2018-02-12 1444 浏览
第一次到旦哥火鍋是年多前,當時質表的確不錯,但自從旦哥轉型專攻任食火鍋,食物及服務質素就每況越下。食物方面,較有特式的粥底火鍋已停售,剩下基本的火鍋,火鍋前的魚生併盤亦比轉型前縮少了很多,誠意不再。服務質素方面,相信因轉型任食而令員工工作量大增,員工主動性、說話態度亦明顯轉差,員工甚至容許部份食客於店內吸煙,引至店內環境惡劣。 結論是不會再光顧了。
食物方面,較有特式的粥底火鍋已停售,剩下基本的火鍋火鍋前的魚生併盤亦比轉型前縮少了很多,誠意不再。
於店內吸煙,引至店內環境惡劣。 結論是不會再光顧了。
2018-01-25
2018-01-10 1603 浏览
事原噚晚同幾位朋友去呢度食任食火鍋,真心講我食唔晒啲野係唔啱(凈左兩三碟野),經理早喺大半個鐘前已喺度鬧,我哋都盡量食同道歉,朋友話不如計番錢啦⋯⋯但好明顯飲醉酒嘅經理咬住唔放開,朋友袛係一句話:咁你想點?(我地真係無講一粒字粗口)佢開始不斷粗口問候老母,失去理性嘅經理被同事拉住,跟住醉酒經理話:你唔好走!又繼續一輪粗口(再喺度襟電話示意想call人打我哋...),其他員工襟lift叫我哋快啲走,事情就係咁。我唔覺得香港服務業係咁差,真心講浪費食物係我哋錯,但點解要去到咁嘅地步?點解經理又可以飲酒醉?我真係好唔明?但我以後唔敢再嚟喇....
2018-01-04 5355 浏览
老友收工後經常捧《旦哥》場…餐廳位於佐敦交通方便…又抵食材料靚!!...三四知己坐卡位又舒服…多次推介我要尼試吓…好呀!!...今晚平安夜!!... …湊齊4隻腳…訂左6點, 時間尚早, 上到二樓, 席間好清靜…平安夜冇加價!!...成人每位$268, 茶芥$15 另收加1服務費…任飲任食兩個半鐘呀!!每檯以人頭計…會有3選1既頭盤( 我地揀左雜錦刺身)、一份手切安格斯肥牛 …同埋一份好豐富有睇頭o既環球海鮮併盤!!!… 而任點菜單選擇亦相當豐富…超過80款架呢!!!...任飲就要幾jar酸梅湯+竹蔗茅根……湯底就大至有7, 8款啦…叫左瑤柱火腿冬瓜 + 沙爹鴛鴦鍋…真材實料味道濃啊!!...服務員請我地趁新鮮品嚐海鮮併盤先…隨後再選任點o既火鍋料…併盤包括有: 肥大肉厚鮮鮑魚、龍躉、聖子、小象拔、海蝦、肥蠔、青口…仲有款蚌(sorry!!吾記得個名!)…總共8款之多…大家有讚冇彈呢!!...跟走同類路線o既《侖哥》比… 果度個海鮮併就真係縮水縮本D!!先聲夠奪人…令我地對尼緊o既任點火鍋料充滿期待...!!!!....選擇眾多, 我地亦試左吾少…回味最讚首推有……..炸嚮鈴、鱔片、鯇

刺身併盤 + 手切肥牛
海鮮大集會

…訂左6點, 時間尚早, 上到二樓, 席間好清靜…

每檯以人頭計…會有3選1既頭盤( 我地揀左
雜錦刺身)、一份手切安格斯肥牛
…同埋一份好豐富有睇頭o既環球海鮮併盤

湯底就大至有7, 8款啦…叫左瑤柱火腿冬瓜 + 沙爹鴛鴦鍋
…真材實料味道濃啊!!...

肥大肉厚鮮鮑魚、龍躉、聖子、小象拔、海蝦、肥蠔、青口…仲有款(sorry!!吾記得個名!)…總共8款之多…大家有讚冇彈呢!!

先聲夠奪人…令我地對尼緊o既任點火鍋料充滿期待.
..!!!!....選擇眾多, 我地亦試左吾少…

回味最讚
首推有……..
炸嚮鈴、鱔片、鯇魚片、花膠、鵝腸、海蝦、午餐肉、豬骨、稻庭烏冬

(當然就比頭盤安格斯遜色啊!!)、羊、豬、豆腐、豬紅、豬皮、豬潤、粉絲、炸芋頭、超甜粟米
…都好滋味!!...菜蔬叫左西洋菜油麥菜…兩款都新鮮翠綠脹卜卜…乾淨!!

而令我地覺得有D失色o既係………
廣東雲吞 (糊椒味太強!)、手打墨魚滑 (似冇乜墨魚味!)

湯底食材都滿意...服務員亦有禮, 快手快腳冇漏單…餐廳亦貼心供應個賿兜俾食客掉骨殼…集中處理, 檯面企理D亦減少要更換碗碟…

我地就食足2.5鐘冇停過耶!!
...如果大家係夜貓子...吾怕夜食...9:30入座…平20蚊(即$248)而且免收醬料加一添…更抵食架!!

見到掛住好大幅鄭丹瑞(阿旦)同李修賢攬住某大哥 (係老板or大師傅???) o既合照…莫非此旦哥真係同此店有點關係???!...又係真吾清楚!! 有機會要再尼!!!
2017-12-24
圣诞节
刺身併盤 + 手切肥牛
海鮮大集會
  • 炸嚮鈴、鱔片、花膠
2017-09-27 6703 浏览
話說,朋友話要約出來<今晚吹吹水>,不過大家到達時間各異,要邊食邊等又邊吹水,莫過於任食火鍋了,保証整晚食物熱辣辣。今晚就到朋友推介的火鍋餐廳,開定枱,慢慢嘆。上枱小食~小小一碟,盛惠12蚊。   醬&茶 每位13蚊     點了醉雞鍋,還有每人固定份量的安格斯牛肉,海鮮盤。即是配給每位青口,元貝,海蝦,蟶子,刀貝,胭脂貝,鮑魚,貴價魚片各一件。再加几款的刺身。   一大碟醉雞 放在鍋內慢慢煮 湯底都有雞味了! 當然也不能錯過任食系列。 三寶丸 鵝腸 牛百葉 羊肉 魚雲 鱔片 還有最重要的青菜。其實還有更多的任選食材,可是大家邊食邊吹水,眨眼間快到限定時間,埋單盛惠每人303元。 不過限時2.5小時的火鍋,計落平均每小時,就真係貴左少少。
今晚就到朋友推介的火鍋餐廳,開定枱,慢慢嘆。

小食12元
上枱小食~小小一碟,盛惠12蚊。
醬&茶 每位13蚊
點了醉雞鍋,還有每人固定份量的安格斯牛肉,海鮮盤。

再加几款的刺身。

一大碟醉雞 放在鍋內慢慢煮 湯底都有雞味了!

當然也不能錯過任食系列。
三寶丸 鵝腸 牛百葉 羊肉
魚雲 鱔片 還有最重要的青菜。
不過限時2.5小時的火鍋,計落平均每小時,就真係貴左少少。
2017-09-02 3130 浏览
今晚慶祝親戚生日,BOOK左呢間位於佐敦既旦哥火鍋,呢度出名係牛,差唔多所有牛既部位、內臟,通通都有得叫。我地叫左兩個鍋,兩個喺呢度都係最出名: 鷄煲翅煱及金牌牛骨煲鷄煲翅煱: 首先服務員會幫我地將冬瓜切開,跟住較均個冬瓜、翅同埋雞。服務員叫我地飲左D湯先再打邊爐。個湯好甜,冬瓜都好多,好甜,雞唔錯。金牌牛骨煲: 個湯好深色,好濃,裡面有好多牛雜,種類齊全,極之足料!頂級手切肥牛: 肥牛D脂肪佈滿均勻,肉質唔錯!響鈴: 推介,即叫即炸,好脆!牛鞭: 推介,第一次食牛鞭,好似食牛筋,不過就好"林"。應該好有蛋白質,很有營養!蝦滑: 肉質很爽手打牛丸: 一般
我地叫左兩個鍋,兩個喺呢度都係最出名: 鷄煲翅煱金牌牛骨煲

金牌牛骨煲

頂級手切肥牛: 肥牛D脂肪佈滿均勻,肉質唔錯!
手切肥牛

響鈴: 推介,即叫即炸,好脆!
響鈴

手切肥牛
響鈴
牛鞭
2017-06-22 380 浏览
一行四人第一次來呢度食,諗住收得三百蚊一個火鍋放題應該唔會差,送個個刺身拼盤,新鮮度一般,得四樣刺身(三文魚,希靈魚,蟹柳,北寄貝),全部都系平野,😩火鍋配料第一次落單已經漏左幾樣無來,款式同百幾蚊任食無分別,甚至更少,全部系d蔬菜類多,系得個個海鮮拼盤叫做好d.. 但食完個肚夜晚痛到第朝都仲痛緊,唔知關唔關事啦下°😞不過最差就系d服務態度,我地食食下途中,有隻都幾大隻既小強無啦啦出現,嚇到我地死死下,就叫左個服務員幫我地整走佢,之後佢地淨系話幫我地轉前幾張枱,一句唔好意思都無,完全唔覺得有問題,老實講,呢d系禮貌來,唔洗人教架下話。😠仲有,本身打左電話來應承左唔洗比切餅費,之後拎個蛋糕出來見到痴住張單寫住切餅費50蚊,甘我地本身又已經埋左單..諗住問佢拎反單睇,期間我朋友講笑甘問多句,“系咪真系無架“,個服務員就話唔信自己睇,就丟左張單系枱,😠個刻真系火都來,一路以來我地都好聲好氣,你地有小強我地都無大吵大鬧,反而你地一d歉意都無,又黑口黑面,問多句都唔得既態度😬我真系好想比大家知道。放心,我一定唔會再來
火鍋配料第一次落單已經漏左幾樣無來,
款式同百幾蚊任食無分別,甚至更少,
全部系d蔬菜類多,系得個個海鮮拼盤叫做好d..
但食完個肚夜晚痛到第朝都仲痛緊,唔知關唔關事啦下°😞
仲有,本身打左電話來應承左唔洗比切餅費,
期間我朋友講笑甘問多句,“系咪真系無架“,
服務員就話唔信自己睇,就丟左張單系枱,😠
個刻真系火都來,一路以來我地都好聲好氣,
你地有小強我地都無大吵大鬧,
反而你地一d歉意都無,
又黑口黑面,問多句都唔得既態度😬
我真系好想比大家知道。
放心,我一定唔會再來
2017-06-21
生日
2017-06-15 2767 浏览
一行7人,本來想食粥底火鍋,已經早一日訂枱。原來食粥底火鍋要預先訂又唔想食火鍋放題⋯⋯於是點咗豬什鍋:湯底豬肺好味。煎午餐肉燶燶地,外面脆,正!牛腸:五香滷水味唔夠水餃,不過不失$388 嘅特級手切肥牛,有點太貴豬潤,尚算及格,半鬆化。花雕豬腦:淥完沒有任何酒味。

又唔想食火鍋放題⋯⋯

於是點咗豬什鍋:湯底豬肺好味。

煎午餐肉
香煎午餐肉

燶燶地,外面脆,正!

牛腸:五香滷水味唔夠
牛腸

水餃

水餃,不過不失
頂級手切肥牛

$388 嘅特級手切肥牛,有點太貴

豬潤,尚算及格,半鬆化。
花雕豬腦

花雕豬腦:淥完沒有任何酒味。

2017-06-14
2017-05-07 3073 浏览
九點幾去食 價錢相對比較抵 九點之後成人$228 逢星期五六日假期加$10入到去好似台灣式嘅格局 卡座感覺好好選了刺身拼盤 幾好 有墨魚三文魚醋靖魚北寄貝三文魚刺身都幾肥美 嘢飲方面: 酸梅湯 竹蔗茅根 汽水 茶 任飲上次叫咗胡椒豬什湯底 唔係真係好重胡椒味 比較酸嘅 豬什有好多 其實我哋自己都可以喺點餐紙上面叫今次係海底椰湯有碟靚牛 同一盤環球海鮮盤 上面有不能夠追加的 聖子 象拔蚌仔 刀貝 元貝 鮑魚仔仲會郁添架 不過好多食物可以追加 !特別推薦 :蝦:非常新鮮!之後叫有機會會俾少點肩胛肥牛 都幾好味 牛味重 一路都俾足咁多片黑毛豬腩片 都幾正 不過牛肉好食啲白鱔片 係正既 會無曬架 到10:15賣晒 菜都係響鈴卷同炸魚皮 同好新鮮同脆 墨魚丸墨魚滑 好彈牙 都係會無曬架 滑正過丸其實淨係食呢幾樣都夠不過仲有好多少見啲嘅嘢: 佢哋會依據客人人數而上食物嘅份量 唔會浪費 試左:牛骨髓: 未食過 第一次食 好奇怪 無味既花膠:幾似真既 唔識分靚唔靚 幾好食鵝腸: ok豬腦無試滑牛好一般 好似窩蛋牛肉飯上面嘅牛肉木耳好大塊 一般的 順德漁腐幾好食$488/2人一人244$ 抵!
九點幾去食 價錢相對比較抵

有碟靚牛 同一盤環球海鮮盤
海鮮盤

上面有不能夠追加的
聖子 象拔蚌仔 刀貝 元貝 鮑魚仔仲會郁添架

不過好多食物可以追加 !
特別推薦 :

滑牛好一般 好似窩蛋牛肉飯上面嘅牛肉
木耳好大塊 一般的
順德漁腐幾好食

$488/2人
一人244$ 抵!
2017-05-06
$244 (宵夜)
海底椰湯底
海鮮盤
三寶丸
2017-05-01 1713 浏览
十幾個朋友食飯訂左間房,佢係任食既,一位248蚊。首先黎左個魚生拼盤。佢算幾新鮮、有希靈魚、北寄貝、三文魚等等。唔會好腥,唔錯唔錯!其他野例如嚮鈴卷都好正,佢好香脆,唔太油。仲有牛肉、墨魚滑等等都好新鮮,值得一試。最好既係坐到12點幾都無吹你走,d野又黎齊,係同朋友吹水飲既一個好地方!最後有個生果拼盤,D橙好甜,佢cut開左一半方便大家食,有埋支差係到!如果要間房既話,最低消費係三千蚊,我地間房有三個爐、長方形table

2017-03-09 1672 浏览
Happy gathering with my colleagues after a long day working. Today's weather is quite suitable for hotpot. The soup was not salty thats gd and the shrimps are fresh. We ordered some appetisers like pig intestine,which absorbed the sauce and becomes so tasty.
2017-01-09 2455 浏览
年尾就是好友相聚嘅日子,有咩好過一班人去十下十下吖今日即慶約了九大一細搵地方都係一個幾頭痛嘅問題平時去開嗰間大X袍已經full 哂友人就提議試吓呢間好彩大家都收得夜,所以仲book 到位!咁就試吓新嘢啦原來有粥底火煱㗎芫茜和䓤都係火鍋必備嘅配菜,每次我都會加大量避風塘鴨舌亦是值得推介,野味而且炸得香脆又唔會乾,鴨舌亦十分入味另外麻辣豬耳亦出奇好味,為什麼用出奇???平時去四川餐館吃的麻辣豬耳個賣相大家都知係點啦,呢個個樣子不太討好但個汁十分野味,先辣後麻,有D像車仔麵嗰啲麻辣汁,加上豬耳嘅爽脆為獨我不太喜愛那個花生,我本人不吃唔脆嘅花生的至於魚片頭我就覺得冇乜特別,只係剛剛炸好,熱辣辣,呢個好難搵到唔好吃避風塘炸薯片就真係第一次吃啦,薄薄薯片加上蒜碎原來係咁好味,而且係即炸,佐洒一流!湯底方面叫咗番茄牛腩拼胡招豬肚,我覺得番茄湯一般,茄味唔濃,只是在湯底加上番茄和牛腩,一D茄味都冇,但豬肚湯嗰邊就好好味,有咸酸菜既酸甜亦有胡招的辣味,十分濃郁豬肚亦入味,所以我都飲咗幾碗湯!其他打邊大路食物都冇影太多,因為都係平時食開嗰D,冇咩特別驚喜,但我自己覺得小食比較出色但我想一提這間火鍋店的服務
年尾就是好友相聚嘅日子,有咩好過一班人去十下十下吖
今日即慶約了九大一細搵地方都係一個幾頭痛嘅問題
平時去開嗰間大X袍已經full 哂
友人就提議試吓呢間
好彩大家都收得夜,所以仲book 到位!咁就試吓新嘢啦
原來有粥底火煱㗎
芫茜和䓤都係火鍋必備嘅配菜,每次我都會加大量
為獨我不太喜愛那個花生,我本人不吃唔脆嘅花生的
湯底方面叫咗
豬肚亦入味,所以我都飲咗幾碗湯!
但我想一提這間火鍋店的服務人員態度不是太好,特別係男的,好似唔係好想幫你咁,覺你叫佢好似煩到佢咁喎,最後我們打算埋單時問個男服務生是否有水果送,佢話送哂咼!!!!
唔係橙都會送哂啩🙄
2016-12-30
  • 炸薯片
2016-11-26 2114 浏览
今日幾位朋友一齊食飯,整體食物質素不錯,但當我問有無生果送時,店員稱要$38/位,而我明明看見差不多其他枱也有每位有一個橙,因此感到疑惑,為何一個橙要值$38但又有那麼枱客order 呢?!疑惑中⋯⋯
2016-07-31 3450 浏览
冬瓜素翅雞湯好好呀,+力碗白飯好似食🐔湯翅撈飯我澳門來的朋友都話味,加多碟薄片肥牛🐮🐮 + 鮮蝦下次去食多d嘢先,今次小人食得小嘢,因為實在好飽,還有生果甜品送。明天開始還有"冇米粥”打邊炉
冬瓜素翅雞湯好好
呀,+力碗白飯
好似食🐔湯翅撈飯
我澳門來的朋友都話
味,加多碟薄片肥牛🐮🐮 + 鮮蝦
2016-07-31
2016-05-09 3032 浏览
噚晚母親節,間間酒樓都係食套餐。又行貨又唔好食。後來,大家話不如打火煱。我們去了佐敦的旦哥火煱。今次有新發現,部長介绍了新出的鷄煲翅煱。鷄非常嫰滑,湯正,冬瓜清甜。原來素翅都有咁正效果。除了牛肉外,我哋仲点了花彫蟹。勁好味。招牌牛骨煲,真的名不虚傳。勁多料,勁好味.兩位母親 (亚媽和奶奶) 都非常滿意
噚晚母親節,間間酒樓都係食套餐。又行貨又唔好食。
後來,大家話不如打火煱。我們去了佐敦的旦哥火煱。
兩位母親 (亚媽和奶奶) 都非常滿意
花彫蟹

2016-05-08
母亲节
  • 花彫蟹
  • 招牌牛骨煲
2016-01-06 2509 浏览
         天氣凍左,第一時間就梗係諗到打邊爐啦~ 阿囡又話要食刺生.我又鍾意食牛肉..唔洗諗啦..梗係去金牌回味下啦... 不過去到,發現唔見左金牌變左做.(旦哥火煱).一家幾口行到攰哂,所以都係照去食,反正都係打邊爐!上到去發現都係果D裝修,. 仲見到個老細旦哥,一問之下原來只不過係轉左名.而廚房班底係無變到既.我地一開始見到個新野,什錦併盤刺生…都只係三百幾蚊一個,內有海膽,甜蝦,帶子,北寄貝,三文魚,墨魚刺生.簡直物超所值..個伙記仲介紹左個新款小食.辡子雞.非常野味…但唔食得辡野既人就唔好叫呢個小食~仲叫左個炸薯片,非常之香脆. 之後叫左個招牌湯底牛骨煲湯底.呢個湯底真係好足料.牛膀,牛肚,牛肺,牛骨…….. 食極都有..而且小朋友食都唔怕食唔到,因為真係夠哂淋.而且味道同以前一樣.老公最鍾意食呢度既特級肥牛..佢話呢個係旦哥特別推介.每朝都係旦哥親身去選購靚肥牛.今次去食,見到個新野—芝士獅子狗.嘩~~呢個同出面食的與別不同, 就好似食呢個流心奶黃包一樣….流哂D芝士出黎.D要小心因為芝士汁好熱.要小心燙口.一定要慢慢品嚐.埋單時,仲有雪糕燸米磁,同埋橙送.如果可以改
特牛
什錦併盤
炸薯片
飯後水果
雪榚燸米糍
         天氣凍左,第一時間就梗係諗到打邊爐啦
..個伙記仲介紹左個新款小食.辡子雞.非常野味
埋單時,仲有雪糕燸米磁,同埋橙送.如果可以改做生果拼盤和加碗糖水.咁就一流啦!!
2015-12-06
特牛