多謝老闆、廚師和各位用心煮食, 還有額外的溝通和配合都好好, 令到我們有一個很美滿的聖誕晚餐🥂我們是於23/12/2023訂聖誕晚餐自取到會。食物有水準, 份量超足, 每位參加的朋友食第一口就話好食, 第二就是問鋪頭在那裏, 都想知道在那裏訂?就在翠林邨街市的悅鉬町☺️-牛角包真係好好食, 碎蛋做法帶微甜味道很配合-日式蟹柳併蟹籽沙律菜好味到不夠食, 加蟹籽口感很好👍🏻-日式雞絲很用心切到很細又入味配菇很好啊!-鮮茄鴨胸偏意好食, 其他也很好啊!訂單菜式如下:1. 曼魚炒飯🐟2.日式雞絲炒烏冬3.意式鮮茄煙鴨胸茄汁偏意粉(少辣)4.雞中翼+香煎墨魚餅🍘5.牛角包🥐 (碎蛋、芝士火腿、吞拿魚)-1開26.炭燒雞肉串燒🍢7.日式蟹柳併蟹籽沙律菜🥙🥗#多謝你們餐具的預備🍽️是我們意料之外的好
我們是於23/12/2023訂聖誕晚餐自取到會。

-牛角包真係好好食, 碎蛋做法帶微甜味道很配合
-日式蟹柳併蟹籽沙律菜好味到不夠食, 加蟹籽口感很好👍🏻
-日式雞絲很用心切到很細又入味配菇很好啊!
-鮮茄鴨胸偏意好食, 其他也很好啊!

訂單菜式如下:
1. 曼魚炒飯🐟
2.日式雞絲炒烏冬
3.意式鮮茄煙鴨胸茄汁偏意粉(少辣)
4.雞中翼+香煎墨魚餅🍘

庆祝纪念
圣诞节
  • 日式蟹柳併蟹籽沙律菜
  • 日式雞絲炒烏冬
  • 意式鮮茄煙鴨胸茄汁偏意粉(少辣)
  • 牛角包🥐 (碎蛋、芝士火腿、吞拿魚)
2019-03-02 820 浏览
好食的沙嗲牛面不易搵, 五樓果d茶餐廳清湯溝少量沙嗲,一d味都無,牛肉無d質感。不過,里間位於街巿的有d驚喜,真係食得返似樣的沙嗲牛,湯濃、牛有味亦唔涮ge 質地,特餐仲可以有薯餅,仲想點?之前都食過佢蛋包飯,絕對係誠意之作。蛋生熟程度剛剛好,裡面唔係乜料都無的白飯,而且配的汁又係特別調過,唔係頹頹汁。有配埋芝麻醬的沙律。只不過佢係位於屋村街巿, 如果佢係巿中心餐廳,直情可以賣貴一倍。CP值高的食肆!推介!

2019-03-02
2018-12-21 402 浏览
細鋪食到佢開大鋪,個人感覺食物品質是可以,但服務態度真的要檢討一下,問拿餐具,侍應說:自己攞!,又不說明哪裡可以自取,如果很忙爆場的話會是明白,但見個場都不多人,寧願閒置站著和客人聊都不做好一般服務,感覺很差!
2018-10-17 347 浏览
聞風而來,失望而回。「個粉有冇餸?」「無!$8蚊啫!」(一般茶餐係火腿米/雪菜肉絲米/其他)在一張半米x半米的桌上,近一半位置係放咗餐具、筆筒(有好多支筆但係得一張車仔麵紙)、餐牌。手靠在枱邊看著電話,确實無位放餐。就是同一侍應端餐過來特突喝一聲「縮開!」極無禮貌!就算這是個別,食物方面中肯說句不行。熱檸茶竟然有茶渣😒 餐牌上寫雪菜(唔係雪菜肉絲),原來係混咗肉碎(我不吃唯有自己挑走)。最頂唔順嘅係個湯底完全係濃郁嘅豉油味(點解唔可以係正常嘅清湯?),一碗簡單嘅雪菜米都可以搞成咁🤦🏾‍♀️結果勉強食一半,閃!
聞風而來,失望而回。

結果勉強食一半,閃!
2018-10-17
2018-07-09 376 浏览
阿爸喺附近翻工所以發現li間餐廳佢嘅早餐真係不得了黑松露炒滑蛋又香又多蛋煙三文魚,有2大片胡麻醬沙律菜,仲有片蕃茄,唔係平時食嗰d沙律薯仔,係堅沙律菜,仲勁多牛油脆法式多士,好脆再加杯凍奶茶,味道唔錯,都係三十幾蚊咋佢並非一般茶餐廳,老闆兩公婆,老公煮d嘢食有板有眼,老婆超勤快。最正係d牛角包一定熱辣辣咁上,係焗翻熱俾你食,好好心機。如果喺度翻工食晏唔夠時間,早d同老闆娘講,佢會預時間整俾你,留翻個牛角包俾你,因為好快賣哂
阿爸喺附近翻工所以發現li間餐廳

法式早餐

佢嘅早餐真係不得了
黑松露炒滑蛋
又香又多蛋
煙三文魚,有2大片
牛油脆法式多士,好脆
再加杯凍奶茶,味道唔錯,都係三十幾蚊咋

法式早餐
2018-07-03 261 浏览
最近都喜歡嚟呢度食早餐,呢間餐廳位於街市內,環境雖然唔係太靚,但係食物質素唔錯,分量足夠,價錢也算合理。今日order 了一個西式早餐,有雞扒,沙律菜,茄汁焗豆,炒蛋,多士。煎雞扒帶有陣陣咖喱香味,而且煎得夠香脆,味道不錯。可能用香濃的咖喱味用來掩蓋雞扒的雪藏味。沙律菜新鮮,沙律汁也不錯,如果分量多一點會更好,因為多吃菜比較健康。茄汁焗豆只是罐頭食物,味道不過不失。炒蛋炒得算滑,凍咖啡味道一般,不過不失。
茄汁焗豆只是罐頭食物,味道不過不失。
炒蛋炒得算滑,凍咖啡味道一般,不過不失。
早餐