2023-12-13 231 浏览
依家麵包店真係超搞笑,看似門口有很多人,不過明明我記得以前我喺元朗做嘢都未有呢間麵包舖🤔️不過因為肚餓又趕住下一個行程,於是走買了幾個麵包以及蛋撻、雞仔餅。蛋撻外皮完全不香不脆,沒有咬落香脆那種口感,因此味道只是非常普通。另外我試了一啖雞尾包,亦都是沒太焗香脆的面頭,不過內裏椰絲還算足夠,有點兒甜味,不至於淡而無味,就只是外表比較乾,因此味道尚可。然後還有雞仔餅,她還表示是好彩師傅這天在,可以弄雞仔餅不過,我覺得雞仔餅沒太香濃,沒有其他店子那般香脆或者對豬油味那般,這個是細細粒好像曲奇大小,味道相當普通,不過就係$22磅,比起出邊很多「擺街站」那些雞仔餅大王便宜

另外我試了一啖

然後還有
雞仔餅,她還表示是好彩師傅這天在,可以弄雞仔餅

不過,我覺得
下午茶
2023-09-25 140 浏览
挺好吃的!老闆人也不錯!巧克力切餅有兩種,我這個是沒有白色粉末的,有啫喱在裏面,奶油和蛋糕的比例,剛剛好,挺好吃,甜而不膩!價格實惠環境也OK,有緣下次試試其他切餅和麵包!

價格實惠環境也OK,有緣下次試試其他切餅和麵包!
一個朱古力蛋糕
一個朱古力蛋糕
2023-03-13 237 浏览
呢間麵包鋪位置都幾方便,選擇好多,而且價錢相宜,之前試過一次,見好食同抵食就返轉頭幫襯,今次買咗三個芝士蒜蓉磚同一個菠蘿包菠蘿包個皮好脆,唔會太甜,芝士蒜蓉磚好平好抵食,好大個,好煙韌同好咬,蒜蓉同芝士都好足,食落又香又濃,價錢又平,絕對會想試多啲唔同款

2022-12-30 224 浏览
有日路過安寧路,發現有兩間新開麵包舖,麵包款式種類繁多, 以為睇錯,見大大个鬆餅只賣8元正,買回家吃,蛋糕鬆軟,唔乾,很好吃,每次路過都要安歌。比較之下,呢間完勝。
🐭 米奇老豬Vol. 219 🐷[悅爐飽餅店]老豬呢排密密入元朗覓食上次隨心行左入呢間悅爐買左個提子酥口感似核桃酥 回味無窮 仲要勁平 💰今次竟然發現佢地都出左麻糬波波!同之前Vol. 197介紹大埔果間秋田齊名(全港最平🤑🤑)只係2蚊一個❣️.🐖🐖《原味 迷你麻薯包》🐖🐖🛑 8.4/10 🛑💰$3/1 $10/5💰雖然呢個麻糬波波係空心 (所以無煙韌嘅部分🫢)但個菠蘿皮即食嘅話非常酥脆 👍🏻味道略為單調~而且隔日食就會乾曬 又扁又硬咁叮返熱之後會濕返d 都👌嘅 同即食有超大落差所以呢個好啱d鍾意食脆皮嘅朋友仔即係我😎.🐖🐖《班蘭朱古力 迷你麻薯包》🐖🐖🛑 8.4/10 🛑💰$3/1 $10/5💰呢個皮無咁酥脆 係硬脆路線而且都係空心 唔算煙韌但❗️個班蘭味淡淡地幾特別而且個朱古力竟然係苦甜果隻估佢唔到啵🤭所以呢個係味道取勝!.簡單來講 要特登出元朗買就唔值得(同樣價錢 老豬推薦大埔秋田多d 👻)但經過就要買啦 😏買埋個核桃酥同提子酥就更和味啦 😋.❣️🐭總評分🐷❣️味道:8.3/10服務:N/A環境:N/A CP值:✴️ 至高無上 ✴️ ENCORE:✅.📍悅爐飽餅店📍📎 元朗安寧路5-9號安榮
🐭 米奇老豬Vol. 219 🐷
[悅爐飽餅店]
老豬呢排密密入元朗覓食
上次隨心行左入呢間悅爐買左個提子酥
口感似核桃酥 回味無窮 仲要勁平 💰
今次竟然發現佢地都出左麻糬波波!
同之前Vol. 197介紹大埔果間秋田齊名(全港最平🤑🤑)
只係2蚊一個❣️
🐖🐖《原味 迷你麻薯包》🐖🐖
🛑 8.4/10 🛑💰$3/1 $10/5💰
雖然呢個麻糬波波係空心 (所以無煙韌嘅部分🫢)
但個菠蘿皮即食嘅話非常酥脆 👍🏻
但❗️
個班蘭味淡淡地幾特別
而且個朱古力竟然係苦甜果隻
估佢唔到啵🤭
所以呢個係味道取勝!
簡單來講 要特登出元朗買就唔值得
(同樣價錢 老豬推薦大埔秋田多d 👻)
但經過就要買啦 😏
ENCORE:✅
📍悅爐飽餅店📍
📎 元朗安寧路5-9號安榮樓地下D號舖🧷
📎 元朗安寧路110-136A號好景樓地下14號舖🧷
⚠️ 好景樓果間先有㗎!而且大好多,多好多款
2022-04-04 228 浏览
今日遊元朗,漫無目的行行逛逛,享受春日陽光。行經有麵包店,連入去看看,感覺是新店,麵包種類頗多,價錢怡人,當中有我喜歡的麵包蛋糕,但他的麵包皮竟然是菠蘿包皮,當然要試。邊行邊食,有菠蘿包的脆皮又食到有蛋香,但中間的蛋糕層未必立刻食得出。回程時再到此店回購同一款包做明天早餐,再加個斑蘭蛋糕做下午茶及果仁麵包做午餐。回到家立即試了斑蘭蛋糕,特別揀了大單邊,希望食到蛋糕皮,果然冇令我失望,外皮靭,再食蛋糕芯就顯出蛋糕的濕潤,鬆軟,淡淡的斑斕味, 十分讚。加上一大件蛋糕都只是$10。性價比高。
2022-04-03
$23 (其他)
2020-09-20 359 浏览
桃桃包:好甜,用微波爐叮完後好韌,難咀嚼,過甜,桃桃無處理過,有少少惺,無咩味,唔好講話香!只有一賣點—抵食(9蚊一大個,食完好飽!)芒果糯米磁:10蚊3個,算抵食,但皮太厚,芒果肉有2粒仔。一分價錢一分貨,胃容量有限,寧願買貴少少,食落好味的,唔會再買。

芒果糯米磁:10蚊3個,算抵食,但皮太厚,芒果肉有2粒仔。

2020-09-20
外卖自取
$19 (早餐)