2008-05-06
是日星期一因例行公事沒lunch,結果這裡的tea就成為了我們的午餐!兩個人就選了「二人常餐」。「二人常餐」內容如下:餐湯x2 (可揀意大利雜菜湯/忌廉磨菇湯)蒜蓉包兩件迷你批(有五款揀)意式粉麵或意式飯(麵或飯各有四款揀)餐飲只可揀汽水---------------------------------------------迷你批我們揀了”歐陸風光”,都係芝士、辣肉腸那些,仍係一貫麵包口感,不過上枱時仍熱騰騰,都算ok!意粉揀了葡汁意粉,葡汁固然有葡汁味,但當然亦係快餐色素水平。意粉口感徘徊average邊緣,但整個套餐又飽到肚的角度來看就俾這個意粉過骨吧!整個餐仍係只有蒜蓉包和忌廉磨菇湯係最好!XD汽水二人揀了忌廉!我想講話:佢間舖自己溝得勁差!其實我們係想飲熱檸水嗰類餐飲,但原來每杯要另加$5!但凡一般快餐通常係由店方自己溝汽水,麥記亦如是…但今次這間pizza hut的忌廉入口明顯係帶有提子咳水那種藥水味,結果相中的忌廉我真係飲了一啖就原封不動直至埋單。若然汽水唔係主角,因為pizza hut唔係靠賣汽水維生,不然我會俾喊面!<- 關乎主角係邊個仍係我評分標準食後感:唔
兩個人就選了「二人常餐」。
「二人常餐」內容如下:
餐湯x2 (可揀意大利雜菜湯/忌廉磨菇湯)
蒜蓉包兩件
迷你批(有五款揀)
意式粉麵或意式飯(麵或飯各有四款揀)
餐飲只可揀汽水
整個餐仍係只有蒜蓉包和忌廉磨菇湯係最好!XD
食後感:
唔計yata那層食肆,在一樓來講,行勻果一道等等食肆,似乎只有pizza hut係以幾十蚊會填得飽個肚!事實原本我們係想幫趁果一道的,因為我們正為它的印仔尚在努力中,但事實它的下午茶唔太抵食,而且睇勻幾間食肆都覺得食唔飽而捨棄了
。
服務與我上個月來時差不多,唔錯。
經常幫我添水、執碟,走時還一班職員笑容滿臉講byebye。
事實發覺原來大多數食肆真係逢weekday的日子服務係會殷勤得多,亦觀察+經歷統計過連味道亦係與假日有關連。問我那位從事飲食的朋友連佢自己都亦有同感,算係詬病…-_-
***網頁革新後第一次寫食評,都幾方便,多了的新功能令我很驚喜。過往曾經令我寫食評時所遇到很minor的bias都改善了,當中我相信不少熱心的網友亦提供了不少的意見...thanks all!希望繼續努力~keep住