2023-12-18 92 浏览
I had a delightful dining experience at Pizza Hut recently and would like to share my thoughts. The staff, including the trainee, were amiable and helpful. The trainee, in particular, stood out for her attentiveness and thoughtfulness. She regularly ensured we had warm water as she noticed our preference for it over cold water.The food at Pizza Hut was delicious, with the pizza being the highlight of our meal. Every bite was a delight, and my entire family thoroughly enjoyed our dinner on Decemb

The food at Pizza Hut was delicious, with the pizza being the highlight of our meal. Every bite was a delight, and my entire family thoroughly enjoyed our dinner on December 18th.
2023-11-18
2023-12-04 66 浏览
去咗間細細嘅茶餐廳,嘆咗場親民嘅食嘢大戰。點咗個叉燒飯,面頭嘅叉燒色澤閃亮得嚟又唔係嗰種假假哋紅,食落去外層微微焦香,入口即化,肥而不膩,真係滋味得黎又唔會覺得佢太油膩,簡直係正👍!飯粒又咁分明,啖啖扎實。點埋碗鯪魚球湯,清甜香滑,鯪魚球彈牙得嚟唔會太過鹹口,淨係呢碗湯已經要比個讚!再嚟杯凍檸茶,冰冰涼,解渴得嚟後勁足,完美配搭。食完之後心情好正,肚仔又滿滿,樂而忘返呀!下次仲要再試下佢哋嗰啲小食,據聽話脆皮雞翼好好食㗎!肚仔有咗,心情都靚晒🌟!真係一餐簡單得嚟記憶深刻,正!
2023-11-09 48 浏览
今日落樓下食pizzahut這道菜以新鮮的雞翼為主角,經過獨特的調味和烹調方式,呈現出外酥內嫩的口感。雞翼的外皮炸得金黃酥脆,咬下去時發出一聲脆響,內裡的肉質則保持著濕潤和多汁。無論是作為開胃菜還是主菜,這道原味雞翼都能帶給你滿足的味蕾享受。接下來是辣肉腸大啡菇pizza。這道pizza結合了辣肉腸和大啡菇的獨特風味,給人一種令人難以抗拒的美味感受。薄脆的餅皮上鋪滿了新鮮的大啡菇和香辣的肉腸,再加上濃郁的起司和香料,每一口都能感受到辣味和鮮美的結合。這道pizza絕對是辣味愛好者的最佳選擇。最後是肉醬意粉。這道經典的義大利美食以鮮嫩的肉醬和彈牙的意粉為特色。肉醬經過慢煮的過程,使肉質融入醬汁中,散發出濃郁的肉香。意粉則煮得剛好,保持了韌性和口感。每一口意粉都能沾滿肉醬的美味,讓人回味無窮。總的來說,這三道美食各自有著獨特的特色和風味。原味雞翼的酥脆和嫩滑、辣肉腸大啡菇pizza的辣味和鮮美、肉醬意粉的濃郁和彈牙,都能帶給你一場美味的盛宴。不論你是喜歡雞肉、辣味還是義大利料理,這三道美食都值得一試!
今日落樓下食pizzahut

2023-10-24 43 浏览
話說pizza hut最近做緊優惠,只需$500就買到總值超過 $800現金優惠券,5張 $100現金券可以直接跟其他優惠一齊用,更包括一張超級至尊大批換領券!所以我地晚餐叫左個大批食,不過記住叫之前出示卷!用哂所有優惠,埋單都係$50幾
2023-08-18 87 浏览
朋友話想食pizza,同佢叫左個夏威夷風光、焗薯蓉、香蒜意粉..個Pizza都幾大,幾厚,千島醬好夠,菠蘿係罐頭菠蘿.焗薯蓉幾香,不過較粗身唔夠滑,意粉乾身啲,一般
今日生日,諗住買定買美味食品來慶祝生日.所以去了附近馬鞍山分店pizza hut去買,今次外賣自取的.單上顯示等25分鐘.但等咗半個小時有多,都吾緊要啦!等係預定的.但到晚上打開盒香蒜肉絲意粉至為經典,只得意粉.係只得意粉什麼都沒有,想揾一粒豆都無😔莫說其他配料(洋葱蘑菇雜豆也沒有)其實煮嗰個為何會不知道?但打包入盒嘅同事一定會睇到,為何會這樣都能出錯.真係打開個盒真係嚇親.5拾幾元食意粉真係搞笑😅😅
好經典的香蒜肉絲意粉
2023-07-15
40 分钟 (外卖自取)
$70 (其他)
庆祝纪念
生日
2023-05-31 137 浏览
星期二下午, 3年都冇堂食過pizza hut, 今天試下。見有新出午餐set, try try 試下味道如何melts意式辣肉腸 dip 脆批 $66 。。<8分 特別>配汽水(可加飲1次)磨菇湯試此新款dip 脆批, 唔駛下下食pizza.皮似pizza 皮, 但質感實d, 內有厚厚芝士辣肉腸就少d, 只是多芝士新口味, 感覺幾好, 不過就膩啲。拿破崙磨菇腸片焗飯 $59。6.5分-7分(像一般茶餐廳水準)配汽水(可加飲1次)意大利菜湯焗飯茄汁一般水準, 腸片及磨菇就少d, 飯份量唔多。 總評: 食物 8分 (堂食, 夠熱)服務 --> 8分。<改用code 下單, 唔駛再下下要等侍應來>
見有新出午餐set, try try 試下味道如何
配汽水(可加飲1次)

磨菇湯

試此新款dip 脆批, 唔駛下下食pizza.
皮似pizza 皮, 但質感實d, 內有厚厚芝士
辣肉腸就少d, 只是多芝士
新口味, 感覺幾好, 不過就膩啲。

拿破崙磨菇腸片焗飯 $59。
6.5分-7分(像一般茶餐廳水準)
配汽水(可加飲1次)
意大利菜湯
焗飯茄汁一般水準, 腸片及磨菇就少d, 飯份量唔多。

總評:
食物 8分 (堂食, 夠熱)

2023-05-16 109 浏览
馬鞍山這間舖,不用等位便可入座。不知是否限時90分鐘,所以人們換枱都比較快。環境乾淨,食物自助落單後也很快到,比起外賣當然堂食好食好多,因為夠熱。尤其是知趣批,滿滿的芝士舖滿邊麵包皮上是脆脆的很香芝士味。Pizz邊層內裏是軟軟的,拉出來還件一絲絲芝士。pizza 夠熱才好吃。香蒜肉絲意粉,仍是以前的味道,不過比以前少咗啲蒜味。威尼斯迷你批,每一件威尼斯迷你批也可點煉奶吃,是小朋友最愛。拿破崙烤芝士意粉,其實即係肉醬意粉,芝士粉可以問侍應攞,這間連鎖店用的芝士粉,是切碎的芝士,獨立包裝乾淨又衛生,呢點值得一讚。
尤其是知趣批,滿滿的芝士舖滿邊麵包皮上是脆脆的很香芝士味。
香蒜肉絲意粉,仍是以前的味道,不過比以前少咗啲蒜味。
海鮮至尊知趣批
拿破崙烤芝士意粉
威尼斯迷你批
香蒜肉絲意粉
花心批4人餐
海鮮至尊知趣批
花心批4人餐
2022-10-27 367 浏览
之前食過一次下午茶優惠性價比好高今次再來同屋企人Encore但少叫左甜品第一次食呢個三文治非常有驚喜一上枱就聞到個薯格好香食落仲好新鮮熱辣三文治4舊都好足料唔會話好熱但暖既個包仲好脆添呢個一定要叫來食!之前食過芝心批今次揀芝脆批來食雖然整得比上次燶左少少但都好重芝味如果中意食芝士既人不妨食芝脆批!但個人中意芝心批多啲葡國雞飯今次比上次遜色少少一上碟個飯好熱 又辣手但食落薯仔洋蔥同飯都有啲生同硬硬地可能未焗透
之前食過一次下午茶優惠

食落仲好新鮮熱辣

三文治4舊都好足料
唔會話好熱但暖既
個包仲好脆添

呢個一定要叫來食!

千島海鮮迷你芝脆批

之前食過芝心批
今次揀芝脆批來食
雖然整得比上次燶左少少
但都好重芝味

如果中意食芝士既人不妨食芝脆批!
但個人中意芝心批多啲

葡國雞飯今次比上次遜色少少
一上碟個飯好熱 又辣手
但食落薯仔洋蔥同飯都有啲生同硬硬地
可能未焗透

2022-10-26
公司三文治配薯格
2022-10-20 209 浏览
Pizza Hut 「海鮮至尊」三藩市式手藝薄批 以及「藍芝士香橙」三藩市式手藝薄批 😋𝗣𝗶𝘇𝘇𝗮 𝗛𝘂𝘁咁多款批底,Caca就偏愛🉑免費改選嘅現製「三藩市式手藝薄批」!🍕三藩市式手藝薄批 批面上鋪滿多款海鮮食材🐠,酸中帶甜嘅千島醬配海鮮風情,加上口感十足嘅「三藩市式手藝薄批」批底,鐘意食海鮮嘅朋友必試呀😋🍕全新「藍芝士香橙」口味「三藩市式手藝薄批」 好有歐陸風味嘅藍芝士🧀配香甜鮮橙🍊配藍芝士獨特嘅香氣與清新香橙,味道濃而不膩好有驚喜!同鬆、軟、韌俱備嘅「三藩市式手藝薄批」批底係絕配滋味!🔥同時熱賣中🍕「超級至尊」三藩市式手藝薄批🍕「藍芝士蘋果」三藩市式手藝薄批

🍕三藩市式手藝薄批

🍕全新「藍芝士香橙」口味「三藩市式手藝薄批」

🔥同時熱賣中
🍕「超級至尊」三藩市式手藝薄批
🍕「藍芝士蘋果」三藩市式手藝薄批
2022-10-14
2022-10-20 52 浏览
最近宣傳下午茶同午餐買二送一優惠見平平地下午茶就來試下如圖所見個批其實幾迷你下但來到個陣熱辣辣即刻切開食仲見到有芝士吊住芝士落得好足芝心批邊都幾流心當下午茶咁食都係幾唔錯既選擇個飯都係出哂煙咁來到表面既葡汁好夠 撈埋啲飯都好濃味有蘿蔔薯仔做配料都幾飽肚最後叫左個甜品普普通通係個窩夫整得有少少燶但整得食起來都脆同朱古力雪糕一齊食好夾 好邪惡每個餐都會跟一杯野飲汽水會免費添飲一次去到就走個陣職員好好咁將杯添飲汽水裝左落外賣杯方便我拎有機會一定再來食
最近宣傳下午茶同午餐買二送一優惠

有機會一定再來食

2022-10-19
千島海鮮迷你芝心批
2022-08-31 143 浏览
馬鞍山都算係一個多年輕人,或者年輕家庭嘅社區,唔知係咪因為咁,所以大家嘅食飯時間都好早,常常在六點左右好多餐廳都爆滿,連外賣都要等一個多小時。/好在屋企到餐廳嘅路程都近,叫咗外賣之後,預好時間落去拎就可以了😂😂/外賣返到屋企立刻開餐,拎上手都仲係熱辣辣,喜歡薄批,比薩批邊脆脆地,材料亦都分量十足,這個價錢已經收貨,更何況馬鞍山都冇乜其他Pizza選擇😂😂😂/題外話,如果唔係要好早食完飯返屋企瞓覺,其實馬鞍山好多餐廳8:30左右已經唔使等位😂
今日8點15入去食呢間垃圾鋪頭。8點40分先到第一件野食。西班牙海鮮炒飯出黎可以得番一半,有飯焦,海鮮黑曬,燒濃曬。不知所謂。第二件野食,雞翼拼腸仔加蝴蝶蝦。蝦硬又燒過頭,好似冇廚師咁。同侍應講野食有問題,啲侍應係客人面前話番個客轉頭,仲覺得客人唔岩,請埋成班垃圾暑期工,唔想做,只想有錢,趕收工,想問下有邊間食店可以容許下屬咁做,唯一可能係呢間鋪頭根本無經理,無管理,上樑不正下樑歪。呢間垃圾永遠唔會再幫襯,貼錢買難受。Pizza Hut

呢間垃圾永遠唔會再幫襯,貼錢買難受。Pizza Hut
- 屋企人生日,於是外賣pizza hut去親戚屋企慶祝🥳四人餐 (💰378 ) 本身可以揀pizza x1 、飯/意粉/小食 x3、焗白汁煙肉薯蓉 x1同埋飲品 x4,因為我哋有六個人,所以就另外加咗兩款小食✌🏻我哋係網上落單,去到已經即刻有得攞,嘢食同餐具上都冇錯漏👍🏼 整體上ok嘅,下面就主要介紹啲特別啲嘅嘢食啦😽🍕玩大芝味扭扭批 (期間限定) +💰32Pizza裏面有百里香蒜蓉帆立貝、精選海鮮、車厘茄、日本小青瓜、蘑菇、紅洋蔥、火箭菜、意式香草燒汁同沙律醬🌟 最鍾意係佢嘅扭扭批邊,雖然因為外賣,pizza已經變咗到微暖,但係裏面嘅芝士都冇變硬,仲有幾濃郁嘅咸香,其他配料都好夾,個人覺得值得一試🙆🏻‍♀️🍛拿破崙蘑菇腸片焗飯🍝香蒜大蝦炒意粉🍝海鮮寬條麵有啲驚喜!官網上面寫佢加咗蒜蓉牛油白汁,其實食落好似仲有啲半溶芝士掛喺每條寬條麵上面🧀除咗pizza之外最鍾意食呢個🫶🥔焗白汁煙肉薯蓉🍗原味雞翼拼意式迷你腸 +💰38🍗辣味雞翼拼意式迷你腸 +💰38每份有4件雞翼同4條迷你腸:辣味雞翼唔算太辣,比原味更惹味;迷你腸脆皮都好食😋.總括嚟講性價比唔錯,雖然啲嘢食唔係話好突出或者超好食,但係
- 屋企人生日,於是外賣pizza hut去親戚屋企慶祝🥳四人餐 (💰378 [4/5]) 本身可以揀pizza x1 、飯/意粉/小食 x3、焗白汁煙肉薯蓉 x1同埋飲品 x4,因為我哋有六個人,所以就另外加咗兩款小食✌🏻我哋係網上落單,去到已經即刻有得攞,嘢食同餐具上都冇錯漏👍🏼 整體上ok嘅,下面就主要介紹啲特別啲嘅嘢食啦😽

玩大芝味扭扭批 (期間限定)

🍕玩大芝味扭扭批 (期間限定) +💰32

🍛拿破崙蘑菇腸片焗飯

🍝香蒜大蝦炒意粉

🍝海鮮寬條麵

🥔焗白汁煙肉薯蓉

🍗原味雞翼拼意式迷你腸 +💰38
🍗辣味雞翼拼意式迷你腸 +💰38
總括嚟講性價比唔錯,雖然啲嘢食唔係話好突出或者超好食,但係價錢上應該比大部分同類型餐廳相宜,自己都幾推薦俾一班想簡單慶祝又唔想食太貴嘅朋友😆

(P.S. 歡迎follow埋我IG @foodstepsinhk 每日更新美食 thank you🙆🏻‍♀️)
外卖自取
玩大芝味扭扭批 (期間限定)
2022-02-12 151 浏览
女朋友今個月生日,pizza hut送左$50現金卷俾佢,於是我地就黎到馬鞍山的新都城吃下午茶,順道去看看顛兔的英姿。來到下午茶時段,看見門外很多人,心想,這樣受歡迎?但看見場內有很多位置,心想應是侍應不足所引起的。餐廳採用抙機點餐,我們點了We: 茶餐-AA4:海鮮餡餅配薯條熱奶茶:58B2:至尊-B百事(杯)少冰$67要注意的是,餐廳是先送上食物,客觀來說,食物的質素是不俗的,薄餅保持一貫水準,不過薄批還是不夠薄,海鮮餡餅反而有驚喜,大大份,而且餡料足夠,配合醬汁,也是十分美味的。但要留意的是,飲品催了兩次才送來。因為我們只是點了一杯熱飲和百事可樂。我跟女朋友吃飯的速度是屬於慢的一批,但到了我們吃畢後還未送到,證明餐廳安排混亂,需要改善一下。看見餐牌上說明喝百事可樂的可以免費添飲一杯,我就不敢了,因為可能要晚上6時才送到。日期:2022.1.22

餐廳採用抙機點餐,我們點了
We: 茶餐-A
A4:海鮮餡餅配薯條