2020-12-01 677 浏览
朋友們帶左我去夜晚去葵芳打邊爐,酒樓夜晚每位238任食。包每人2罐飲品,每人一隻大閘蟹,雞煲,同海鮮拼盤。其他配料任叫,想講**魚皮同芋頭係鮮炸。自己睇圖...
其他配料任叫,想講**魚皮同芋頭係鮮炸。
自己睇圖...
2019-08-08 1843 浏览
我記得,不久之前,呢間酒樓新開嘅時候,我同父母都嚟幫襯過,當時我覺得啲嘢食啲味道都唔錯,價錢亦都好經濟,所以今日又再嚟幫襯,好可惜,美味不再。因為電話冇電又忘記咗帶尿袋,所以影唔到好多相畀大家睇,不過可以粗略講一下,果啲點心的味道好 salty 食落口又都感覺好多 msg 味。 菜遠蝦球伊麵,外觀睇起上嚟好似靚靚咁樣,但係嗰啲伊麵煮得好淋berber, 個上湯根本係 msg 湯,雖然有四件蝦球,但係好大陣雪藏味,簡單一句嚟講,就係唔好味。

2019-05-23 1791 浏览
平凡的一天 , 百無聊賴 , 就和太座去飲下午茶 , 之後去睇戲 ~飲下午茶的地點就在 葵芳-恆景花園商埸 的 新馥酒家 ~Menu & 點單紙 ~點了一壺鐵觀音 , 茶葉是原片的茶葉 , 算是水滾茶靚 ~福建炒飯 : 這碟 福建炒飯 就是異常的好味 , 而且勁夠鑊氣 , 吃得出這個炒飯的炒飯底 , 廚師是落足心機去炒 , 芡汁的稀杰度和味道都煮得不錯 , 食材可以用豐盛來形容 , 有蝦粒、雞肉粒、帶子粒、冬菇粒、瑤柱絲、蔬菜粒 , 味道很有水準 ~南乳炆豬手 : 豬手炆得夠腍 , 一咬離骨 , 有重重的南乳香 ~燒賣 : 做得紮紮實實 , 內有蝦粽和冬菇碎 , 豬肉是半肥瘦 , 有七、八十年代的風味 ~本篇完 ~
飲下午茶的地點就在 葵芳-恆景花園商埸 的 新馥酒家 ~
Menu & 點單紙 ~

點了一壺鐵觀音 , 茶葉是原片的茶葉 , 算是水滾茶靚 ~

本篇完 ~