2007-05-18 25 浏览
5/15/2007 5:30PM同朋友, bf 一行三人o係tst 搵地方坐低傾下合作計劃, 就近pizza hut應該會幾靜幾舒服. 飯市未到, 下午茶又快完了, 可謂伙計多過人.下午茶餐有多款選擇, 我要了tiramusu 配凍cappucino. ($33 +$6). Tiramisu等左成20分鐘先上, 有d耐囉. 面頭谷咕粉濕濕的, 可能放耐了. 入口不算柔軟, 底部略嫌不太有酒香, 是意料中事, 不能期望咁高. 點上了碟旁的朱古力醬, 幾夾喎! 又再等多10分鐘先上cuppucino, 點知黎到仲要變左熱飲. (落錯單!) 唉…好彩, 好夠凍, 好似smoothies 咁, 攪埋d cream 就滑溜晒~Bf 的cheese cake 白白的, 面頭有d 士多啤利醬, 口感實淨, 似newyork cheese cake般濃濃的芝士. 不算很好食, 但合格. Spanish Coffee 用既係碎冰, 面頭白色既原來係唔係cream, 係椰子雪糕, 又幾正喎~朋友既飛碟好似等左半個鐘, 真係好耐, 催左先黎, 但入口唔夠熱之餘又硬硬的, 一般.p.s. 服務真係要改善下
5/15/2007 5:30PM

p.s. 服務真係要改善下, 人唔多都漏單, waiter 唔夠醒目.

同女朋友和另一位朋友三人想了很久也想不到尖沙咀哪裡有pizza hut,最終都係要上網check! 一嘗都算是推出了幾耐的三重芝士新批,沒有了之前廣告大賣的千島海鮮餡料,換上了夏威夷風情,女朋友的熱情冷卻了不少,結果更是,三重芝士比食開的芝心批不算突出好多,同是一定要襯熱食才最好味,不過不失啦!不過,女朋友和我都認為,今餐最值得的是能與那位好耐冇一齊出街的老朋友能暢談一晚,朋友之情,是那晚最令人回味的!
2007-04-05
當眾食客一檯一客那款甚麼甚麼芝士薄餅之際,我們二人只點了一湯一飯一意一包一飲。1)酥皮龍蝦湯講到酥皮龍蝦湯,意粉屋一定做得好過必勝客。不過想飲時,很少理這個問題。坊間龍蝦湯開始氾濫,可見於大家樂也有供應。一分錢一分貨,始終要用足料煲出來的才會好,平價貨多數用不新鮮的龍蝦仔,然後又落重鹽掩飾,這裡不多不遑多嚷。2)白汁海鮮意粉這個意粉與葡汁雞皇飯在中學時代的lunch time常伴左右,對其已非常熟悉,今次只能說─保持水準!即不會覺得太難吃。3)香蒜肉絲意粉從來都是筆者的最愛,有乾炒意粉的味道,沒有醬汁,只有香蒜。相信這道菜是筆者惟一接受雜菜粒登場的菜式。4)蒜蓉包有追看筆者食評的讀者,都應該會發覺,其實本人相當之愛蒜蓉有關的食物。蒜蓉包當然不會例外,簡直為它死為它亡,為它而癲狂!必勝客出品的蒜蓉包是有保證的,起碼蒜蓉份量夠,包又夠熱夠脆。5)雜果賓治純粹即興想飲,而不是因為其賣相特別吸引。比較特別的是,雜果不是用罐頭,而是用新鮮橙、新鮮蘋果連皮即切,給人製作認真的感覺。不要抱著吃意大利菜的心態來就行了,必勝客有幾Authentic?心裏有數了。不要期望商業餐廳為捍衛食物傳統而堅持不提供

1)酥皮龍蝦湯
2)白汁海鮮意粉
3)香蒜肉絲意粉
4)蒜蓉包
5)雜果賓治

不要抱著吃意大利菜的心態來就行了,必勝客有幾Authentic?心裏有數了。不要期望商業餐廳為捍衛食物傳統而堅持不提供經改造來迎合本地顧客口味的菜式。
2007-03-25 6 浏览
Service:不斷有人加水,non stop =]take order take得好clearalways smiling,goodFood n drinks:食3重芝士既Hawaii,我覺得3重至尊好味d不過佢新出既呢隻pizza真係好好好好好正我好鐘意食佢d pizza我覺得千層肉醬意粉都勁好味仲有好鐘意食佢既意式肉丸,d汁好入味Enviroment:都好好~氣氛靜左d同埋好光呀d燈賣單位位under$60免左+1~因為有member card
Service:
不斷有人加水,non stop =]
take order take得好clear
always smiling,good

Food n drinks:
食3重芝士既Hawaii,我覺得3重至尊好味d
不過佢新出既呢隻pizza真係好好好好好正
我好鐘意食佢d pizza
我覺得千層肉醬意粉都勁好味
仲有好鐘意食佢既意式肉丸,d汁好入味

Enviroment:
都好好~氣氛靜左d
同埋好光呀d燈

賣單位位under$60
免左+1~因為有member card
2007-02-08 11 浏览
很久很久沒有吃過pizza hut, 之前覺得他們的食物太heavy又普通,但近年pizza經常有大搞作,marketing好落力,又經常推新產品及renovate過d餐廳,開始對佢有番d興趣。今日係報紙見到個三重要芝士海鮮pizza個廣告令我這個芝士迷兩眼放光!!這間pizza hut是renovate過的,上面簡介那張相已經outdated,新裝修感覺幾舒服。看看manu, 一個二人餐$189 有飲品,湯,焗飯或意粉,三重要芝士海鮮pizza 同一個小食。幾抵!。淨叫三重要芝士海鮮pizza要$135,所以其實係有d逼你叫二人餐因為抵好多。anyway…逐一講下先…湯:南瓜湯加酥皮- 酥皮ok 不過湯麻麻,好淡 蘑菇忌廉雞湯- 好好多,都係classic野好d小食:特級豬仔骨伴田園沙律1客- 豬仔骨不算太嫩,醬汁不是我喜愛的,沙律極小,不過整體尚可pizza :三重要芝士海鮮pizza - 首先發覺pizza hut轉了用木盤代替之前重量十足的瓷盤,批底油量減小了很多,批身的厚薄剛好,海鮮數量有限,不過千島醬味道很好,批邊的芝士chadder味十足,又不會太"利",相當有水準

anyway…逐一講下先…
湯:南瓜湯加酥皮- 酥皮ok 不過湯麻麻,好淡
蘑菇忌廉雞湯- 好好多,都係classic野好d

pizza :三重要芝士海鮮pizza - 首先發覺pizza hut轉了用木盤代替之前重量十足的瓷盤,批底油量減小了很多,批身的厚薄剛好,海鮮數量有限,不過千島醬味道很好,批邊的芝士chadder味十足,又不會太"利",相當有水準!!

意粉:三文魚海鮮焗意粉- 分量剛好,不過比較乾身,不夠汁,三文魚是雪藏,有小許san,要落點黑胡椒

飲品:凍加啡,都ok不是開粉的,有點驚喜!

整體來說都不錯,比我預期中好,食完不會太口渴。

pizza hut 轉營成功!!

2007-01-08 9 浏览
係尖沙咀行行下想食甜品,本來打算去1蚊1分鐘既buffet 點知佢轉左型,行過pizzahut 見到佢個memo錦就入左去了去到唔係食pizza而係食佢下午茶既歐陸甜品拼盤芝士蛋糕兩小件幾好味如果大件d會更加好因為真係太細件了好似手指尾錦大士多啤梨蜜桃串,同普通生果差不多多左d朱古力醬錦法式蛋布甸係最好味既不會太甜忌廉泡芙都好妹味好有口感d cream都好正如果芝士蛋糕大返小小會更加好包2杯野飲都係$59另外叫左個車厘茄煙肉串拼蘑菇烤肉串$29連野飲冇咩特別值得一讚是d煙肉入面既車厘茄是暖暖地的唔會好似人地果d凍冰冰 d waiter 都好好服務不錯見我拎住一大袋野佢都問我要唔要幫我放係收銀果度keep住同埋我地2個人,多左杯野飲野叫佢拎走佢都好細心問要杯上定罐裝不過可能是sunday關係人多比較嘈
去到唔係食pizza而係食佢下午茶既歐陸甜品拼盤
士多啤梨蜜桃串,同普通生果差不多多左d朱古力醬錦
法式蛋布甸係最好味既不會太甜

d waiter 都好好服務不錯見我拎住一大袋野
佢都問我要唔要幫我放係收銀果度keep住
不過可能是sunday關係人多比較嘈

2006-11-22 1 浏览
自從愛上CPK的pizza後,就很少食pizza hut的pizza了。這次棄CPK而來pizza hut是有目的的,還等位等了45min呢!!order了恆生卡的套餐,食物都ok,但是pizza略嫌膩了些。主要說的是服務。服務生個個都像是沒睡醒似的。特別是我們問其中一個男服務生,關於申請member card的問題,他沒有準確地回答我們,當我們質疑他的時候,他竟然好不負責任的叫我們問他的組長,就不再理會我們。好在有一個都幾helpful既waitress了解之後,解答了我們的問題。其實若果那個waiter不知道詳情的話,可以不用answer我們而叫其他人來解答,但他又給我們錯的information,我們表示懷疑時又愛理不理,一副「我沒有錯」的樣子,真的不是現在應有的服務態度吧。況且,他都應該熟悉有關餐廳的資料吧。
主要說的是服務。
2006-11-12 5 浏览
(10/11/06)同「家人」四人聚餐,不能由我一人話晒事,本來想試晒d新野ga ma!大家廢事煩,哎左套餐。o野飲、湯,每人一份,都飲飽啦,預左食唔晒d野。南瓜湯,有南瓜粒粒,味道是罐頭南瓜湯質素,ok。挪威三文魚卷,相中的三文魚片,搭滿三條卷,黎到真係呆左o羅!兩片細細的三文魚,細到?係咪熟左,縮水呀?講番個卷,用西式雲吞pasta皮,包住菠菜?粟米,忌廉都好味既。超級至尊大批,每人assume食兩件,邊會人人食到wor,至尊批腸+肉,會咸得滯啦,食淨一片!黑椒牛柳炒意粉脆窩,意粉無太林,黑椒又夠香,脆窩好好味,不過大家此時,根本無乜點郁過了。食環境o羅,到九點幾,都仲有人排隊架!仲有service都好好,好有禮貌。

(非会员)
2006-06-07 4 浏览
同BF去呢間PIZZA HUT幫襯~都明知D食物好極有限~不過想食PIZZA~神推鬼OWN就入左去~食既都係大路野~1.至尊細厚批~HK口味~穩穩陣陣唔難食2.天傅羅蝦~廿蚊3隻~味道當然唔好有大其望~入得口啦~3.雜菌雞肉天使面~呢個十分唔得!~雜菌唔熟~天使面煮得太耐成PAT野!!!~仲話係特式野~下次食番香蒜肉絲意粉仲好過!!!!!!OVERALL除左個面超級難食之外其他都可以~太好食就1定唔會架喇~普普通通當食下唔同食物都OK~不過要讚一讚~侍應服務一流~加水密~收碟快~態度仲好NICE~人手都好夠~我諗有6-7個WAITER啦~可能係暑期工掛~個個都好勤力!!特別要讚一個靚靚女侍應!~笑容好好~唔該前多謝後~最衰唔知知叫咩名~下次有機會問下先~就算食物唔太好食~不過SERVICE咁好~都抵到既~哈哈
食既都係大路野~
1.至尊細厚批~HK口味~穩穩陣陣唔難食
2.天傅羅蝦~廿蚊3隻~味道當然唔好有大其望~入得口啦~

2006-05-25 2 浏览
十萬個不願意,但點都要乖乖就範入閘,地點在海運必勝客.事於移居海外的中學同學,幾年來第一次歸來,極度強調要去必勝客!身處舊金山,話一次都未去過?!(此同學正是前文大熊本之主人翁.)中學年代去Pizza Hut,真係開心時刻.有個自助沙律吧,有幾高疊幾高,吃唔吃清光已屬後話,不過已睇到醜陋的香港人,其中一個黑暗面.幾個舊友直行直入,周六懶洋洋的下午,有我們這班麻甩佬完全地破壞.主人家不嘗此味久已,未坐低就想吃千島海鮮批,仲指定要厚批!還點了些意粉,酥皮湯,雞翼等小吃.一向對這類批底厚如鬆糕鞋,芝士如香口膠的連鎖店貨色極度抗拒.好不容易來一件,意料中事地乏善足陳.其他意粉,白汁蜆肉的蜆肉,雪藏貨色之外,解凍程度不足,非常重雪味.其他,不評也罷.已有十年無涉足,今次之後,下一次再來,會唔會又另一個十年,抑或再無下次?主人家來匆匆,去亦匆匆,今餐之後,明天上機回家了..."一聲祝福 一班飛機 放棄這都市 出於當天 拋開當天 流亡何地 東西不分 不分西東 放棄我主見 生於今天 不知今天 人人如是"

主人家來匆匆,去亦匆匆,今餐之後,明天上機回家了...

"一聲祝福 一班飛機 放棄這都市
出於當天 拋開當天 流亡何地
東西不分 不分西東 放棄我主見
生於今天 不知今天 人人如是"

2006-04-17 8 浏览
出左個唔知咩的新批, 個批邊唔係芝士而係腸仔...普通咁la, 食個邊果陣勁似食緊腸仔包, 食完好飽個新出的雞翼都好普通, 黑椒味勁左d反而加$5有個石板街雪糕加朱古力醬好好食~p.s. 剛巧pizza hut的總裁巡鋪, d招呼勁好~
個新出的雞翼都好普通, 黑椒味勁左d
反而加$5有個石板街雪糕加朱古力醬好好食~

p.s. 剛巧pizza hut的總裁巡鋪, d招呼勁好~
2005-08-08 10 浏览
昨日同仔仔食下午茶,叫0左大和風味批,芝士粟米雞翼.小小食家一口氣吃了三隻雞翼就棟起大拇指讚好好味呀.剛巧經理哥哥行過,就送佢一個ballball.但事實雞翼本身重有雪味,一切開完全找不到芝士,粟米數到每隻只有四至六.$36/5隻再加一唔底食.個批就千島汁底餡料都算多,總括O.K.
昨日同仔仔食下午茶,叫0左大和風味批,芝士粟米雞翼.
小小食家一口氣吃了三隻雞翼就棟起大拇指讚好好味呀.
(非会员)
2005-06-01 10 浏览
同三個朋友去食飯,叫左個精選套餐A:$165有2 杯drink、兩個湯(意大利菜湯...正)脆炸洋圈(拌薯條同雜菜)...熱辣辣白汁菠菜螺絲粉(份量好夠)至尊pizza(轉芝心批...好夠料,軟度適中)另外叫左小食拼盤,職員好好禮貌,食到中場仲同我地換碟,唔駛叫佢地都幫我地加水,個環境坐得都幾舒服,同朋友聚舊食飯就啱晒,同埋呢期有食滿$80就可以選一款指定小食,$160就兩款。仲用可以用會員咭,價錢真係好抵。
同三個朋友去食飯,叫左個精選套餐A:$165
有2 杯drink、兩個湯(意大利菜湯...正)
脆炸洋圈(拌薯條同雜菜)...熱辣辣
白汁菠菜螺絲粉(份量好夠)
至尊pizza(轉芝心批...好夠料,軟度適中)
2005-04-19 11 浏览
pizza hut d pizza不嬲都勁比人彈唔正宗,不過以香港人口味, 芝心批真係好好味,但係... tea set迷你批... 好唔得...厚到嘔, 好似食緊麵包咁... 真係食其他好過,一定唔好食迷你批!
pizza hut d pizza不嬲都勁比人彈唔正宗,
不過以香港人口味, 芝心批真係好好味,
但係... tea set迷你批... 好唔得...
厚到嘔, 好似食緊麵包咁... 真係食其他好過,
一定唔好食迷你批!
2005-03-14 17 浏览
食物同其他pizza hut 一樣之嘛不過比起之前環境好左都唔錯。
食物同其他pizza hut 一樣之嘛
不過比起之前環境好左