2024-05-10
咁啱揾到一間超值嘅私房菜餐廳,就係位於尖沙咀嘅新南苑!佢哋嘅菜式多樣,價錢又有性價比,真係好適合大家一齊嚟食。小食試咗佢哋嘅雲耳、雞腳同核桃,味道都好鮮美。雲耳鮮脆,雞腳彈牙有嚼勁,核桃香脆可口開胃。如果鍾意辣味,一定要試下佢哋嘅招牌麻辣雞煲!真係辣到爽!麻辣味香濃,配上嫩滑嘅雞肉,辣味香辣而不過分,令人回味無窮。小吃蝦多士,香脆!花雕醉雞鍋以高品質的花雕酒為基礎,加入了多種香料和調味料,帶有一絲絲微醺的花雕酒香,而雞肉部分,選用了新鮮嫩滑的雞肉,切成適中的塊狀,保持了肉質的鮮嫩度和口感,吸收了精華,讓每一口都充滿了花雕酒的香氣和鮮美的雞肉味道!另選了南瓜蜆湯,好靚又好香!海鮮盤裡面有乳山蠔、帆立貝、鮑魚、蜆同蝦,新鮮度一流。每一款海鮮都鮮甜美味,肉質鮮嫩,絕對能滿足味蕾。我特別喜歡刺身拼盤,裡面有海膽、帶子、三文魚、蟹柳、北寄貝同榮螺。每一塊刺身都新鮮無比,入口即化,鮮味十足。特別要提一下海膽,鮮甜滑順,絕對是海鮮愛好者的最愛!本地手切牛頸脊。牛肉嫩滑多汁,肉質鮮美,每一口都好滿足!至於配料方面,新南苑真係大方,有30多款火鍋配料可以任你選擇,而海鮮餐:蝦、乳山蠔、紐西蘭貝殼、脆鯇片
小吃蝦多士,香脆!
本地手切牛頸脊。牛肉嫩滑多汁,肉質鮮美,每一口都好滿足!
至於配料方面,新南苑真係大方,有30多款火鍋配料可以任你選擇,而海鮮餐:蝦、乳山蠔、紐西蘭貝殼、脆鯇片、花膠、龍躉,應有盡有!可以根據自己嘅口味去自由點,真係好滿足。
最後飲品同甜品。可以任飲自製冷泡茶、水果茶同五花茶,解渴又開胃。另外仲有雪糕同雪條可以任食,好適合夏天嚟一個甜品消暑。
新南苑嘅環境舒適寬敞,佈置簡約但溫馨,適合與家人朋友一同享受美食的時光。