2024-10-24 135 浏览
食炸雞,個人首選Jollibee,唔經唔覺Jollibee已經係港九新界開咗好多分店,連屋企附近都有,咁就腳就一於黎嘆返件炸雞。炸雞可以揀辣或唔辣,既然一人一個餐,當然兩款都要。炸雞拎上手熱辣辣,外皮夠晒脆卜卜,咬落好juicy,肉質鮮嫩,原味較適合配gravy,值得一讚嘅係gravy都係熱嘅,咁就唔會令到炸雞變凍,而辣雞唔駛沾gravy都夠晒惹味。蘑菇飯有好多原片蘑菇,味道唔會太鹹,蘑菇汁夠晒多,唔會食到尾得返d白飯。

炸雞可以揀辣或唔辣,既然一人一個餐,當然兩款都要。

2024-10-23
#吃貨心柔日誌 🐝 Jollibee 班戟三文治早餐早起的鳥兒有蟲吃🐛今日一早要同女女出去興趣班+活動,附近有一間Jolibee快樂蜂🐝原來早餐餐牌有班戟三文治😋雖然係大型連鎖店,不過我哋屋企附近無分店😅所以我哋都係第一次食呢度嘅早餐😆除咗班戟三文治必食(見到有八成人都食😅)我哋仲叫咗腿蛋牛角包🥐,同埋一份迷你薯餅😍味道唔錯,價格仲好親民🙌🏻💓💓💓💓💓💓💓💓💓💓💓💓💓💓💓早餐餐牌:📍Jollibee 快樂蜂天水圍天澤商場分店
#吃貨心柔日誌 🐝 Jollibee 班戟三文治早餐

早起的鳥兒有蟲吃🐛
今日一早要同女女出去興趣班+活動,
附近有一間Jolibee快樂蜂🐝
原來早餐餐牌有班戟三文治😋
雖然係大型連鎖店,不過我哋屋企附近無分店😅
所以我哋都係第一次食呢度嘅早餐😆
除咗班戟三文治必食(見到有八成人都食😅)
我哋仲叫咗腿蛋牛角包🥐,同埋一份迷你薯餅😍
味道唔錯,價格仲好親民🙌🏻

💓💓💓💓💓💓💓💓💓💓💓💓💓💓💓

早餐餐牌:

📍Jollibee 快樂蜂
天水圍天澤商場分店
2024-08-11 128 浏览
今日路經天水圍天澤商場探訪朋友之前醫下肚,入咗去Jolibee食個午餐,見間餐廳乾淨又寬敞,坐得幾舒服,叫咗兩件雞加包薯條,菠蘿批,一杯嘢飲,估唔到件雞咁滑又Juicy,皮薄又入味,好好味喎,菠蘿批都OK細細件,唔太甜,有個女職員對人態度都幾好, 有笑容感覺良好,可能係經理。 D枱都乾淨,所以坐咗喺度工作咗一陣,下次可以再試吓,值得推介👍🏻如果加啲宣傳活動,其實都可以有更多客,可能香港人鍾意食茶餐廳,但間中食都幾喜出望外。😄

• 辣雞
2024-07-22 137 浏览
今日4:30落去天澤商埸一樓找食,入咗去炸雞店快樂蜂 ,見到一大群人,原來係搞緊生日會,成個過程見佢哋玩得好開心好有氣氛 ,用手機訂餐,唔使去排隊仲好快就有得食,地方舒服乾淨,炸雞熱辣辣又脆仲有雞汁配埋,滿分👍
2024-07-22
2024-07-09 167 浏览
之前一直都係食炸雞呢間個炸雞一向都好好食 外脆內多汁有次買返屋企先食 點知攤凍左少少都好食!今次試左食意粉$27意粉餐好味又抵食仲新加咗手機訂餐可以喺屋企落完單再出門 直接攞唔使等店內環境整潔出餐快 午餐時間都唔使等好耐會再幫襯!
之前一直都係食炸雞
呢間個炸雞一向都好好食 外脆內多汁
有次買返屋企先食 點知攤凍左少少都好食!
今次試左食意粉
2024-07-09
  • 義粉
  • 炸雞
2024-05-25 263 浏览
今日嚟天水圍出完job 搵食,突然想食邪惡之物,見到快樂蜂,入嚟食個快lunch,利申我不嬲都覺得蜜蜂雞好食過KF雞,覺得juicy D,同埋比較有heart,除咗炸雞之外,其他食物都覺得吸引啲,雖然不嬲都食開快樂蜂,但係今日呢間分店驚喜地好,除咗Juicy之外,炸到個皮好脆又唔係覺得勁油,冇諗過咁驚喜,俾我食過其他分店嘅好,所以相都冇影張,可惜我只係路過唔係住附近,希望間間分店都保持到好似呢間嘅水準

2024-05-25
2024-05-20 217 浏览
落樓下醫肚,亂入左去Jollibee食炸雞。平時真係唔多食炸嘢,所以無抱有期望去食,誰不知有驚喜啵!首先點左個炸雞餐配蘑菇飯,雞叫少辣,好快就有得拎埋位。拎上手,咦。。。熱辣辣嘅!好耐無喺快餐店食到新鮮出爐嘅炸雞喎!!咬上口,咦。。。有汁啵!難得佢完全唔會炸得乾身,d肉都仲嫩滑喎,不得了!其他食物例如蘑菇飯、批等都平均水準,徹底對快餐店炸雞改觀。唔肯定其他品牌炸雞會唔會都咁正,但今次嘅驚喜係令我好改觀!
落樓下醫肚,亂入左去Jollibee食炸雞
平時真係唔多食炸嘢,所以無抱有期望去食,誰不知有驚喜啵!
首先點左個炸雞餐配蘑菇飯,雞叫少辣,好快就有得拎埋位。
其他食物例如蘑菇飯、批等都平均水準,徹底對快餐店炸雞改觀。
唔肯定其他品牌炸雞會唔會都咁正,但今次嘅驚喜係令我好改觀!

2024-05-19
2024-04-21 174 浏览
話說當時新開張我見到排隊排到成行成市,幾乎嚇親,以為有多麼好吃,我爸爸也不執輸說要嚐一下於是乎我們等了很久買了返家裹去吃,發現他的套餐也很傳統,意粉配可樂,炸雞配可樂,漢堡扒包配可樂。我覺得配搭簡直很乏味,意大利粉買返去係凍嘅,我阿爸話仲要自己叮熱去吃,炸雞印象中皮肉分離,漢堡包也是很傳統的漢堡包冇咁Juicy。不是太推介吃的店舖
雖然粟米細細杯,但係已經好好味,牛油撈得好均勻!嚟到我最鍾意食雙層芝士漢堡,其他我未試過淨係試過,我嚟過四次四次都係食呢個包,同M記唔同,我覺得佢哋呢個包好軟熟,芝士亦都係好足夠,成個包都係芝士!夠鹹味~ 然後再揀咗杯可樂 一個餐就飽晒,但係唔知點解呢間分店次次去親都係冇乜人,可能呢個商場太多選擇啦 有機會想試吓佢哋嘅意粉同埋炸雞,聽人講佢哋個炸雞好脆 好香。 環境衛生方面,每張枱都好乾淨沒有污跡。職員服務態度非常好,細心溝通!
2023-04-05 558 浏览
快樂蜂開係天澤俾大家多左一個選擇,以前好細個食過一次佢嘅意粉覺得好好食,自己唔係經常食炸雞,快樂蜂分店唔多,出到旺區又唔會揀食佢,所以一直保留童年記憶嘅味道,知佢開係天澤真係覺得好開心所以佢一開就即刻去朝聖下,今次嘅食評遲來左好多一口氣買左兩個餐,炸雞真係唔錯,又大件,但意粉就麻麻地,好似同記憶嘅味道差好遠佢個蜜桃批勁細,個味唔太啱我,好似M記個皮好食啲薯蓉同KFC嗰個差唔多,不過一向我地都唔like薯蓉,係個餐有焗要

所以佢一開就即刻去朝聖下,今次嘅食評遲來左好多

佢個蜜桃批勁細,個味唔太啱我,好似M記個皮好食啲

• 炸雞
2023-03-20 378 浏览
一直我都覺得快樂蜂d 野係幾好食!曾經係旺角食過一次之後~ 印象深刻!而且仲要平過M記! 一個餐都係40幾港紙今日冇乜人流 照計d漢堡係會乾身 但同想像中唔同 . 因為食落去肉扒好juicy ! 好正!薯條雖然唔係份量好多 但我覺得好味 有薯仔味!而且好脆!我朋友係叫左炸雞包 ! 雞係用雞胸! 相對健康d.!佢都幾鍾意! 算滿足到邪惡念頭!但又可以健康少少~希望呢間可以長做長有la! 同埋冇試過呢間野真心可以試下呢間d野食! 哈哈哈
一直我都覺得快樂蜂d 野係幾好食!
曾經係旺角食過一次之後~ 印象深刻!
而且仲要平過M記! 一個餐都係40幾港紙

今日冇乜人流 照計d漢堡係會乾身
但同想像中唔同 . 因為食落去肉扒好juicy ! 好正!

薯條雖然唔係份量好多 但我覺得好味 有薯仔味!而且好脆!

希望呢間可以長做長有la!

同埋冇試過呢間野真心可以試下呢間d野食!
哈哈哈

2022-08-30 734 浏览
黎 Jollibee 真係只覺得炸雞最好食,皮脆肉嫩仲有汁,仲要係熱辣辣,正呀!不過唔同分店質素真係有差別,之前係元朗分店食過,又乾又唔夠熱,都係呢間分店既炸雞質素比較好!
2022-08-28
午餐
2022-07-12 571 浏览
叫左個c2 餐,兩件炸雞加一包細薯條同汽水。職員落單速度好快,上食物的速度亦都多快。抵讚。因為外賣關係,進食時間已經係差不多半小時後了。炸雞仍然維持到水準,雞皮脆,肉質都juicy 。配埋個醬料,出奇地夾。就算唔點醬都好好食薯條一向唔係佢地強項,所以味道係普通,但勝在粗身,有咬口。但就算係咁都唔需要慳薯條。已經只係細薯條,點解份量可以得咁少?無左一半。其實已經唔至一次係咁。圖中的薯條並未食的。我諗同人講俾人偷食左先放落外賣袋都一定有人信。

叫左個c2 餐,兩件炸雞加一包細薯條同汽水。

職員落單速度好快,上食物的速度亦都多快。抵讚。

因為外賣關係,進食時間已經係差不多半小時後了。

炸雞仍然維持到水準,雞皮脆,肉質都juicy 。
配埋個醬料,出奇地夾。
就算唔點醬都好好食

薯條一向唔係佢地強項,所以味道係普通,但勝在粗身,有咬口。

但就算係咁都唔需要慳薯條。

5 分钟 (外卖自取)
2022-01-27 4344 浏览
今日終於試咗,快樂蜂Jollibee,雖然人多,但工作人員手腳都快,不用等太耐,真係好!今日試左佢個C4餐$52,有2件炸雞同磨菇飯加汽水,我都覺得ok,傳聞中炸雞,真係好食,雞唔鹹,炸粉唔算厚夠薄身,又脆,又有肉汁,肉又嫩,磨菇飯D汁,唔鹹啱啱好,希望水準一路keep住,真係好!

磨菇飯D汁,唔鹹啱啱好,希望水準一路keep住,真係好!

2022-01-27
10 分钟 (外卖自取)