2025-02-15 52 浏览
再訪敏華冰廳,今次試人氣套餐:冬菇酸菜紅燒肉飯:米飯份量多,紅燒肉係切成細細舊,非常軟腍肥美,不過食多會膩,酸菜令紅燒汁偏酸,而唔係我預期嘅甜度,而且食落有沙,要扣分,冬菇爽滑,試過就算,下次試其他。套餐附送飲品,揀咗熱檸蜜,唔錯。敏華冰廳 (啟德零售館1) (九龍城)九龍城啟德承啟道38-39號啟德體育園啟德零售館1 2樓M1- 215號舖
再訪敏華冰廳,今次試人氣套餐:

敏華冰廳 (啟德零售館1) (九龍城)
2025-02-02 95 浏览
同姊妹嚟啟德體育館附近行,參觀吓新運動場,跟住你零售館食下午茶,本來喺food court度搵嘢食,但係見food court嘅又貴,又唔係咁吸引,於是喺敏華冰廳搵食,之前幫襯過一次,印象唔係咁理想,但今次令我大大改觀,叫咗四個茶餐,每一個都好出色,啲麵軟硬合度,沙茶牛肉好夠味,冬陰功湯都唔錯,咖吔西多士雖然邪惡,但係都好好食,奶茶同咖啡都唔錯,只係個杯稍為細咗啲,總括而言,值得推介,加之價錢理想,絕對會再返嚟。
沙爹牛肉麵
沙爹牛肉麵
  • 下午茶餐
2025-01-27 129 浏览
今日又啟德開工,同伴鍾意食,雖然排隊但都係等咗10分鐘就入到去,同其他分店一樣都係比較迫可能要同人搭檯,手機落單,方便唔會落錯單。黯然銷魂飯:厚切半肥瘦蜜汁叉燒,外面燒至焦脆,咬落一啲都唔韌,軟腍多汁,撈勻半熟流心荷包蛋、香葱油、金鳳香米,一啖落去,真係充滿蛋香,飯香,肉香,甜甜哋,真係好好食,大大碗真好飽好滿足。午市套餐叫咗西洋菜蜜,盛惠$75敏華冰廳 (啟德零售館1) (九龍城)九龍城啟德承啟道38-39號啟德體育園啟德零售館1 2樓M1- 215號舖

敏華冰廳 (啟德零售館1) (九龍城)
2024-12-28 264 浏览
今日有事要去啟德園區,行到去啟德零售館有啲肚餓,就搵地方落吓腳。路經敏華剛好下午茶時間,見無人等位個心有少少驚嘅,但見到收銀者笑容滿面話有位,仲有下午茶餐serve, 就入去試吓。始終食店新開,正常都要啲時間trial run。但入座後見地方乾淨企理,侍應爽手,已滿心歡喜。總算同內地食店可以比較一下。叫咗三個茶餐,上枱見擺盤唔錯。冬蔭公豬扒米豬扒咬落夠淋又唔會太乾,湯底夠香又惹味。米粉硬度剛剛好、又夠咬口。公司治 多士少少燶,咬入口做到外脆內軟,炒蛋算滑,生菜新鮮嫩綠,絕對可以收貨。西多士心型牛油配煉奶,再加花心醬夾心。 個牛奶蛋漿炸得剛剛好,蛋漿炸得鬆化起絲。咬落口雖然有少少油但絕對比坊間高質好多。希望此店可以繼續保持水準,必成啟德區搶灘成功🏆食店

叫咗三個茶餐,上枱見擺盤唔錯。

冬蔭公豬扒米

公司治

西多士

希望此店可以繼續保持水準,必成啟德區搶灘成功🏆食店

2024-12-28
  • 西多士