2024-02-01 50 浏览
元朗一向都多餐廳美食,今日我地去左元朗鳳攸南街附近搵食。由於我地太耐冇食韓國菜,所以我地去左「新沙洞大排檔」食晚飯。餐廳裝潢呈現韓國路邊攤風格,有室外和室內,餐廳裡播放著韓歌,好像置身於韓國大排檔一樣,好有地道感覺。新沙洞炸物拼盤有脆炸年糕配韓式辣醬、炸韓式餃子、脆炸粉絲紫菜卷、甜薯芝士條,全部即叫即炸,炸年糕食落外皮脆咬落去煙煙韌韌,甜薯芝士條食落甜甜地,芝士有拉絲效果,芝味十足。炸韓式餃子大大隻,餡料十足。鐵板燒濟洲黑毛豬配生菜拼盤用小鐵板上枱,可以自己燒,黑毛豬肥瘦均勻,肉嫩多汁,燒熟後特別香口,配以生菜、醬汁一齊食,可以減低油膩感。醬油蟹膏蟹肉拌飯入面有大量蟹肉、蟹膏、蟹籽、紫菜,再將蛋黃全部撈埋一齊食,口感濕潤,濃濃蟹的鮮甜味,超級超級好食,一口接一口,完全停不了。新沙洞芝士部隊鍋-秘製泡菜湯底2-3人份量,好大鍋,部隊鍋好豐富,有炸餃子、年糕、魚糕、蟹柳、午餐肉、豆腐、娃娃菜、公仔麵,秘製泡菜湯底好好飲,所有配料都入晒味,而且冬天食岩晒,一路滾住食,暖笠笠。招牌原粒蜂巢蜜米酒成粒原粒蜂巢加入米酒,米酒香和蜂蜜香味完美配搭,飲落甜甜地更易入口。🩷以家訂醬油蟹預訂優惠$198

新沙洞炸物拼盤

鐵板燒濟洲黑毛豬配生菜拼盤

新沙洞芝士部隊鍋-秘製泡菜湯底

招牌原粒蜂巢蜜米酒

🩷以家訂醬油蟹預訂優惠$198 (原價$298)
一至四全日供應、五六日,只限七點前
公眾假期沒有優惠,優惠必須電話訂座
⭐️優惠不能同時使用

2024-01-31 27 浏览
今日放工嚟到雞地呢邊同朋友搵嘢食,見到呢間新沙洞大排檔外面望落去超有韓劇路邊街頭小店嘅嘅感覺,而且食物睇落去幾正宗幾吸引招牌原粒蜂巢蜂蜜米酒($98)這款米酒帶有原粒蜂巢放入米酒入面其中淡淡的蜂蜜香氣,口感順滑,微甜中帶著一絲絲的暖意,非常適合開胃。醬油蟹膏蟹肉拌飯($118)呢個拌飯嘅亮點在於新鮮的蟹肉同埋濃郁的蟹膏溝埋醬油完美融合,撈入白飯中,每一啖都充滿着蟹膏同蟹肉令人超滿足🤤鐵板燒濟州黑毛豬($188)黑毛豬食落去肉質鮮嫩,而且經過鐵板嘅燒烤微帶煙燻香,外焦裡嫩,油脂香令人忍唔住一嚿接住一舊超邪惡。泡菜豬肉豆腐湯($108)都幾驚喜,湯頭鮮甜中帶有酸辣,泡菜的風味十足,搭配豬肉和豆腐,是一碗極具韓國風味的美味湯品,讓人胃口大開

招牌原粒蜂巢蜂蜜米酒($98)

醬油蟹膏蟹肉拌飯($118)

鐵板燒濟州黑毛豬($188)

泡菜豬肉豆腐湯($108)

2024-01-31 25 浏览
話說心心念念想食醬油蟹 好耐🦀本身都唔係好多韓國餐廳有提供,竟然俾我搵到新沙洞大排檔 有🥹❣️❣️宜家仲要電話預訂就只需要 $198, 平$100!!! 同朋友share就岩晒啦💕而且餐廳設計到好似韓國街邊檔✨非常特別!.招牌原粒蜂巢蜜米酒(2人份) $98每個杯入面會有一粒蜂巢,將米酒倒入去之後,蜂巢嘅甜味就會溶入米酒!甜甜地咁💕招牌醬油蟹拼盤配麻油紫菜飯 $298等左呢個好耐🥹💕同朋友拆咗肉之後撈埋落紫菜飯入面一齊食,超級好味!食醬油蟹其實都會擔心好容易食完唔舒服, 但係呢度嘅食材非常新鮮,完全唔會有呢個問題🦐🦀醬油蟹膏蟹肉拌飯 $128蟹膏非常多!撈飯食一流🤤🤤招牌炸雞-秘製蒜蓉醬油(半份) $88正常發揮🙈新沙洞炸物拼盤 $98有炸年糕、炸粉絲卷、炸餃子等等🥟同朋友一齊share就最啱啦😋
招牌原粒蜂巢蜜米酒(2人份) $98

招牌醬油蟹拼盤配麻油紫菜飯 $298

醬油蟹膏蟹肉拌飯 $128
蟹膏非常多!撈飯食一流🤤🤤

招牌炸雞-秘製蒜蓉醬油(半份) $88
正常發揮🙈

新沙洞炸物拼盤 $98
2024-01-30 141 浏览
我同好閨蜜👭最近都想食韓國🇰🇷野😅在元朗行街經過見到一間好韓國feel餐廳🍴決定去try try😍我們點了4樣菜😛每款都好吸引🤩鐵板燒濟州黑毛豬配生菜拼盤烤的時候質地很優秀,肉質鮮嫩多汁,帶有濃郁的豬肉香氣😋這種豬肉含有豐富的油脂,使其口感更加豐潤😄在鐵板燒的過程中,火🔥很大😅豬肉的油脂會融化 😗跟生菜一起吃口感更爽脆🤭泡菜豬肉豆腐湯湯很足料而且很辣🥵泡菜酸辣味為這道湯帶來了獨特的風味🤪味道與豬肉和豆腐的鮮甜相互輝映🥸韓式水冷麵冷麵條是由麵粉製成,經過煮熟後冷卻而成,因此具有彈性和口感😬還配有各種配料,如青瓜 半隻雞蛋😐雪梨🍐😎湯底加白醋酸味開胃,冷麵條彈牙爽滑,配料豐富多樣,組合在一起形成了一種獨特的口感體驗。每一口都充滿了清爽和涼意,非常適合在熱的天氣中享用🥶韓國粟米茶它的味道柔和且淡雅,不像其他茶類那樣濃烈😂粟米經過烹煮後散發出一種獨特的香味,它的香氣非常自然,讓人感到放鬆和愉悅🤭招牌醬油蟹拼盤配麻油紫菜飯蟹肉的鮮美和醬油的滋味融合在一起,讓人一口接一口。蟹肉鮮嫩多汁,搭配醬油的鹹香,帶來濃郁的海鮮風味。每一口都能品嚐到蟹肉的鮮甜,讓人回味無窮😅配搭麻油紫菜飯更是絕佳的組合🥰麻油

招牌醬油蟹拼盤配麻油紫菜飯
蟹肉的鮮美和醬油的滋味融合在一起,讓人一口接一口。蟹肉鮮嫩多汁,搭配醬油的鹹香,帶來濃郁的海鮮風味。每一口都能品嚐到蟹肉的鮮甜,讓人回味無窮😅配搭麻油紫菜飯更是絕佳的組合🥰麻油的香氣和紫菜的鮮脆口感相得益彰,增添了整道菜的層次感😂

🌟特別推廣👇🏻

1️⃣醬油蟹預訂優惠$198
原價$298

一至四全日供應
五六日,只限七點前
公眾假期沒有優惠
優惠必須電話訂座

⭐️優惠不能同時使用

環境好有韓國style<‘~店舖以韓文字+多位韓國歌手相片做主題😛電視機會播住不同韓文歌😅可以一路聽歌,一路享受美食😛好適合一家大細嚟食😇

2024-01-28
  • 醬油蟹膏蟹肉拌飯
🍴醬油蟹膏蟹肉拌飯 $128撈勻咗之後食~蟹籽好有口感,有少少會蟹膏同埋蟹肉令到成個飯更加昇華,蛋黃加咗個濕潤度,整體嚟講都幾好食嘅,好有韓式風味!🍴鐵板燒濟州黑毛豬配生菜拼盤 $188濟州豬肉好有彈性,油脂豐富唔油膩,燒到金黃色配生菜真係一流🍴招牌炸雞 秘製蒜蓉醬油 $168 全份炸雞雜粉好薄,大大啖好多肉,不過肉質比較鞋口炸得過火左,甜甜鹹鹹的蒜蓉醬油味好特別,個汁加左分。🍴海鮮葱煎餅 $108欣賞切開方便食,好香脆,入邊係啲粉漿蘿蔔香蔥同埋少少魷魚, 整體嚟講比較粉漿同埋黏口嘅。🍴韓式牛肉炒粉絲 $108 有蛋絲牛肉蘿蔔冬菇椰菜,粉絲好軟腍腍好有麻油嘅香味,配埋啲椰菜蘿蔔絲一齊食好清爽牛肉係韓式烤牛肉甜甜地比較有口感。🍴招牌原粒蜂巢蜜米酒(2人份)$98米酒好香醇,清香酒味,好易入口,原粒蜂巢唔會好甜,不過比較難溶,加埋原粒蜂巢嘅微甜令到米酒更好飲~🫶🏻元朗店新推廣: 醬油蟹優惠 $168 原價$248 包麻油紫菜飯星期一至五全日供應,星期六日晚上七點前離座,必須致電預約🙌🏻推薦指數: 8/10打卡一流,好有韓國大排檔feel,嚟同班朋友嚟飲酒吹水就啱曬,仲有好多一家大細嚟食~
🍴醬油蟹膏蟹肉拌飯 $128

🍴鐵板燒濟州黑毛豬配生菜拼盤 $188
濟州豬肉好有彈性,油脂豐富唔油膩,燒到金黃色配生菜真係一流

🍴招牌炸雞 秘製蒜蓉醬油 $168 全份

🍴海鮮葱煎餅 $108

🍴韓式牛肉炒粉絲 $108

🍴招牌原粒蜂巢蜜米酒(2人份)$98

🫶🏻元朗店新推廣:
醬油蟹優惠 $168 原價$248 包麻油紫菜飯

推薦指數: 8/10
慶幸呢間餐廳有至少10個真心食評!!我唔知點解呢間餐廳可以有咁多笑哈哈食評或者係我不幸或叫錯咗唔係廚師拿手既餐所以就我所點既兩款食物反映一下因為太難食了!嬲咗!浪費quota!首先,點咗牛肉炒粉絲(無影相)整體唔難食,因為麻油味可以一味遮三醜份量合理,牛肉更比我相像還要多同大片不過食得岀醃牛肉落得幾重手,特別酸味好突出公道講唔係變壞既味,只係莫名其妙點解咁酸重點嚟!重點嚟!重點嚟!點咗一個比泡菜煎餅貴20蚊既海鮮煎餅!價值$108既海鮮煎餅點都衰極有幾粒魷魚急凍蝦啦….應該原來我呢個「應該」都要求太高上菜嗰陣已經覺得海鮮煎餅有啲同平日唔同因為唔係一個大圓餅,而係一個倒三角形咁豎起,肉眼係睇唔到有任何海鮮點知咬落去..直到最後一塊都無咬到任何海鮮既食材只有無限一絲絲既蔬菜而且成嚿餅係似唔熟既芋頭糕漿住口咁食到最後忍不住要影張相留念用嚟打「真食評」Come on 唔好玩啦…就算收$108畀急凍貨都揀好一點吧我知道今時今日做餐廳唔容易嘗試用唔同方法求生存如果一尾靠搵人影幾張相打幾粒字寫食評可以吸到我呢啲「一次性」客人希望呢間畀多少少誠意去經營啦!「一次性」客人上
慶幸呢間餐廳有至少10個真心食評!!

我唔知點解呢間餐廳可以有咁多笑哈哈食評
或者係我不幸或叫錯咗唔係廚師拿手既餐
所以就我所點既兩款食物反映一下
因為太難食了!嬲咗!浪費quota!

首先,點咗牛肉炒粉絲(無影相)
整體唔難食,因為麻油味可以一味遮三醜
份量合理,牛肉更比我相像還要多同大片
不過食得岀醃牛肉落得幾重手,特別酸味好突出
公道講唔係變壞既味,只係莫名其妙點解咁酸

重點嚟!重點嚟!重點嚟!
點咗一個比泡菜煎餅貴20蚊既海鮮煎餅!
價值$108既海鮮煎餅點都衰極有幾粒魷魚急凍蝦啦….應該

原來我呢個「應該」都要求太高

上菜嗰陣已經覺得海鮮煎餅有啲同平日唔同
點知咬落去..
直到最後一塊都無咬到任何海鮮既食材
海鮮煎餅實物

只有無限一絲絲既蔬菜
而且成嚿餅係似唔熟既芋頭糕漿住口咁
食到最後忍不住要影張相留念用嚟打「真食評」
Come on 唔好玩啦…
就算收$108畀急凍貨都揀好一點吧

我知道今時今日做餐廳唔容易
嘗試用唔同方法求生存
如果一尾靠搵人影幾張相打幾粒字寫食評
可以吸到我呢啲「一次性」客人
希望呢間畀多少少誠意去經營啦!

「一次性」客人上
2024-01-28
午餐
2024-01-26 14 浏览
帳布馬車!一秒飛韓國🇰🇷月頭去完韓國 去到月尾又心郁郁想再食韓國菜🥺之前一直都有留意呢間餐廳 但係一直都冇機會去長沙灣 原來依家元朗都有分店!🦀醬油蟹優惠 $168但係朋友仔話唔食 又無人陪我一齊擦 今次就唔叫住 無隱🥺~所以叫左下面呢啲(´・ω・`)唯有等下次!🐝招牌原粒蜂巢蜜米酒(2人份)原粒蜂巢蜜!小癲!完全跟貼韓國 加左蜂蜜 米酒 帶有微微清甜🍶🐷鐵板燒濟州黑毛豬配生菜拼盤-加配麻油紫菜飯黑毛豬已經預先切好一塊塊!🥗泡菜煎餅煎餅偏厚身 有4大塊!好飽肚🐥招牌炸雞秘製蒜蓉醬油半份雞件大大件 肉嫩唔鞋🤣🍤炸蝦芝士紫菜飯卷🍻韓國啤酒Cass.🍶夜空清夏有氣燒酒

🦀醬油蟹優惠 $168

🐝招牌原粒蜂巢蜜米酒(2人份)

🐷鐵板燒濟州黑毛豬配生菜拼盤-加配麻油紫菜飯
黑毛豬已經預先切好一塊塊!

🥗泡菜煎餅
煎餅偏厚身 有4大塊!好飽肚

🐥招牌炸雞秘製蒜蓉醬油半份
雞件大大件 肉嫩唔鞋🤣

🍤炸蝦芝士紫菜飯卷

🍻韓國啤酒Cass.

🍶夜空清夏有氣燒酒

2024-01-25 13 浏览
香港地道韓國🇰🇷餐廳🍴數一數二,一定要到新沙洞大排檔,必定試過食過既朋友仔都話正。新沙洞大排檔有好幾間分店,今次就來到元朗分店,門口至餐廳裡面的裝修設計已經充滿韓國🇰🇷風味,來到呢度,有一樣韓國🇰🇷菜式唔係間間韓餐都有㗎,必定要食😝1. 招牌醬油蟹拼盤配麻油紫菜飯 $298 就係呢個招牌菜,醬油蟹膏超爆,撈埋紫菜飯食真係沒得輸,仲有醬油蝦,味道👅正宗,食物也安全,食完真係番尋味。2. 醬油蟹膏蟹肉拌飯 $128 麻油紫菜飯食完唔夠侯,就要來多個醬油蟹膏蟹肉拌飯,色香味俱全,真係超級開胃啊。3. 韓國🇰🇷粟米🌽茶與$38 呢個粟米🌽茶好得意,係粟米🌽上倒些玄米茶,可以喝好酒喔。4. 韓式醬牛肉配生菜🥬 $168 夠曬地道既韓國🇰🇷生菜包,下次可以試埋豬肉😝5. 秘制柚子蘿蔔 $20 開胃前菜,同韓式牛肉一起食味道更佳6. 脆炸年糕配韓式辣醬 $68 呢個炸年糕就偏硬,下次食返d唔炸會好D整體食物質素都好好👍🏻服務也好好,不錯的體驗,十分推薦👏🏻👍🏻
2024-01-11
好耐冇食韓國嘢啦🫣呢間嘢都係見到身邊好多人食,估唔到元朗都有分店,太方便啦😆款款嘢都想試下嘅我咁啱俾我見到佢哋有個招牌套餐😍包括3款野食加2款韓式罐裝飲品,咁就唔洗1516啦😋1️⃣ 醬油八爪魚配沙律菜🥗先食份沙律開下胃先,加埋八爪魚又真係第一次食😆平時食嘅八爪魚都係食日本野嗰陣時先會食,估唔到加落沙律入面味道同口感都唔錯喎😋2️⃣ 新沙洞大排檔招牌套餐🥢一個sᴇᴛ有齊咁多嘢真係好抵‼️ 小食拼盤入面有年糕、芝士條、紫菜粉絲卷同韓式餃子🥟 真係樣樣都好好食😍濟洲黑毛豬係當面放係鐵板度燒㗎,全部都係滾熱辣🔥 肥而不膩,燒完外皮脆脆,又好ᴊᴜɪᴄʏ,識食一定用生菜包住嚟食✨配菜都好好食🍚而韓式炒粉絲可以3選1,我就揀咗要牛肉,份量唔少之外仲有好多蛋絲🤘🏻3️⃣ 醬油蟹膏蟹肉拌飯🦀韓式拌飯真係超ᴊᴇɴɢ,蟹肉同蟹膏嘅份量一啲都唔少㗎😳 用長長嘅匙羹嚟食呢個飯好應境,靈魂之一嘅醬油同紫菜當然唔可以缺少啦,加上啖啖都有蟹肉蟹膏係超級滿足🥺4️⃣ 招牌原粒蜂巢蜜米酒🐝呢隻值得試一試㗎,因為呢度賣嘅米酒同出面所賣嘅好唔同🙈 呢度嘅米酒係附有一件大大粒嘅蜂巢,甜甜的😚 米酒嘅米味唔會太重,所以倒落杯到飲係好特別🙌🏻 一
好耐冇食韓國嘢啦🫣

呢間嘢都係見到身邊好多人食,估唔到元朗都有分店,太方便啦😆

款款嘢都想試下嘅我咁啱俾我見到佢哋有個招牌套餐😍
招牌原粒蜂巢蜜米酒、韓式罐裝飲品

包括3款野食加2款韓式罐裝飲品,咁就唔洗1516啦😋

1️⃣ 醬油八爪魚配沙律菜🥗
醬油八爪魚配沙律菜

先食份沙律開下胃先,加埋八爪魚又真係第一次食😆

2️⃣ 新沙洞大排檔招牌套餐🥢
小食拼盤

鐵板燒濟州黑毛豬

配菜都好好食🍚
韓式牛肉炒粉絲

3️⃣ 醬油蟹膏蟹肉拌飯🦀

4️⃣ 招牌原粒蜂巢蜜米酒🐝
招牌原粒蜂巢蜜米酒

呢隻值得試一試㗎,因為呢度賣嘅米酒同出面所賣嘅好唔同🙈 呢度嘅米酒係附有一件大大粒嘅蜂巢,甜甜的😚 米酒嘅米味唔會太重,所以倒落杯到飲係好特別🙌🏻 一邊望住大電視播嘅ᴍᴠ,一邊慢慢細味品嘗下呢個帶有蜂巢嘅米酒,簡直就係一大樂事🥰
招牌原粒蜂巢蜜米酒、韓式罐裝飲品
小食拼盤
鐵板燒濟州黑毛豬
韓式牛肉炒粉絲
  • 鐵板燒濟州黑毛豬配生菜拼盤
  • 原粒蜂巢蜜米酒
2024-01-21 92 浏览
醬油蟹膏蟹肉拌飯 $128每一啖咬落都有蟹籽同紫菜,再加上蟹肉蟹膏份量超多,食落好有濃郁嘅蟹膏味道!手工啤酒-漢江淡啤(花香味)$48啤酒一啲都唔苦,好有淡淡花香既味道,好易入口。招牌炸雞 半份$88炸雞粉唔會好厚,咬落脆卜卜再配上甜辣醬,甜甜辣辣好開胃,雞肉唔會好諧霎霎鐵板燒濟州黑毛豬配生菜拼盤$188黑毛豬唔會好肥,咬落啖啖肉,再配埋生菜好解膩。泡菜煎餅$98勁多泡菜,好重泡菜既味道,煎到好香脆!📍地址:新沙洞大排檔 (好順景大廈1座) (元朗)元朗鳳攸南街3號好順景大廈1座地下3號舖
醬油蟹膏蟹肉拌飯 $128

手工啤酒-漢江淡啤(花香味)$48

啤酒一啲都唔苦,好有淡淡花香既味道,好易入口。

招牌炸雞 半份$88
招牌炸雞

鐵板燒濟州黑毛豬配生菜拼盤$188
鐵板燒濟州黑毛豬配生菜拼盤

黑毛豬唔會好肥,咬落啖啖肉,再配埋生菜好解膩。

泡菜煎餅$98
泡菜煎餅

勁多泡菜,好重泡菜既味道,煎到好香脆!

📍地址:

新沙洞大排檔 (好順景大廈1座) (元朗)
元朗鳳攸南街3號好順景大廈1座地下3號舖
招牌炸雞
泡菜煎餅
2024-01-20 10 浏览
大閘蟹我地就食得多,醬油蟹就真係第一次食,由醬油醃製的生蟹,你夠膽食嗎?新沙洞大排檔元朗店衣家做緊新推廣,醬油蟹原價$248,優惠價只係$168隻咋!醬油蟹厚肉多膏,食落甘貼無腥味,仲包埋麻油紫菜飯,原來拌著飯吃更美味😋優惠星期一至五全日供應,星期六日要晚上七點前離座,記得先致電預約呀!🙌🏻$188鐵板燒濟州黑毛豬,濟州島名物黑毛豬喎!食材昂貴🤑,所以衣六件真係好矜貴,要慢慢品嘗😌估唔到小小既爐子,居然夠火喉燒到外脆內嫩,再配搭店家醬汁,真係超讚,完全不膩口😍最後,再嘆番壺冰冰涼涼既人氣蜂蜜米酒🍻,成舊蜂巢的蜂蜜🤭,甜甜地更易入口
大閘蟹我地就食得多,
醬油蟹就真係第一次食,
由醬油醃製的生蟹,
你夠膽食嗎?

新沙洞大排檔元朗店衣家做緊新推廣,
醬油蟹原價$248,優惠價只係$168隻咋!
醬油蟹厚肉多膏,食落甘貼無腥味,
仲包埋麻油紫菜飯,
原來拌著飯吃更美味😋
優惠星期一至五全日供應,
星期六日要晚上七點前離座,
記得先致電預約呀!🙌🏻

$188鐵板燒濟州黑毛豬,
濟州島名物黑毛豬喎!
食材昂貴🤑,
所以衣六件真係好矜貴,
要慢慢品嘗😌
估唔到小小既爐子,
居然夠火喉燒到外脆內嫩,
再配搭店家醬汁,真係超讚,
完全不膩口😍

最後,再嘆番壺冰冰涼涼既
人氣蜂蜜米酒🍻,
成舊蜂巢的蜂蜜🤭,
甜甜地更易入口
  • 招牌醬油蟹拼盤配麻油紫菜飯
難得見到之前-直想試既餐廳有位可以walk-in ,咁就梗係唔使再諗,即刻入去試吓啦😆餐廳以韓式大排檔做主題,入面用左大量霓虹燈做裝飾,又不停播住K-POP music ,氛圍感滿滿勁有feel,好似真係去咗韓國路邊攤咁丫😍我地食左:👉🏻✨醬油蟹膏蟹肉拌飯✨ $128醬香鮮味既醬油蟹膏加上滑嫩嫰既去殼蟹肉同埋啵啵脆既咸香蟹籽,呢個組合本身已經冇得輸👍🏻😆上面再放多隻橙黃色既蘭王蛋黃-齊拌飯仲更加不得了🤣每-啖都可以感受得到個種濃重既蟹鮮味,就好似濃縮左既蟹精華咁,真係超正👍🏻👍🏻✨鐵板燒濟州黑毛豬配生菜拼盤✨$188濟州島既黑毛豬肉肥瘦均勻,上枱既時候會跟埋個可愛既小鐵板比你自己燒;雖然爐仔細細,但係火勢絕對夠猛,豬肉超快就熟哂👍🏻食落肉味香濃冇燥味,肉質紥實得梨有咬口,肉汁仲多到爆添🤣✨鐵板燒韓式鰻魚配烤紫菜✨ $198肥美又厚肉既鰻魚件用鐵板燒到外皮脆脆,肉質爽彈,再點埋佢地秘製既鰻魚燒汁,真係好食到冇朋友🤟🏻✨招牌炸雞🍗✨半份 $88招牌炸雞皮脆無骨,炸粉唔厚熱辣辣,肉質嫩滑爆哂汁✌🏻蒜香味濃👍🏻啖啖肉真係超滿足✨炸蝦芝士紫菜飯卷✨ $108紫菜飯卷入面除咗主角炸蝦同芝士之外,仲

我地食左:👉🏻

✨醬油蟹膏蟹肉拌飯✨ $128

✨鐵板燒濟州黑毛豬配生菜拼盤✨$188

食落肉味香濃冇燥味,肉質紥實得梨有咬口,肉汁仲多到爆添🤣

✨鐵板燒韓式鰻魚配烤紫菜✨ $198

✨招牌炸雞🍗✨半份 $88

✨炸蝦芝士紫菜飯卷✨ $108

紫菜飯卷入面除咗主角炸蝦同芝士之外,仲有埋雞蛋絲、醃蘿蔔、青瓜絲、紅蘿蔔絲等蔬菜..用料豐富,味道好有層次😍加上紫菜上面可能搽左d麻油既關系,入口仲有陣淡淡麻油香,超快比我秒哂🤣

✨招牌原粒蜂巢蜜米酒✨

(2人份)$98

本身米酒嘅酒精濃度唔算好高,同杯仔入面既原粒蜂巢攪勻之後💕味道容易入口,香香甜甜帶點酸,飲哂都唔會好易醉😬

環境氣氛都好正,食物仲要好高質,今餐總算冇令人失望呢💕

2024-01-18 10 浏览
今晚同住喺元朗嘅舊朋友敘舊,原來這條鳳攸南街食店林立,十分熱鬧,我哋揀了「新沙洞大排檔 」(好順景大廈) 食韓國菜🤗見到餐牌都有很多選擇,我地當然要試吓餐廳必點推介的招牌蜂蜜米酒及招牌醬油蟹拼盤配麻油紫菜飯👍蜂蜜米酒散發著誘人的甜蜜香氣,口感柔和順滑。蜂蜜和米酒的結合為我哋帶來了微妙的甜味和微醺的感覺,平時不大飲酒的我哋都非常滿意❤️招牌醬油蟹拼盤有一大隻蟹及四隻大蝦,把鮮美的蟹及蝦與濃郁的醬油調味融合在一起真是非常美味的組合!蟹肉及蝦肉都非常鮮嫩多汁,肉質豐滿,每一口咬下去都能感受到蟹肉和蝦肉的鮮美和彈性,令人回味無窮。另外,跟這道菜一起上的麻油紫菜飯絕對是一個完美的搭配。吃完少許蝦蟹,又食兩啖充滿麻油香氣的紫菜飯,好味到冇朋友🤣我們還點了新沙洞招牌二人套餐,即係有鐵板燒濟州黑毛豬配生菜拼盤。另外還包括新沙洞炸物拼盤及韓式牛肉炒粉絲,配多兩罐飲品,所以真係豐富到不得了,終於食唔晒要打包😊最重要係所有食材新鮮,特別欣賞的是黑毛豬經燒烤後外層煎至微焦,內部保持嫩滑,香氣四溢,用生菜包住來吃口感絕佳👍順帶一提,元朗店有新推廣:原價$298的醬油蟹,優惠 $198,還包麻油紫菜飯👍(星期一至五

順帶一提,元朗店有新推廣:原價$298的醬油蟹,優惠 $198,還包麻油紫菜飯👍(星期一至五全日供應,星期六日晚上七點前離座,必須致電預約)
2024-01-18 56 浏览
食完內心無數粗口真心想講一句我dllm男朋友同我一致講:我食左d乜?今次完全真係直升機「伏伏伏伏伏伏伏伏伏伏伏伏伏伏伏伏伏伏伏伏伏伏伏伏伏伏伏伏伏伏」話雖如此 但我哋可以頒個獎比佢:全世界最難食既炸雞同最難食既韓國菜

食完內心無數粗口
真心想講一句我dllm

男朋友同我一致講:我食左d乜?

話雖如此 但我哋可以頒個獎比佢:全世界最難食既炸雞
同最難食既韓國菜

炒粉絲  招牌蒜香炸雞
粟米茶
2024-01-18
新沙洞大排檔 | 有水準韓菜還原韓國大排檔|卡米菲飯團   –.–.–.–.–.–.–.–.–.–最近雞地開咗間韓國菜,用霓虹光管做裝修好啱打卡好似置身於首爾新沙洞感覺型格,氣氛唔錯好似去咗一趟偽韓國旅行-🐝🍻 必點招牌蜂蜜米酒韓國好多時都會飲米酒,今餐都當然唔少得。點咗餐廳招牌,有原塊蜂蜜伴杯,米酒香氣配上香甜的蜂蜜蜂蜜融入酒香,甜甜米酒好入口,小心飲醉- 🦀 招牌醬油蟹拼盤配麻油紫菜飯韓國醬油菜式醬油蟹拼醬油蝦,醬油蝦原隻連殼爆膏,肉質結實又彈性,蟹肉同樣鹹鮮惹味,至極鮮味一試就愛上,點餐附送麻油紫菜飯,仲可以用蟹膏、蝦膏拌飯,充滿韓國風味-🐟 鐵板燒韓式鰻魚配烤紫菜厚切鰻魚,鰻魚外皮慢烤至金黃焦香,入口脆身口感。魚肉肥美juicy,入口瞬間充滿魚油,可以點燒汁食,仲可以以烤紫菜包裹着 perfect match,-🐷 韓式辣豬肉炒粉絲炒粉絲豐富材料,材料堆成小山,粉絲炒得乾身爽口,Q彈有口感-店員同我哋介紹依家元朗店有新推廣,仲可以以優惠價$168有食醬油蟹(原價$248),仲包麻油紫菜飯。不過必須致電預約,星期一至五全日供應,星期六日晚上七點前離座——————————————
[元朗.韓國菜] 新沙洞大排檔 | 有水準韓菜還原韓國大排檔|卡米菲飯團
–.–.–.–.–.–.–.–.–.–
最近雞地開咗間韓國菜,用霓虹光管做裝修好啱打卡
好似置身於首爾新沙洞感覺型格,氣氛唔錯
好似去咗一趟偽韓國旅行

🐝🍻 必點招牌蜂蜜米酒
韓國好多時都會飲米酒,今餐都當然唔少得。
點咗餐廳招牌,有原塊蜂蜜伴杯,米酒香氣配上香甜的蜂蜜
蜂蜜融入酒香,甜甜米酒好入口,小心飲醉

🦀 招牌醬油蟹拼盤配麻油紫菜飯
🐟 鐵板燒韓式鰻魚配烤紫菜
🐷 韓式辣豬肉炒粉絲
炒粉絲豐富材料,材料堆成小山,粉絲炒得乾身爽口,Q彈有口感
韓式辣豬肉炒粉絲
———————————————
─ 𝑀𝑜𝑟𝑒 𝐼𝑛𝑓𝑜𝑟𝑚𝑎𝑡𝑖𝑜𝑛 ─
📍新沙洞大排檔 (好順景大廈1座)
地址: 元朗鳳攸南街3號好順景大廈1座地下3號舖
————————————————
#新沙洞大排檔 #韓國菜 #韓國 #醬油蟹
#講女C生活 #卡米黃 #卡米飯團 #camiffychannel #卡米菲channel
韓式辣豬肉炒粉絲