2017-06-01 595 浏览
去完南韓番黎 想食番南韓味美食係到搵左依間試下 叫左個石頭拌飯 雖然飯量無南韓咁多 拌埋韓式辣醬 辣醬唔會太辣 岩香港人口味再黎一個紫菜包飯 雖然就包得鬆散左d 但香香麻油味 正宗韓國風味 好味另外仲食左一串年糕 外皮脆卜卜加上甜醬辣醬 都ok
去完南韓番黎 想食番南韓味美食係到搵左依間試下

另外仲食左一串年糕 外皮脆卜卜加上甜醬辣醬 都ok

2017-06-01
  • 紫菜包飯
  • 石頭鍋飯
2017-03-10 790 浏览
朋友知我鍾意食韓國嘢,但又唔想去啲大路餐廳,就搵咗呢間位於旺角女人街既小店,聽講係韓國人主理呢今次夜晚黎到一直只有一位店員,但上菜速度都唔慢,而且禮貌好好想飲柚子蜜呢度反面冇,2個都叫左鮮橙汁,甜甜地有粒粒果肉前菜係泡菜同細細粒既酸蘿蔔,叫左個套餐,飯卷+炒粉絲,整得好香,唔會太油好鍾意食呢種飯卷,好有傳統韓國風味石頭鍋飯,唔知係鍋問題定點,平時就算係咁兜都會痴底,但呢度兜幾兜已經OK,仲食到微微飯焦店內一直播著韓國MV,都幾有趣
朋友知我鍾意食韓國嘢,但又唔想去啲大路餐廳,

就搵咗呢間位於旺角女人街既小店,聽講係韓國人主理呢

今次夜晚黎到一直只有一位店員,

但上菜速度都唔慢,而且禮貌好好
鮮橙汁
想飲柚子蜜呢度反面冇,2個都叫左鮮橙汁,甜甜地有粒粒果肉
前菜係泡菜同細細粒既酸蘿蔔,

叫左個套餐,飯卷+炒粉絲,

整得好香,唔會太油
好鍾意食呢種飯卷,好有傳統韓國風味
石頭鍋飯,唔知係鍋問題定點,平時就算係咁兜都會痴底,

但呢度兜幾兜已經OK,仲食到微微飯焦
店內一直播著韓國MV,都幾有趣
2017-03-08
庆祝纪念
生日
鮮橙汁
又想食韓國野,但又唔想食出名果D炸雞 (女人就係咁XD)於是openrice一search就出左呢間係女人街,係韓國人開既炸雞又點少得叫左原味同甜酸味!原來仲有薯條!超好~我地都覺得原味好食d~~
又想食韓國野,但又唔想食出名果D炸雞 (女人就係咁XD)

於是openrice一search就出左呢間

係女人街,係韓國人開既
炸雞又點少得
叫左原味同甜酸味!原來仲有薯條!超好~

我地都覺得原味好食d~~
2016-12-07
2017-01-12 542 浏览
唸住韓國野吃應該正正常常,但都伏左!叫左2樣野吃,一樣好鹹!海鮮煎餅材料很普通,幾個小蝦,幾塊小小的魷魚,加小小蜆,仲”lon”晒甘滯。牛肉炒粉絲得豉油味。總體來說很普通的材料,兼味道好差,但收的好貴。 完全吾明d好評點來,定系我來的不是時候,廚師心情差所以連累到食物,呵呵。還有一點,就系side dish 好少,每樣得個幾小塊,比甘少不如吾好比啊,可唔可以大方小小?連呢d都吾捨得比多d客人,就真系無言。
唸住韓國野吃應該正正常常,但都伏左!
叫左2樣野吃,一樣好鹹!
牛肉炒粉絲得豉油味。
總體來說很普通的材料,兼味道好差,但收的好貴

2017-01-12
2016-12-06 727 浏览
今天再到拌拌韓國餐廳惠顧,因為此餐廳2:00 後比較少人。今天友人因要幫我修復飾物,所以選擇這餐廳今日叫左牛肉湯飯,味道不錯我們用膳完畢,老闆好快清理抬面於是,我們便開始D.I.Y, 可能太少位置,我一不小心將部分材料倒番,慌忙地執拾。,老闆好好人,幫我們執拾後來我們發現少了一粒石,又再搵過,老闆見到,居然搬走櫈上軟墊,用埋電筒幫我們揾雖然,到最後仍然未搵到,但是老闆既熱心,人情味,令我感到好窩心
今日叫左牛肉湯飯,味道不錯

我們用膳完畢,老闆好快清理抬面

牛肉湯飯
  • 海鮮豆腐
2016-11-29 546 浏览
拌拌韓國餐廳門口好細,唔起眼餐廳裝修簡單,牆上貼滿手寫莱單,播放著韓國音樂由於已經2點,餐廳唔多人,好靜及舒服泡菜正宗, 爽口,微辣海鮮豆腐湯先來一啖湯,鮮甜豆腐好滑,青口新鮮唔腥,蜆肉同樣鮮味,冇沙,有細細粒墨魚粒,配菜好豐富,有東菇,翠玉瓜,金菇
拌拌韓國餐廳門口好細,唔起眼
餐廳裝修簡單,牆上貼滿手寫莱單,播放著韓國音樂
由於已經2點,餐廳唔多人,好靜及舒服
泡菜正宗, 爽口,微辣

先來一啖湯,鮮甜
泡菜
泡菜
海鮮豆腐湯
「拌拌韓國餐廳」沒有很大,看起來也沒有十分吸引的裝修。但以韓國餐廳來說,食物種類非常之多,不過每碟份量也沒有十分巨大,所以幾個女生去吃也能吃多幾款餸~我最喜愛的是紫菜飯卷。用料十足,淡淡的麻油香十分有韓國味道。朋友覺得不辣的白汁炒年糕也不錯,如果年糕再多一點更好。部隊鍋吃光後可以追加炒飯,加上芝士和紫菜每人一碗全部吃光滿足得不得了。另外也點了魚糕湯和韓國果汁飲品,看見隔離檯老闆和客人邊傾計邊燒酒其實也很想試XD餐廳雖在旺角,但感覺就是屋村樓下的茶記般親切的感覺 <3聽聞炸雞也不錯,但那天我們太飽了,下次再去~~~!
2016-10-08
用餐优惠
試食活動
2016-11-05 413 浏览
我同朋友買左團購優惠券,所以逼不及待試食!泡菜煎餅中規中矩,冇乜特別,因為我對泡菜真係好麻麻。芝士海鮮炒年糕,呢個好食呀,不過年糕相比比較少,食完唔係好夠喉。炸雞超有驚喜!我地叫嘅係混味炸雞。叫左原味同甜酸味,我地兩個人都覺得原味好食啲。埋單要445,用左300蚊優惠券都要補145蚊。其實都唔平,如果冇優惠券都未必會黎。野食方面真係唔錯,好味架,值得一試。
我同朋友買左團購優惠券,所以逼不及待試食!
泡菜煎餅
泡菜煎餅中規中矩,冇乜特別,因為我對泡菜真係好麻麻。
芝士海鮮炒年糕
雙味炸雞
炸雞超有驚喜!我地叫嘅係混味炸雞
叫左原味同甜酸味,我地兩個人都覺得原味好食啲。

埋單要445,用左300蚊優惠券都要補145蚊。
其實都唔平,如果冇優惠券都未必會黎。
野食方面真係唔錯,好味架,值得一試。

2016-11-04
用餐优惠
團購
芝士海鮮炒年糕
雙味炸雞
雖然我曾經不太懂欣賞呢間餐廳,但經過今次再去,又有新體驗喔!👀由於我傷風了,同事們好體貼地建議食熱野,於是最近公司嘅呢間韓國餐廳又被揀中了🙈今次我揀左魚蛋湯,因感覺最安全😆,而且我都想飲湯暖暖身。點知有意外驚喜😍,好好味喔!,魚蛋有一片片同一粒粒嘅形狀,食落好有彈性,再點上附上嘅醬汁,味道多左層次感😋😋而且湯都好清甜。👀宜家再睇返相都好想再食😋😋
魚蛋湯

👀宜家再睇返相都好想再食😋😋
2016-10-14
魚蛋湯
2016-10-17 316 浏览
食泰國菜太多,有時轉下口味都唔錯😋加上天氣開始轉涼,lunch time一班同事都想食熱野暖暖身,公司對出嘅韓國石鍋飯自然係不二之選👻。其實平時我好少食韓國石鍋飯系列,因為我係「貓嘴」🐱,好怕食熱野,一食熱野就會食得好慢,不時吹到飯凍哂先放落口🙈最後成班同事食完,望住我食😂😂不過我唔會因爲熱野就放棄美食,但呢個飯無咩味,偏清淡😆對於重口味嘅我有d唔過癮,食左一半就完了!
牛肉拌飯
2016-10-04
2016-09-18 652 浏览
今日係女人街試咗一間好有feel 的Korean Food👍🏻👍🏻因為有著韓國MV 再加上韓國人主理,真係好似去咗韓國一樣🇰🇷正題,今日先試牛刀,紫菜飯卷兼辣面拌年糕入屋即跟小食,好開胃👍🏻👍🏻👍🏻再遞上香味濃郁的炒米茶,服務好👍🏻👍🏻上菜極快,三分鐘左右到,可能人少👍🏻👍🏻味道好入味,極有口感的年糕配酸辣面👍🏻👍🏻👍🏻另外,我地叫了一支米酒😛😛😛👍🏻👍🏻👍🏻再加泡菜煎餅,煙Un好好食👍🏻👍🏻👍🏻價錢大眾化,食物水準不錯,值得一試。下次可試石頭窩飯

正題,
今日先試牛刀,紫菜飯卷兼辣面拌年糕

入屋即跟小食,好開胃👍🏻👍🏻👍🏻
再遞上香味濃郁的炒米茶,服務好👍🏻👍🏻
上菜極快,三分鐘左右到,可能人少👍🏻👍🏻
味道好入味,極有口感的年糕配酸辣面👍🏻👍🏻👍🏻
另外,我地叫了一支米酒😛😛😛👍🏻👍🏻👍🏻
再加泡菜煎餅,煙Un好好食👍🏻👍🏻👍🏻

價錢大眾化,食物水準不錯,值得一試。
下次可試石頭窩飯

新年前最後一個happy friday,收工後同一班吃貨同事去旺角shopping n eating,因為太肚餓關係,見到一間新開的韓國餐廳,二話不說直衝入去我地6 人點左泡菜餅+炒年糕(套餐$103),泡菜餅+米酒(套餐$78好似),韓式炸雞焗芝士$198,同🐖肋骨煲中size$198,我地點好似好少野食,但份量都很多上菜前每人會有一碟小食,個人比較失望,泡菜,大荳芽同脆玉瓜,太普通了#炸雞🐥>超好味,即炸熱辣辣,配上甜甜的醬料,加上可以拉C的芝士,正丫一定要襯熱食,芝士凍左,好難包住d雞,就算雞凍左都好好味比起《某家》的雞還好食芝士可以再再再多d#泡菜餅>比較咸,可以唔點汁,一般般#炒年go>剛上枱時樣子不討好,個汁水汪汪,望落好似會無咩味,但食落味到夠,唔太辣,配料都好多,有魚片,菜絲#紫菜包飯>料很足,有蟹柳,火腿,旦c,青瓜等,而且很香麻油味 i love it❤#🐖肋骨煲>味道有d 甜甜地,中size份量都很多每人都可以分到2條骨,裡面還有其他配菜,粉絲,茹茹,同年糕💋💋這間餐廳比想像中好食,而且韓國大叔好funny 同nice下次有機會再來多次 Happy new yea
新年前最後一個happy friday

一定要襯熱食,芝士凍左,好難包住d雞,就算雞凍左都好好味
比起《某家》的雞還好食
芝士可以再再再多d
韓式芝士焗雞
#泡菜餅>比較咸,可以唔點汁,一般般

味到夠,唔太辣,配料都好多,有魚片,菜絲
紫菜包飯同炒年go
這間餐廳比想像中好食,而且韓國大叔好funny 同nice
下次有機會再來多次 Happy new year
泡菜餅連米酒一支(套餐)
2016-02-05
韓式芝士焗雞
今日星期六, 可能12:00左右, 未算多人, 見星期六都有set lunch 就入去試試, 價錢櫃$4x-$5x左右, 有一碗海帶湯, 兩款前菜, 一個主菜.                                侍應先送上一杯暖暖的玄米茶, 我點了水冷麵, 有半只熟強, 青瓜絲, 白蘿蔔, 麵質彈牙可口, 味道似十足我在牢國吃的地道冷麵一樣, 十分之正宗!! 價錢比尖沙咀金巴利街的so-called ''韓國街'' 平, 但更為正宗!  決定會再一試.
水冷麵
2015-10-03
水冷麵
2015-10-13 1161 浏览
我突然好想吃炸雞,逼了一位姐姐陪我試呢間位於旺角的韓國餐廳,我最高紀錄係在韓國待在家中沒有外出,一日三餐食炸雞,電話外賣實在太方便 今次試下呢間味道如何先。 我們點了個half half 半邊原味半邊辣,辣的比較惹味,原味的沒什麼味道不夠咸雖然我不喜歡咸。 另外點了個石頭鍋飯,味道也是一般..... 老實說,尖沙咀某出名經常排隊的一間炸雞店,我自己本人已經覺得一般,這間更一般... 可能在江南吃得太多好味炸雞...不好意思... BiBim Yangpoonine Korean Restaurant (旺角)地址:旺角通菜街1號威達商業大廈地下N舖電話:91559471

另外點了個石頭鍋飯,味道也是一般.....

2015-10-05 671 浏览
正宗韓國料理 老闆是韓國人 可以練習韓文喔年糕非常Q 泡菜湯飯也很正宗雪花炸雞重點推薦!好吃不油 沒有罪惡感 灑上了芝士粉 配了年糕條 三個人一份很有滿足感已經是常客了 有集點卡
正宗韓國料理 老闆是韓國人 可以練習韓文喔
年糕非常Q 泡菜湯飯也很正宗