️三文魚刺身 $69
好香嘅魚香及油脂,口感彈牙又順滑,勁高質,完全係物超所值!

⭐️鰻魚朴葉飯 $102

食完正餐仲有超正嘅燉奶🤣
#fookdie觀塘 #觀塘美食 #觀塘好去處
2024-12-14 342 浏览
德美不嬲都出名性價比高~今次黎到觀塘麄丄食~鋪頭係自行scan QR code落單,有得散叫刺身、壽司,晚市都有丼食!跟埋湯、沙律、甜品!三色魚生丼三款刺身分別有三文魚、油甘魚同埋帆立貝,面頭仲有溫泉蛋同蟹籽撈飯食!帆立貝切到細細粒,食落好鮮甜,油甘魚油脂幾香,三文魚都幾肥美三文魚刺身刺身厚度適中,完全唔薄!好滿足!刺身好鮮甜新鮮!好抵食!德美壽司 (裕民坊YM²) (觀塘)觀塘協和街33號裕民坊YM² 3樓310號舖
德美不嬲都出名性價比高~今次黎到觀塘麄丄食~鋪頭係自行scan QR code落單,有得散叫刺身壽司,晚市都有丼食!跟埋湯、沙律、甜品

三色魚生丼

三文魚刺身
刺身厚度適中,完全唔薄!好滿足!刺身好鮮甜新鮮!好抵食!

德美壽司 (裕民坊YM²) (觀塘)
2024-12-05 432 浏览
呢間日本料理店有多間分店,主要以木系裝修為主,有分卡座同吧枱位置,裝修好有日式感覺。食物品項多元化🥢,除咗日式小食之外,仲有壽司刺身🍣,連一人鍋物選擇都有,一定有嘢啱食!仲有多款日式定食,價錢好抵食,自己一個人食嚟食個晚餐都得,relax一下!🍶-——————————————🍣◖三文魚刺身◗ $69一碟有五片,切得勁厚勁大片,而且油脂分布平均,肥美鮮甜!🐟◖葱拖羅茸卷◗ $100用上甘甜嘅拖羅茸,份量超澎湃,堆到成座山咁,加入香蔥食更香!🫔◖洋風鰻魚班戟◗ $64呢個新派嘅卷物,用班戟取代醋飯同紫菜,包住鰻魚、牛油果同少少沙律醬,鰻魚嘅蒲燒醬超香,整體食落香甜口感綿滑,煙煙韌韌幾特別!🍢◖鹽燒油甘魚鮫◗ $93油甘魚鮫製作需時,即叫即燒,上枱外皮脆口仲熱辣辣!油甘魚鮫魚油豐富,食落特別香,加上檸檬汁再點少少柚子醋,食落感覺好清新🍜◖牛肉湯烏冬◗ $85有四大片肉味濃郁嘅牛肉,份量都幾足,烏冬用上稻庭烏冬,食落頗有咬口,食之前將溫泉蛋漿撈埋一齊,烏冬仲滑溜且有蛋香!🌟Encore指數:8.2/10
-——————————————
🍣◖三文魚刺身◗ $69
一碟有五片,切得勁厚勁大片,而且油脂分布平均,肥美鮮甜!

🐟◖葱拖羅茸卷◗ $100

🫔◖洋風鰻魚班戟◗ $64

🍢◖鹽燒油甘魚鮫◗ $93

🍜◖牛肉湯烏冬◗ $85

🌟Encore指數:8.2/10
2024-12-04 374 浏览
呢個set真係好吸引,望左陣都係忍唔住要左。我坐bar 枱師傅將壽司都擺得幾靚,睇落就已經覺得好好味!由三文魚子、海膽到帶子、甜蝦,款式多到你唔知由邊款開始食好,每一啖都係鮮味爆燈。魚生新鮮得嚟仲有啲油脂,好滑好嫩,一咬落去就溶晒。
2024-11-08