餐厅: 意樂餐廳 (囍逸)
资讯:

2024-10-05 47 浏览
收银员从进门开始就歧视人 态度恶劣 大陆人千万要避雷一下 你说普通话从你进门就开始 那脸上写满嫌弃 言语也是 最可恶的是 买单那会还找你吵架 生活不美满就呆家里啦 跑出来影响别人心情 从来没遇到过这种人 第一次见识
从来没遇到过这种人 第一次见识
2024-10-05
2024-03-26 303 浏览
經外賣平台,叫咗兩個蛋黃煙肉卡邦尼長通粉, 嚟到嘅時候一粒煙肉都冇,全部變曬紅腰豆同埋綠色豆 。打電話去返店舖問,職員話可能煙肉賣曬 , 我問點解冇任何通知或者顯示, 可以顯示賣曬或者打電話通知, 店員都只係重複可能賣曬。我話屋企人唔食豆, 佢叫我拎返兩個外賣返去,換返兩個。病咗先要叫外賣,嚟到又冇嘢食,一肚氣。
我話屋企人唔食豆, 佢叫我拎返兩個外賣返去,換返兩個。
病咗先要叫外賣,嚟到又冇嘢食,一肚氣。
2024-03-26
外卖送餐
2024-02-08 327 浏览
呢排因為要過年要執屋而且需要買一啲家用品所以就出咗街順便食咗個lunch 嗌咗個日式咖喱雞柳管意粉不過不失雞柳同意粉份量比例都OK 其實每次食親一啲有窿窿好似通粉咁嘅食物都會有啲擔心會俾佢焫親條脷但呢個幾好窿窿入邊冇好熱嘅咖喱汁但啖啖都有咖喱汁味呢個餐包埋嘢飲飲杯開心果杏仁latte 幾特別但有啲甜,應該唔啱啲戒糖人士價錢都唔算好貴,大概$70,都afford到環境方面可能因為係下晝時段,特別多人,見啲侍應姐姐都好忙,但依然態度好好
呢排因為要過年
但啖啖都有咖喱汁味
呢個餐包埋嘢飲
飲杯開心果杏仁latte
幾特別
但有啲甜,應該唔啱啲戒糖人士
價錢都唔算好貴,大概$70,都afford到
我哋對意樂嘅印象一直都仲係停留喺以前嘅麻麻地,有其他野揀都唔會揀佢嘅概念。但咁啱今日腳痛,唔想行咁遠就去食下。點知又幾有驚喜喎!小朋友揀咗必食嘅pizza,佢揀咗烤牛肉。個批係薄皮,係少少唔夠脆,但都好味嘅!然後個安格斯牛柳粒炒飯好夠味,肉都好食!媽咪叫咗個鰻魚蓋飯,鰻魚就少咗啲,係切碎一條條嘅。但個蛋汁加埋蒜蓉汁撈埋飯就好好食下次可以試吓雞扒或者豬扒!佢個西蘭花係煮得夠腍嘅(我好在意呢樣)叫咗杯好立克,都幾淡下。紅豆冰,仔仔表示正啊!整體嚟講,呢個價錢同質素,性價比是高的下次可以再揀佢。
但咁啱今日腳痛,唔想行咁遠就去食下。
個批係薄皮,係少少唔夠脆,但都好味嘅!
下次可以試吓雞扒或者豬扒!
佢個西蘭花係煮得夠腍嘅(我好在意呢樣

叫咗杯好立克,都幾淡下。
紅豆冰,仔仔表示正啊!
整體嚟講,呢個價錢同質素,性價比是高的
下次可以再揀佢。
烤牛肉比蕯
黑椒一口安格斯牛柳粒配珍珠飯
蒜香鰻魚•滑蛋蓋飯配皇牌蒜蓉汁
2024-01-21
烤牛肉比蕯
黑椒一口安格斯牛柳粒配珍珠飯
  • 烤牛肉比薩
2023-12-25 243 浏览
放假搵下午茶,三點幾去到意樂,發現唔駛等位,當然即刻入去。唔知幾時,呢間已經改咗部份裝修,靠牆有自閉位,啱晒我呢啲一個人去嘅。下午茶餐個牌有改過,唔會千年一樣,而且下午茶時間都可以叫午餐。我就叫咗個天使麵,份量比想像中大,而且超級無敵熱辣辣,啲菇都好好味,成個健康得黎又有口感,你可以問侍應拎支辣椒仔。食下午茶,一定要加雞翼。我印象中係有得加雞翼,但係餐牌好似冇寫,我就問店員,佢就話$15可以有三隻。個柚子蜜雞翼真係世界級,超級無敵辣口!雖然都係冇乜服務可言,唔記得比刀叉我,但而家果啲都好過幾年前果堆超多嘢講嘅阿姐。除咗食物,我最滿意就係呢啲對住埲牆嘅位!

天使麵

柚子蜜雞翼

熱奶茶

2023-12-23
天使麵
柚子蜜雞翼
熱奶茶
2023-07-28 450 浏览
夜晚同屋企人出去食飯諗唔到識咩好最後又入咗呢間餐廳.對於西式快餐嚟講呢間餐廳嘅質素都幾唔錯今次叫咗豬肋骨套餐旁邊有配少少蔬菜同薯條🍟整體嚟講性價比都幾高成個set包括咗餐湯、嘢食、同嘢飲白汁蘑菇湯味道好濃郁豬肋骨調味都好好👍肉嘅口感都好嫩 個人很喜歡呢個芝士蕃茄焗豬扒飯味道中規中矩不過份量就幾大本身叫咗番茄汁豬扒滑蛋飯但最後上嚟嘅汁底係蒜蓉汁店員搞錯咗,不過都幾好味.但呢間餐廳嘅Staff之前落單嘅時候已經落錯咗一次🥶我哋叫佢Pizza上面又放少咗隻溫泉蛋😅如果淨係過嚟食嘢唔太在意個服務就冇乜所謂嘅整體嚟講,佢啲嘢食味道都唔錯👍
夜晚同屋企人出去食飯
諗唔到識咩好
最後又入咗呢間餐廳
對於西式快餐嚟講
呢間餐廳嘅質素都幾唔錯
今次叫咗豬肋骨套餐
旁邊有配少少蔬菜同薯條🍟
整體嚟講性價比都幾高
成個set包括咗餐湯、嘢食、同嘢飲
白汁蘑菇湯味道好濃郁
豬肋骨調味都好好👍
肉嘅口感都好嫩 個人很喜歡
呢個芝士蕃茄焗豬扒飯味道中規中矩
不過份量就幾大
本身叫咗番茄汁豬扒滑蛋飯
但最後上嚟嘅汁底係蒜蓉汁
店員搞錯咗,不過都幾好味
但呢間餐廳嘅Staff
之前落單嘅時候已經落錯咗一次🥶
我哋叫佢Pizza上面又放少咗隻溫泉蛋😅
如果淨係過嚟食嘢
唔太在意個服務就冇乜所謂嘅
整體嚟講,佢啲嘢食味道都唔錯👍

呢間餐廳菜款都好有特色食物4.5/5🌟 環境4/5🌟 抵食5/5🌟 整體推薦度4.5/5🌟黑椒鴛鴦扒 推薦度4.5/5🌟雞扒&豬扒都兩邊金黃唔會有燶位同油膩 恰到好處配搭香料同蔥 食落都幾香口百香里烤雞配沙律 推薦度5/5🌟呢個餐性價比真心好烤春雞有半隻咁多醃制香料食落好香加上雞肉質嫩滑 相當好味野飲方面 特色飲品都係+$6每個餐上碟都好靚好適合打卡整體黎講 午餐菜色都比較特別價錢合理 同一般冰室相近但勝在性價比高好多地方都有分店值得一試
呢間餐廳菜款都好有特色

2022-12-04
黑椒鴛鴦扒 配珍珠飯
百香里烤雞配沙律 珍珠飯
2022-10-23 509 浏览
因為某間茶餐廳裝修,所以就是但去左呢間野度食,諗住平時無論下午同夜晚行過都見到人等位應該都唔會太伏,但結果就係我輸左,嘗試到全個聯和墟最難食既快餐。除左垃圾之外,我字典搵唔到其他任何詞語可以形容到!叫左幾樣野,雖然每樣都係幾十蚊貨仔,但最值得欣賞既一定係肉醬意粉,連肉碎都冇唔知係咩新玩法,叫茄汁意粉可能會貼切D,連"為你做足100分"既集團快餐店既 ⅓ 質素都冇!另外仲叫左豬扒飯,果件豬扒真係唔講得笑,連斜對面 $24 果個豬扒麵件豬扒都好食過佢十倍!可能係我唔識欣賞啦,就呢次經驗黎講,性價比真心低。又或者可能其他野好好食啦,但我一定唔會有下次。真心覺得呢間野要等位令我再次相信有神蹟既出現!

2022-10-22
2022-08-15 670 浏览
意樂餐廳 🍴📍 粉嶺聯和墟和豐街28號囍逸地下G04號舖✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿咁岩要帶貓咪入粉嶺睇醫生, 當然唔少得去呢間性價比較高既餐廳食個午餐先啦😂,事關裝修唔錯, 價錢都合理👍🏻,記得小編係半年前分享過, 而家再分享多一次🙈。🌟美國安格斯牛扒定食(跟湯)$74呢間餐廳既扒出名唔錯,所以食午餐都要食佢🌝,都抵食既,有跟埋個飯 同埋湯,都抵既,味道仲要唔差👍🏻。🌟 蛋黃煙肉卡邦尼長通粉 $57味道同平時食既 卡邦尼意粉味道 係一樣既😂,只不過係轉左長通粉🙈。🌟 芒果蜜者喱冰冰(跟餐優惠)$6呢杯好好飲😋🌟 草莓利賓納檸檬梳打(跟餐優惠)$6整體推介指數:❤️❤️❤️❤️🤍✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
意樂餐廳 🍴

🌟 草莓利賓納檸檬梳打(跟餐優惠)$6

整體推介指數:❤️❤️❤️❤️🤍

✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿

2022-04-18 660 浏览
叫熱檸茶俾左杯十分混沌並隱約有檸檬肉的飲品,就係放匙羹落去都唔見,仲要勁酸落3包糖才能入口。加埋啲食物重味精,個焗豬扒飯連三色急凍蔬菜都無,只有切碎的翠玉瓜,己經black list佢
2022-04-17
2022-03-19 442 浏览
午餐點了鴛鴦扒飯黑椒汁另上,女職員話汁唔可以另上,再問點解,都只重答唔可以,分汁做法好普遍,唔明點解唔可以,女職員便問疑似經理男子,男經理一樣話唔得廚房做唔到,我再話好簡單唔明點解做唔到,男經理唔答我只企後兩卡位閙女職員話擺9佢上枱有咩女好問啊?依家實入佢數等等……,此男子不是第一次在客人面前閙人,身為經理喺舖面嘈,雖然唔係直接閙客人,但其做法及禮貌全無,要求分汁跟本好普遍,不明為何要粗口閙人,如是公司規定不能分汁,管理層是否要好好檢視,此男子做法太過份
2021-10-02 755 浏览
佢個鹹牛肉滑蛋三文治下午茶$30連杯熱飲 加$3 凍咖啡佢個價錢已經包左烘底蛋厚 但鹹牛肉份量好少如果以鹹牛肉蛋三文治聯和墟漢x好食過佢 足料過佢漢x所有嘢都係單點睇吓大家點衡量叫杯嘢飲要10幾蚊 我覺得唔抵但蛋牛治又好食過意x杯咖啡叫咗少甜少冰上到嚟都係覺得多冰😅其實揀食意樂嘅下午茶主要係為佢杯咖啡而黎佢咖啡真係幾好飲天氣太熱先會叫凍飲杯熱咖啡熱飲其實仲好飲冰會溝淡咗連鎖快餐店下午茶餐$33性價比 OK啦

佢個鹹牛肉滑蛋三文治

連鎖快餐店下午茶餐$33
性價比 OK啦
2021-10-02
2021-09-20 392 浏览
聯和墟餐廳選擇多﹐晚市時段見意樂餐廳食客不少,裝修是自己喜歡的cafe 格調,便進店一試。晚市餐牌款式多,我點了日式肥牛豬骨濃湯拉麵($53),肥牛份量都幾多,湯味道濃,不錯 另外加了$11 配了原味紅豆冰冰,味道較甜,紅豆大大粒。朋友叫了蒜香豬扒滑蛋蓋飯 ($54),可以揀茄汁或蒜汁。蒜香汁較平時一般的茄汁特別,幾有新鮮感
 另外加了$11 配了原味紅豆冰冰,味道較甜,紅豆大大粒。

2021-08-31 280 浏览
意樂連鎖店,開到好多地方都有,證明佢都係好食嘅,先可以開到咁多間分店。試過幾間分店,啲味道都係差唔多,水準正常。早餐叫咗個番茄湯扁意粉,配煎蛋同埋煙肉。唯一美中不足係煙肉得一塊。同埋個番茄湯可以再濃少少。
2021-08-29 221 浏览
5點45分看見餐廳都企企理理,入去吃餐早晚飯,門口寫下午茶餐是至到下午6點,但坐底後話下午茶已截單,唔緊要我可以叫晚餐,但叫了3樣野,3樣都話無,麵無都可以接受,好立克,利賓納都話無,湯又話無,重要話只係你叫的沒有,6點都未夠就什麼都無唔通是的錯呀!