餐厅: 意樂餐廳 (天晉匯2)
资讯:

餐厅: 意樂餐廳 (天晉匯2)
资讯:

今次係我成世人第二次寫食評 ,冇諗過會係一間常常光顧的餐廳發生。 氣憤莫名的感覺真係唔寫唔得。 十二點多和女兒前往吃午餐沒有卡位 ,被安排到廚房門口員工的單邊卡,因當時 拿著兩個大袋, 唔夠位所以要求再等卡位 。好啦等咗十分鐘都冇佢亦同我講卡位係唔畀兩個人坐,ok就死死地坐返喺單邊卡。 跟住問題就嚟啦, 叫個牛扒午餐話跟飯 佢就同我悔氣講:"本身就係加飯㗎啦", 再叫過"炸魚柳蛋包飯" 點知全部都係半生米食咗啖真係哽唔落 ,同服務員講,佢 攞咗碟飯出去,又攞返嚟話畀個啲白飯我, 跟住退返碟生米飯喺我枱面, 過了十五分鐘 ,熟飯仲未到,再我好忍追佢 ,服務員就好負氣同廚房講炒返碟飯畀我, 原來呢十五分鐘都係我以為佢哋做緊嘢的。 嗰陣時火都嚟 同佢講 算啦取消, 之後 服務員說同我取消過生米飯餐 ,攞返咗張嚟原來又係冇扣錢,再同佢講,佢馬上拎走張單,仲跟手拎走我原有杯餐茶馬上倒咗佢.我食咗呢間意樂好多年 ,尤其佢啲下午茶品質唔錯性比價高 ,老遠都行過嚟吃。 點知呢次嘅經驗令到我 嘅底線去到新低點。希望貴餐廳生意蒸蒸日上, 不過我哋幫你唔到啦 ~
希望貴餐廳生意蒸蒸日上, 不過我哋幫你唔到啦 ~
2020-07-13 840 浏览
今日叫咗個$128 穀飼牛扒,叫五成熟,都預咗佢叫五成熟等於七成熟,但係嚟咗全熟,仲個阿婆啲肉,又唔算特別平姐,真係快餐店都好食過佢。雖然唔洗加一,但係唔包野飲。大家千祈唔好食佢個薯蓉田螺,簡直咸到生腎病。啲薯條油冧冧。。。唯一好飲就係得個湯。朋友叫咗個意粉,都話唔好食。d 服務員叫極都聽唔到,d隔音板整到勁高,要大叫先聽到你叫佢。都已經好耐未食過啲咁難食嘅嘢,為咗令大家唔好中招,我專登開個acc 話俾大家知。
今日叫咗個$128 穀飼牛扒,叫五成熟,都預咗佢叫五成熟等於七成熟,但係嚟咗全熟,仲[un]個阿婆啲肉,又唔算特別平姐,真係快餐店都好食過佢。雖然唔洗加一,但係唔包野飲。
唯一好飲就係得個湯。
朋友叫咗個意粉,都話唔好食。
穀飼和牛扒餐
2020-05-06 1031 浏览
放咗幾日假出咗去寶琳新都城買家居用品, 商場嘅人流明顯比以往多咗。 餐廳接近6点 時分開始多人, 都係拿拿臨早啲食晚飯 唔使同人逼。喺food court兜咗個圈, 見到依间《意樂》有位, 仲有下午茶即刻衝入去。《鮮野菌蕃茄濃湯長通粉》$29湯底係正常嘅蕃茄味,唔會夾硬做到好酸, 味道唔錯。 長通粉硬度適中, 超多雜菌。😋👍西湯:忌廉粟米湯, 夠香滑, 個人覺得偏甜,好適合小朋友。《香辣欖油煙鴨胸天使麵》$39天使麵又滑又爽, 醬汁帶少少辣都幾惹味, 煙燻鴨胸煎過更香口。例湯:雜菜湯, 味道唔錯健康清新。《西西里鮮茄烤豬扒焗珍珠飯》$39個鐵盤其實好淺,饭份量唔多, 但醬汁過多, 味道太濃。 豬扒正常~凍檸樂(跟餐加$6)有冰底, 可樂本身也夠凍👍😋 帶小朋友可以試下這個兒童餐下午茶價錢親民, 快靚正之選!

《鮮野菌蕃茄濃湯長通粉》$29

西湯:忌廉粟米湯, 夠香滑, 個人覺得偏甜,好適合小朋友。

《香辣欖油煙鴨胸天使麵》$39

例湯:雜菜湯, 味道唔錯健康清新。

《西西里鮮茄烤豬扒焗珍珠飯》$39

凍檸樂(跟餐加$6)
有冰底, 可樂本身也夠凍👍😋

帶小朋友可以試下這個兒童餐

下午茶價錢親民, 快靚正之選!

2020-03-16 586 浏览
25元免加一包麦皮,温泉蛋,吐司,沙律,咖啡。坐得舒服,环境不俗,食物蠻不錯,很可惜忘了拍照。餐具分開上,不是放在桌面上,感覺是比較衛生。以這個價錢,這個質數,在附近來說是無敵的至抵食早餐!
2020-03-16
2020-02-23 497 浏览
連續幾日去食早餐,都話已經過鐘無早餐。最後一次去仲離譜,明明11:30前等到位入左去坐。叫極都無人幫我落單,見到個服務員幫隔離枱落單叫早餐,叫佢佢就好不情願咁行過黎比個午餐牌我。我話我叫早餐,佢話啱啱到11:30無得叫無任何安撫或跟進就行開左,極之無禮!明明睇住佢幫隔離枱寫早餐,行到過黎同我講無早餐,分日明針對我!之後我同收銀員投訴,佢都唔係好理我,又話店長好忙唔得閒處理,又話無電話號碼可以投訴。呢個咁艱難既時候仲縱容D咁既員工實在不智!
2019-12-31 613 浏览
今晚有到將軍澳新都城商場的意樂食晚餐,坐低攞起餐牌,都有好多食物供選擇。叫左個安格斯牛柳粒炒珍珠飯,可以用半價配杯飲品。碟安格斯牛柳粒炒珍珠飯來到,好香牛味,炒得幾有鑊氣,而且牛柳粒都幾大粒,配埋珍珠米,口感不錯,算是快餐中的驚喜!雖然加埋飲品都要$78,快餐來講唔算是便宜的,但味道的確不錯,職員亦幾有禮,一坐低主動拎杯暖水過來,,唯一唔係咁理想係坐位椅背前後共用,後面客人大力點坐下或郁動會影響到後面共享座椅的客人
碟安格斯牛柳粒炒珍珠飯來到,好香牛味,炒得幾有鑊氣
念左一念又醒起呢間意樂餐廳, 入到去咁岩唔洗等位有得入, 上次食過鹹牛肉滑蛋三文治, 今晚dinner決定叫飯食下 ↓ ————————————【蒜香豬扒.野菌滑蛋蓋飯-秘製咖哩汁($56)】🤔果然師傳既炒滑蛋功架同上次一樣功夫十足, 炒蛋也是嫩滑, 豬扒新鮮整出兼有肉香味, 不會硬掘掘, 呢個價錢好抵食, 大家如果念唔到dinner叫乜好可以考慮試下。😃👍
念左一念又醒起呢間意樂餐廳
【蒜香豬扒.野菌滑蛋蓋飯-秘製咖哩汁($56)】🤔
2019-12-14
2019-12-14 1166 浏览
放假不想走太遠的我,去了天晉匯尋找美食意樂集團一向食物夠平夠大份,便選中了這間餐廳慢煮秘制咖哩雞珍珠飯$48咖哩微辣,配白飯一流用上雞扒肉沒有骨也很入味,肉質嫩口星級夏威夷比薩 $32一開4,配料非常豐富:火腿,煙肉,肉醬,洋蔥,雜菇,菠蘿每啖都食到配料比薩底也很鬆軟蒜香豬扒野菌滑蛋蓋飯 配蒜蓉汁 $56一大塊的豬扒放上面,肉質夠軟屬法式田螺香蒜焗薯蓉 $326件薯蓉2人食比較油膩,田螺太乾紅豆冰 $11熱蘆薈荔枝蜜 $11好普通一杯飲品,罐頭荔枝加水 沒有什麼特別味道 賣相 衞生 服務 抵食 推介
放假不想走太遠的我,去了天晉匯尋找美食
意樂集團一向食物夠平夠大份,便選中了這間餐廳

慢煮秘制咖哩雞珍珠飯$48
咖哩微辣,配白飯一流
用上雞扒肉沒有骨也很入味,肉質嫩口

慢煮秘制咖哩雞珍珠飯

星級夏威夷比薩 $32
一開4,配料非常豐富:火腿,煙肉,肉醬,洋蔥,雜菇,菠蘿
每啖都食到配料比薩底也很鬆軟

星級夏威夷比薩

蒜香豬扒野菌滑蛋蓋飯 配蒜蓉汁 $56
一大塊的豬扒放上面,肉質夠軟屬

蒜香豬扒野菌滑蛋蓋飯

法式田螺香蒜焗薯蓉 $32
6件薯蓉2人食比較油膩,田螺太乾

紅豆冰 $11
熱蘆薈荔枝蜜 $11
好普通一杯飲品,罐頭荔枝加水 沒有什麼特別

賣相

衞生

推介

慢煮秘制咖哩雞珍珠飯
星級夏威夷比薩
蒜香豬扒野菌滑蛋蓋飯
前者呢度不時大排長龍, 原來這間意樂有大廚坐鎮, 主打蛋治港式美食,【鹹牛肉滑蛋三文治($29)】師傳炒滑蛋功架十足, 炒蛋零舍嫩滑, 難怪吸引了不少客人慕名而來, 好抵食!! 大家一定要試下。~~~~~~~~環境: 4/5服務: 4/5味道: 5/5性價比: 4/5~~~~~~~~📍G06A, G/F, PopWalk II, 19 Tong Yin Street, Tseung Kwan O

【鹹牛肉滑蛋三文治($29)】

~~~~~~~~
環境: 4/5
服務: 4/5
味道: 5/5
性價比: 4/5
~~~~~~~~
鹹牛肉滑蛋三文治
2019-11-24
鹹牛肉滑蛋三文治
2019-11-24 228 浏览
咁耐以来買外賣公司三文治都未試過用纸袋裝,4件公治用4個紙袋,最慘回到家,公司治已變形,紙袋穿了,實在太離譜,公司治的價錢仲要收$43,如果外賣盒收錢無問題,我寧願俾$1好過見到份三文治支離破碎,實在影響食慾
2019-11-24
15 分钟 (外卖自取)
2019-11-02 303 浏览
近排要慳慳錢 所以決定食得簡單啲意樂就啱啦 夠曬平2:00就有下午茶餐食仲好多選擇添 主要港式/意式叫咗個意大利蕃茄肉碎湯長通粉 ($28)雖然算平 不過賣相好似差咗少少...有啲求其蕃茄湯底唔錯嘅 有真蕃茄 所以好濃味長通粉都有咬口不過啲肉碎真係甚少 而且多數肥膏/根食食下又唔見曬-一般般啦 為咗食平啲都冇咩期望不過賣相有所改善嘅😶
近排要慳慳錢 所以決定食得簡單啲
意樂就啱啦 夠曬平
2:00就有下午茶餐食
仲好多選擇添 主要港式/意式
叫咗個意大利蕃茄肉碎湯長通粉 ($28)
意大利蕃茄肉碎湯長通粉
雖然算平 不過賣相好似差咗少少...
有啲求其
蕃茄湯底唔錯嘅 有真蕃茄 所以好濃味
長通粉都有咬口
不過啲肉碎真係甚少 而且多數肥膏/根
食食下又唔見曬
一般般啦 為咗食平啲都冇咩期望
不過賣相有所改善嘅😶
2019-10-26 308 浏览
星期六做完運動好餓, 即刻出來找食物填飽肚子。剛好是下午茶時間, 於是又來到將軍澳的Itamomo意樂餐廳! 將軍澳吃飯的選擇不多,一般都是大型連鎖餐廳,雖然這家也是連鎖,不過他們的價錢和味道很不錯! 必食豬扒包我覺得他們的豬扒包比在澳門吃的還好吃!豬扒不會太乾,裡面又有番茄和生菜沙拉醬搭配,麵包也是香脆不會太乾, 非常正!柚子蜜雞翼今天試他們的雞翼,柚子蜜味比較特別,其實就是平時喝的柚子蜜茶的味道,比較甜,喜歡甜的一定要試試 另外超愛他們家的薯條,炸的好香脆熱辣辣!價錢是絕對親民! 這兩個加起來才67hkd!

必食豬扒包

柚子蜜雞翼

價錢是絕對親民! 這兩個加起來才67hkd!
2019-10-24 228 浏览
好多時屋企無煮飯,都會黎意樂食,因為方便近屋企之餘,價錢算平民化。牛扒牛扒尺寸正常,係意樂算是貴價菜式之一,一份要過百元。但價錢合理,食物質素不差,要求5成熟也做得到。另有配菜如薯條等,炸得香口,擺碟也算高級,來小資一下不錯不錯。焗茄子飯熱辣辣的焗飯就是好吃,你不能要求此種平民餐廳會如果識飛天,但即叫即整已經算保持到該價錢應有質素,不能要求太多。整體是一間平民家庭餐廳,是不是好好吃,便看每個人對食物和價錢的要求了。

牛扒

焗茄子飯

2019-10-05 400 浏览
屋企附近有一間意大利茶餐廳,一間經常要排長龍嘅餐廳,我特別喜歡食呢度嘅早餐。但係今次我介紹嘅係下午茶,下午茶時間不用等位直接入,坐低就當然睇Menu。呢度有好多唔同地區嘅鐘掛起近天花位置,其實唔知點解佢用呢個嚟做擺設,但係我覺得幾型佢個下午茶Menu有好多選擇,不論係輕食嘅三文治丶多士或一個焗飯意粉等等都有,以下午茶來講真係非常多選擇我自己叫咗個日式芝麻雞炒珍珠飯,其實佢個size同午餐時係差不多,但係價錢就平好多了再配一個凍檸茶簡直係絕配 我先生就飲zero coke😊佢叫咗個炒天使麵不過我唔記得影相😅呢一餐都唔使$100非常便宜又好食

再配一個凍檸茶簡直係絕配

呢一餐都唔使$100非常便宜又好食
食過好多次,系around 50蚊既西餐廳之選,幾好味!魚柳飯呢個系四個當中最靚,但食果位竟然話魚柳乾左啲,飯都多到剩左啲啲。雜菌意粉,系四個裡面最簡單既一個,食落唔太Heavy。牛扒午餐肉蛋飯,系我叫既,最似常餐,又似早餐加個飯,牛扒望落細左啲,但食落就好飽,蒜容汁有啲特色蒜容汁仲有少少咸咸地,好惹味,好易送飯!!午餐肉系圓形果隻味道好濃,蛋液混飯再帶啲蒜容汁,好味!焗豬扒飯,勁多芝士,但都系好大碟,豬扒一般。整體食個西快餐不錯!!
食過好多次,系around 50蚊既西餐廳之選,幾好味

雜菌意粉,系四個裡面最簡單既一個,食落唔太Heavy

,蛋液混飯再帶啲蒜容汁,好味!

焗豬扒飯,勁多芝士,但都系好大碟,豬扒一般

整體食個西快餐不錯
!!