2023-11-07 116 浏览
之前去開旺角都會食呢間既雞蛋仔覺得佢做得好脆有蛋香同好好味平時食開芝士味$28今日去買,個雞蛋仔要等10分鐘左右等都唔緊要拎出黎個樣瘦猛猛咁蛋味唔夠失望失敗!真係唔值得呢個價錢
之前去開旺角都會食呢間既雞蛋仔
蛋味唔夠
失望失敗!真係唔值得呢個價錢

外卖自取
2023-10-11 222 浏览
耐吾耐都會食下雞蛋仔今次竟然中伏旺中絕對係中學時代嘅回憶當時一放假就會過黎行街自從出咗嚟做嘢之後,其實旺中開始慢慢改由以前淨係賣衫轉左多元化,好似第二個葵涌廣場咁樣依間雞蛋仔,以前都有食過話說之前第一次食嘅時候覺得佢個芝士味好香雞蛋仔又香又脆但係今次可能轉左配方芝士味吾夠香中間個心仲要吾熟,有少少張口反而好似有少少麻糬嘅感覺無左鹹香味之餘重要淋曬整體嚟講,呢個雞蛋仔係帶偏甜$28吾值,完全冇咗之前嗰風味!冇下次
耐吾耐都會食下雞蛋仔
今次竟然中伏

旺中絕對係中學時代嘅回憶
當時一放假就會過黎行街
依間雞蛋仔,以前都有食過

話說之前第一次食嘅時候
覺得佢個芝士味好香
雞蛋仔又香又脆

但係今次可能轉左配方
芝士味吾夠香
中間個心仲要吾熟,有少少張口
反而好似有少少麻糬嘅感覺
無左鹹香味之餘重要淋曬
整體嚟講,呢個雞蛋仔係帶偏甜
$28吾值,完全冇咗之前嗰風味!冇下次

2023-09-13 150 浏览
今日放假黎到細個時成日去既旺角中心,記得以前冇咁多食店飲品店,而家可以行完街有個地方買小食經過呢間小食店,見到店舖外已有好多人拎住飛等緊,餐牌有好多口味既雞蛋仔同格仔餅,仲有特色飲品,一於試下口味繁多,唔怕冇岩自己既口味由於係外賣店舖,可以係立食區品嚐叫左個肉桂蘋果格仔餅,格仔餅外脆內軟,配合肉桂蘋果原來都可以咁夾,十分之好味,而且餅身堅韌,唔會食到好“呢hea”,推介推介飲品試左佢既冰糖雪梨綠茶,因為出面比較少呢個組合,又感覺相對健康,味道好清涼,唔會好甜,好岩而家咁熱既天氣,而且大大杯,的確唔錯

口味繁多,唔怕冇岩自己既口味

由於係外賣店舖,可以係立食區品嚐

2023-08-01 150 浏览
小編嗰日放工時段經過旺角中心新之城,口痕痕,所以就去咗摩豆度買咗個雞蛋仔。摩豆有好多唔同味道嘅雞蛋仔同格仔餅,好似斑斕味朱古力味同鹹蛋黃味都有。今次小編就試咗積及橙朱古力雞蛋仔,不過由於人都幾多,所以小編都等咗一段時間先攞到手。雞蛋仔攞到上手係熱辣辣嘅,識落好香橙味重一擔擔朱古力,非常推薦呢個口味。
2023-06-21 151 浏览
旺中宜家越黎越多野食 雖然經過過好多次 但係我之前都冇特別食過 今次食完lunch行左陣街有啲餓就買左個雞蛋仔試下~-香濃羅宋湯雞蛋仔 $24雞蛋仔就食得多 但係羅宋湯味嘅你又食過未?平時食開嘅雞蛋仔都係甜味為主 今次都係第一次食咸味嘅雞蛋仔 係值得一試嘅!✨一拎到手已經聞到好香 估唔到羅宋湯味唔會好奇怪仲唔錯添 雖然唔會好脆 但係佢係有肉嘅雞蛋仔 唔係得個殼果種👍🏼呢間小食店有好多唔同味道嘅雞蛋仔 有甜味鹹味 甚至有辣味下次有機會再試下其他味道嘅雞蛋仔先~🫶🏼
香濃羅宋湯雞蛋仔 $24

呢間小食店有好多唔同味道嘅雞蛋仔 有甜味鹹味 甚至有辣味
下次有機會再試下其他味道嘅雞蛋仔先~🫶🏼
2023-06-19 113 浏览
之前食過伯爵茶雞蛋仔,都覺得唔錯,不過要襯熱食,新鮮食係好夠脆,可以返兜,今次試吓呢款特濃朱古力雞蛋仔,真係好濃… 好黑🥶黑到睇唔到。。。唔知一個人食晒成底會唔會生癌呢?
2023-06-05 129 浏览
我已經差不多有2年幾冇食過雞蛋仔🧇大家唔好以為雞蛋仔個樣好無辜,好似好低卡咁🧐其實一底雞蛋仔差不多有400幾卡路里 = 1.5碗飯😩但今次朋友好想食雞蛋仔,我就捨命陪君子🤭🤭- 芝士雞蛋仔🧀 $26唔係講笑,我真係好耐冇聞過雞蛋仔香味,食果刻都有點小興奮🙂🙂唔知大家鐘意口咬定手MEET雞蛋仔呢😆😆?我個人黎講好鐘意手撕雞蛋仔,覺得一粒粒咁食特別有風味🤣但當我手撕雞蛋仔果時,成隻手都係油,我就決定都係口咬算🙈🙈雞蛋仔外皮脆卜卜,內面粒粒雞蛋仔都係實心飽滿,煙煙韌韌既感覺😎至於味道方面,就係咸香芝士🧀加本身帶有甜味既雞蛋仔本體🧇都係能夠想像得到既味道,食落去都幾香口既🫶間唔中放縱下自己食呢D HEAVY FOOD都幾好🥰🥰📍 摩豆 Modos – 旺角旺角彌敦道688號旺角中心一期2樓SA27A#justlingggxd_小食#justlingggxd_旺角
我已經差不多有2年幾冇食過雞蛋仔🧇
大家唔好以為雞蛋仔個樣好無辜,好似好低卡咁🧐
其實一底雞蛋仔差不多有400幾卡路里 = 1.5碗飯😩
但今次朋友好想食雞蛋仔,我就捨命陪君子🤭🤭

- 芝士雞蛋仔🧀 $26
唔知大家鐘意口咬定手MEET雞蛋仔呢😆😆?
我個人黎講好鐘意手撕雞蛋仔,覺得一粒粒咁食特別有風味🤣
但當我手撕雞蛋仔果時,成隻手都係油,我就決定都係口咬算🙈🙈
至於味道方面,就係咸香芝士🧀加本身帶有甜味既雞蛋仔本體🧇
都係能夠想像得到既味道,食落去都幾香口既🫶
間唔中放縱下自己食呢D HEAVY FOOD都幾好🥰🥰

📍 摩豆 Modos – 旺角
旺角彌敦道688號旺角中心一期2樓SA27A

#justlingggxd_小食
#justlingggxd_旺角
小編口痕心思思想吃雞蛋仔旺中這間小食店多款式且便宜特別口味$20多就有交易今次淺嚐了斑蘭口味雞蛋仔($23)翠綠色的鮮艷又吸引雞蛋仔做到一半軟糯一半脆身口感一流雖然斑蘭味不是特別濃郁但都有足夠淡淡的的香氣新鮮現製大約等待10分鐘就可⏳價錢合理味道也不錯👍🏻下次一定要試試羅宋湯味雞蛋仔呢😳-🧇摩豆🏡地址: 旺角彌敦道688號旺角中心一期2樓SA27A☎️電話: 不詳🕙營業時間: 12:00-23:00 (Mon-Sun)———————————————🌿以上圖文由Bobowannaeat版權所有,轉發需授權喔🌿鍾意我的分享請 ᴄᴏᴍᴍᴇɴᴛ, ʟɪᴋᴇ, ꜱʜᴀʀᴇ & ꜱᴀᴠᴇ ❤️🌟繼續關注我的貼文請𝙁𝙤𝙡𝙡𝙤𝙬 @bobowannaeat (ㆁωㆁ*)
小編口痕心思思想吃雞蛋仔
旺中這間小食店多款式且便宜
特別口味$20多就有交易

今次淺嚐了斑蘭口味雞蛋仔($23)
翠綠色的鮮艷又吸引

下次一定要試試羅宋湯味雞蛋仔呢😳

🧇摩豆
🏡地址: 旺角彌敦道688號旺角中心一期2樓SA27A
☎️電話: 不詳
🕙營業時間: 12:00-23:00 (Mon-Sun)
———————————————
🌿以上圖文由Bobowannaeat版權所有,轉發需授權喔
2023-05-18 73 浏览
這間位於旺角中心的雞蛋仔店,每次經過都必定有很多人光顧,所以我也忍不住買來吃。🌿斑蘭味雞蛋仔 $23雞蛋仔即叫即製,所以拿到手是熱辣辣的,周末人多要等10分鐘左右。雞蛋仔做到外脆內軟,外脆內軟,口感有點像麻糬,煙煙韌韌。味道方面不會太甜,但斑蘭味道不算突出,下次要試試其他口味。

🌿斑蘭味雞蛋仔 $23

2022-11-22 333 浏览
呢間野係旺角應該都開左近10年🤔之前佢係花園街個邊有分店,之後轉左黎旺中,記得以前細個第一次食覺得驚為天人🤣🤣而家再試下有冇失準先🤣以前好鐘意食抹茶紅豆(宇治金時),見到佢人氣推介第一係流心蜂蜜雞蛋仔就試下,但其實我本身對蜂蜜product一般,當挑戰下🤣呢個排第一係有原因,因為真係好好好好食🥹🥹咬落去佢唔係爆汁,係真正既流心,好似棉花索左d糖漿,咬落去糖漿就會慢慢流出黎,最正係佢個甜味真係好似蜂蜜咁清甜,冇雜質既甜,正
2022-11-21
  • 流心蜂蜜雞蛋仔
2022-11-16 214 浏览
收工約咗朋友去旺角整香薰蠟燭,忙到冇時間食野突然間好想食雞蛋仔,於是自己就走咗嚟旺角中心,見到呢間有好多唔同口味嘅雞蛋仔,於是就叫咗一個斑蘭雞蛋仔,因為感覺幾特別唔係度度都有得食。因為佢即叫即整所以要耐心等候,不過就係咁新鮮出爐熱辣辣先至好食呀嘛望落去啲顏色都好有斑蘭色,食落去清清地又唔太甜,不過我就覺得佢啲味道同普通嘅雞蛋仔差唔多,食得多反而仲有啲口乾,可能真係要加錢配埋佢啲嘢飲食會好啲掛下次嘅話我會想試吓肉鬆雞蛋仔鹹鹹地應該味道會豐富啲
下次嘅話我會想試吓肉鬆雞蛋仔鹹鹹地應該味道會豐富啲
2022-08-27 201 浏览
ʚ 摩豆ɞ旺中人氣雞蛋仔之一~🧇🧇🥚🥚🧇🧇ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ✿ 雪糕雞蛋仔【$34】原味雞蛋仔+雙球雪糕(雲尼拿味&朱古力味)即叫即整,外脆內軟,食落脆脆地,入面唔係咁厚實,但好似麻糬口感個人幾鍾意,加埋雪糕一齊食,超正!口感好豐富。📍 摩豆 (旺角)旺角彌敦道688號旺角中心一期2樓SA27A🌟推薦指數(滿分五粒🌟):🌟🌟🌟#hkfood#hongkongfoodie#hongkongfood#hkfoodie#foodiehk#foodstagram#instagood#foodlife#hkig#hkeat#香港美食#cloverlandhk四葉草#摩豆#旺角美食
ʚ 摩豆ɞ

旺中人氣雞蛋仔之一~
🧇🧇🥚🥚🧇🧇

ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ

✿ 雪糕雞蛋仔【$34】

📍 摩豆 (旺角)
旺角彌敦道688號旺角中心一期2樓SA27A

🌟推薦指數(滿分五粒🌟):
🌟🌟🌟

外卖自取
2022-08-16 200 浏览
🌿斑蘭味雞蛋仔 $23行過聞到浸好香嘅雞蛋仔味,見到班蘭味咁特別就試一試🤣 佢係即叫即整,所以係熱辣辣嘅,等咗5分鐘左右就有。口感來講,個雞蛋仔做到外脆內軟,個皮脆卜卜,裡面嘅口感有啲似麻糬,煙煙韌韌。味道方面,個雞蛋仔唔會太甜,但小編就覺得佢同普通雞蛋仔冇太大分別,斑蘭嘅味道就唔太出,要認真啲試先至覺得有少少斑蘭味,對於真係想食斑蘭味嘅人可能就會有啲失望。而且味道比較單一,食多幾粒會有少少厭嘅感覺。呢間嘅雞蛋仔嘅口感係做得唔錯,但今次試嘅斑蘭味就麻麻哋,可能其他味會好食少少,但呢一款就唔太推薦啦。味道: 6/10服務: 7/10回頭率: 6/10總評: 6/10
🌿斑蘭味雞蛋仔 $23

味道: 6/10
服務: 7/10
回頭率: 6/10
總評: 6/10
2022-07-09 194 浏览
因為今個月生日無意之中發現網購平台有做生日優惠 送一張$30優惠券 買滿$31就可以用到 跟住我就搵啲差唔多價格嘅嘢去睇下有咩選擇 跟住就發現咗呢間舖頭啦~因為之前用個網購平台去staycation嘅緣故 所以有啲積分係入面 啱啱好等於免費 送咗個沙冰同埋芝士味雞蛋仔✨個益力多沙冰幾好味唔會好酸 好似有大杯細杯嘅分別 依杯應該係細杯✨嗰個特選芝士雞蛋仔 食得出有兩種芝士 面頭燶燶哋嗰一層 都係係芝士黎 ~燶燶哋食落去好好味好香 如果另外一種芝士 改用用水牛芝士嘅話 就會可以做到拉絲嘅感覺 感覺會仲正
因為今個月生日

益力多沙冰
特選芝士雞蛋仔
  • 芝士雞蛋仔
2022-07-08 122 浏览
上次就食過夾餅今次就食雞蛋仔😉蜜糖雞蛋仔食落脆既但質感就無咁實中間就係平時飲手調飲品既 蜜糖爆珠幾乎每粒都食到蜜糖既👍🏻結: 有構思過既組合👍🏻不過對我黎講就未致驚喜🥴經過又想食下野應該第二個選擇黎#蜜糖雞蛋仔 #摩豆
上次就食過夾餅
今次就食雞蛋仔😉