<手作功夫茶>-接觸呢間野 要由花蓮乞衣之旅講起係一個一班人飲去每間野每次都只會叫一杯野既故仔然後成個trip 有9成時間係飲緊黑糖珍珠鮮奶當中我的心水舖頭就係手作功夫茶了咁岩經過就梗係要試試佢啦😏—————————————————————-『黑糖波霸鮮奶』🥛 - $30-咁岩係慈雲山放學時間經過 要等十張柯打左右不過其實都冇咩好講 同我飲過果間係無可比性然後同圓圓 同銅鑼灣老虎堂都係冇野可以比較🤷🏻‍♂️先講賣相 啲糖漿掛杯都做得不錯 起碼不樣衰其實主要都係追求啲珍珠煮成點 不過 啲珍珠 係硬到 比我條命更硬🤦🏻‍♂️ 我懷疑係未熟講緊果陣時仲未搖勻杯野 啲珍珠同黑糖係仲熱的時候咁攪勻之後就更加唔洗講啦 啲珍珠凍左本身都冇人要追求佢煙韌啦甜度還好 不過都冇乜留意 食到粒珍珠已經冇野想講可能因為我好衰唔衰放學時間先經過啦 咁岩啲熟既珍珠冇哂點都好我都不會再買~-📍 手作功夫茶 (慈雲山)慈雲山毓華街23號慈雲山中心1樓104A號舖-—————————————————————P.S. 空歡喜一場 #foodbeggar #hkfood #food #boba #blacksu

<手作功夫茶>
不過 啲珍珠 係硬到 比我條命更硬🤦🏻‍♂️ 我懷疑係未熟
講緊果陣時仲未搖勻杯野 啲珍珠同黑糖係仲熱的時候
甜度還好 不過都冇乜留意 食到粒珍珠已經冇野想講
可能因為我好衰唔衰放學時間先經過啦 咁岩啲熟既珍珠冇哂
點都好我都不會再買~
📍 手作功夫茶 (慈雲山)
慈雲山毓華街23號慈雲山中心1樓104A號舖
—————————————————————
P.S. 空歡喜一場
#foodbeggar #hkfood #food #boba #blacksugar #blacksugarmilk #pearl #tws #beggingintws #beggingin慈雲山 #begginginhk
2019-03-19 333 浏览
-台式飲品🥤🍹盛行,總有一間係左近。 所以得閒都會4圍搵新口味、新品牌嚟試。 之前行過呢間慈雲山店店舖招牌公仔👤係一個人形打緊功夫嘅figure。原來之前係試業, 係上星期五先正式開張🎊。黑糖波霸純鮮奶($30)黑糖 + 鮮奶好balance 鐵觀音珍珠奶茶($25)茶味夠濃輕飲水果🍎🥝🍓茶王($32)健康之選Top 8 之中, 已經試飲咗3款。下次試埋其他先😚。 ===================== 手作功夫茶地址: 慈雲山毓華街23號慈雲山中心1樓104A號舖

之前行過呢間慈雲山店

店舖招牌公仔👤係一個人形打緊功夫嘅figure。

原來之前係試業, 係上星期五先正式開張🎊。

黑糖波霸純鮮奶($30)
黑糖 + 鮮奶好balance

鐵觀音珍珠奶茶($25)
茶味夠濃

輕飲水果🍎🥝🍓茶王($32)
健康之選

Top 8 之中, 已經試飲咗3款。下次試埋其他先😚。

=====================

手作功夫茶