2020-10-11
今次係我成世人第二次寫食評 ,冇諗過會係一間常常光顧的餐廳發生。 氣憤莫名的感覺真係唔寫唔得。 十二點多和女兒前往吃午餐沒有卡位 ,被安排到廚房門口員工的單邊卡,因當時 拿著兩個大袋, 唔夠位所以要求再等卡位 。好啦等咗十分鐘都冇佢亦同我講卡位係唔畀兩個人坐,ok就死死地坐返喺單邊卡。 跟住問題就嚟啦, 叫個牛扒午餐話跟飯 佢就同我悔氣講:"本身就係加飯㗎啦", 再叫過"炸魚柳蛋包飯" 點知全部都係半生米食咗啖真係哽唔落 ,同服務員講,佢 攞咗碟飯出去,又攞返嚟話畀個啲白飯我, 跟住退返碟生米飯喺我枱面, 過了十五分鐘 ,熟飯仲未到,再我好忍追佢 ,服務員就好負氣同廚房講炒返碟飯畀我, 原來呢十五分鐘都係我以為佢哋做緊嘢的。 嗰陣時火都嚟 同佢講 算啦取消, 之後 服務員說同我取消過生米飯餐 ,攞返咗張嚟原來又係冇扣錢,再同佢講,佢馬上拎走張單,仲跟手拎走我原有杯餐茶馬上倒咗佢.我食咗呢間意樂好多年 ,尤其佢啲下午茶品質唔錯性比價高 ,老遠都行過嚟吃。 點知呢次嘅經驗令到我 嘅底線去到新低點。希望貴餐廳生意蒸蒸日上, 不過我哋幫你唔到啦 ~
希望貴餐廳生意蒸蒸日上, 不過我哋幫你唔到啦 ~