2017-10-18 296 浏览
本身已經好鍾意食芝士 今次去試左Pizza Hut新推出既點芝扭扭批 肉丸個一款 平日六點幾入座唔洗等位 但個pizza等左起碼四個字先有 肚餓死-個pizza一到 仲諗住等咁耐係熱辣辣新鮮整 但只係暖暖地 第一時間玩下個芝士拉絲 不斷拉 但都好快斷左 可能因為唔夠熱-拉完再點埋個芝士醬 個芝士味都幾濃郁 同個批入面個芝士唔同 個醬個味似平時切芝士放餅乾既芝士味 反而批上面既蒜味就唔係好夾個pizza 個味又唔香 唔係蒜蓉包個隻味 覺得麻麻-
不斷拉 但都好快斷左 可能因為唔夠熱
2017-10-17
2017-07-01 378 浏览
同屋企人去食晚飯,入到去未坐低張凳已經有薯蓉😑張枱仲未抹好🙄都算啦!我地每個人隻碟都仲有污跡,叫人黎同我地換完,到我地開始食野,發覺啲餐具原來痴住扁左既飯粒,好噁心😖講翻食物先:我地叫左個2人餐,有白汁蜆肉薯蓉☝🏻巴馬火腿凱撒沙律☝🏻我個人唔太鐘意,d沙津菜唔太新鮮,同埋太大陣芝士味😕☝🏻黑椒海蜆炒意粉!其實幾好味,但分量真係好少😑☝🏻海洋盛饌芝心批!我對依個pizza真係好失望!大家可以睇下個menu個樣(下圖)同依個,無論係個size定個樣都唔make sense🙄中間d芝士好似仲未焗好咁,好liquid😑個樣好有密集恐懼症feel😖味道一般,無咩海鮮,大部分都係芝士😪好膩😑

講翻食物先:
我地叫左個2人餐,有白汁蜆肉薯蓉☝🏻
☝🏻黑椒海蜆炒意粉!其實幾好味,但分量真係好少😑
2017-04-19 394 浏览
凱撒沙律 (5/10)味道正常,但麵包有點淋。 (會員4月份堂食電子優惠券)龍蝦套餐 套餐的蘑菇湯和蜆肉湯 (7/10)維持一貫水準。忌廉味重,個人蠻喜歡的,可惜兩湯分別不大,賣相和味道也沒甚麼分別,感覺求奇。550g 芝士龍蝦 (3/10)新推出芝士龍蝦,賣相十分吸引,本來對pizza hut 期望也不高,但沒期望下其出品的味道仍然強差人意,芝士只有咸味,以足料550g龍蝦為賣點,但拆龍蝦肉時很鬆散,感覺很少,表層密密的鋪了蘑菇,但蘑菇淋,龍蝦肉韌,醬汁咸,實在很失望。薯條,好淋,整個感覺就是不新鮮。大蝦龍蝦汁意粉 (4/10)味道偏淡,意粉煮得過淋菠蘿朱古力薄餅 (5/10)因吃得不太滿足,叫了一客甜品希望挽回一點分數,但也只算不過不失,朱古力醬略嫌不夠。

凱撒沙律 (5/10)
味道正常,但麵包有點淋。
(會員4月份堂食電子優惠券)
龍蝦套餐
套餐的蘑菇湯和蜆肉湯 (7/10)
550g 芝士龍蝦 (3/10)
大蝦龍蝦汁意粉 (4/10)
味道偏淡,意粉煮得過淋
菠蘿朱古力薄餅 (5/10)
2017-04-05
2017-04-15 243 浏览
其實pizzahut既食物大家都知道不過不失只係我想借此機會想向大家講如果肚餓/趕時間千萬不要揀pizzahut成個場咁大 得3個女仔一個男仔個男仔做野都快但3個女仔好慢 我食完湯同沙律都 等其實食物勁耐原來係傳菜的小姐每次只拎2碟餸岀黎慢到喊 好心請多d人啦
其實pizzahut既食物大家都知道
我食完湯同沙律都 等其實食物勁耐
原來係傳菜的小姐每次只拎2碟餸岀黎
慢到喊 好心請多d人啦
2017-03-31 281 浏览
-下午茶時間經過pizzahut見到下午餐選擇都好多樣樣都幾吸引 價值又唔貴就入左去食🤘🏿-公司三文治($58)-平時食pizzahut都係食pizza原來佢下午茶個公司三文治都幾高質✨生菜 雞肉 火腿 蛋 蕃茄 煙肉真係好足料佢仲要係即叫即整上枱個包熱辣辣個包皮脆卜卜🤤大大啖咬落去 大滿足❤️中間仲有好多粗薯😍又係新鮮炸❤️-肉丸pizza有4粒肉丸 菠蘿 洋蔥芝士份量都好夠批邊做得好脆身 厚度適中戰然得4吋但一個人食絕對夠曬同朋友share就更好🤘🏿-有時食厭左pizza食下tea都幾正質素幾好 價錢適中 又有好多款揀🕺🏿-
下午茶時間經過pizzahut
見到下午餐選擇都好多
樣樣都幾吸引 價值又唔貴
就入左去食🤘🏿
公司三文治($58)
平時食pizzahut都係食pizza
同朋友share就更好🤘🏿
有時食厭左pizza食下tea都幾正
質素幾好 價錢適中 又有好多款揀🕺🏿
2017-03-12 210 浏览
星期六呀媽想抖下就去pizza hut買外賣返屋企食!咁啱有人送左100 pizza hut cash coupon就用埋佢!叫左個烤雞至尊套餐,有一個烤雞至尊大批,8隻雞翼,要左原味,同兩個湯,要208!老實講,咁少野食要208,如果唔係我有卷一定唔會食pizza hut!有更多更好食更抵嘅選擇!味道正常,pizza hut都足料,雞翼普通但有啲細隻,薑味幾濃,個湯就幾好飲,可以我不嬲中意飲湯!
2017-03-04
外卖自取
2017-02-02 269 浏览
今日因爲阿媽突然想食pizza所以就近近地去咗淘大嘅分店今次同上一次係德褔二期一樣 嗌左同樣既拼盤上次食既真係同餐牌既圖片一樣 木板碟啦 薯格籃啦 今次係普通既碟 無咁美觀都ok但係薯格籃都無左 就只係得三塊放係碟道埋單既時候企左係收銀位五分鐘都無人來收錢但啲服務員就係道唔知做咩咁 唯有行去請佢過來收錢唔知點解總係覺得淘大分店呢間係比其他分店渣啲不過今次係佢出新餐牌後第一次食見佢出左甜品 又有得自選批 都會想下次試試既
今日因爲阿媽突然想食pizza

見佢出左甜品 又有得自選批 都會想下次試試既

淘大分店拼盤
可以自由選擇既批
2016-07-30 442 浏览
幾個月前食過一次 pizza hut 下午茶的公司三文治 ($58),那個時候覺得很好食,所以今日同仔仔系附近學完野再來多次。不過這次覺得這個公司治明顯的退步了。今次,我一邊食一邊在想,今次公司治的生菜不是太新鮮,而且分量比較少 (我喜歡很多生菜的公司治因爲喜歡新鮮健康的感覺),also 番茄沒有了,雞扒薄左很多很多,甚至連煎蛋也薄了很多,好像煎好了好耐壓扁左甘,麵包也變冷了。整體來說是不太美味的公司三文治。可能是希望越大,失望越大吧。另外叫了一客芝士雞肉脆鬆餅($32),這個反而有驚喜!雞肉份量雖然不算多但味道適中,芝士份量也不少,能做到拉芝士的效果,中間有菠菜,芝士加雞肉加菠菜,味道很match, 餅皮也拱得香脆,整體來說很不錯!跟餐餐飲叫了熱柚子和熱咖啡,味道都ok可以的!

跟餐餐飲叫了熱柚子和熱咖啡,味道都ok可以的!
2016-06-17 398 浏览
兩個人去,叫左兩set晚餐,有主菜,餐湯同飲單葡汁雞皇焗飯個汁味道可以,但超多,浸晒啲飯,個碟係大呀,但份量少,成個加埋都唔夠五舊雞肉卡邦尼闊條麵份量仲少過個飯,少到兩三啖食晒,闊條麵超厚,口感好奇怪,一度懷疑自己叫錯,未食過甘難食既闊條麵最好食係個蒜蓉包啦,外脆內軟一句講晒,Pizzahut 份量愈來愈少,成百蚊一個食唔飽
兩個人去,叫左兩set晚餐,有主菜,餐湯同飲單
葡汁雞皇焗飯
卡邦尼闊條麵
最好食係個蒜蓉包啦,外脆內軟
一句講晒,Pizzahut 份量愈來愈少,成百蚊一個食唔飽
2015-10-19 425 浏览
用Citibank信用卡有優惠,但只有這個套餐。烤雞凱撒沙律:雞肉配合底部的煙肉一起吃已經好好吃,不用額外點醬。雜菌意大利飯:沒有味道,撈了白湯一起吃。香蒜芝士白汁蜆肉焗薯蓉:中間位置有芝士,配合薯蓉鹹味剛剛好。海洋風情堡壘批:批邊的芝士不算多,但仍好吃,每一片都有蝦,底部有很多沙律,番茄只有一兩粒。
用Citibank信用卡有優惠,但只有這個套餐。

雜菌意大利飯:沒有味道,撈了白湯一起吃。

2015-08-19 268 浏览
今日和朋友N去九龍灣購物,晚上八時多,很多食店開始收市,朋友突然想起有張生日現金卷,所以決定去Pizza Hut,去到那裡大量位置,更加開心(可能已經接近收工)現在Pizza Hut做緊優惠,$133半份骨+薯蓉,當然要試下啦。如上圖所指示,那個骨係可以的,佢本身就唔係太夠味,但附帶的燒烤汁,係最關鍵。薯蓉就保持水準,不過不失。我們覺得這個都唔太夠食,所以額外加了一個批。這個是新批來的,因為本人很想吃芝心批,如果單買,其實和其他普通批差不多價錢,當然要試下新批啦!如上圖,批邊很大份,好似食一個個迷你火腿包一樣,味道就係沒有味的(不過芝心批一直都是沒味的,只是本人喜歡吃那個口感)這間店坐得很舒服,我們兩個人坐6人位置,職員雖然趕收工,但都工作勤快,加水、醬汁,一叫即到,如果下次再有優惠,值得考慮。
星級醬燒豬仔肉

焗薯蓉

薯蓉就保持水準,不過不失。
我們覺得這個都唔太夠食,所以額外加了一個批。
西西里風情

题外话/补充资料: 這集團的店,最好是會員和有信用卡優惠才去,如果只單點,其實都幾貴和唔抵。
2015-08-17
現金券
一直都好想試下pizza hut個新pizza拉,好似好好食,咁今日就試下拉。我地叫左個2人餐set,用建行信用卡折左之後$301。點知個新pizza……個樣幾ok既,但真係好難食!個pizza得好小雞肉,成個pizza 2/3都係個pizza既 批邊,d(料)勁小,又吾好食,個pizza既批邊又吾好食,淡而無味,又勁厚,真係又貴又難食,吾掂丫!好彩我地係叫set,仲有其他食物。我地叫左卡邦尼雞磨寛條麵,個樣幾靚,又好好食!d芝士岩岩好,吾會太over芝士味,d雞肉好軟熟,d麵又好食,總知very good la^_^另外我地又叫左蝦丸三式拼盤,睇個樣完全吾似係蝦既拼盤,圓型個粒蝦丸幾好食,幾有蝦味。個薯格就好似kfc個d薯格咁,普普通通拉。最後個件炸雞胸就勁難食拉,炸得太耐,over左,太燶,d雞胸又太(鞋),好難食!另外,由於用建行信用卡,又送左個狂惹拼盤,同樣都係有個炸雞胸,都係咁難食……又燶又(鞋)。另外有個炸魷魚圈,都係炸得太耐,小小燶,吾好食。最後我地叫左個炸魚薯條,d薯條完全吾掂,太淋拉,完全炸吾夠喉,m記薯條仲好食過佢。個炸魚柳就ok既,炸得岩岩好,外脆內軟,d魚柳又有

最後我地叫左個炸魚薯條,d薯條完全吾掂,太淋拉,完全炸吾夠喉,m記薯條仲好食過佢。個炸魚柳就ok既,炸得岩岩好,外脆內軟,d魚柳又有小小汁,吾會太dry。

飲品方面,我地叫左凍既柚子熱情,(柚子蜜+7喜),味道就一般拉,吾算好飲,普普通通拉。

價錢方面,3個人lunch食左$406,都幾貴下,如果個pizza好食d就好拉= =|||

整體來講,個新pizza勁難食,千其唔好試!卡邦尼雞磨寛條麵幾好食,值得一試^_^
炸魚薯條
2015-06-30
信用卡優惠
卡邦尼雞肉寛條麵
  • 卡邦尼雞磨寛條麵
今期Pizzahut做恆生信用卡的優惠推廣,見很吸引就決定要試試看!九龍灣德福廣場的分店已經搬遷到淘大商場了,第一次在淘大商場這間吃,因為星期日怕晚了要等位,所以我們6時正就去到。可能時間尚早不用等位,而且2人亦有卡位坐,真好!店面不太大,比以前德福小,但都算坐得鬆動舒適。看完餐牌後,我們決定點恒生信用卡客戶精選2人套餐,選了海鮮帝國Pizza所以價錢為$310 (另收加一服務費)。餐湯餐飲都是很平常的所以就沒有拍照了。拿破崙雞肉煙肉意粉剛點餐不久意粉就來了,連餐湯和沙律都未上就來了,速度驚人!意粉及飯共有三款可選:「香蒜大蝦炒意粉/拿破崙雞肉煙肉意粉/香草白汁海鮮飯」我們本來想選香蒜大蝦炒意粉,可是怕辣的關係就決定點拿破崙雞肉煙肉意粉。份量都夠,不過希望量可以再多少許,因為味道不錯而且易入口,很快就吃完!雞肉都有一定數量,可是煙肉我真的一片也夾不到,沒有問友人,不知是量少還是被他吃光了XD俄羅斯沙律伴炸魷魚圈緊接著意粉來的是俄羅斯沙律伴炸魷魚圈,速度同樣快得驚人!雖然湯仍未上,但也決定先吃沙律吧!炸魷魚圈炸到金黃色,而且十分燙口,表皮當然是脆的啦,熱騰騰超好味!而這款俄羅斯沙律則是過
因為星期日怕晚了要等位,所以我們6時正就去到。
可能時間尚早不用等位,而且2人亦有卡位坐,真好!
店面不太大,比以前德福小,但都算坐得鬆動舒適。

看完餐牌後,我們決定點恒生信用卡客戶精選2人套餐,
餐湯餐飲都是很平常的所以就沒有拍照了。
拿破崙雞肉煙肉意粉

剛點餐不久意粉就來了,連餐湯和沙律都未上就來了,速度驚人!
俄羅斯沙律伴炸魷魚圈

緊接著意粉來的是俄羅斯沙律伴炸魷魚圈,速度同樣快得驚人!
雖然湯仍未上,但也決定先吃沙律吧!
而這款俄羅斯沙律則是過往套餐都有的那款,最吸引人莫過於那隻大蝦了,
大蝦十分彈牙爽口,而且有陣陣檸檬的清香味,感覺好Fresh。
沙律菜的味道亦不錯,我向來都很喜歡吃這款俄羅斯沙律,
因為底部盛載著沙律的兜兜也可以吃得到,脆卜卜的好好食。
香蒜芝士白汁蜆肉焗薯蓉
香蒜芝士白汁蜆肉焗薯蓉

之後上了湯,正在喝湯時連香蒜芝士白汁蜆肉焗薯蓉都上了,只剩下Pizza還未來。
店員很細心地提醒剛焗起,碟邊會很熱,這樣貼心服務超讚!
薯蓉味道不錯,焗好有點脆,很香口。
可惜蜆肉不多,也沒有怎麼吃到香蒜的味道,而且碟很淺份量不多。
海鮮帝國
海鮮帝國 (普通批)

其實緊接著焗薯蓉就來了Pizza,這裡上菜速度真的很快,
結果都趕不及吃,東西放著都涼了...有速度固然是好,但太快又令人有點無奈。
這款Pizza賣點是熔岩芝士,果然有很多芝士,喜歡芝士的朋友絕對會喜歡這款Pizza!
Pizza中央未見太多芝士,但去到近邊位時已經吃到很厚很香濃的芝士,
作為芝士控的我真的感覺十分幸福!另外不得不讚是小蕃茄,
它令到整個批不會過於濟,令人感到很Fresh。
因為是普通批所以不算太大,但都很夠食,因為很足料。

總括來說環境及食物都不錯,服務亦很讚,
唯一想要挑剔的是Pizzahut的價錢真的愈來愈貴了,
即使使用了信用卡優惠還是覺得這個套餐價錢有點偏貴,
如果套餐可以配上一份小甜品會令人感到比較值得吧!
2015-04-12
信用卡優惠
海鮮帝國
  • 海鮮帝國 (普通批)
1K
2015-03-18 242 浏览
隨著積分將近到期,於是走到餐廳對換應有的食物,剛好可以換一份肉醬意粉。雖然是免費換領但味道仍是不錯,最好是不太油,而且不太咸,熱騰騰的,很好。另外還加了一杯凍的意大利泡沫咖啡。不太甜,咖啡味不會因為有太多泡沫而變淡,不錯。
肉醬意粉

另外還加了一杯凍的意大利泡沫咖啡
Iced Cappuccino
不太甜,咖啡味不會因為有太多泡沫而變淡,不錯。
2015-03-18
2014-12-26 339 浏览
Pizza Hut出新批啦喎,我地屋企又要出動了xddd海鮮盛宴芝腸圈圈批(大批)呢個係Pizza Hut新出既芝腸圈圈批,又係玩番雙批邊呢招(話說食既時候係剛出,反正就是拖著沒有打blog今次呢個只有大批可選,咁都係既,揀普通批就真係冇配料淨得兩圈批邊既大小架啦xddd大批邊就係雙色芝士,老老實實大概又是Mozzarella及Cheddar芝士再次地烤焗至外乾帶焦,入口微韌,可以用彈牙黎形容……小托邊就係脆皮腸,切開左既脆皮腸……皮已不脆腸肉味道仲係偏甜既,同平時食既蜜糖腸無兩樣海鮮盛宴當然也不盛了,就是有點海鮮料,不腥無雪味及熟透已是萬幸是咁的,我就覺得佢真係超級乾囉當日我地少人聚餐,佢地又好細食結果我自己一個人食左半個批再加少少其他食物但真心……好難嚥!!!!!原味雞翼外黏內濕潤,入口不會過份油膩味道甜中帶鹹,香口得黎甚是入味,亦無血味雪味肉質稔軟易入口,容易離骨,食得不狼狽蒜蓉包外邊算是脆口又未至於界口蒜香頗濃,清而不嗆,牛油香氣亦是濃郁,不過幾油既只係上枱賣相都好馬虎下,算啦我已經冇期望既羅宋湯冇咩特別野講啦幾油+多菜+酸甜小龍蝦白汁意粉上枱聞到有重重既烤焗焦香白汁味道頗甜,

Pizza Hut出新批啦喎,我地屋企又要出動了xddd
海鮮盛宴芝腸圈圈批(大批)

(話說食既時候係剛出,反正就是拖著沒有打blog

芝士再次地烤焗至外乾帶焦,入口微韌,可以用彈牙黎形容……
小托邊就係脆皮腸,切開左既脆皮腸……皮已不脆
腸肉味道仲係偏甜既,同平時食既蜜糖腸無兩樣

是咁的,我就覺得佢真係超級乾囉
當日我地少人聚餐,佢地又好細食
結果我自己一個人食左半個批再加少少其他食物
但真心……好難嚥!!!!!
原味雞翼

外黏內濕潤,入口不會過份油膩
味道甜中帶鹹,香口得黎甚是入味,亦無血味雪味
肉質稔軟易入口,容易離骨,食得不狼狽
蒜蓉包

外邊算是脆口又未至於界口
蒜香頗濃,清而不嗆,牛油香氣亦是濃郁,不過幾油既
只係上枱賣相都好馬虎下,算啦我已經冇期望既
羅宋湯

冇咩特別野講啦
幾油+多菜+酸甜
小龍蝦白汁意粉

上枱聞到有重重既烤焗焦香
白汁味道頗甜,忌廉及油香甚濃,食落都膩滯
材料……嗯……小龍蝦比蝦仁更小就是了
意粉算是煙韌彈牙,條條分明,不淋爛不黏身,算係咁啦

Pizza Hut不時俾人話係Pizza界既劣食
不過我地屋企就係慣左食呢間
同埋由細食到大既回憶係真係有加成
講到尾,聚餐都係聚字行頭,係為左同人一聚,食野反而是次要