[✨元朗新沙洞·韓式大排檔風味餐廳❤️‍🔥]#新沙洞大排檔 #元朗 ♡鐵板燒濟州黑毛豬 $188黑毛豬肥瘦均勻,燒到焦嫩酥脆後油香十足🔥勁juicy勁好食,而且食完都唔會太膩,必食推薦✨♡辣豬肉炒粉絲 $108份量唔少嘅炒粉絲,粉絲質地煙韌,配上蛋絲再用麻油炒香,口感豐富。豬肉辣辣地亦非常惹味,唔錯😘👍♡招牌炸雞🐤 (半份/蜜糖芥末) $95炸雞鬆脆,肉質嫩滑,蜜糖芥末甜中帶辣風味十足🤤♡牛肉紫菜飯卷 $98地道韓式飯卷,有好香嘅麻油香味,餡料豐富😍除左牛肉外仲有青瓜、紅蘿蔔、醃蘿蔔等等,配搭得好完美💯♡菠蘿乳酸 $18菠蘿口味酸酸甜甜,好清爽👍♡韓國粒粒桃汁 $18粒粒桃肉桃味濃郁🍑亦唔會太過死甜,好飲😙🫶🏻————————♡♡♡♡♡♡————————✨總結裝修好有韓式復古風大排檔嘅感覺,聽住餐廳播住K-Pop咁食韓國菜,真係好有氣氛🤩📍新沙洞大排檔🏠元朗鳳攸南街3號好順景大廈1座地下3號舖#jmhkfoodie #hkfoodie #hkeat #hkeats #hkfood #hkig #hkgirl #food #hkfooddaily #hkfoodblogger #hongk
[✨元朗新沙洞·韓式大排檔風味餐廳❤️‍🔥]

#新沙洞大排檔 #元朗

♡鐵板燒濟州黑毛豬 $188

♡辣豬肉炒粉絲 $108

♡招牌炸雞🐤 (半份/蜜糖芥末) $95
炸雞鬆脆,肉質嫩滑,蜜糖芥末甜中帶辣風味十足🤤

♡牛肉紫菜飯卷 $98

♡菠蘿乳酸 $18
菠蘿口味酸酸甜甜,好清爽👍

♡韓國粒粒桃汁 $18
粒粒桃肉桃味濃郁🍑亦唔會太過死甜,好飲😙🫶🏻

————————♡♡♡♡♡♡————————

✨總結

📍新沙洞大排檔
🏠元朗鳳攸南街3號好順景大廈1座地下3號舖

#jmhkfoodie #hkfoodie #hkeat #hkeats #hkfood #hkig #hkgirl #food #hkfooddaily #hkfoodblogger #hongkongfood #hongkongfoodie #852food #香港美食 #香港食評 #香港餐廳 #為食港女 #元朗 #元朗美食 #元朗好去處 #元朗食好西 #元朗餐廳 #新沙洞大排檔
2024-05-15 173 浏览
見社交平台咁多推介,醬油蟹又好似幾抵食,即日就打去book。去到佢話原來醬油蟹$198個優惠係要提前一日book位先可以用,如果唔係就要用原價$298,咁我就叫左其他野食冇食到醬油蟹。叫左個$378嘅二人餐,加多$30叫蟹膏飯。蟹膏得少少,個豬肉得六件,仲要有三分二都係肥膏黎,炸嘢又炸得唔脆,汁都冇得比人點。咁樣三樣嘢埋單都成四百幾蚊。見隔離檯話食醬油蟹手套都冇提供比人,紫菜包飯又冇味。從來未試過咁難食咁伏嘅韓國餐廳。四百幾蚊食左不知所謂嘅晚餐。
食左不知所謂嘅晚餐。

2024-05-13 56 浏览
係值得返兜之選嘅餐廳😆呢間韓國嘢真係太抵食了,根本就係食過返尋味😋 一如既往都係晏少少就好多人,好彩我早到啫🤣嘢食未到,食住啲涼菜先🤤1️⃣ 新沙洞大排檔招牌套餐🥢忍唔住要嗌翻呢個超級抵食嘅sᴇᴛ,一個價錢包咗3樣野‼️小食拼盤入面有吉列蝦、芝士條、紫菜粉絲卷同韓式餃子🥟 最中意芝士條,微微融化好好食😍濟洲黑毛豬就係新鮮滾熱辣,當面放係鐵板度由生燒到熟🔥肥而不膩,燒完外皮脆脆,配飯食一流✨而韓式炒粉絲就加入咗雜菜,夠哂健康,份量唔少之外仲有好多蛋絲🤘🏻2️⃣ 蜜糖牛油炸雞🐥蜜糖牛油勁邪惡,好肥但好好食😋半份炸雞都好多,每件都好大件,炸雞除咗有蜜糖牛油汁外,仲帶有芝麻香味,相信無咩幾個可以抗拒得到🤣3️⃣ 招牌原粒蜂巢蜜米酒🐝打卡招牌之一😍 呢度嘅米酒係有一粒大大粒嘅蜂巢嫁,甜甜的😚 而且米酒嘅米味唔會太重,我覺得可以接受🙌🏻4️⃣ 飲品🥤揀咗要提子🍇同桃味🍑 兩隻飲品都有果粒嫁💗
係值得返兜之選嘅餐廳😆

嘢食未到,食住啲涼菜先🤤

1️⃣ 新沙洞大排檔招牌套餐🥢

忍唔住要嗌翻呢個超級抵食嘅sᴇᴛ,一個價錢包咗3樣野‼️
小食拼盤

濟洲黑毛豬

濟洲黑毛豬就係新鮮滾熱辣,當面放係鐵板度由生燒到熟🔥
濟洲黑毛豬

肥而不膩,燒完外皮脆脆,配飯食一流✨
雜菜韓式炒粉絲

2️⃣ 蜜糖牛油炸雞🐥
蜂蜜牛油炸雞

蜜糖牛油勁邪惡,好肥但好好食😋

3️⃣ 招牌原粒蜂巢蜜米酒🐝

4️⃣ 飲品🥤

揀咗要提子🍇同桃味🍑 兩隻飲品都有果粒嫁💗
小食拼盤
雜菜韓式炒粉絲
  • 新沙洞大排檔招牌套餐
今日去元朗食韓國菜 入座後會送上三款韓式小菜 有芽菜 泡菜 蘿蔔絲😛新沙洞招牌醬油蟹拼盤配紫菜拌飯🦀🍙拼盤有齊晒醬油蟹🦀及醬油蝦🦐 醬油蟹有好多蟹膏 醬油亦唔會太鹹 仲有少少甜甜地 都唔會有腥臭味 食落味道都幾新鮮😋 另外醬油蝦既蝦肉肉質好彈牙 每隻蝦頭都有膏 一樣都係好鮮甜 套餐有埋紫菜飯 簡直係白飯神偷🦸🏻‍♂️呢個套餐原價$298 不過提前預訂醬油蟹就可以以優惠價$198享用啦~😍😍😍星期一至四全日供應 五六日就只限七點前 公眾假期就無優惠 同埋要打電話去訂座先會有優惠🙈🙈泡菜煎餅🫓煎餅份量都大 面粉唔會太厚 厚薄岩岩好 泡菜料亦都好多 酸酸地仲可以解油膩🥰韓國醬牛肉配生菜大醬味道比較重👅 牛肉唔會好柴 都好多牛肉汁 生菜亦都好新鮮👍🏻蜂巢米酒杯入面有粒蜂巢蜜 配酒飲又得 單食蜂蜜又得 兩種享用方法😋

新沙洞招牌醬油蟹拼盤配紫菜拌飯🦀🍙

泡菜煎餅🫓

韓國醬牛肉配生菜

蜂巢米酒
杯入面有粒蜂巢蜜 配酒飲又得 單食蜂蜜又得 兩種享用方法😋
2024-05-12 35 浏览
以韓式大排檔風格為主題裝修有心思用充滿韓式風格的餐椅餐枱有身處韓國feel同friends聚會聊天一流😆⭐️鐵板燒濟州黑毛豬黑毛豬用小石爐上枱可以按自己鍾意燒咩程度肉係厚切五花位😍一件件夠曬肥美中間有豐富油脂肥而不膩燒完外皮脆脆有豬肉香味之餘有個燒肉汁配埋好juicy煎得好香口滋味十足😙⭐️韓式辣豬肉炒粉絲炒粉絲材料豐富上面仲鋪左一層層蛋絲粉絲炒得乾身爽口口感好得👍🏻豬肉的調味亦做得好好唔會太咸少辣夠惹味😋⭐️招牌原粒蜂巢蜜米酒(2人份)超級推介💕黎得大排檔就當然要飲下酒啦呢度有一款蜂巢韓國米酒🍶每個杯都有大大粒蜂巢蜜每次倒米酒入去蜂蜜🍯就會慢慢融化令酒易入口之餘甜度適中愈放得耐愈香甜飲落好滿足😊⭐️玉子餐肉飯卷共8件韓式飯卷餡料好豐富而且飯量十足玉子配餐肉好match👍🏻⭐️辣炒年糕堅高分辣度適中年糕煙煙韌韌有埋魚糕食好豐富🥳可惜今日食唔到醬油蟹🦀🥹下次一定記得要book💪🏼✨醬油蟹預訂優惠$198 原價$298一至四全日供應五六日,只限七點前公眾假期沒有優惠,優惠必須電話訂座
以韓式大排檔風格為主題

口感好得👍🏻
豬肉的調味亦做得好好
唔會太咸
少辣夠惹味😋

⭐️招牌原粒蜂巢蜜米酒(2人份)
超級推介💕

五六日,只限七點前
公眾假期沒有優惠,優惠必須電話訂座
2024-05-02
2024-05-10 36 浏览
韓式大排檔,Menu選擇款式不多,但大部份都好打卡。今餐絕對係衝着醬油蟹而來🦀😋✨新沙洞招牌醬油拼盤 $298醬油蟹🦀 醬油蝦4隻🦐 紫菜拌飯🍚醬油鹹香與鮮味並重,甜味不算重,加埋蟹膏一齊撈飯,絕對係白飯小偷,瞬間就清碗😍 令人相當幸福嘅味道!而紫菜拌飯本身都有濃濃嘅麻油香氣~✨鐵板燒韓式鰻魚配烤紫菜 $198即刻有個爐仔可以燒鰻魚,儀式感MAX。鰻魚啖啖肉,肉質彈牙,醬汁甜甜地,對於我呢個唔算好鍾意鰻魚嘅人嚟講都OK!✨韓國粟米茶(2人份) $38粟米茶解渴消滯,味道突出,有種獨有嘅粟米焦甜味,一飲便知😆 餐廳加咗粒粟米糖落去🌽 好得意!兒時回憶返晒嚟!記得之前去韓國旅行,導遊介紹粟米茶對身體好,功效多,推薦大家試試!-🦀 醬油蟹預訂優惠$198 原價$298 🦀一至四全日供應,五六日,只限七點前公眾假期沒有優惠,優惠必須電話訂座⭐️優惠不能同時使用

✨新沙洞招牌醬油拼盤 $298
醬油蟹🦀 醬油蝦4隻🦐 紫菜拌飯🍚

✨鐵板燒韓式鰻魚配烤紫菜 $198

✨韓國粟米茶(2人份) $38
🦀 醬油蟹預訂優惠$198 原價$298 🦀
一至四全日供應,五六日,只限七點前
公眾假期沒有優惠,優惠必須電話訂座
⭐️優惠不能同時使用
2024-05-08 21 浏览
元朗的美食不只在YOHO,行過條天橋就到鳳鳴街附近多很多好吃的小店。今次和朋友去食韓國菜😆見到menu原來醬油蟹預訂只需$198,比平時$298平左好多😳店員說是一至四全日都有,五六日都有但就要7點前,電話訂座才有,我們是Walk in的而且朋友不吃蟹,所以就享用不到了🥺唯有下次再來~先點一客招牌原粒蜂巢蜜米酒(2人份)$98甜甜地的米酒好易入口~ 原粒蜂巢蜜令米酒有多層口感~鐵板燒濟州黑毛豬$188看相片時見到黑毛豬件數不算多,不過原來超厚肉勁好味!鐵板燒得夠旺,黑毛豬肥瘦均勻,燒完後外脆內軟,點特製醬汁好鮮味~超推薦!辣豬肉炒粉絲 $108外型超討好,辣豬肉其實不算太辣,對我來說味道濃道剛剛好,炒粉絲彈牙不算油膩~兩個人分埋去都好大碟!辣豬肉紫菜飯卷 $98足料韓式紫菜飯卷,味道正常發揮~海鮮葱煎餅 $115煎餅海鮮很足了,而且薄薄一大塊。不過略嫌餅底偏淋,我比較喜歡挺身的餅底。

先點一客招牌原粒蜂巢蜜米酒(2人份)$98
甜甜地的米酒好易入口~ 原粒蜂巢蜜令米酒有多層口感~

鐵板燒濟州黑毛豬$188

辣豬肉炒粉絲 $108

辣豬肉紫菜飯卷 $98
足料韓式紫菜飯卷,味道正常發揮~

海鮮葱煎餅 $115
2024-05-05
2024-05-07 35 浏览
今日嚟到元朗同朋友食飯試咗呢間新沙洞大排檔, 店裏面嘅裝修好有韓式小店嘅氣氛, 見佢哋做緊推介嘅蜂蜜米酒非常吸引,即刻去試吓泡菜豬肉豆腐湯($118)呢個泡菜豆腐湯食落去暖笠笠非常暖胃, 而且酸辣嘅口感非常開胃, 食落去豬肉同豆腐你泡菜煮得非常入味👍👍鐵板燒濟州黑毛豬($188)即場鐵板燒嘅黑毛豬肉質鮮嫩,而且煎至表皮超脆好香口,黑毛豬嘅油脂味出晒嚟非常邪惡🤤🤤甜薯芝士條($68)呢個作為小食一流,表皮香脆而且入面嘅芝士做到拉絲嘅口感,甜甜鹹鹹地鹹鹹味道非常值得讚原粒蜂巢米酒($98)呢個米酒非常有特色用原粒嘅蜂巢放落去米酒入面浸泡飲落去試到香蜜嘅味道之餘,令到米酒非常容易入口,而且能夠帶出米酒嘅酒香

泡菜豬肉豆腐湯($118)

鐵板燒濟州黑毛豬($188)

甜薯芝士條($68)

原粒蜂巢米酒($98)
2024-05-05 16 浏览
估唔到元朗有間無論裝修同食物味道都同韓國餐廳好似嘅餐廳!個裝修好似韓國路邊小檔,淨係過嚟打卡都啱😚 同埋對比尖沙咀韓國街,我覺得呢道嘅食物價錢都相對平啲~ 今次我嗌咗1️⃣招牌醬蟹拼盤配麻油紫菜飯 ($298) : 最後係配上麻油紫菜飯好香👍🏻,個醬油蟹的都幾多膏2️⃣鐵板燒濟洲黑毛豬($188): 一個鐵板燒呢就係佢燒完俾你嘅嘅係你自己即叫即燒的3️⃣牛肉紫菜飯卷($98): 正常份量4️⃣蜂巢蜜: 呢個呢係含有酒精嘅飲品嚟嘅,佢會喺空杯上面放置咗一磚嘅蜂蜜,當嚟到啲咪走囉佢嘅時候呢就會慢慢融化個蜂蜜,同事有一個蜜糖味同埋米酒嘅味道~ 最後我發現醬油蟹提早預訂嘅話只需要$198 原價$298(星期一至四全日供應,而星期五六日只限7:00之前,公眾假期就沒有優惠),優惠係要提前電話訂座嘅!
估唔到元朗有間無論裝修同食物味道都同韓國餐廳好似嘅餐廳!

今次我嗌咗
3️⃣牛肉紫菜飯卷($98): 正常份量

2024-05-01 25 浏览
朋友想食韓燒,即刻上網搵到呢間喺元朗「新沙洞大排檔」。店內大電視不停播放住K-POP,唔使飛去韓國,都感受到韓風。醬油蟹要提早打電話預訂才有優惠價$198,(原價$298),一至四全日供應。五六日就要七點前,公眾假期就沒有優惠啦!優惠不能同時使用鐵板燒濟州黑毛豬 濟州黑毛豬放在鐵板度燒,香氣撲鼻,肥瘦適中,肉質爽口,完全唔膩。醬油蟹膏蟹肉拌飯 拌飯有蟹膏、蟹肉、紫菜和蟹子,將蛋黃撈勻所有材料,味道更好。炸甜薯芝士棒 即叫即炸,一碟有5件,甜薯有芝士拉絲效果,外皮鬆脆,美味可口。招牌炸雞半份(甜辣) 招牌炸雞,炸粉唔厚,皮脆肉滑兼且無骨,雞件大大件,食落啖啖肉,真係好滿足。招牌原粒蜂巢蜜米酒 有原粒蜂蜜放在杯內,將蜂蜜慢慢攪勻之後,甜甜地容易入口,酒精濃度唔高,適合淺嘗嘅朋友試下。服務員有禮貌,地方乾淨企理,店內抽風唔錯,完全無油煙味。新沙洞大排檔 (好順景大廈1座)元朗鳳攸南街3號好順景大廈1座地下3號舖

優惠不能同時使用

鐵板燒濟州黑毛豬

醬油蟹膏蟹肉拌飯

炸甜薯芝士棒

招牌炸雞半份(甜辣)

招牌原粒蜂巢蜜米酒

服務員有禮貌,地方乾淨企理,店內抽風唔錯,完全無油煙味。

新沙洞大排檔 (好順景大廈1座)

• 招牌炸雞
  • 甜薯芝士條
  • 醬油蟹膏蟹肉拌飯
  • 原粒蜂巢蜜米酒
2024-04-28 53 浏览
Happy Friday 緊係去同三五之己去食下野喇🥳新沙洞大排檔就係一個好選擇👍🏻無論環境同食物都做到好似係韓國一樣☺️餐點方面,有唔少地道嘅菜式,我地要左以下🥰用QR code點餐好方便又快😍🌸 鐵板燒濟州黑毛豬,黑毛豬已經切好,煎香就可以食🥰再點下醬汁一齊食更香更入味😋食落唔肥☺️🌸 韓式水冷麵,水冷麵口感彈牙,冰冰涼涼,夏天食勁消暑🤓加埋醋,味道酸酸,夠開胃😋🌸 醬油蟹膏蟹肉拌飯,蟹肉蟹膏份量多,拌埋蛋汁,味道更上一層,仲有蟹籽口感有所提升🥳🌸 牛肉紫菜飯卷,飯卷入面好多材料🥰食落好豐富😍牛肉已經炒香😋🌸 韓國粒粒桃汁&韓國粒粒青葡萄汁,果汁唔會太甜有粒粒果肉

🌸 韓國粒粒桃汁&韓國粒粒青葡萄汁,果汁唔會太甜有粒粒果肉
2024-04-25 1241 浏览
-全店裝修都走韓風型格路線,裝飾使用紫色黃色嘅霓虹燈,電視不停放着輕快嘅K-Pop,充滿韓國大排檔特色,氣氛超好,吸引好多年輕人幫襯,而我完全為醬油蟹而來,因為香港好少地方有得食!先上前菜:韓式泡菜、芽菜同蘿蔔絲🦀🦐招牌醬油蟹拼盤 (配麻油紫菜飯)$298呢個拼盤包含醬油蟹同醬油蝦,食落口仲係微凍,肉質都新鮮唔會有雪味,醬油蟹包裹着多蟹膏,入口充滿鹹鮮味,正宗醬油蟹都偏鹹,但呢個蟹不會太過鹹單食都可以,仲有青辣椒調味,層次算豐富。至於生蝦肉就好爽口,蝦膏配合麻油紫菜飯食一流,感到好幸福!🍯🍶招牌原粒蜂巢蜜米酒(2人 $98份)呢個設計真係好特別,成支「新沙洞米酒」送上,蜂巢入面隱藏好著多蜂蜜,米酒唔會太嗆口,口腔慢慢滲出淡淡蜂蜜甜味,好順滑易入口,亦都好啱女仔飲!❤️泡菜豬肉豆腐湯 $118 傳統韓式味道,屬於小辣,酸酸辣辣好開胃,入面料好多元化,除咗有泡菜、豬肉同豆腐外,仲有蔬菜同菇類,有點似韓式羅宋湯,呢個配飯食都好好食!🐟金槍魚飯卷 $108正宗韓式飯卷,除咗有吞拿魚蓉,仲有青瓜、甜蛋和紅蘿蔔等配菜,份量都足夠,食到勁飽!💛早一日打電話訂座,順便預留醬油蟹就最抵,優惠價$198就食

先上前菜:韓式泡菜、芽菜同蘿蔔絲

🦀🦐招牌醬油蟹拼盤 (配麻油紫菜飯)$298

至於生蝦肉就好爽口,蝦膏配合麻油紫菜飯食一流,感到好幸福!

🍯🍶招牌原粒蜂巢蜜米酒(2人 $98份)

❤️泡菜豬肉豆腐湯 $118

🐟金槍魚飯卷 $108

💛早一日打電話訂座,順便預留醬油蟹就最抵,優惠價$198就食到,(星期一至四全日供應/星期五六日只限七點前/公眾假期無優惠,優惠不能同時使用)
  • 招牌醬油蟹拼盤配麻油紫菜飯
  • 原粒蜂巢蜜米酒
📍#新沙洞大排檔 (好順景大廈1座) (元朗)元朗鳳攸南街3號好順景大廈1座地下3號舖♡人均消費: $550 @ 2▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️新沙洞大排檔位於元朗好多食肆嘅好順景大廈附近,平時晚市都幾多人幫襯,我哋今日午市去食,果然都幾有驚喜。✨#鐵板燒濟州黑毛豬💰$188濟州黑毛豬用鐵板燒呈上,份量的骰,可以自己享受慢慢燒嘅過程,慢慢燒至四邊金黃色,好有成功感,而味道亦好食~ 旁邊有蒜蓉汁,沾上蒜蓉汁更香口。✨# 招牌炸雞💰$98食韓國嘢必定要order韓式炸雞,今次我哋揀咗雙拼口味,包括經典甜辣同蒜蓉味~ 炸雞即叫即整,熱辣辣而且口感嫩滑~✨#泡菜豬肉豆腐湯💰$118泡菜豬肉豆腐湯熱辣辣呈上,喺涼涼哋嘅天氣配上熱湯非常加分,餐廳選用豬腩肉,唔會好乾同好韌,加上泡菜嘅酸辣味亦令人非常開胃。✨#牛肉紫菜飯卷💰$98韓式飯卷亦係我食韓國菜嘅最愛之一,飯卷上有香香嘅麻油味,牛肉紫菜份量適中,多種味道配搭,係好經典嘅韓式小卷。✨#韓國柚子茶💰$48柚子茶甜味適中,特色之處係用一個黑色壺呈上,有少許保溫作用,賣相別具特色。▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
📍#新沙洞大排檔 (好順景大廈1座) (元朗)

♡人均消費: $550 @ 2

✨#牛肉紫菜飯卷💰$98

✨#韓國柚子茶💰$48

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
2024-04-24 71 浏览
一入到店內就好似超越時空咁😌 到左首爾而且係食消夜咁,環境一流👍🏻好適合打卡大排檔招牌套餐「醬油蟹膏蟹肉拌飯」豐富的蟹膏加埋醬油蟹肉真係令人著迷,啖啖鮮蟹味♥️「新沙洞炸物拼盤」這款拼盤有齊了韓式炸物,炸餃子,炸甜薯芝士條,炸年羔😌 每樣都炸至脆卜卜「鐵板燒濟州黑毛豬」重頭戲了,鐵板上黑毛豬,由生變成脆口豬腩👍🏻「韓國粒粒青葡萄汁」「韓國粟米茶」 幾有heart 有粟米形年羔,而且夠2人份量,唔甜的😗備註:🔺一入到店感覺好似飛左去韓國🤣🔺食物以韓國有名的菜式,所以想起韓國食物,這是不錯的選擇👍🏻🔺套餐超抵食

大排檔招牌套餐
「韓國粒粒青葡萄汁」

備註:
🔺一入到店感覺好似飛左去韓國🤣
🔺套餐超抵食

係元朗鳳攸南街呢邊 本身已經有好多美食~有潮洲打冷 亦有人氣cafe (〃﹃〃)而今次經過見到好韓風街邊風格嘅韓國菜就試試佢!🦀 招牌醬油蟹拼盤配麻油紫菜飯 $298入到去想試嘅燒鰻魚售罄 唯有試另一招牌醬油蟹拼盤~除咗醬油蟹 仲有醬油蝦係入邊(ง ˆ̑ ‵̮ˆ̑)ว゛鹹鹹地 配返附送嘅紫菜飯食就剛剛好發現原來仲有預訂優惠 - 只要電話預訂就可以用優惠價$198試到(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)但只限平日或者禮拜五六日7點前 想試嘅朋友可以留意下~🍗 招牌炸雞 - 蜜糖芥末 (半份) $88炸雞粉漿唔算厚 肉質都好juicy 唔會太乾半份份量都唔少( ᐛ )🍙 金槍魚飯卷 $108飯卷大大嚿 餡料都好多好飽滿 一啖都咬唔曬!食完油膩嘢 食返飯卷就即刻fresh返(⩌⩊⩌)🍯 招牌原粒蜂巢米酒 (2人份) $98每杯有大大粒蜂巢~可以咬一啖 再飲啖米酒即刻令到米酒帶點蜂蜜味 更易入口當日假日午餐時間去 都唔需要等位~食物選擇仲有燒肉 湯飯 炸物等小食難得元朗有的韓國菜( ᐛ )🌟另有大角咀分店🌟▫️📍新沙洞大排檔 (好順景大廈1座) (元朗)元朗鳳攸南街3號好順景大廈1座地下3號舖📍新沙洞大排檔 (大政街)
而今次經過見到好韓風街邊風格嘅韓國菜就試試佢!

🦀 招牌醬油蟹拼盤配麻油紫菜飯 $298
入到去想試嘅燒鰻魚售罄 唯有試另一招牌醬油蟹拼盤~
除咗醬油蟹 仲有醬油蝦係入邊(ง ˆ̑ ‵̮ˆ̑)ว゛
鹹鹹地 配返附送嘅紫菜飯食就剛剛好
但只限平日或者禮拜五六日7點前 想試嘅朋友可以留意下~

🍗 招牌炸雞 - 蜜糖芥末 (半份) $88
炸雞粉漿唔算厚 肉質都好juicy 唔會太乾
半份份量都唔少( ᐛ )

🍙 金槍魚飯卷 $108
飯卷大大嚿 餡料都好多好飽滿 一啖都咬唔曬!
食完油膩嘢 食返飯卷就即刻fresh返(⩌⩊⩌)

🍯 招牌原粒蜂巢米酒 (2人份) $98
每杯有大大粒蜂巢~可以咬一啖 再飲啖米酒
即刻令到米酒帶點蜂蜜味 更易入口

當日假日午餐時間去 都唔需要等位~
食物選擇仲有燒肉 湯飯 炸物等小食
難得元朗有的韓國菜( ᐛ )

🌟另有大角咀分店🌟
▫️
📍新沙洞大排檔 (好順景大廈1座) (元朗)
元朗鳳攸南街3號好順景大廈1座地下3號舖

📍新沙洞大排檔 (大政街) (大角咀)
大角咀大政街10號地舖