今晚本身只係拎外賣嘅時候經過,見到放喺門口嘅易拉架就心血來潮想買杯嘢飲🤪🤪原本想叫杯豆腐花奶茶試吓,但係又怕飲咗瞓唔到😅😅 一入店就見到另一個焦點🌟🌟細路仔鴛鴦🌟其實就係阿華田溝好立克😌以為成日聽人講,但係從來無飲過。難得見到,梗係要叫杯試下啦🤪(我拎到成手嘢,所以無影到相🥲🥲)飲落雖然唔算有驚喜,但對於就快三十歲人依然好喜歡阿華田同好立克嘅我呢講,絕對係杯comfort drink😚😚 兩隻味一次過飲到晒,童年回憶即刻返晒出嚟😆提提大家,我今次叫咗走冰,因為份量多咗所以係要加💵既($4),而且可能本身唔夠凍,所以都要等耐少少先有🙂

🌟細路仔鴛鴦🌟其實就係阿華田溝好立克😌

(我拎到成手嘢,所以無影到相🥲🥲)

2021-06-30 239 浏览
仙草奶茶 HKD26係士丹里嘅照牌港式奶茶咁多款入邊揀咗仙草奶茶奶茶夠哂濃 第一次飲嗌少甜 中哂伏 澀到不得了 今次想叫多奶 但店員話奶茶底一早較好 不過正常甜係啱啱好 中意奶茶嘅人一定要試試🥲

仙草奶茶 HKD26
係士丹里嘅照牌港式奶茶
咁多款入邊揀咗仙草奶茶
奶茶夠哂濃
中意奶茶嘅人一定要試試🥲
2021-05-30 284 浏览
見依間芋圓店喺元朗都幾有名氣,主打芋圓仙草系列,見亦有人幫襯買手搖飲品,不過係外帶店,亦都可以企係側邊高枱享用嘅。小編喺元朗大馬路街行返去地鐵站嘅時候經過於是入咗去食🤣👓芋圓2號 $29芋圓整體不過不失,份量都多有15粒而且偏大粒,質感煙韌,不過食唔出番薯芋頭味,芋頭味認真食都有少少芋頭味但地瓜味就差少少。紅豆粒都多整體甜味都係靠佢。仲有好多細細粒嘅白色小丸子,糯米粉質感都唔錯。仙草底正正常常。唔可以好腌尖咁評論為高質,但成碗糖水份量偏大碗可算抵食。評分:6.5/10

👓芋圓2號 $29
評分:6.5/10
2021-03-22 445 浏览
好耐無寫過食評,今晚偶然食到摩登士丹里嘅芋圓3號,忍唔住要讚抵食又好食!芋圓係分開裝,份量好多,超煙韌,慢慢嚼番薯味、芋頭味就會滲出來豆腐花滑嘟嘟,食到碗底有少少腐竹。珍珠Q彈,紅豆粒粒分明又夠淋!揀少甜已夠。食一碗,飽到不得了,都唔知點瞓覺。一定會再試其他口味 如果有得揀大碗或細碗就好啦。

食一碗,飽到不得了,都唔知點瞓覺。
一定會再試其他口味
如果有得揀大碗或細碗就好啦。
2021-03-22
外卖自取
次次到屯門元朗買台式飲品都聽到別人推介士丹里,但原來他們還有台式糖水的~現在晚上不能堂食甜品就外賣糖水試試看吧🙆🏻‍♀️幾個系列(仙草/芋圓/豆花凍/牛乳等)裡各自都有不同配搭十分多樣,定價合理,大大碗配料數量十足😄🥣 #芋圓2號 $28一次過滿足不同口感,內有芋圓/地瓜圓/紅豆/小丸子/仙草▸ 滑溜溜的仙草凍,份量很多▸ 紅豆夠軟身微微起沙,配搭仙草更豐富💬 地瓜圓和芋圓味道較淡,建議可以再軟身少少會更好🍠 #紫薯4號 $30「紫迷們」肯定有興趣,內有紫薯圓/紫薯蓉/椰汁紫米露▸ 紫薯蓉大大個入口綿滑,滿滿的紫薯味▸ 甜度適中,椰汁味不會蓋過紫薯味💬紫薯圓紫薯味不太突出,而且與紫米均略硬另外很欣賞他們的外賣會將芋圓/地瓜圓/紫薯圓/紫薯蓉與糖水分開擺放👍🏻回家時可以單獨將糖水放入雪櫃,不用怕配料因溫度而破壞原本的口感~

🥣 #芋圓2號 $28
一次過滿足不同口感,內有芋圓/地瓜圓/紅豆/小丸子/仙草
▸ 滑溜溜的仙草凍,份量很多
▸ 紅豆夠軟身微微起沙,配搭仙草更豐富
💬 地瓜圓和芋圓味道較淡,建議可以再軟身少少會更好
芋圓2號

🍠 #紫薯4號 $30
「紫迷們」肯定有興趣,內有紫薯圓/紫薯蓉/椰汁紫米露
▸ 紫薯蓉大大個入口綿滑,滿滿的紫薯味
▸ 甜度適中,椰汁味不會蓋過紫薯味
💬紫薯圓紫薯味不太突出,而且與紫米均略硬
紫薯4號

15 分钟 (外卖自取)
2021-03-02 359 浏览
❀ 一直有聽過呢間出名食芋圓嘅小店但因為得外賣成日都買唔到 今次終於有機會試下🤪💚一拎上手 勁大袋😱因為係外賣 分咗兩盒裝一盒係芋圓同紫薯蓉 一盒淨係仙草❶仙草底 勁大碗 滿滿都係仙草🤪質地夠厚 食落好滑溜應該有加糖水 唔使落佢另加嘅奶 已經好夠味🍬❷紫薯蓉 本身係為咗呢個先叫紫薯系列點知有啲失望 好乾身 一倒落去已經散咗好似冇任何調味咁 食到後尾仲有少少苦🥺❸芋圓 大約數過有成十五六粒幾Q彈有嚼勁 食落有少少紫薯味🍠但就冇乜顆粒感-整體份量真係勁大份 我個日直接當晚餐食平均三十幾蚊嚟講真係幾底食但紫薯蓉就唔推薦啦我下次應該都會試下佢其他系列 性價比唔錯👍🏽————————————💰: ★★★★☆👅: ★★★☆☆🏖: ★★★☆☆=================📍 摩登士丹里 (元朗)元朗青山公路元朗段22-26號金源大廈地下1號舖-

一直有聽過呢間出名食芋圓嘅小店

💰: ★★★★☆
👅: ★★★☆☆
🏖: ★★★☆☆
=================
📍 摩登士丹里 (元朗)
元朗青山公路元朗段22-26號金源大廈地下1號舖
$30 (宵夜)
2021-02-16 213 浏览
🍧 有得揀仙草芋圓 $33(新年期間加$2)除左有芋圓同仙草底,仲可以揀多3款配料🤪當然揀左我最愛既珍珠、紅豆同寒天😝呢碗野真係超抵.... 啲芋圓係分另一個盒比你,而仙草底個碗係爆滿既😌 份量黎講真係超抵食!寒天原來即即係透明既仙草🤣 口感都係差唔多🤣🤣🤣反而佢既紅豆太硬,我個人比較中意食超淋既紅豆😢另外,係可以落單既時候同店員講加花奶!佢會另外比盒仔花奶你~加埋一齊食大大提升仙草既味道😍
🍧 有得揀仙草芋圓 $33(新年期間加$2)
除左有芋圓同仙草底,仲可以揀多3款配料🤪
當然揀左我最愛既珍珠、紅豆同寒天😝
寒天原來即即係透明既仙草🤣 口感都係差唔多🤣🤣🤣
反而佢既紅豆太硬,我個人比較中意食超淋既紅豆😢
2021-02-02 245 浏览
其實想試呢間嘅芋圓好耐,今次經過就即刻買嚟試下,除咗芋圓外仲有其他台式飲品,都幾多選擇 ☁︎( ´͈ ᵕ `͈ )☁︎-芋圓2號 $29芋圓係分開盒上,食果陣先倒入撈勻ʕ •ᴥ•ʔ份量都幾足,入面有紅豆、小丸子同仙草芋圓煙韌十足,芋頭味都幾出,反而食唔到地瓜嘅味道🤨紅豆粒粒分明,唔會煲到溶溶爛爛,而且好香甜仙草滑身仲勁多,撈埋一齊食口感十足٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و小丸子相對軟身啲,甜度啱啱好,整體嚟講性價比超高,$29一大碗,食完真係好滿足🖖🏻ฺ暫停提供企位堂食,只供外賣-👾味道:6/10🔙回頭率:7/10(10分最高)
芋圓2號 $29
芋圓係分開盒上,食果陣先倒入撈勻ʕ •ᴥ•ʔ
份量都幾足,入面有紅豆、小丸子同仙草
芋圓煙韌十足,芋頭味都幾出,反而食唔到地瓜嘅味道🤨

紅豆粒粒分明,唔會煲到溶溶爛爛,而且好香甜

ฺ暫停提供企位堂食,只供外賣
👾味道:6/10
🔙回頭率:7/10
(10分最高)
2021-01-14 225 浏览
摩登士丹里芋圓2號價錢💲: $29好味程度😋: 3.6/5服務🍴: 3.6/5環境🗾: /性價比🥢: 4.3/5回頭率😚: 3.3/5-元朗有間芋圓幾出名,我住元朗的frd成日都去食😂 所以我都要試下!佢叫摩登士丹里。佢地主要做外賣,企位都有小小既。今次懶得揀就要左芋圓二號-佢都幾大兜,芋圓外賣係分開上,食的時候再倒返埋一齊。入面仲有紅豆,小丸子同仙草。 主角芋圓比較硬,唔太煙韌,食落只有小小芋頭同地瓜的味🧐應該粉落得比較多。芋圓比我想像中冇咁好🙈 不過小丸子就幾軟糯,有糯米粉味。紅豆都正常,冇煲到軟爛個啲,仲好完整一粒😬 成碗的甜味主要來自佢。-最底的仙草好滑溜,份量超多,完全托起晒面啲料。其實整體正常,係豐富,住元朗的可以一試,但特登食就唔洗了😂
摩登士丹里
環境🗾: /
性價比🥢: 4.3/5
回頭率😚: 3.3/5

2021-01-09 156 浏览
點了熱紅豆沙底芋圓3份小丸子,小丸子芋圓口感不錯,有咬口,但紅荳沙好甜好甜,咁稀係因為我加咗好多熱水,但仍然不能接受,丟咗,雖然便宜,但甜度一般人應該接受唔到。
芋圓小丸子紅荳沙底
2020-12-12 237 浏览
“士丹里豆花奶茶(L)”($25)嚟咗元朗幾次終於有肚飲呢間🤣呢間摩登士丹里主打港式飲品奶茶系列都係用港式奶茶做茶底☺️好似呢杯豆花奶茶咁飲落茶味幾香豆花滑嘟嘟😋個人幾鍾意呢個配搭🥰
“士丹里豆花奶茶(L)”($25)

嚟咗元朗幾次終於有肚飲呢間🤣
呢間摩登士丹里主打港式飲品
奶茶系列都係用港式奶茶做茶底☺️
好似呢杯豆花奶茶咁
飲落茶味幾香
豆花滑嘟嘟😋
個人幾鍾意呢個配搭🥰
2020-12-03 201 浏览
有驚喜😍😍之前聽人講過話伏又覺得芋圓加奶茶怪怪地今日經過見到有仙草芋圓再加3個配料 都係33蚊!!我要左紅豆、豆花凍、小丸子😌紅豆細細粒 好有豆味 小丸子夠煙韌 芋圓好有味!唔會得麵粉味 真係食到芋頭、紫薯味!!仙草都好軟林 只可惜甜左少少 如果甜度可以揀更好!!!
有驚喜😍😍
之前聽人講過話伏
又覺得芋圓加奶茶怪怪地
仙草都好軟林 只可惜甜左少少 如果甜度可以揀更好!!!
2020-11-28 141 浏览
近排瘋狂食芋圓仙草珍珠紅豆小丸子之類嘅台式甜品飲品,所以質素口感味道馬上高下立見,好野當然想多D人知道,不過每個人口味唔同,所以評語只供參考。經過呢度N次完全冇諗過會幫襯,係見到有介紹所以黎試下,點知好有驚喜。我揀左芋圓系列,要仙草底再加珍珠、紅豆同涼粉。紅豆最驚豔到我,係我鐘意嘅質地,有咬口唔係煮到腍patpat死甜果D,點解咁講,因為之後食左D唔好好食家囉😪一般芋圓都有紫黃米白色,我真係第一次食到佢地嘅分別,黃色(蕃薯)味道最特出,食得我好滿足😌相比下珍珠比較硬,但算係煙韌唔係硬膠果隻。呢兜野我一個人食食得我好飽好滿意滿足。士丹里會係我芋圓嘅首選!不過呢度出野飲真係有D慢,我本來想要熱嘅,佢話要等10分鐘,我唔想等所以改做凍,但點知都係等左10分鐘。

相比下珍珠比較硬,但算係煙韌唔係硬膠果隻。

有得揀芋圓系列

有得揀芋圓系列
2020-11-04 291 浏览
就甘聽,完全吾覺得係飲品店🤣 係元朗既排名都算高。士丹利豆花奶茶($25)奶味重,有好多豆花滑嘟嘟,吸個下會feel 到好多鍊奶味,好甜,幾特別。重黑糖珍珠牛乳($32)都係偏甜,可能因為重黑糖,又係奶味重,珍珠煙un 好味😋芋圓2號($29)芋圓專登分開裝,吾會硬,煙un好味,份量亦都好多~芋圓二號有大量仙草係碗底,配紅豆和白珍珠,冇湯汁,全部係餸。如果叫其他有汁既芋圓甜品,應該會好味D!呢間野其實幾特別,連小朋友鴦鴛都有,好搞笑,值得再試。
就甘聽,完全吾覺得係飲品店🤣 係元朗既排名都算高。

士丹利豆花奶茶($25)

重黑糖珍珠牛乳($32)

都係偏甜,可能因為重黑糖,又係奶味重,珍珠煙un 好味😋

芋圓2號($29)

呢間野其實幾特別,連小朋友鴦鴛都有,好搞笑,值得再試。
2020-11-01
5 分钟 (外卖自取)
2020-10-28 163 浏览
一路飲開台式黑糖珍珠奶茶有一次偶然試左呢間之後就返唔到轉頭港式奶茶再加珍珠 真係好夾 好好飲唔會好死甜 茶底好香最重要係呢間分店啲人都好有禮貌 而家香港地好少何有服務態度好既茶飲店繼續加油
一路飲開台式黑糖珍珠奶茶
有一次偶然試左呢間之後就返唔到轉頭