2015-11-21
我平時都幾鍾意食西式餐廳,例如係焗飯、焗意粉等等。喺黃大仙嘅喱間西餐廳,經常性都需要大排長龍,我平時都成日黎食,我覺得都幾好味。今日下午茶時間,好似平時一樣都係非常之多人等位嘅,今日我哋兩個人等位要等左20分鐘左右。今日叫咗一個焗飯同埋一個辣肉醬焗薯皇,等左一陣就有啦,上菜都上得幾快嘅。首先講一講佢嘅百里香忌廉雞皇焗珍珠飯。忌廉汁味道唔錯,加上百里香,非常穩陣嘅配搭,而佢面頭亦都舖左芝士,更添加風味。除左雞皇,仲有椰菜同茄子做配菜,份量都幾大嘅,下午茶價 $34 包熱飲,抵食! 不過佢個辣肉醬焗薯皇就麻麻地,一黎辣肉醬唔夠辣,因為餐牌上佢寫自己做瘋狂辣肉醬,食落只係普通level囉。二黎個薯皇呢,就淋淋地嘅,又唔係好熱,所以就要扣扣分囉。整體黎講,我食過午餐同下午茶時段,其實兩者嘅份量都係一樣,但下午茶就平好多,所以感覺就好抵食呀。