2022-02-10
省妹當然省得幾多就省幾多,所以近排常常都睇下有咩外賣優惠,而其中一個我常用的是Openrice外賣自取,裏面有$5立減優惠、滿$50減$10、滿$60減$15等等,不同優惠內有不同餐廳,要慢慢細閱先得。今次只係買杯飲品,所以用了$5立減優惠。對於我來說,天氣仍然keep 住凍,最好就飲返杯暖身的有薑飲品。小店有三款薑汁系列,揀了杯熱薑汁奶茶($16),原價$21,用了優惠就減$5,即係實收$16,抵! 出門前下單,行到去店就馬上有得拎,又方便又唔駛等,拿上手仲係熱添,讚呀! 大大杯,入口溫度好岩我,茶味不濃,甜度就揀了少蜜,一般的甜度就岩我。薑味都唔算好突出,但驚喜在有薑渣,好似真材實料。提外話:Openrice外賣自取雖有不 同優惠,有啲真係抵架,但有啲就.....網上的價錢比在實店所定的價格貴幾蚊,減返優惠可能只是打嗰和,或者貴咗,所以大家用之前要睇清楚。