2022-07-31
旺角商廈嘅樓上舖真係好多好野食 想同frd食住日式野傾下計呢間都唔錯 叫得日本野梗係日式應有盡有😎定食、刺身、壽司、丼飯、小食樣樣都有咁濟 唔驚有樣唔啱食!。。。🦔👉石燒霜降吉烈牛小排 $248食石燒牛當然想有吉烈皮 都係多10蚊而已 今次係小妹second try石燒牛 印象比我想像中好!功勞要歸於肉質認真不錯嘅霜降牛 紋理油花清晰平均得賞心悅目 今次識燒真係輕熟就離火 油脂無咁多嘅霜降咬落口感剛好 濃郁嘅牛香味 撈啖珍珠米飯真係好滿足 其實都唔洗點蘸醬料都可以 仲有點係staff好好咁spot到石燒嗰火熄咗 會主動過黎幫你點番火🥰🍱晚市定食除咗包飯、沙律 仲有得揀溏心/溫泉蛋🤤後者仲可用黎撈埋食剩嘅飯!。。。🦔👉厚燒鰻魚玉子 $88蛋卷咬開嘅layer好清晰 加埋好厚好香 有平時食玉子嘅甜味 內裡嘅鰻魚粒大粒啲會更興奮🤭唔係講笑 食咗一兩件都幾濟 不過擺耐咗食口感無咁輕盈。。。🦔👉雞泡魚乾 $58好精緻嘅外表 面頭灑咗啲七味粉惹味啲 但口感淨梗啲 好考牙力哈哈 去居酒屋先食到新鮮燒起嘅快感
👉石燒霜降吉烈牛小排 $248
🍱