2024-07-08 111 浏览
去咗九龍塘又一城Starbucks食晏,要去到戲院🎬隔離,皓遠。入面位唔多,但坐咗皓多agent同學生🧑‍🎓,皓彩都有枱,出去買午餐🥣,問咗可以😌連續用兩張HSBC Well+ $25 Starbucks coupon, 店員問我貴姓,等咗5分鐘一次過攞包同咖啡。叫咗芝士🧀火腿三文治🥪($42),加熱,包皮仲脆,正👍🏻。天氣34度皓熱,諗緊要熱定凍咖啡☕️,最後都係揀咗熱Caramel Macchiato (Tall)($44),有Caramel味,都幾大杯,滿足😌夠飽。
芝士🧀火腿三文治🥪
Caramel  Macchiato  (tall)
2024-07-07
芝士🧀火腿三文治🥪
Caramel  Macchiato  (tall)
  • Caramel  Macchiato
  • 芝士🧀火腿三文治
2021-02-10 1711 浏览
今天不是假期,又一城几家咖啡店都坐满了。几家店如 Pacific Coffee, Coffee Academic, Pret 等都没有位子,最后跑到 Starbucks ,但也要等了十几分钟。放好东西马上去落单,要的 drip coffee 已经卖完,需要重新再造,又要多等几分钟。柜内看见有新产品,兴致勃勃的买了一个试试。名字叫 Caramel & a Apple Muffin, 外观很吸引,蛋糕上面放了一个沾了糖浆的小蘋果。,还是第一次吃这小的蘋果,由于表面有糖浆,味道带点小甜,感觉还可以的。除此之外,蛋糕上面和里面都放了不少蘋果肉,一粒粒的很有口感,吃完还会回味。最近 Starbucks 推出了几款新糕点,暂时来说,这款是较满意的。

柜内看见有新产品,兴致勃勃的买了一个试试。

Caramel  &  Apple  Muffin

2021-02-10
Caramel  &  Apple  Muffin
2021-01-01 577 浏览
過着戴口罩的日子,始終大家都要食午餐。疫情下的午餐,我就去咗九龍塘又一城,見Starbucks有位喎,一於入去試吓啦!平時都係買coffee多,今日就試吓佢哋其他嘅產品啦!入面都唔係好多人,感覺冷清!我都唔記得我叫做啲乜嘢啦,但係飲品比我嘅感覺記得好清新,好似係咪蜜桃茶呢我都唔係好記得啦!今次我可以優休閒閒咁樣享受一下自己嘅午餐啦!唔使好多人企係你後面,企喺度等呢個位。你一飲完杯coffee就要走!
入面都唔係好多人,感覺冷清!

2019-08-07 660 浏览
Starbucks 一連三日 (6-8/8/19) 做優惠,只要follow StarbucksHK 嘅 instagram,就可以係4-7pm 享有買一送一優惠,兩杯唔同款都得!見佢新出左 芒果石榴凝珠洛神花星冰茶,就心思思想試下~ 係買一送一優惠下就算叫特大都只係$24一杯,好抵飲~😚芒果石榴凝珠洛神花星冰茶 (特大) (原價:$48)老實講我有啲失望,一飲就覺得味道偏淡,就算即刻撈勻佢都係咁淡味... 芒果和石榴味唔突出,只有淡淡嘅洛神花味... 唯一好味嘅係爆珠,酸酸甜甜夠醒神~ 整體而言呢款星冰茶味道一般,如果中意淡味嘅朋友或許會中意,但我就唔會再買lu🙈🙈🙈

芒果石榴凝珠洛神花星冰茶

芒果石榴凝珠洛神花星冰茶 (特大) (原價:$48)

2019-08-07
2019-07-07 423 浏览
之前好少飲Starbucks,呢排因為要返學,又夜瞓,成日唔夠精神所以會去買杯嘢飲獎勵下自己,同提吓神😉😉今日try下新野,飲清淡dd,試左伯爵茶加skimmed milk,雖然只係用茶包沖但係伯爵茶陣味真係好濃😳但同奶沖又唔奶茶又唔茶好不倫不類😂😂😂下次都係no milk😂🤪間鋪好細,好多city學生同大陸人排隊,都幾迫,買完就快快手走好過啦真心,去戲院之前買都得,因為呢間特別d,係同戲院合作der

2018-12-08 430 浏览
冬天來一杯熱咖啡剛好!換了聖誕節包裝的杯很可愛,很有氣氛!至於味道...略嫌奶味不夠,咖啡的苦澀味較濃~比較適合不太愛喝甜味的人( ´・ᴗ・` )這杯是最大杯的Size,承惠$46(•‾⌣‾•)y

冬天來一杯熱咖啡剛好!
換了聖誕節包裝的杯很可愛,
很有氣氛!
至於味道...
略嫌奶味不夠,咖啡的苦澀味較濃~
比較適合不太愛喝甜味的人( ´・ᴗ・` )
這杯是最大杯的Size,
承惠$46(•‾⌣‾•)y
2018-06-17 632 浏览
最近分享不少飲品飲後感,朋友笑說我是飲品達人,我真的不敢當,只是夏天太口渴,總是需要飲品解渴。這個月嚐了多間台式飲品,今天回歸Starbucks,嚐嚐它新推出的星冰樂。在仍未有眼鏡,看不清楚的狀態下,我叫朋友替我看餐牌,有甚麼新推出的星冰樂,她說有奶茶意式奶凍星冰樂及開心果朱古力忌廉星冰樂推出,其實兩款口味我都想試,但在二選其一情況下,我選了奶茶意式奶凍星冰樂。奶茶意式奶凍星冰樂頗香伯爵茶味,又不會如某幾款星冰樂重甜,星冰樂打得細滑,加上意式奶凍綿密之餘又富牛奶濃香滋味,與奶茶一拍即合,大家都是奶類製品嘛,當然不會有味道上的排斥。在價錢上奶茶意式奶凍星冰樂可不便宜,我這大杯裝就要47元一杯,不知是又一城分店價錢偏貴,還是每間分店都是這個價錢呢?

奶茶意式奶凍星冰樂

外卖自取
奶茶意式奶凍星冰樂
2018-05-10 303 浏览
好想好想抖下,於是到這間店買杯咖啡,食件餅。我見這間店的食物很多選擇,除了三文治,麵包,還有鬆餅和很多不同的蛋糕和撻等。我真是有點選擇困難了!今日,我點了一杯Latte和一件檸檬撻。我叫堂食的,原因是想在這裡休息下hea下,另一個原因是想要一杯有拉花的咖啡。可是,店員卻給我外賣杯,當然沒有拉花啦。莫非這店根本是沒有拉花的?不過,咖啡是好飲的,我要低因咖啡和脱脂奶,不加糖。咖啡很好飲,很多奶,滿咀是奶泡了!至於檸檬撻,不太甜,可接受。感覺個撻底好似有杏仁,脆脆的,不過因為薄,所以比較碎。個饀好食,似有檸檬味的蛋撻。外表晶緻,很美。這餐唯一不足的是太多人,有些嘈吵的感覺,很多人買野,買完又企晒係度飲,所以我一食完就走了。

2018-05-06
2018-04-07 191 浏览
前幾日,係上堂中間有空檔,就去左隔離間starbucks打發時間。順便試左啲新野,但係點知好鬼伏,所以就打上嚟分享下。一般嚟講,我都好中意starbucks啲新作...Iced butterfly pea lemonade好少試過蝶豆花,好奇心下就是但叫左杯。點知好鬼甜,然後就得個甜字。如果你好中意甜,可以試試佢。Greek Style yogurt with Lychee Rose原本係到諗,普通一杯yogurt超市買到要廿幾蚊,依杯39但都幾大杯好似好扺,仲有啲脆脆。不過呢脆脆係唔脆嘅,但依個冇啱啱個個咁差,只係我唔太好玫瑰,然後我一啲荔枝味都食唔岀🙁

Iced butterfly pea lemonade

2018-02-15 187 浏览
Starbucks 早前終於件香港出布甸唔洗去第二度食喇~ 今次試咗朱古力布甸🍮,插隻🥄入去, 發覺唔係平時食開好軟身果啲布甸, 但食落口個口感又幾好喎!而且超濃朱古力味🍫添呀😍 唔覺唔覺就食晒👍🏼另外, 我地成日都會去坐唔同嘅星巴克溫吓書, 上下網, 呢度雖然地方細啲, 但佢坐得都幾舒服, 而且啲人流去得好快, 所以唔難搵位! 最最最重要係, wifi速度幾快, 而且我地用電腦嘅, 又好易搵到有插頭個位!買嘢方面, 呢間長期都好多人排隊架! 可能又一城冇咩嘢飲掛

買嘢方面, 呢間長期都好多人排隊架! 可能又一城冇咩嘢飲掛
  • 朱古力布甸
2017-08-21 245 浏览
星期六約了朋友食飯,早到了很多打算飲杯咖啡慢慢等,可惜到處都是人,買杯咖啡都排長龍🙈🙈終於買到杯咖啡,但原來等咖啡的人比買的人更多,一大堆人圍住等,亂拿食物和咖啡的人很多,我看到一對夫婦明明只買了兩杯但借機拿了三杯咖啡,跟職員講都無用(因為人實在太多),說真的這些情況只能靠自己自律,這些貪心的人根本防不勝防!終於又等了20分鐘,終於飲到一口咖啡🙈好好味!特別喜愛上面嘅脆脆!但一杯咖啡由買到飲要35分鐘,等候時間太長了吧!
星期六約了朋友食飯,
早到了很多打算飲杯咖啡慢慢等,
可惜到處都是人,
買杯咖啡都排長龍🙈🙈
終於買到杯咖啡,
但原來等咖啡的人比買的人更多,
一大堆人圍住等,
亂拿食物和咖啡的人很多,
我看到一對夫婦明明只買了兩杯
但借機拿了三杯咖啡,
跟職員講都無用(因為人實在太多),
說真的這些情況只能靠自己自律,
這些貪心的人根本防不勝防!

Granola  Dark  Mocha  Frappuccino

終於又等了20分鐘,終於飲到一口咖啡🙈

• Granola  dark  mocha  frappuccino