2015-03-09
本身我呀媽都算好脾氣,除左鬧我同老豆,平時出街都斯斯文文,溫溫柔柔,但可以食到佢火都黎埋,可想而知,呢間野有幾吳掂!1)炒麵凍冰冰既,要我呀媽出聲先好吳願意咁拎入去廚房翻熱,但唔好意思都唔講一聲喎!2)艇仔粥,配料只有一小粒蠔鼓、一塊魚片、一條半寸長的魷魚,以及較多的豬皮,而我呀媽去開舊式粥店佢係走豬皮既,如果今次走豬皮,成碗就食白粥咁滯!無起初我地以為唔係艇仔粥,以為佢黎錯左蠔鼓肉絲粥!叫個呀姐過黎,佢再叫左個黑衫既既女人過黎,企收銀既,佢話:“艇仔粥係咁嫁喎!”當然都係一句唔好意思都無啦!而粥底水”奶奶“!認真係食粥水咁!3)蘿蔔糕難食到呢!我真係未食過咁難食既蘿蔔糕!無料唔在講,粉仲多個咩!整到咁,不如唔好整黎賣吖!4) D調味料好似好差貴咁,要叫才肯拎黎,拎又拎得小小,都唔知夠咩!最後我都費事叫!自己去拎好過!5)仲有,一杯水也無,但其他檯又有喎!洽我地咩!6)腸粉都係食醬,但醬又唔夠,你話好唔好食喇!貼埋錢比我都唔會再去呀!唔好食仲要咁既服務,幾平都假啦!第一次去都無咁衰!仲要激親我個靚媽!HAHA
可想而知,呢間野有幾吳掂!
5)仲有,一杯水也無,但其他檯又有喎!洽我地咩!
6)腸粉都係食醬,但醬又唔夠,你話好唔好食喇!