2008-12-01 21 浏览
之前見雜誌廣告成日話好好食,便與男友去試下。去到發現人頭湧湧,晚上7﹕30去到等到8﹕10先有得食(當時男友已經無咩耐性)好彩有添飲服務,都算係唔錯。我地叫左一個芝士肉醬,食落好普通,無咩特別,d薯條彬晒,食到最後d芝士已經凝固左,感到無想像中咁好食。如果下次人少d,都會再試下其他味口。
之前見雜誌廣告成日話好好食,便與男友去試下。
去到發現人頭湧湧
好彩有添飲服務,都算係唔錯。

如果下次人少d,都會再試下其他味口。
2008-11-26 21 浏览
10月29日, 睇戲前食個小食~ 就買個想試好耐既瘋薯, 咁多隻味道都好吸引, 呀菲一直想試蜜糖芥末, 排咗一陣隊就買到喇, 遠比旺角嗰間排得快~ 見到香港足球員黃震宇喺入面, 唔知係咪呢度老闆呢?::: 蜜糖芥末味 ::: $25賣相一流! 薯條熱呼呼, 非常脆, 加埋淋滿面既蜜糖芥末醬, 超級美味~ 蜜糖芥末醬有少少似m記之前隻麥樂雞醬, 配薯條又真係好好既配搭! 一定要熱食, 因為食到尾凍咗加埋d醬有d一pat pat. 份量好夠, 三四個人share都已經回味無窮~呢間外國引入既薯條店應該會好成功, 捉住香港人食開薯條既習慣(因為有m記帶動), 醬汁種類選擇又夠多~ 特別冬天, 企喺條街食熱呼呼既瘋薯真係人都瘋~!

::: 蜜糖芥末味 ::: $25

蜜糖芥末味
蜜糖芥末味
2008-11-25 11 浏览
難得出到去,就過黎試下呢度既薯條啦。我要左個酸忌廉味。我去到等左一陣就有得食啦,係未咁好食?我覺得麻麻啦,將好熱既薯條配上凍凍地既酸忌廉係好唔夾。而且真係要好快食哂,唔係凍左D薯條會好諗,仲會食到好漏。未食過既可以抱住平常心黎試既,咁樣唔會令自已因為味道唔符合要求而失望啦。下次都係食蜜糖芥茉,但下次都唔知幾時啦。

月中, 11月12號, 見過o左海, 所以就行o左o黎買薯條食上次o黎o既時候無晒招牌芝士 同 招牌忌廉所以今次見到, 決定一次過試晒~同上次一樣, 還是落o左order後要等上一段時間無法la~ 即叫即炸ma~如果唔係, o的薯條都唔會咁脆~ 咁香la~等o左~10-15mins, 終於有得食la~熱熱o既薯條配上熱溶o左o既芝士~ 芝士咸咸地, 同薯條好match lei~至於個酸忌廉, 個醬係凍o既~ 好似有o的同熱薯條作對咁!!!!可能本人唔受得o的酸忌廉la~ 算覺得佢怪怪的~{但我明明又食得芝士~ 又食得酸o野~}食完一杯, 兩個人都飽飽地lu~所以決定繼續掃街, 唔去食飯lu~

上次o黎o既時候無晒招牌芝士 同 招牌忌廉

所以今次見到, 決定一次過試晒~

同上次一樣, 還是落o左order後要等上一段時間

無法la~ 即叫即炸ma~

如果唔係, o的薯條都唔會咁脆~ 咁香la~

等o左~10-15mins, 終於有得食la~

可能本人唔受得o的酸忌廉la~ 算覺得佢怪怪的~

{但我明明又食得芝士~ 又食得酸o野~}

食完一杯, 兩個人都飽飽地lu~

所以決定繼續掃街, 唔去食飯lu~
好多人排隊lei~
招牌芝士‧招牌酸忌廉
本人覺得芝士比酸忌廉出色得多~
招牌芝士‧招牌酸忌廉
本人覺得芝士比酸忌廉出色得多~
  • 招牌芝士
2008-11-23 9 浏览
次次去都見到好多人, 因為download左openrice coupon, 今次終於逼入去食啦!!!叫左個芝士+肉o既薯條食, 同埋一杯汽水, 過下引, 平平地都好開心!下次如果想去食mc donalds薯條, 不如黎呢度食仲好~ 薯條鮮甜, 芝士有d淡, 但係都ok~同埋要企o係街邊食希望香港可以有多d同類型小食, 唔好好似krispy kreme咁熱潮過左就無人食啦~~~~~

同埋要企o係街邊食

2008-11-23 8 浏览
係佢開張無幾耐去過一次食招牌芝士薯條,過得去但無Outback咁好上星期同朋友出街佢未試過所以食第二次,完全唔得!太鹹,無芝士味,油得太緊要!d薯條有芝士的地方就完全係lam o既,又特別鹹同埋不滿佢的經營手法,要等得太耐,好似做到自己好多人幫襯咁整薯條個d人都好似仲未熟手咁建議:賣俾人客時應同人講大概要等幾多分鐘
上星期同朋友出街佢未試過所以食第二次,完全唔得!
太鹹,無芝士味,油得太緊要!
d薯條有芝士的地方就完全係lam o既,又特別鹹
同埋不滿佢的經營手法,要等得太耐,好似做到自己好多人幫襯咁
整薯條個d人都好似仲未熟手咁
建議:賣俾人客時應同人講大概要等幾多分鐘
2008-11-21 4 浏览
晚上十時, 想找點東西醫肚, 看見愛爾蘭瘋薯竟然無人queue up?! 一試無妨!ordered honey and mustard sauce. chips 是即炸, 脆口之餘中間也是filled with "real potatoes" (若是空心的大家應知...). sauce 是甜甜的, honey 味唔stong 之餘 mustard味都無乜, 不過甜甜地吃下吃下都同個chips幾襯.為何叫愛爾蘭瘋薯呢? 其實我都唔知, 不過愛爾蘭在上個世紀初鬧饑荒時, 百姓靠種馬鈴薯糊口過日子... $25 應該對他們來說實在太luxery了! in fact, year 2008 is the year of potatoes, 大家不妨search 下呢個title, 其實世界上好多人無我地咁幸福, 日日可以在openrice 到睇下有乜野好食~

去了吃近期人氣的「愛爾蘭瘋薯」,點了配芝士+酸忌廉的薯條,估唔到一小筒也可以食到有點飽很新鮮很熱很脆,溶溶的芝士很正不過$33一筒,也真的很貴

很新鮮很熱很脆,溶溶的芝士很正

不過$33一筒,也真的很貴
配芝士+酸忌廉的薯條
2008-11-18 11 浏览
每次經過都見咁多人排隊,呢日見無聊,兩個人又走去排下隊要左個招牌芝士加肉醬:等...等...等...等...足足等左三四個字,見間鋪開到d音樂咁大聲,叫號碼又要叫破喉嚨咁,成日有人聽唔到,點解唔開細聲d音樂(因為要做個勢)見佢d醬汁要逐個逐個煮,點解唔整定一兜兜,炸好薯條再加d醬呢(因為又要做個勢,要d人等耐d,企到鋪面好多人)雖然等左咁耐,希望會有d驚喜,點知一d都冇薯條係炸得好熱,不過同麥記d薯角差唔多,芝士0係個底度,唔係好食到,食晒d薯條先見到塊芝士,已經硬左,肉醬唔係好食得出咩味總括黎講,試一次就夠,因為outback既的確比佢好食好多
每次經過都見咁多人排隊,呢日見無聊,兩個人又走去排下隊
要左個招牌芝士加肉醬:等...等...等...等...

雖然等左咁耐,希望會有d驚喜,點知一d都冇

總括黎講,試一次就夠,因為outback既的確比佢好食好多
2008-11-15 27 浏览
平時去開呢頭都勁多人0係度排隊買薯條撞岩早幾日放假人少少就貪新鮮試下啦叫左芝士酸忌廉薯條薯條比m記粗好多大條好多不過個sauce唔係好特別囉 -0-d芝士少得可憐就好似食緊lays薯片既薯條版咁試一試算喇 況且成33蚊一個薯條個人認為唔值寧願買杯starbucks飲好過 -_-
平時去開呢頭都勁多人0係度排隊買薯條

試一試算喇 況且成33蚊一個薯條

個人認為唔值
寧願買杯starbucks飲好過 -_-
2008-11-14 12 浏览
這是楚第一次寫食評 不知道為什麼會不獲批核?如果認為楚寫的不著邊際、不切題的話,應該有回饋意見,而不應只將食評分類作不獲批核之類沒建設性的答案。雖然你們在注意事項有填寫一些要點,但希望你們能改變,使大都有所進步和得益。----------------------------------------------------------------------------愛芝士到什麼程度才叫瘋狂呢?- 密切留意每年Spagetti house推出芝士火煱的日子- 吃芝士火煱到最後會飲盡每一滴芝士- 吃西餐要有"芝士粉"在手- 每天早餐芝腿治- 會看關於芝士的書籍 (當然不是"誰人搬走了我的芝士")- 希望可以芝士浴XD以上都是楚的做法&想法楚覺得自己絕對是一名芝士瘋狂愛好者之前在OPENRICE看到大家對愛爾蘭瘋薯 Ireland's Potato讚不絕口當然不會錯過這種又芝又熱氣的好東西啦~但楚並不是港島人,又不會去銅鑼灣逛街,所以一直都沒有機會幸好,在旺角看到它的分店趁它剛新開業,不會太多人,就買了招牌芝薯果然名不虛傳!! 那種芝味實在太合可車啦~~~>口<在等的時
這是楚第一次寫食評 不知道為什麼會不獲批核?

愛芝士到什麼程度才叫瘋狂呢?

- 吃芝士火煱到最後會飲盡每一滴芝士
- 吃西餐要有"芝士粉"在手
- 每天早餐芝腿治
- 會看關於芝士的書籍 (當然不是"誰人搬走了我的芝士")
- 希望可以芝士浴XD

以上都是楚的做法&想法
楚覺得自己絕對是一名芝士瘋狂愛好者

當然不會錯過這種又芝又熱氣的好東西啦~

但楚並不是港島人,又不會去銅鑼灣逛街,所以一直都沒有機會
幸好,在旺角看到它的分店
趁它剛新開業,不會太多人,就買了招牌芝薯
果然名不虛傳!! 那種芝味實在太合可車啦~~~>口<
在等的時候,看到店員將一大塊芝士放進去的情況,就知道價錢雖然較一般的貴,但那是真材實料值得的呢
下次還想試試它的焗薯~
建廣大芝士迷前往一試
$30 (其他)
同男友食完榮記車仔麵, 唔夠飽又口痕, 終於忍唔住去一試呢間瘋價薯條!!芝士拼酸忌廉薯條$33 薯仔切條粗身不過炸得乾左d有d硬, 佢賣咁貴既應該係佢既醬汁, 如果唔係因為貪心叫雙拼我唸會好d, 因為佢會落汁落得唔平均, 基本上面頭既都係酸忌廉, 呢個汁少酸少甜凍凍地, 仲好食過落哂響杯底既芝士, 芝士食落係乾既, 不多不少, 但如果係同酸忌廉同一種流質會好d, 依家食到好似食屋企微波爐叮完乾返既芝士咁, no good~P.S. 一杯薯條兩個人食最好, 三個人都ok~始終未去到瘋狂好食既程度, 而且價錢又貴, 足夠比餐飯既價錢, 唔同fd share返點掂, 外賣小食要企街邊, 更加唔好講service喇最重要既係試一次就夠了~

芝士拼酸忌廉薯條$33

最重要既係試一次就夠了~
$17 (宵夜)
  • 唯有推介酸忌廉味喇~
2008-11-12 11 浏览
試吃了芝士+酸忌廉雙併,薯條夠粗身,幾好吃。酸忌廉凍凍的,配上熱熱的薯條,感覺上有些怪。芝士則較乾身,芝士味也不濃。醬汁的分量的剛剛夠的。但以$33的價錢來說,唔值。

但以$33的價錢來說,唔值。
$33 (其他)
2008-11-10 24 浏览
呢間瘋薯開咗喺我屋企附近,可以講得上,我睇住佢大睇住佢壞,最初開嘅時候,d 薯條、雞粒、sauce 都好有誠意架,之但係可能日子耐咗,薯條水準就 keep 得住,不過 sauce 就少咗,雞粒都唔錯嘅但太油膩,間唔中食都好,sauce 黎講個人認為芥辣醬係食極都唔厭嘅,其他 d 芝士味呀就 ma ma 地嫌太乾仲一 pad pad 咁,可能喺屋企附近,食得太多又冇進步,覺得味道開始有 d 好悶,而且所謂新口味都冇驚喜,ma ma 地咁啦。不過,最最討厭係排隊等攞食物要排到出街,行人要行出馬路都幾危險,而且有好多年青人買,佢地雙眼只有食物冇其他人,所以行過都要小心 d
$30 (其他)
  • 肉醬 + 芥辣薯條雙併口味
2008-11-10 4 浏览
同同事仔shopping 之際聽佢講開左間食fries 既好好味... 於是一於去try 下... 試左個sour cheese... um... 成25蚊...我都認為幾貴... 至於個sour cheese... 同我想像既唔一樣... 唔係特別好食... 不過佢都薯條都真係好脆既... 都係覺得.... 唔值...
同同事仔shopping 之際
聽佢講開左間食fries 既好好味...
於是一於去try 下...
試左個sour cheese...
um... 成25蚊...我都認為幾貴...
至於個sour cheese... 同我想像既唔一樣...
唔係特別好食... 不過佢都薯條都真係好脆既...
都係覺得.... 唔值...