味訓醒既一個早晨,當然要嘆番杯wake up ☕️, Starbucks 是我最愛🥤叫左杯意式特濃鮮奶咖啡:專業的調製手法,將擁有細緻及順滑口感的意式特濃咖啡及蒸煮至極幼細泡沫的牛奶🥛,微細奶泡會令咖啡帶有如絲絨般細滑的微妙質感及香甜餘韻,我至愛❤️當然要配埋藍苺鬆餅做配塔!超喜愛鬆餅Muffin,變化多多,做法超簡單,我喜歡這muffin 不太肥,不太甜,超鬆軟,充滿藍莓香!超捧的早餐!Coffee ☕️ + Muffin 🧁 = perfect match ❤️

2019-08-28
早餐
  • 意式特濃鮮奶咖啡
  • 藍苺鬆餅
2019-08-29 49 浏览
下午茶時間想吃的東西!!但是只吃一件蛋糕又覺得很甜膩……我的做法就是會配一杯黑咖啡!那樣子就可以成功地為自己的下午都提供滿滿的精力的同時又可以配著蛋糕快樂樂了。我的話有一個判斷蛋糕好不好吃的標準,就是到底入口的時候會不會吃第一口的時候就感覺到滿滿的牛油香和巧克力味道!這個就做得很好,感覺很好味,而且味道很香濃,雖然以香港人的標準來講坦白來說可能有點太甜啦,但是配著黑咖啡就很好地中和了那種甜的味道!真是一個很好地補充體力和精神的下午茶呢!

2019-08-28
2019-08-29 106 浏览
其實繼上次係大型餅店買野食,因為我對附近相當吾熟,所以一直係大型店連鎖店食。但其實都幾好,講價錢,其實去cafe食cake吾平,但大型店因為食過,而且大批做,反而吾會中伏仲吾洗驚吾好食或今次味道吾同左。可能你話我係e度食cake吾飲咖啡好怪,但其實都好ok 佢d cake其實幾好食。雙重朱古力蛋糕,香濃朱古力味,不過食完又要增磅了,仲有cream同朱古力粒藍莓鬆餅。其實如果早餐食鬆餅係相當吾錯,又飽又好食。簡簡單單又食飽
其實繼上次係大型餅店買野食,
因為我對附近相當吾熟,所以一直係大型店連鎖店食。

仲吾洗驚吾好食或今次味道吾同左。

藍莓鬆餅。其實如果早餐食鬆餅係相當吾錯,又飽又好食。

簡簡單單又食飽