2019-06-27 229 浏览
聽個名已經夠哂cute🤣令人忍唔住要試🔖吃米酸奶底層係紫米,口感煙韌,配埋酸奶一齊飲,層次分明。酸奶酸酸甜甜,同係大陸飲個d酸奶味道差不多,但夾埋紫米配搭真係幾新鮮👍🏻
聽個名已經夠哂cute🤣令人忍唔住要試
🔖吃米酸奶
  • 吃米酸奶
2019-06-26 180 浏览
想飲很久了,終於可以試飲到了!乳酪加紫米呢個意想不到的組合,完全無法理解為何那麼配合和好飲!因為店舖已經調教最合適的甜度和冰度,所以不用額外要求少甜,味道真是剛剛好,非常好味。略嫌紫米不夠😛
2019-06-26 158 浏览
大肥肥👦🏻係酸奶控,之前行開旺角佢又未喝過呢間酸奶就去咗再試,上次我就覺得不可一不可再嘅。今次俾多次機會佢先👻。1️⃣吃米酸奶(紫米酸奶) $29 佢個酸奶今次濃咗好多好似喝大陸超市買一樽樽嘅酸奶,佢個紫米煙靭咗,煮嘅時間控制得好咗。層次感豐富咗👍🏻🙆🏻‍♀️美味指數:6.32/10 -💡雖然佢整得好咗,但係質素唔穩定。🐢🍯前幾日去喝仲同我講話紫米好淋身,酸奶仲係好稀⚠️!
1️⃣吃米酸奶(紫米酸奶) $29
🙆🏻‍♀️美味指數:6.32/10 -
吃米酸奶(紫米酸奶)
2019-06-23 235 浏览
黑糖珍珠鮮奶飲得多,試下係旺角新開左幾個月既我是酸奶君🥛 可能係香港少有既酸奶飲品店,好多人去買同等候,落完單後大約等左十幾分鐘拎到杯野飲。由於佢地叫號碼唔係順序,等候時要專心啲聽佢地叫號碼,如果唔係好易會miss左🙈吃米酸奶採用雲南高原奶同乳酪製成既稀酸奶加秘製紫米,感覺係好健康又特別既配搭👍🏻酸奶味道同係大陸飲到既酸奶差唔多,飲到奶味唔算太甜或太酸,如果口感再濃稠啲就更好😋 紫米份量唔算多,口感軟糯粒粒分明。

2019-06-20 205 浏览
走在旺角街頭,看到別人都拿著手搖飲料,自己也想來一杯。珍珠奶茶、奶蓋茶類,已喝到厭了,想嚐點新飲料。這夜,這人氣店人龍不多,趕緊排隊吧。酸奶,即是,我們常說的乳酪。看到餐牌有多款酸奶飲料,有普通的酸奶,有加入水果的酸奶。大鄉里初嚐,還是點回招牌的原味酸奶。在飯前喝一杯,吃米酸奶最適合。品牌的logo很可愛,簡約的透明杯,盛著滿滿的紫米酸奶。紫米口感煙韌,能吃出不是隔夜的。若光喝酸奶,是有點單調,就是普通的酸奶,酸酸甜甜。配上紫米後,增加層次感,份量又不會吃太撐,反而有開胃作用。也很欣賞飲料還能自選甜度。
走在旺角街頭,看到別人都拿著手搖飲料,
自己也想來一杯。
珍珠奶茶、奶蓋茶類,已喝到厭了,
想嚐點新飲料。

這夜,
這人氣店人龍不多,趕緊排隊吧。
酸奶,即是,我們常說的乳酪。
看到餐牌有多款酸奶飲料,
有普通的酸奶,有加入水果的酸奶。
大鄉里初嚐,還是點回招牌的原味酸奶。
在飯前喝一杯,吃米酸奶最適合。

品牌的logo很可愛,簡約的透明杯,
盛著滿滿的紫米酸奶。
吃米酸奶

紫米口感煙韌,能吃出不是隔夜的。
若光喝酸奶,是有點單調,
就是普通的酸奶,酸酸甜甜。
配上紫米後,增加層次感,
份量又不會吃太撐,反而有開胃作用。
也很欣賞飲料還能自選甜度。
2019-06-19
2019-06-19 150 浏览
今日熱辣辣,去嘗試下新野飲—我是酸奶君。本來對酸奶不太喜愛的我,一試呢杯酸奶之後又有重新的睇法!今次叫了益生酸橙君,加了益生菌的酸奶特別好喝,酸酸甜甜,令人一試難忘。朋友叫的草莓酸奶君亦十分好喝呢
2019-06-19 125 浏览
大陸嘅酸奶真係幾好味,我是酸奶君終於開到嚟香港,唔洗要北上先解決到思酸奶之苦啦!要試試佢有無傳承到大陸嘅口味當然要試佢嘅招牌,吃米酸奶,姐係紫米酸奶略嫌酸奶稀咗些少,不過紫米夠曬咬口,下次試下吃米特濃酸奶先!

吃米酸奶

10 分钟 (外卖自取)
2019-06-18 120 浏览
我是酸奶君咁出名,當係要打個卡啦!今次第一次飲,就試下佢 signature 嘅吃米酸奶。紫米好煙韌有咬口,不過酸奶略嫌稀咗啲,下次試下吃米特濃酸奶先,希望會濃返啲!

吃米酸奶
以前番大陸好中意買酸奶飲甚至會托幾pack番尼繼芝士奶蓋 黑糖珍奶之後估唔到酸奶而家都擠身埋手搖飲品行列係旺角見到間舖覺得icon好QQ睇個menu原本想揀生果類個啲但係竟然賣曬焗住要試佢個招牌吃米酸奶其實姐係酸奶加紫米原本覺得聽落有啲伏畢竟 酸奶同米 點睇都唔似好朋友點知飲落又有啲驚喜地紫米煙煙韌韌 酸奶酸得剛剛好係略嫌稀啲 同 等得比較耐同埋HK$28尼講 份量有啲少好似都係番大陸托幾pack抵啲 哈哈
以前番大陸好中意買酸奶飲
係略嫌稀啲 同 等得比較耐
同埋HK$28尼講 份量有啲少
好似都係番大陸托幾pack抵啲 哈哈

2019-06-10 168 浏览
朝聖人氣酸奶🍼💘 對於一個平日長期都會去買酸奶當早餐飲 望住旺角呢間茶野開張 身為酸奶控點可以唔試😻❣ 好彩條隊唔係話好長 等十分鐘左右就拎到嚕(>人<;)▫吃米酸奶 $29吃米呢個詞覺得有啲得意 嗌果時已經諗緊佢係咩黎 原來係最愛既紫米(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵) 酸奶味好唔係話特別好濃好重 唔係安慕希個種 不過都幾飽肚 紫米食落比較淋 唔係話好煙韌個種😼▫莓果粒粒 $38一開頭嗌勁驚係得個甜字既酸奶 因為杯野有加莓肉 所以飲落係酸酸甜甜咁 化解左酸奶既飽肚感 感覺上比起吃米酸奶果杯更濃味 不過相對地就貴d👻📍我是酸奶君 旺角豉油街60 -102號地下A舖#eatwifcathy_旺角 #eatwifcathy_茶飲 #旺角 #旺角美食
朝聖人氣酸奶🍼💘

▫吃米酸奶 $29

▫莓果粒粒 $38

📍我是酸奶君
旺角豉油街60 -102號地下A舖
  • 莓果粒粒
成日飲珍珠奶茶都會悶,所以轉飲下酸奶,而且感覺上好似健康d咁haha, 呢款酸奶同普通yoghurt個味有d唔同,感覺無咁澀口,不過放心又唔會太甜,個味調得岩岩好。另外,好鍾意入面d紫米,好好食,有少少咬口,估唔到配落酸奶度係咁夾!
2019-06-08 189 浏览
酸奶相信喜愛北上既朋友一定對佢唔會陌生,但香港真係比較少接觸,過江龍我是酸奶君終於係旺角開店,香港人都有機會試下酸奶究竟是什麼來的我點了人氣no.1既吃米酸奶,其實係酸奶+紫米同糯米,酸酸甜甜既酸奶飲落似飲緊益力多但無咁甜,紫米同糯米煙煙韌韌,好有咬口,兩者既味道同口感都好夾,好飲,飲晒成杯好飽肚,完全食唔落其他野如果飲珍珠奶茶飲到悶悶地,不妨試吓飲酸奶,今次就試住個入門版先,下次想試下酸奶加其他生果既組合,相信應該不會令我失望
2019-06-07 167 浏览
夏日炎炎行過旺角,一定會即刻想飲番杯凍冰冰嘅嘢飲,旺角有好多選擇,今次就揀咗最新開嘅我是酸奶君🤔我係一個好鍾意飲酸奶嘅人,同返大陸飲嘢都必點酸奶!期待平日下午唔係好多人排隊。我點左杯燕麥酸奶,感覺上好似健康好多咁🐷等左10分鐘都唔使就有啦,嘢飲拎上去好重手,入面有紫米同埋燕麥,佔咗杯嘢飲嘅三分之一🤪 好足料!但係飲落去就開始令人失望😓 酸奶好杰身,雖然係健康,但係唔夠甜🤢 加上啲配料同酸奶係完全冇撈好,第一啖飲落去淨係覺得食左啲配料。 仲言之,佢既敗北之處係滿足唔到鍾意飲甜野嘅人🥺 對我來講就唔係咁吸引,未必會再買第2次😲不過飲晒成杯嘢之後真係好飽肚,如果係想減肥嘅話飲呢杯野就已經可以當一餐啦🤣
我係一個好鍾意飲酸奶嘅人,同返大陸飲嘢都必點酸奶!期待

平日下午唔係好多人排隊。

我點左杯燕麥酸奶,感覺上好似健康好多咁🐷

2019-06-07 122 浏览
我是酸奶君🍼👶🏻.朋友介紹呢間’我是酸奶君’嘅酸奶,亦都陸續見到好多IG post打卡,一於試吓好唔好飲!.’我是酸奶君’位於旺角,食完飯嘅時間都幾多人買,前面排十幾張飛左右🤓可能太晏好多口味已經賣晒,於是嗌左本店招牌- 吃米酸奶。吃米酸奶🥛🍚吃米有啲似紅糙米,係煙煙un un 嘅米,又有啲似芒果糯米飯入面嘅糯米,但無咁黏,大概係糯米同薏米中間嘅質感😗食落感覺好特別好有咬口,有飽肚感!🥛酸奶偏甜,帶有微微乳液嘅酸味(係一般大眾都接受到嘅酸)🍶一杯有500CC,食完飯飲有啲飽,建議兩人share一杯啱啱好😇🥰
我是酸奶君🍼👶🏻

吃米酸奶🥛

🥛酸奶偏甜,帶有微微乳液嘅酸味(係一般大眾都接受到嘅酸)

2019-06-05 153 浏览
👭我是酸奶君(旺角)👭芒芒果海 $38打碎既芒果蓉加入酸奶再配上紫米糯米,飲落味道甜甜酸酸,味道適中,唔會好似原味乳酪咁酸,亦唔會好似包裝果味乳酪咁甜,配上勁有咬口既紫米糯米(38超愛😍)整體配搭好好😋滿足到38食甜品同飲野既慾望👍🏾不過$38得500cc,價錢就貴左啲,但一次半次都ok啦😝推薦度:8/10🏠旺角豉油街60 -102號地下A舖🕐Mon-Thu 11:00am-00:30am Fri-Sun 11:00am-02:30am
👭我是酸奶君(旺角)👭

芒芒果海 $38