2024-10-24
真漢子呢晚嚟到深水埗福華街重新開業嘅 Joys Cafe,實際係要响太子站出嘅,都唔算易搵,好彩我之前嚟過一次,如果唔係應該要花起碼一個鐘先搵到。🤪不過今次見唔到素友講有煮植嘅老闆,唔通只係客串,定咁啱唔响鋪呢?😬真漢子今次試咗:🍵 抹茶香蕉燕麥奶 $3飲品唔太甜,整體係好飲嘅,不過抹茶味唔濃,香蕉味又唔夠,變咗兩邊嘅 fans 都會失望。建議可以加重啲抹茶味。☺️🍔 千島沙律天貝漢堡 $68個包好鬆軟又大個,而且超多芝麻,剩係食個包都覺得好香。天貝係炸過嘅,食落有種食緊吉列豬扒嘅 feel。餡料仲有啲爽口嘅薯仔粒同青瓜。不過略嫌用千島醬比較普通,可能用啲濃味啲嘅醬汁會開胃啲?👅🥑 脆皮牛油果茄子南瓜 $68份量超多,而且每件都大大件,冇三個人以上都唔好嗌。顧名思義,就係將牛油果,茄子,南瓜炸啦,南瓜最好味,其次係牛油果,茄子我就覺得同炸唔係好夾。不過 cafe 嚟講佢呢個炸法略嫌太大排檔,初初食係幾香口,但後尾就覺得熱氣同油膩咗啲。😅🍰 生機檸檬批 $48太好味喇,味道好清新,唔會太甜或太酸,而且好夠凍,尤其食完咁多炸嘢之後食佢落肚,真係有充滿生機嘅感覺啊。💚💪🏻除咗嘢食梗係唔少得同呢
真漢子今次試咗:
🍵 抹茶香蕉燕麥奶 $3
🍔 千島沙律天貝漢堡 $68
🥑 脆皮牛油果茄子南瓜 $68
🍰 生機檸檬批 $48
除咗嘢食梗係唔少得同呢度啲公仔同玩具影相啦,我超鍾意 Sanrio 同街霸個 crossover 系列,尤其係企鵝嘅 E. Honda 同埋水怪嘅 Guile 勁搞笑,當然唔少得扮咩都咁靚嘅 Hello Kitty cosplay 嘅春麗啦。😍