2006-03-05 23 浏览
平日行過都唔諗住入去幫襯o既一間舊式茶餐廳, 因為門面好殘, 以前又唔識野唔知係明星餐廳, 所以對呢間茶餐廳完全唔感興趣, 但最近睇左開飯喇食評, 個個都對呢間食肆有讚冇彈, 於是今日抱住好大希望咁入去試下啦, 叫左個外賣茶餐, 都好抵食, 揀左火腿通粉同一份足料旦治, 仲有一杯熱奶茶, 仲以為好好味, 點知食落冇乜驚喜, 同一般茶餐廳無異, 奶茶都唔係食評中介紹到咁香口, 可以講有d失望, 而且效率比較慢, 等外賣都等左成10分鐘, 不過總括黎講味道都好, 同埋都好抵食, 未去過o既朋友都值得一試, 去碰下運氣撞下明星都好丫!
2005-12-28 54 浏览
牛腩飯可以,不用薯仔用蘿蔔,幾好,但個汁會變水。其他一般舊色茶餐廳無異。明星喜歡幫趁? 跑馬地多明星居住嗎... 而且跑馬地根本無幾間食市,十隻手指數得晒,只要唔係太差,遇到明星唔出奇啦,佢地都要開飯嗎。
牛腩飯可以,不用薯仔用蘿蔔,幾好,但個汁會變水。

其他一般舊色茶餐廳無異。

2005-12-13 11 浏览
好早之前巧遇呢間餐廳, 入去食左個早餐,見到個格局就知道有0的野,果然,入面既米粉同公仔面真係整得好正!非一般茶餐廳能做到,暫時係我覺得最好味既一間,係你食到之後會有嘩嘩聲0個種感覺,而同樣地熱奶茶亦都係上佳有水準之作,奶同茶不多不少,控制得剛剛好,可惜我住新界,好難會再有咁岩既時間再去品嚐~~~>__< 可惜可惜!!!

再有咁岩既時間再去品嚐~~~>__< 可惜可惜!!!
2005-10-31 12 浏览
星期六就至鍾意去新祥興喥食佢哋個茶餐做Brunch, $21嘢食多多。有火腿通粉/炸菜肉絲米粉、煎雙旦/三文治(本人至愛吞那魚三文治)最後加杯餐飲,食完後保証整日心情靚靚。價錢平(平過翠華多多聲),食物質數高! 正是一間平靚正既餐廳!
2004-11-10 23 浏览
呢度的\"牛腩飯\"是我的最愛,真材實料! 好正! <br /><br />午餐\套飯包飲品都係$30,好抵食!<br /><br />另外﹐牛肉芝士餐\包都好好味!<br /><br />如果細心留意,好膊時都會見到有明星來吃東西。
午餐\套飯包飲品都係$30,好抵食!<br />
另外﹐牛肉芝士餐\包都好好味!<br />
<br />
如果細心留意,好膊時都會見到有明星來吃東西。
(非会员)
2004-07-07 26 浏览
呢度0既牛肉餐包,奶茶咖啡真係好好味~~<br />茶餐抵食夾大件..有一碟麵一杯野飲一碟蛋仲可以轉三文治tim.....<br />衛生情況幾好~~<br />同隔離果間祥興係完全唔同ga~千祈唔好去錯...而且兩間真係好大分別..去過一望門口就知ga啦~
呢度0既牛肉餐包,奶茶咖啡真係好好味~~<br />
衛生情況幾好~~<br />
2003-01-20 2 浏览
街市間昌記同泰記都無開,表哥又成日去,想去茶餐廳飲絲襪奶茶,所以走左o黎依間。<br>入到去感覺上好過格離o個間祥興好多,起碼光孟d。<br>佢d 奶茶、菠蘿飽同餐飽都係一般啦,不過叫o左份茄蛋治烘底,<br>雖然塊麵包好薄,但係烘得好好食。
<br>入到去感覺上好過格離o個間祥興好多,起碼光孟d。
<br>雖然塊麵包好薄,但係烘得好好食。
2000-12-05 13 浏览
這裹的蛋撻幾好味,但一句講晒,新鮮出爐的食物,梗好食,所以好難評分。<br><br>事實上,佢同其他茶餐廳無特別大分別,唯一唔同,可能你會見到明星。因為話這裹有好多明星幫襯。而且有D 仲有留名o架。<br><br>到跑馬地,想撞下明星,試試啦,不過唔係一定撞到。食物,總之係一般水準啦。
(非会员)
2000-07-17 6 浏览
蛋撻,奶醬多,牛肉餐飽,吞拿魚三文治是我最愛吃的食物<br>奶茶更是頂呱呱!<br>正確地址應是在奕蔭街
蛋撻,奶醬多,牛肉餐飽,吞拿魚三文治是我最愛吃的食物
<br>
奶茶更是頂呱呱!
正確地址應是在奕蔭街