2014-11-19 9567 浏览
見朋友食過讚好又有生蠔又有泰生蝦就去試, 原來生蠔係要同餐廳facebook 做朋友先每人送一隻,泰蝦就每人加$20 任食雖然限時 2 小時, 但上食物快,所以一小時已飽食物不過不失,炸大腸有驚喜魚生除左第一碟冰上既好食之外,再叫既完全不同,第二碟變左細細隻無頭甜蝦,三文魚薄左熱食大致上 ok, 出得快都夠熱

雖然限時 2 小時, 但上食物快,所以一小時已飽

食物不過不失,炸大腸有驚喜

熱食大致上 ok, 出得快都夠熱
第一盤魚生
田螺
牛柳
2014-11-01
第一盤魚生
2014-11-03 8636 浏览
之前食過呢間既放題,行街見到出左火鍋放題,見凍凍地上左去試,先講湯底,叫左個沙嗲湯底,好香,好夠味,火鍋料:魚片類新鮮唔梅,手打丸類合格,夠彈,海鮮類都很好,全部都睇到夠新鮮,特別推介當然係花膠啦,食火鍋必食的,食品種類大約都過百種,今次試唔晒,服務方面ok,帶位快,食物落枱快,有禮貌,可以一試
2014-11-03
沙嗲湯底
魚片
手打丸類
花膠
2014-10-26 7516 浏览
上次第一次来這间嘢食, 食了晚市任点任食. 有寿司, 魚生, 港式料理, 泰式料理,都好多嘢揀, 抄蜆都有, 真是估佢唔到. 每人要HK$159(按入坐时间计, 未加一). D嘢都算好食, 无呃$. 魚露燒虾, 好味, 热辣辣, 算新鮮. D燒羊架都好味. 牛油粟米粒, 幾甜.今日同老婆再来食午市的任点任食, D点菜纸大致同晚市任点任食相同, 但有D午市就无得叫, 如燒羊架, 但都要HK$139, 有点兒失望. 今次试了黑魚子手卷同辛辣魚生軍艦(見相), 味道一般.
上次第一次来這间嘢食

2014-10-17 6802 浏览
這間選擇都不少,先說我吃過的食物。比較好味的有:刺身有三文魚,還有少有的白肉拖羅,因為是厚及長切,吃起來特別感到它的肥美。希靈魚、鮑片(據朋友廚師說,這其實是深海魷魚),有鮑魚味,好味。一口牛,小肥,沒有”嗱”味,牛肉味可以。鰻魚炒飯有翠玉瓜粒,甜甜哋又不過油,不錯。味道一般的有:這裏有紅咖喱什菜、豬牛雞,不夠咖喱味牛油炒什菌不夠牛油味鰻魚手卷則少了點鰻魚串燒雞肉沙嗲若沙嗲多些,味道可更好不會再試的有:芝士魚餅大大件,不夠芝士味,即是吃魚丸七味雞軟骨是炸的,但七味粉不夠味燒羊架則是因它很肥,味道可以。還有其它選擇,不過我沒有試,如刺身榮螺、北寄貝等,壽司/手卷/軍軍艦如蟹子、帶子、八爪魚、辛辣玻璃蝦、墨魚子、天婦羅、蟹膏沙律、辛辣魚生、火炙三文魚等小食有味附銀魚仔、螺肉和帶子裙邊燒物如燒鯖魚、多春魚、日式豬軟骨、炭燒豬頸肉、紅油抄手等沙律有酸辣鳳爪、田園、泡椒雞腳泰式有拉盞通菜、甘葉香蒜少豬雞肉、胡椒蔥蝦港式有八味黃金豆腐、鮑片生菜等粉有炒貴刁、扎肉、泰式牛丸湯粉、木魚什菜炒烏冬等特飲有青檸梳打、椰汁涼粉冰等不同時段設不同價錢,星一至四由$149-$189,星五至日由$159-$199
這間選擇都不少,先說我吃過的食物。比較好味的有:

一口牛,小肥,沒有”嗱”味,牛肉味可以。

鰻魚炒飯有翠玉瓜粒,甜甜哋又不過油,不錯。味道一般的有:
這裏有紅咖喱什菜、豬牛雞,不夠咖喱味
牛油炒什菌不夠牛油味

鰻魚手卷則少了點鰻魚

串燒雞肉沙嗲若沙嗲多些,味道可更好不會再試的有:
芝士魚餅大大件,不夠芝士味,即是吃魚丸

還有其它選擇,不過我沒有試,如刺身榮螺、北寄貝等,壽司/手卷/軍軍艦如蟹子、帶子、八爪魚、辛辣玻璃蝦、墨魚子、天婦羅、蟹膏沙律、辛辣魚生、火炙三文魚等小食有味附銀魚仔、螺肉和帶子裙邊燒物如燒鯖魚、多春魚、日式豬軟骨、炭燒豬頸肉、紅油抄手等沙律有酸辣鳳爪、田園、泡椒雞腳泰式有拉盞通菜、甘葉香蒜少豬雞肉、胡椒蔥蝦港式有八味黃金豆腐、鮑片生菜等粉有炒貴刁、扎肉、泰式牛丸湯粉、木魚什菜炒烏冬等特飲有青檸梳打、椰汁涼粉冰等不同時段設不同價錢,星一至四由$149-$189,星五至日由$159-$199。
2014-09-06
2014-09-22 7093 浏览
今曰我同fd行完街,甘岩經過佐敦,得宝廣場,見到“曰泰郎“放題,跟住米上左去七樓试下,^^好good.吾洗等位,!首先緊係叫返我最爱既冰盤刺身,超正,非常新鮮,d三文魚食落去啖啖肉, 仲有美味既小食,“羊架、牛柳粒、酸辣鳳爪,全部正到爆,天婦羅-日式蕃薯好正,可以當甜品,我忍吾住口,一次可以食十小粒,^^ 當然最後一定要品嚐下,“最受歡迎既“冬陰公湯“ 正正,,,今晚呢餐好好味,而且d服務員態度好有禮貌,我同朋友會再去幫襯,哈哈,下次叫埋屋企人一齊去试下^^!!
2014-09-21
2014-09-14 6878 浏览
前題:這是我第二度打出關於此餐廳的食評, 第一次投稿時收到openrice的回覆, 指我的食評「含嚴重指控 / 投訴,所以必須提醒閣下需要承擔因食評內容失實而導致的任何法律責任。」,要我回覆電郵或再次提交食評。我仔細重新複查後, 發覺內容全部屬實, 旨在令此餐廳交出誠意提高質素, 所以就回覆openrice指不會作任何修改, 並希望openrice予以刊登, 但openrice時隔超過一個星期依然不作回覆。所以, 我現在唯有重新提交此食評, 我不知道openrice不作回覆的原因是甚麼, 但我強調, 關於此餐廳的食評, 我不會作出修改, 因為我所描述的皆為真實情況。內容:平時食到唔好食但誠意搭救嘅餐廳都尚可接受,但今次的確忍無可忍,唔想其他食客受騙。首先係俾呢度標榜嘅日式泰式放題吸引到去到,冇訂都唔駛等位,入面都只係坐滿咗一半人以為係因為今日星期一添點知真係出事了… 食放題首先緊係要點返盤刺身可惜呢盤刺身連最容易入口嘅三文魚都只係得個厚字完全冇鮮甜味第一次食放題三文魚都食到唔想食,連刺身都唔敢再叫叫壽司,啲壽司全部亂咁包同埋乾得有如柴皮竟然令我諗起名將...生嘅唔得唯有旨意熟嘅嘢,首先
壽司
燒羊架
前題:

內容:
首先係俾呢度標榜嘅日式泰式放題吸引到
去到,冇訂都唔駛等位,入面都只係坐滿咗一半人
以為係因為今日星期一添
點知真係出事了… 食放題首先緊係要點返盤刺身
可惜呢盤刺身連最容易入口嘅三文魚都只係得個厚字完全冇鮮甜味
第一次食放題三文魚都食到唔想食,連刺身都唔敢再叫
壽司,啲壽司全部亂咁包同埋乾得有如柴皮
竟然令我諗起名將...
生嘅唔得唯有旨意熟嘅嘢,首先食咗幾串又乾又靱到咬唔開嘅難食串燒
然後記憶中我好似食過臭嘅豬大腸、腥嘅多春魚
跟住食過嘅牛肉豬肉雞肉全部都有強烈嘅雪味,連啲汁都蓋唔過
最可怕係呢塊燒羊架,可以集燶味、雪味同羶味於一身
對呢間嘢嘅食物徹底失望了…
食嘅不堪放入口,只係希望叫杯茶嚟沖一沖走呢啲味道
遞上嚟嘅,竟然係一杯同喺茶餐廳用嚟食刀叉一樣
得茶色但冇茶味嘅滾水一杯………..
你可能會話食放題就唔好咁高要求,食物質素一定差啲
但我真係未食過啲咁差嘅放題,未試過有一間餐廳嘅製作可以咁敷衍咁冇誠意
然後仲夠膽收我$189加一,實在係太過分。
2014-08-18
2014-08-27 6587 浏览
食物選擇好多,個樣同食落都好OK,當然魚生,壽司,炸物都有齊曬,魚生都幾新鮮既,而且個賣相非常好,入口比得上較貴價既日本餐廳而且呢間有蠔食真係好正好抵,另外,用於配搭蠔既醬汁亦十分特別, 除檸檬汁以外既一款調配醬汁亦味道唔錯,唔需要再局限係檸檬汁上面。另外,個人好鐘意佢既火炙三文魚,燒得岩岩好,唔會有太熟同太熱既感覺,仲食得出三文魚新鮮既口感。不過餐廳環境唔算好舒服,如果可以改善下呢方面應該會再去。
食物選擇好多,個樣同食落都好OK,
當然魚生,壽司,炸物都有齊曬,

不過餐廳環境唔算好舒服,如果可以改善下呢方面應該會再去。
2014-08-26 5864 浏览
星期六7點半去到,食兩個鐘。入座果陣冇乜人,諗住夜d會開始旺,點知一路到食完都得六成枱有人。因為人唔多,坐得唔逼,又唔太嘈,細細聲傾計都聽得好清楚。menu每人加$30至可以叫泰式生蝦同帶子刺身。d刺身ok,算新鮮不過唔太鮮甜。三文魚同白拖羅好肥,食幾舊就好飽。頭一轉order用冰盤上,甜蝦得一人一隻,好鮮甜好正,之後再order變返普通放題貨色。熟食試左幾隻,唔記得影相。天婦羅炸得火喉啱啱好! 其他正常水準。食物普普通通,服務ok的。如果想食好野還是去出名果幾間吧!如果搵fd吹水唔想同人逼黎呢度就啱, 不過唔洗加$30蚊食帶子生蝦啦

menu

食物普普通通,服務ok的。如果想食好野還是去出名果幾間吧!
2014-08-15 5723 浏览
呢間已經食左不下十次,最主要係又平又抵~平日五點前入座$129加一,星期五六日公眾假期$149加一,兩小時任食,款式都幾多,日式泰式港式都有,以呢個價錢黎講係幾抵~而且真係叫左幾多黎幾多,無走數~一坐低侍應會提你每人包一杯特飲,有珍多冰、青檸梳打、椰汁冰之類。但放心汽水、檸檬茶之類係任飲既。刺身係第一盤會有冰盤上,之後會用番普通碟上。質素都唔差,不過例牌第一轉會新鮮d大隻d,例如甜蝦會大隻一倍lol 所以最好第一輪刺身叫多d~除左雞軟骨、燒豬頸肉、串燒、天婦羅呢d大路又好味之外,仲有冬陰公火鍋,幾有趣不過略嫌湯底咸左d,打到後面會咸到食唔到…可惜甜品唔係無限供應,以前係限每人三件,可以叫唔同款試下。而家係限住每人一款(一款有兩三件不等),tiramisu同椰汁西米糕都唔錯~椰汁千層糕就無乜味,可以唔洗試。有樣唔好係啲冷氣超凍,而且燈光紅到好奇怪,建議大家黎記得帶多件外套,影相既自己調下色啦XD我諗我應該會繼續食,食到厭為止XD 而且佢定期都會換下款,無咁悶~

2014-08-03
2014-08-11 4533 浏览
本身見有佢做緊優惠所以同個朋友膽粗粗去食下,真係好有驚喜呀,一黎就上左一大盤刺身,排得好令同埋真心幾好食。有好多野簡好多野食,仲要全部都唔錯都好好食。果日去冇咩人,唔洗等位。不過個環境有D窄,地方小小但放左好多位。同埋成日要等先有野食到,有D慢。地下都有D滑。不過野食好食就得 (心心眼)值得一戰
本身見有佢做緊優惠所以同個朋友膽粗粗去食下,

刺身
都係刺身
有好多野簡好多野食,仲要全部都唔錯都好好食。
同埋成日要等先有野食到,有D慢。地下都有D滑。
不過野食好食就得 (心心眼)
值得一戰

刺身
都係刺身
2014-08-09 3711 浏览
星期6 食最早既時刻 $159+1是日一杯特飲 成日都有唔同的我今次就叫左涼粉冰 涼粉好幼第一盆既刺身 三文魚勁肥美!白肉拖羅 鱆紅魚 係其他放題好少見的 味道都唔錯第2次叫的刺身三文魚X10+白肉拖羅X10 + 甜蝦X10好似都算夠數天婦羅如圖 之前唔係甘的 今次唔知搞咩蝦整到好香 但就唔好味 一口牛是推介的豬頸肉同炸大腸好正!羊架唔肥美 肉好“鞋” . 可能甘岩係我唔錯彩啦:'(沙爹串燒真係唔好味 建議唔好叫火鍋就推介金邊粉
星期6 食最早既時刻 $159+1

是日一杯特飲 成日都有唔同的
我今次就叫左涼粉冰 涼粉好幼
第一盆既刺身 三文魚勁肥美!
白肉拖羅 鱆紅魚 係其他放題好少見的 味道都唔錯
第2次叫的刺身
三文魚X10+白肉拖羅X10 + 甜蝦X10
好似都算夠數
天婦羅如圖 之前唔係甘的 今次唔知搞咩
蝦整到好香 但就唔好味
一口牛是推介的
豬頸肉同炸大腸好正!
羊架唔肥美 肉好“鞋” . 可能甘岩係我唔錯彩啦:'(
沙爹串燒真係唔好味 建議唔好叫
火鍋就推介金邊粉
2014-08-08
  • 金邊粉
  • 三文魚
  • 白肉拖羅
2014-07-19 4541 浏览
朋友生日,佢鍾意食日本野,最好係一大班人任叫任食今日選了位於佐敦的日泰郎放題這裡地點方便,佐敦站行幾分鐘就到六點半鐘上到去一坐底叫刺身先刺身先用冰盆上擺得幾靚,有八爪,蝦,三文魚,鮑片雖然無也雪味,但食落去都好似魚無魚味鮑片都無也味三文魚好少少夠新鮮,其他只是單純點醬油有D味咁牛仔骨同羊架唔算好大件好入味,encore左幾次雞軟骨就比較多粉炸,夠脆但唔會太乾一般般最欣賞牛肉夠熱又夠腍天婦羅不太油,味道都唔錯總括來說食物速度吾算快,服務一般,埋單每個人$220價錢並不特別便宜,質素是一分錢一分貨
朋友生日,佢鍾意食日本野,最好係一大班人任叫任食
今日選了位於佐敦的日泰郎放題
這裡地點方便,佐敦站行幾分鐘就到
六點半鐘上到去一坐底叫刺身
刺身先用冰盆上擺得幾靚,有八爪,蝦,三文魚,鮑片
雖然無也雪味,但食落去都好似魚無魚味鮑片都無也味
三文魚好少少夠新鮮,其他只是單純點醬油有D味咁
牛仔骨同羊架唔算好大件好入味,encore左幾次
雞軟骨就比較多粉炸,夠脆但唔會太乾一般般
最欣賞牛肉夠熱又夠腍
天婦羅不太油,味道都唔錯
總括來說食物速度吾算快,服務一般,埋單每個人$220
價錢並不特別便宜,質素是一分錢一分貨
2014-07-18 3689 浏览
與友人到來試這裡的午餐,午市套餐一款小食配一主餐及飲品盛惠43蚊。友人點了小食甜粟米,我點了日本細蕃薯,細蕃薯外型似放大版的杏仁經油炸後外層沾上砂糖夠香口,主餐友人選了扎肉米粉而我就點了香茅豬排粉絲,扎肉米粉無特別,但勝在兩碗的米粉和粉絲份量夠多,男人食包夠飽。
2014-07-18
2014-06-15 5711 浏览
星期五晚同三大一小上去食, 多人到爆, 坐得逼之餘亦超嘈, 感覺唔太良好,由於餐廳太暗,無影相.  食物方面,好食值得encore既有:-1) 三文魚刺身-好肥美2) 炸大腸-即炸即上,個皮依然脆,3) 豬頸肉-調味做得好4) 鷄軟骨-都係即炸即上,不過比較細粒5) 一口牛-入味唔韌唔會"鞋"6) 生蝦刺身- 雖然係送既,不過好對版,夠鮮, 夠醒胃7)  羊架 - 必食, 無羶味,夠肥美,可惜要等成個鐘至上枱, 仲以為佢漏左單...8 )   天婦羅- 炸日本蕃薯, 好味已經唔係第一次幫襯, 不過佢地D選擇比以前少左, 例如芝士年糕無左,應該無下次......
由於餐廳太暗,無影相.
食物方面,好食值得encore既有:-
1) 三文魚刺身-好肥美
2) 炸大腸-即炸即上,個皮依然脆,
3) 豬頸肉-調味做得好
4) 鷄軟骨-都係即炸即上,不過比較細粒
5) 一口牛-入味唔韌唔會"鞋"
6) 生蝦刺身- 雖然係送既,不過好對版,夠鮮, 夠醒胃
8 )   天婦羅- 炸日本蕃薯, 好味

應該無下次......
2014-06-13
用餐优惠
優惠券
2014-05-25 7969 浏览
這間放題我已來過4-5次, 我食過許多間日式放題, 通常都只試一次, 最多都是兩次。何解這間會來多次呢? 說真一句, 除非是食很貴價的放題, 不然, 食物質素大致差不多。因此, 款式多是我會選擇的因素。這間放題除了日式食物外, 它還有泰式、火煱等, 而且這間店間中會轉菜色。 ">首盤刺身是冰鎮上,而且有睇頭的,通常都會見到食客反應都十分好。而且刺身種類都不少,帶子亦不會太細粒。這裡有泰式選擇,如鳳爪、蝦餅、魚餅、馬拉盞通菜等都相當不錯。鮑汁雞腳是一叫再叫的,因為真的好入味。還有美味蝦,又入味,又大隻。壽司細細舊飯,我鍾意。天婦羅炸物亦不錯。特別是芝士年糕,另一叫完再叫的食物,炸得香脆,芝士夠濃。  還有,1800前去食, 價錢相當便宜。有不錯的質素, 但相宜的價錢, 實在別無他選。不過, 這次光顧令我最失望是厚切三文魚。我不喜歡薄切三文魚, 但這次過份地厚, 食了三件已不消了。 ">

">
2014-04-22